Di ima za kupit hdmi to scart

poruka: 37
|
čitano: 41.909
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Dual DVI, Single DVI, SPDIF,  to scart jel postoji nesto od toga to scart

assassin' creed 1 i 2 najbolje igre... ko se slaze nek stavi ovo u potpis
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 15:18 (ivan'screed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Di ima za kupit hdmi to scart
ivan'screed kaže...

Dual DVI, Single DVI, SPDIF,  to scart jel postoji nesto od toga to scart

Paaa.. ja mislim da po nekoj logici to ti ne bu radilo... jer jedno je digitalni signal na analogni.. osim ako nema neku elektroniku izmedju.. onda se moze naci.. znam da je bilo VGA na HDMI adaptera ali skupi su dosta...

15 godina
protjeran

a to sam i mislio. hvala

a jel zna neko kako da spojim komp s televizorom na kompu imam Dual DVI, Single DVI, SPDIF,   a na televizoru samo analogne scart i činčeve...

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 15:23 (ivan'screed).
15 godina
neaktivan

Problem je u tome što je scart namjenjen analognom signalu, (kao i koaksijal ili S-Video npr.)

a HDMI (High-Definition Multimedia Interface ) digitalnom signalu

Znači. nisu kompaktibilni.

Može se naći adapter-e ali na izlazu imaš gubitak kvalitete

Znači, kvaliteta slike i tona ostaje ista kao preko scart-a

15 godina
protjeran
mci kaže...

Problem je u tome što je scart namjenjen analognom signalu, (kao i koaksijal ili S-Video npr.)

a HDMI (High-Definition Multimedia Interface ) digitalnom signalu

Znači. nisu kompaktibilni.

Može se naći adapter-e ali na izlazu imaš gubitak kvalitete

Znači, kvaliteta slike i tona ostaje ista kao preko scart-a

ma dobro znam za kvalitetu al kolko bi to kostalo i di ima za kupit

15 godina
neaktivan

Ako se ne varam već je bio ovaj post

spajanje PC-a i TV-a

15 godina
neaktivan
17 godina
neaktivan
ivan'screed kaže...

a to sam i mislio. hvala

a jel zna neko kako da spojim komp s televizorom na kompu imam Dual DVI, Single DVI, SPDIF,   a na televizoru samo analogne scart i činčeve...

Jesi siguran da nemas neki S VIDEO? Ili cinch?

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.11.2009 15:47 (infinityzg).
15 godina
protjeran
infinityzg kaže...
ivan'screed kaže...

a to sam i mislio. hvala

Jesi siguran da nemas neki S VIDEO? Ili cinch?

sto posto imam graficku gainward 9500gt 512 mb, ddr2

12 godina

Stara tema ali ako se tko zaleti a treba mu iako u danasnje vrijeme to vise nije potrebno,ali evo slicica scart to hdmi nekih 100kn+... (prve dvi slicice)

Mozete i jeftinije za kojih trideset kuna (10kn 3 slicica+10kn cetvrta,peta slicica ako necete trecu i zadnja slicica isto 10kn iako vecina nas ima taj kabel doma)

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.2.2016 2:34 (Senno).
13 godina

Pozdrav.

Mene isto zanima kabel Scart - HDMI...

U podrumu imam ispravan CRT tv i na njega bih spojio preko ljeta STB Kaon KSTB4020...

Taj STB ima samo HDMI izlaz a tv Scart...

I još bih iz sobe na katu provukao oko 20 metara UTP kabela (ako ne bi smetalo tih 20 metara) od modema do STB-a...

Pliz, help...

EDIT: Ovako nešto... https://www.aliexpress.com/item/1005003621897298.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4d4f2286jvLMOV&algo_pvid=fb42fa7a-bb48-4096-ac12-e92ac4231309&aem_p4p_detail=202202071350284205962989411480119515594&algo_exp_id=fb42fa7a-bb48-4096-ac12-e92ac4231309-3&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000026533723629%22%7D&pdp_pi=-1%3B74.88%3B-1%3B-1%40salePrice%3BHRK%3Bsearch-mainSearch

EDIT 2: Ili bi, možda, radio ovaj STB s CRT tv-om ako ima Scart izlaz na sebi? https://www.njuskalo.hr/tv-oprema/prijamnik-oglas-28166176

Ne znam jel A1 (vip) ima posebno softverski pripremljene STB-ove ili može bilo koji njihov...

Nisam ja ništa prčko.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2022 0:50 (Spiridon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Di ima za kupit hdmi to scart

Vidim da tako nešto prodaju preko Njuškala: https://www.njuskalo.hr/tv-oprema/hdmi-scart-adapter-konverter-oglas-31012443

Ako ti to ne odgovara, možeš guglati:

hdmi scart site:hr

Ili si naručiš preko AliExpressa. U pravilu dolazi za oko tri tjedna, znači puno prije ljeta.

13 godina

Hvala, @mbaksa .

A hoće li biti problem duljina UTP kabla od 20 metara (od modema na katu do STB-a u podrumu)?

I može li se, uopće, kupiti toliko dugačak UTP kabel?

Koji standard je kod nas, PAL ili NTSC?

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
Po mom iskustvu i sto znam od kolege koji je serviser televizija vec 20+ godina, taj prijelaz ti nece raditi u 95% slucajeva. Mislim da ti ne vrijedi ni gledati ova sranja po aliexpressu. Ali nemoj me drzati za rijec, samo prenosim sta mi je on rekao.
Probaj naci u HR pa da mozes vratit ako ti ne bude radilo.
Moj PC  
0 0 hvala 1
10 godina
Spiridon kaže...

Hvala, @mbaksa .

A hoće li biti problem duljina UTP kabla od 20 metara (od modema na katu do STB-a u podrumu)?

I može li se, uopće, kupiti toliko dugačak UTP kabel?

Koji standard je kod nas, PAL ili NTSC?

Max dozvoljena dužina CAT5e kabela (kojeg 99% imaš i trebaš) je 100 metara. Radi i do 120m ali ne baš uvijiek i ne na max brzini.

Imaš gotovih za kupiti u "standardnim" dužinama - 1, 2, 5, 10.... metara (skupo) ili možeš kupiti komad u dužini koji želiš pa ti odrežu u trgovini (chipoteka) ali tada moraš sam staviti konektore. Za to ti treba poseban alat ("krimpalica"), šaka konektora (jer ako prvi put to radiš nema šanse da uspiješ iz prve) ili ako lijepo zamoliš ovog u trgovini, možda ti on može skrimpati kabel. Ne kupuj kabel na centimetar potrebne dužine, kupi duži za metar-dva, to ti je 5kn više i ako budeš sam krimpao, trebat će ti.

Kod je standard PAL.

12 godina

Spiridon

HDMI na RCA je jeftiniji i ima više recenzija. Ako nemaš kod kuće RCA na SCART (ili RCA na RCA ako ti TV ima i taj ulaz), ima ga pr. u Linksu za 12 kn.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2022 9:29 (kiwi_91).
13 godina

Hvala momci.

A onaj STB s Njuškala koji sam linkao? Post iznad mbaksinog...

Jel bi on mogao raditi, neovisno o STB-u kojeg imam u sobi? Jel STB isprogramiran ili će raditi bilo koji kad je spojen s modemom?

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

Neće. To je staro, a i STB se na strani operatera mora povezati (autorizirati) sa tvojim korisničkim računom. Ne možeš uzeti neki random STB i očekivati da će raditi.

13 godina

Onda je ovo što je kolega @kiwi_91 predložio najpouzdanije...

Kabel košta 12 kuna a "kutijica" za spojiti HDMI i činčeve oko 4-5 $...

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

-s tim cijenama je to ok.. ako radi :)

-s cijenama konvertera +100-200kn se ne isplati.. skoro da je jeftinije kupiti novi-polovni tv..

-takva roba često može biti škart.. često je dovoljno zamijeniti ako ne radi za drugi iz hrpe-košare (kako su obično nabacani) tj malo sreće ako je recimo 10% škarta.. no zato je cijena super, ako radi...

-npr u kompletu evotv-a se dobije analogni 3,5mm-scart kabel.. ako ti zatreba možeš otići u bilo koji tcom centar i tražiti, dobiješ (đabe)..

kao btw, skoro nevjerojatno što kinezi mogu prodati za šaku kuna.. tj cijena 28kn je stvarno niska, da je jedna nula više ne bi bilo neobično.

-takvi adapteri, slični.. se ponekad recimo jednom godišnje nađu u trgovinama tipa lidl... po recimo 70kn-10€.. pa može se baciti pogled, brže ako ima + ako ne radi zamjena. Drugi problem dok obiđeš nekoiko takvih trgovina kao lidl-kauf.. potrošiš goriva za iznos cijene .. :) dok pc-trgovine ugl drže skuplje 100-200+ .. 

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 1
13 godina

Ihush, misliš na "kutijicu" za spoajanje HDMI - činč? Njih se može naći u Lidlu, Kauflandu...?

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

-ponekad.. roba koja naiđe i imaš tjedan, ne stalno, zna biti ok cijena u usporedbi s pc trgovinama, ali nisam dugo to gledao pa tko zna.

-za konkretno hdmi na scart nisam siguran, bilo je npr usb-capture na cinch i sl. a to je sve roba 'slične' klase, cijene i izvora, pa možda ima, veći problem je što se to pojavi jednom godišnje a uz pandemiju ni to više nije 'pravilo' tj od brexita i trgovinskih eu-usa ratova do uvođenja poreza na pošiljke iz kine pa možda više takvi trgvački lanci ne dilaju takvu robu (pitanje deklaracije, jamstva itd..). npr zbog eu zakona više ne nude printere jer bi tad morali držati u ponudi i potrošni materijal kao boja-toner-papir godinama..

-treba provjeriti, ako ima..

evo dojč kauf, hdmi-scart 12€..

6 godina
Spiridon kaže...

Pozdrav.

Mene isto zanima kabel Scart - HDMI...

U podrumu imam ispravan CRT tv i na njega bih spojio preko ljeta STB Kaon KSTB4020...

Taj STB ima samo HDMI izlaz a tv Scart...

I još bih iz sobe na katu provukao oko 20 metara UTP kabela (ako ne bi smetalo tih 20 metara) od modema do STB-a...

Pliz, help...

EDIT: Ovako nešto... https://www.aliexpress.com/item/1005003621897298.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.4d4f2286jvLMOV&algo_pvid=fb42fa7a-bb48-4096-ac12-e92ac4231309&aem_p4p_detail=202202071350284205962989411480119515594&algo_exp_id=fb42fa7a-bb48-4096-ac12-e92ac4231309-3&pdp_ext_f=%7B%22sku_id%22%3A%2212000026533723629%22%7D&pdp_pi=-1%3B74.88%3B-1%3B-1%40salePrice%3BHRK%3Bsearch-mainSearch

EDIT 2: Ili bi, možda, radio ovaj STB s CRT tv-om ako ima Scart izlaz na sebi? https://www.njuskalo.hr/tv-oprema/prijamnik-oglas-28166176

Ne znam jel A1 (vip) ima posebno softverski pripremljene STB-ove ili može bilo koji njihov...

Može se to jednostavno riješiti, dakle taj TV s guzicom (iliti CRT) zamijeniš sa nekim novijim LED, LCD ili Plasma TV-om, a CRT TV prodaš za nekih 100-ak kn, može poslužiti recimo nekome za retro konzole.

Imaš ih na Njuški polovne za 500-1000 kn, nemaju DVB-T2 ali to ne važi za A1 kablovsku. Ako se odlučiš za neki sa DVB-C tunerom, mijenjaj prijemnik za CI modul.

https://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=led+tv

https://www.njuskalo.hr/?ctl=search_ads&keywords=plazma+tv

P.S. Ovaj prijemnik šta si dao link je samo za IPTV, a ti imaš A1 kablovsku.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
16 godina
Vavoom kaže...
..

- a1 je sve-mix, tj može biti coax-kabel, može biti tel-optika-bakar, može mobilna.. ovisi o kvartu-dostupnosti, .. može svašta + promjene pa sad mijenjaju uređaje itd.tako da može biti i iptv .. no nepotrebno-beskorisno je kupovati jer je dio paketa opreme koju operater daje korisniku dok sve ostalo ne radi.. ne zbog razlike nego zaštite-server-centrala i sadržaj koji korisnik plaća u paketu kao i broj dodatnih prijemnika cca 30-40kn mjesečno za dodatni itd.

edit.. sad vidim da je i to pitao, za dodatni stb.. teoretski može raditi, praktično ne, zaštita-ograničenje, tj dodatno se naplaćuje dodatni prijemnik a da bi radio mora biti povezan, id-oznaka-server.. manje važno koji, tj polovne se kupuje samo ako je tvoj crkao i trebaš zamjenu ili razduživanje opreme i sl. .. inače beskorisno, smeće, nešto što dobiješ i vratiš ako ne koristiš a ponekad zbog natezanja oko raskida čisto da se vrati oprema kao i kabel-daljinski..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2022 15:16 (ihush).
6 godina
ihush kaže...
Vavoom kaže...
..

- a1 je sve-mix, tj može biti coax-kabel, može biti tel-optika-bakar, može mobilna.. ovisi o kvartu-dostupnosti, .. može svašta + promjene pa sad mijenjaju uređaje itd.tako da može biti i iptv .. no nepotrebno-beskorisno je kupovati jer je dio paketa opreme koju operater daje korisniku dok sve ostalo ne radi.. ne zbog razlike nego zaštite-server-centrala i sadržaj koji korisnik plaća u paketu kao i broj dodatnih prijemnika cca 30-40kn mjesečno za dodatni itd.

Nisi shvatio moj post. Kolega ima A1 kablovsku i mora biti DVB-C prijemnik. LAN služi samo za dekodiranje kanala, videoteku i brojne druge opcije, ali ne i za TV kanale, što znači da kolega može najnormalnije spojiti taj stari A1 prijemnik, ali mu neće raditi programi. Zato sam mu ponudio da si kupi polovan LED/plasma TV, jer su danas CRT-ovi beskorisni za ove nove A1 prijemnike.

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
13 godina

Evo, našao sam HDMI na RCA. https://www.njuskalo.hr/pc-kartice/hdmi-audio-video-rca-konverter-napajanjem-pc-ps3-vcr-dvd-oglas-31225256

Taj adapter treba napajanje preko USB-a. Može li se napajati iz kompjutera?

Ima li netko kakvu informaciju o prodavaču? Je li to trgovina koja se besplatno reklamira preko Njuškala?

Hvala.

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Spiridon kaže...

..

Taj adapter treba napajanje preko USB-a. Može li se napajati iz kompjutera?

..

- može iz svakog ispravnog usb priključka.. pc, autoradio, tv, dvbt.. svi uređaji koji imaju usb, .. (naravno stari tv nema..).

- računalo nije razvodna kutija, moja preporuka da ne koristiš pc za takve stvari, nego npr usb strujni adapter od punjača mobitela i sl. + pc i postavke-mogućnosti ovisi radi li port-napon kad je računalo isključeno.

- standardno 5v-0,5a .. struja na kojoj radi 99% usb uređaja tj moralo bi biti navedeno na svakom uređaju.

13 godina

Newsflash... 

Pitao sam lokalnog TV servisera, čovjek guglao moj STB (Kaon KSTB4020) i pokazao mi da uređaj ima AV izlaz na boku...

A ja gledao samo stražnju stranu STB-a...

Kaže da uzmem 3,5 mm jack na SCART kabel (nazvao lokalnu trgovinu elektronikom, košta 20 kuna) i to je to... 

Sad sam happy... :) 

Nisam ja ništa prčko.
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

-može i jeftinije-đabe, da čitaš poruke :) .. tcom centri daju ako tražiš, naravno sad kad znaš da ima 3,5 jack za analogni signal..

13 godina
ihush kaže...

-može i jeftinije-đabe, da čitaš poruke :) .. tcom centri daju ako tražiš, naravno sad kad znaš da ima 3,5 jack za analogni signal..

A bed mi je žicati i trgovina mi je bliže...  :)

Nisam ja ništa prčko.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice