Eksterni HDD problem

poruka: 4
|
čitano: 1.289
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Eksterni HDD problem

Pozdrav, imam Verbatimov eksterni hard od 320gb koji sam dobio od T-coma prošle godine u 6om mjesecu. Nekidan prilikom gledanja filmova je počeo zezati. Neki filmovi su malo trzali, polovica je bila prekinuta. Pod prekunuta znači radio oke recimo sat vremena i onda stane i GOM player izbaci onu narančastu pozadinu kao da ništa nije na playlisti. Napravio sam par skenova sa HD tuneom i prilažem dolje screenove. Napomena: Kad sam išao na error scan trajao je 2 i pol sata i kad je došao do 3 crvena kvadratića za redom jednostavno je stao i više nije skenirao (brzina scana je bila 0.4 mb/s). Tako da jedino na quick scan je uspio odradit do kraja. Očito je da ima nekih grešaka, ali koja bi bila slijedeća radnja koja bi nadam se, uspjela dovesti disk u ispravno stanje? Unaprijed hvala na konstruktivnim odgovorima!

Error scan Error scan
Health Health
File bench File bench
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Eksterni HDD problem

Po ovome na slikama, disk je lagano počeo otkazivati; no, moguće je da je i elektronika eksternog kućišta u pitanju (dosta slučajeva je bilo s tim Verbatimovim diskovima).

Ako možeš, probaj izvaditi disk iz kućišta i spojiti ga izravno SATA kabelom na PC; ako i tada bude istih problema, onda mislim da nema pomoći...

KaeR
15 godina
Eksterni HDD problem

Hm, pogledat ću kolika je garancja pa da ga bezveze ne otvaram ako je pod garom. Ali ako  je istekla otvaranje bi mi bilo posljednje rješenje. Zar ne postoji neki utility koji bi mogao pomoći? ili možda formatiranje cijelog diska?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Eksterni HDD problem

Evo saznao sam da ima garanciju i tip mi je rekao da ga pošaljem u servis sa kopijom ugovora i to je to. Eto, izgleda da ništa od rastavljanja. Hvala još jednom

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice