Dali je CPU hladnjak preblizu GPU?

poruka: 22
|
čitano: 2.793
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan

Dali je ovo dovoljno prostora jer nekako me strah to drzati tako blizo pogotovo jer mi treba sada stici r9 270.

Video;

...My life, My game, My rules...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Preblizu su, pretpostavljam da neće biti ništa dramatično, no sigurno ne pomaže u hlađenju komponenti. 

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
Moj PC  
2 2 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako Planiraš neku veću nadogradnju poput nove Grafičke kartice Toplo vam preporučujem da razmislite i o većem PC Kučištu s više vanjskih i unutarnjih  ventilatora koji će ako treba ohladit i najsnažnije komponente npr Matčnu Grafičku pa čak i cpu i sve što poželite a evo uspot i jedan primjer kučišta za solidarnu cijenu od oko 250 kn na Nabava.net evo link

http://www.nabava.net/kucista__300/thermaltake-kuciste-x1-big-tower-midi-atx__1804461

Pozz Dalibor

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Dali je CPU hladnjak preblizu GPU?
SoynTech kaže...

Dali je ovo dovoljno prostora jer nekako me strah to drzati tako blizo pogotovo jer mi treba sada stici r9 270.

Video;

Pazi samo da nedodiruje kontakte na poleđini graficke kartice. Temperature ce biti sasvim u redu...

Never let a computer know you are in a hurry.
11 godina
neaktivan
Master Infirmiy kaže...

Ako Planiraš neku veću nadogradnju poput nove Grafičke kartice Toplo vam preporučujem da razmislite i o većem PC Kučištu s više vanjskih i unutarnjih  ventilatora koji će ako treba ohladit i najsnažnije komponente npr Matčnu Grafičku pa čak i cpu i sve što poželite a evo uspot i jedan primjer kučišta za solidarnu cijenu od oko 250 kn na Nabava.net evo link

http://www.nabava.net/kucista__300/thermaltake-kuciste-x1-big-tower-midi-atx__1804461

Pozz Dalibor

Navedeno kuciste za 250kn je Thermaltake Commander GS-III koje nikako ne podrzava moj Nemesis (140×130×166.5 mm).

Na ovoj grafickoj ne dodiruje nista, ali je ultra blizu hladnjaku. Kad dođe r9 270 vjerovatno cu na hladnjak naljepit crnu izolir traku da slucajno ne dođe do kontakta.

15 godina
neaktivan
Sve ce biti ljepljivo. Bolje stavi spuzvu kakva se koristi za izolaciju kucista.
Sarcasm-ability to insult idiots without them realising it ;)
Moj PC  
1 1 hvala 0
11 godina
neaktivan
chutac kaže...
Sve ce biti ljepljivo. Bolje stavi spuzvu kakva se koristi za izolaciju kucista.

To se lako ocisti medicinskim alkoholom koji koristm za skidanje termalne paste tako da mi to i nije neki problem.

14 godina
protjeran
SoynTech kaže...
chutac kaže...

To se lako ocisti medicinskim alkoholom koji koristm za skidanje termalne paste tako da mi to i nije neki problem.

ma bez brige, dok se nista ne dodiruje(ima mjesta) ne vodi brigu, taj cooler yebacki hladi grafu po najgorem djelu, nema tu apsolutno nista lose! malo je gadno za vidjeti istina{#}( nekad i riskantno:)LP

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
14 godina
SoynTech kaže...
Master Infirmiy kaže...

Pozz Dalibor

Navedeno kuciste za 250kn je Thermaltake Commander GS-III koje nikako ne podrzava moj Nemesis (140×130×166.5 mm).

Na ovoj grafickoj ne dodiruje nista, ali je ultra blizu hladnjaku. Kad dođe r9 270 vjerovatno cu na hladnjak naljepit crnu izolir traku da slucajno ne dođe do kontakta.

Nije problem što su tako blizu ove dvije komponente pogotovo zbog hlađenja koje čak može biti dobro,problem je u tome kad budeš eventualno mijenjao pastu na gpu ili cpu manevarski prostor ti je minimalan lako dotakneš kontakte na grafičkoj  i ako nisi sve pogasio na računalu može biti problema s grafičkom.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.12.2014 18:23 (stipara).
14 godina
protjeran

stipara a kako bi ti promjenio pastu na cpu ili gpu da ne izvadis barem jedno od toga dvoje?LOL?{#}

Intel Core™ i7 ----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Moj PC  
2 1 hvala 2
16 godina
odjavljen
Master Infirmiy kaže...

Pozz Dalibor

Solidarna cijena? Ovo kučište za 250 kn? Ako je tako uzimam cijeli vagon. S obzirom da je riječ o Adria Computers, koji nije u stanju isporučiti najobičniji DDR3 RAM modul, čisto sumnjam.

14 godina
Stjepanj kaže...

stipara a kako bi ti promjenio pastu na cpu ili gpu da ne izvadis barem jedno od toga dvoje?LOL?{#}

Pa lakše je promijeniti "jedno od to dvoje" kad  su udaljeni 2-3 cm nego 0,5 cm veći je rizik, no uz pažljivo rukovanje mogu se izbjeći problemi.

11 godina
neaktivan
stipara kaže...
Stjepanj kaže...

Pa lakše je promijeniti "jedno od to dvoje" kad  su udaljeni 2-3 cm nego 0,5 cm veći je rizik, no uz pažljivo rukovanje mogu se izbjeći problemi.

O kojem ti riziku pricas pa necu mjenjati termalnu pastu kad racunalo radi. Kod izmjene termalne paste racunalo se iskopca iz struje, a sa takvim vecim CPU hladnjacima izvadi se i graficka sto mi oduzme 20 sekunda + i nju kistom ocistim od prasine. Samo me zanimalo dali to ima neki utjecaj na graficku osim moguce povecanje temperature, sto i nije moguce jer je procesor hladan ko' spricer u full loadu.

15 godina

Ma to ne smeta ničemu, malo pripazi da kad vadiš grafu van, da je ne očešeš u hladnjak i to je sve.

ps. imaš mrak hladnjak za CPU i ovo ti neće donijeti nikakav porast temp., bez brige budi.

http://www.bug.hr/forum/board/opcenito-o-ict-biznisu/17.aspx?sort=act

0 0 hvala 1
14 godina
SoynTech kaže...

Video;

Tražio si mišljenje ili nešto drugo, mijenjanje termalne paste kod grafičke ili cpu s uključenim računalom osim tebe niko nije ni spomenuo ("računalo treba biti isključeno iz struje i sačekati par minuta" ali to je već druga tema).

Poruka je uređivana zadnji put sub 20.12.2014 21:03 (stipara).
11 godina
neaktivan
stipara kaže...
Nije problem što su tako blizu ove dvije komponente pogotovo zbog hlađenja koje čak može biti dobro,problem je u tome kad budeš eventualno mijenjao pastu na gpu ili cpu manevarski prostor ti je minimalan lako dotakneš kontakte na grafičkoj  i ako nisi sve pogasio na računalu može biti problema s grafičkom.
Niti nebih spomenuo da nisi ovo podcrtano napisao.
I opet kazem kad se mjenja termalna pasta vadi graficks kartica i sl. iskljuci se racunalo iz struje pa mozes grafickom dotaknuti hladnjak ili kuciste i grafickoj nece biti nista.
Narucena je nova graficka iz future it kad stigne naljepiti cu izolir traku na hladnjak između graficke za svaki slucaj.
11 godina
neaktivan

Ice Cool

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
SoynTech kaže...

Ice Cool 

Odlicne temp, ali stavi i one u loadu... I meni je CPU i GPU sada na 20c u idleu kada je sobna temperatura manja zbog vanjske koja je u minusu...

Never let a computer know you are in a hurry.
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2014 15:14 (IVOX).
14 godina
SoynTech kaže...
stipara kaže...
I opet kazem kad se mjenja termalna pasta vadi graficks kartica i sl. iskljuci se racunalo iz struje pa mozes grafickom dotaknuti hladnjak ili kuciste i grafickoj nece biti nista.
Narucena je nova graficka iz future it kad stigne naljepiti cu izolir traku na hladnjak između graficke za svaki slucaj.

Pa razumiš li ti ovo što si boldao i podcrtao (uključujući ovih 8 gore) ili samo čitaš?

11 godina
neaktivan
stipara kaže...
SoynTech kaže...
stipara kaže...

Pa razumiš li ti ovo što si boldao i podcrtao (uključujući ovih 8 gore) ili samo čitaš?

Ne razumijem ja tebe što zelis rec s tim.

14 godina
SoynTech kaže...
stipara kaže...
SoynTech kaže...
stipara kaže...

Ne razumijem ja tebe što zelis rec s tim.

Onda nemoj citirat post koji ne razumiješ.

11 godina
neaktivan

Jel ti to mene malo Prc rekao sam da ne razumijem što želiš reć s Pa razumiš li ti ovo što si boldao i podcrtao ili samo čitaš? Ako si mislio da ne razumijem(vidim) da moram izvaditi grafičku da zamjnim termalnu pastu na procesoru jer su udaljeni 3mm pa da slučajno ne zagrebem po njoj, ne moraš se bojati sastavljao sam desetak računala iz "temelja" samo nikad sa tako velikim hladnjakom koji dolazi toliko blizo grafičke. Ali vidim da se ti samo kopaš dublje i dublje sa besmislenim odgovorima i tako sve od one izjave ...lako dotakneš kontakte na grafičkoj  i ako nisi sve pogasio na računalu... Netko tko nikad nije sastavljao računalo skužio bih da tu nešto ne štima jer svatko tko je imalo pametan iskopča uređaj iz struje prije rastavljanja 

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.1.2015 1:43 (SoynTech).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice