- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Preblizu su, pretpostavljam da neće biti ništa dramatično, no sigurno ne pomaže u hlađenju komponenti.
Ako Planiraš neku veću nadogradnju poput nove Grafičke kartice Toplo vam preporučujem da razmislite i o većem PC Kučištu s više vanjskih i unutarnjih ventilatora koji će ako treba ohladit i najsnažnije komponente npr Matčnu Grafičku pa čak i cpu i sve što poželite a evo uspot i jedan primjer kučišta za solidarnu cijenu od oko 250 kn na Nabava.net evo link
http://www.nabava.net/kucista__300/thermaltake-kuciste-x1-big-tower-midi-atx__1804461
Pozz Dalibor
Ako Planiraš neku veću nadogradnju poput nove Grafičke kartice Toplo vam preporučujem da razmislite i o većem PC Kučištu s više vanjskih i unutarnjih ventilatora koji će ako treba ohladit i najsnažnije komponente npr Matčnu Grafičku pa čak i cpu i sve što poželite a evo uspot i jedan primjer kučišta za solidarnu cijenu od oko 250 kn na Nabava.net evo link
http://www.nabava.net/kucista__300/thermaltake-kuciste-x1-big-tower-midi-atx__1804461
Pozz Dalibor
Navedeno kuciste za 250kn je Thermaltake Commander GS-III koje nikako ne podrzava moj Nemesis (140×130×166.5 mm).
Na ovoj grafickoj ne dodiruje nista, ali je ultra blizu hladnjaku. Kad dođe r9 270 vjerovatno cu na hladnjak naljepit crnu izolir traku da slucajno ne dođe do kontakta.
...My life, My game, My rules...
To se lako ocisti medicinskim alkoholom koji koristm za skidanje termalne paste tako da mi to i nije neki problem.
To se lako ocisti medicinskim alkoholom koji koristm za skidanje termalne paste tako da mi to i nije neki problem.
ma bez brige, dok se nista ne dodiruje(ima mjesta) ne vodi brigu, taj cooler yebacki hladi grafu po najgorem djelu, nema tu apsolutno nista lose! malo je gadno za vidjeti istina
( nekad i riskantno:)LP
Pozz Dalibor
Navedeno kuciste za 250kn je Thermaltake Commander GS-III koje nikako ne podrzava moj Nemesis (140×130×166.5 mm).
Na ovoj grafickoj ne dodiruje nista, ali je ultra blizu hladnjaku. Kad dođe r9 270 vjerovatno cu na hladnjak naljepit crnu izolir traku da slucajno ne dođe do kontakta.
Nije problem što su tako blizu ove dvije komponente pogotovo zbog hlađenja koje čak može biti dobro,problem je u tome kad budeš eventualno mijenjao pastu na gpu ili cpu manevarski prostor ti je minimalan lako dotakneš kontakte na grafičkoj i ako nisi sve pogasio na računalu može biti problema s grafičkom.
Pozz Dalibor
Solidarna cijena? Ovo kučište za 250 kn? Ako je tako uzimam cijeli vagon. S obzirom da je riječ o Adria Computers, koji nije u stanju isporučiti najobičniji DDR3 RAM modul, čisto sumnjam.
stipara a kako bi ti promjenio pastu na cpu ili gpu da ne izvadis barem jedno od toga dvoje?LOL?
Pa lakše je promijeniti "jedno od to dvoje" kad su udaljeni 2-3 cm nego 0,5 cm veći je rizik, no uz pažljivo rukovanje mogu se izbjeći problemi.
stipara a kako bi ti promjenio pastu na cpu ili gpu da ne izvadis barem jedno od toga dvoje?LOL?
Pa lakše je promijeniti "jedno od to dvoje" kad su udaljeni 2-3 cm nego 0,5 cm veći je rizik, no uz pažljivo rukovanje mogu se izbjeći problemi.
O kojem ti riziku pricas pa necu mjenjati termalnu pastu kad racunalo radi. Kod izmjene termalne paste racunalo se iskopca iz struje, a sa takvim vecim CPU hladnjacima izvadi se i graficka sto mi oduzme 20 sekunda + i nju kistom ocistim od prasine. Samo me zanimalo dali to ima neki utjecaj na graficku osim moguce povecanje temperature, sto i nije moguce jer je procesor hladan ko' spricer u full loadu.
Ma to ne smeta ničemu, malo pripazi da kad vadiš grafu van, da je ne očešeš u hladnjak i to je sve.
ps. imaš mrak hladnjak za CPU i ovo ti neće donijeti nikakav porast temp., bez brige budi.
Tražio si mišljenje ili nešto drugo, mijenjanje termalne paste kod grafičke ili cpu s uključenim računalom osim tebe niko nije ni spomenuo ("računalo treba biti isključeno iz struje i sačekati par minuta" ali to je već druga tema).
Ice Cool
Odlicne temp, ali stavi i one u loadu... I meni je CPU i GPU sada na 20c u idleu kada je sobna temperatura manja zbog vanjske koja je u minusu...
Pa razumiš li ti ovo što si boldao i podcrtao (uključujući ovih 8 gore) ili samo čitaš?
Pa razumiš li ti ovo što si boldao i podcrtao (uključujući ovih 8 gore) ili samo čitaš?
Ne razumijem ja tebe što zelis rec s tim.
Ne razumijem ja tebe što zelis rec s tim.
Onda nemoj citirat post koji ne razumiješ.
Jel ti to mene malo Prc
rekao sam da ne razumijem što želiš reć s Pa razumiš li ti ovo što si boldao i podcrtao ili samo čitaš? Ako si mislio da ne razumijem(vidim) da moram izvaditi grafičku da zamjnim termalnu pastu na procesoru jer su udaljeni 3mm pa da slučajno ne zagrebem po njoj, ne moraš se bojati sastavljao sam desetak računala iz "temelja" samo nikad sa tako velikim hladnjakom koji dolazi toliko blizo grafičke. Ali vidim da se ti samo kopaš dublje i dublje sa besmislenim odgovorima i tako sve od one izjave ...lako dotakneš kontakte na grafičkoj i ako nisi sve pogasio na računalu... Netko tko nikad nije sastavljao računalo skužio bih da tu nešto ne štima jer svatko tko je imalo pametan iskopča uređaj iz struje prije rastavljanja