Čudan problem sa usb-om

poruka: 38
|
čitano: 7.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Čudan problem sa usb-om
Sum_of_all_fears kaže...

Pokušaj sa sys restoreom prije prtljanja sa driverima.

Radim sad ovo sa driver easy-om ....pa ćemo vidjet rezu...

blacky
15 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

Skenirao sam sve i instalirao šta sam trebao....obrisao drivere i ponovo sve inst i opet jako sporo ide..:/

blacky

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Jesi pokušao sa system restoreom?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

Prije system restorea pokusaj ovo sa deinstalacijom drivera u control panelu i restartom racunala. krace traje a rezultat moze biti dobar.

Najcrniji scenario ti je da ti je maticna pocela undervoltati portove. Kad se to dogodi racunalo cesto, iako su driveri dobri, spojene uredjaje ocitava kao USB 1.1 ili ih uopce ne registrira. Nisi mi odgovorio da li si ugradjivao ikakav novi komad hardwarea od onda kad ti je HUB normalno radio. graficku, zvucnu, hard...

Lose napajanje sa oscilirajucim naponom i snagom takodjer zna izazvati cudno ponasanje maticne. Napajanje vremenom gubi snagu a i kondenzatori na maticnoj gube svojstva tako da tvoj problem ne mora biti softwareski iako najvjerovatnije je.

3 0 hvala 0
17 godina
BlueMax kaže...

.. tvoj problem ne mora biti softwareski iako najvjerovatnije je.

-to me podsjeltilo, može biti neki OC, port rate.. ako je 'brat' nešto petljao, da bi ubrzao miša i sl.. - brisanje, pa install drivera bi trebalo pomoći.

-ako je pak neki kontakt loš, neki uređaj malo preopteretio chipove.. Treba bootati s liveCDa i provjeriti kako se ponaša. Ako je i dalje kao ver.1.1 tad je to vjerojatni uzrok, zamjena ploče ili dodavanje USB kontrolera.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

poz svima!!! kada ukljucim usb stick u racunar,ili kabal preko mobila,,,sve normalno otvori,ali nemam nista na stickovima niti mobitelu,a i da lje zauzima memoriju,,,samo izbaci ikonu koja oznacava koliko ima GB,,,ja formatiram sve,ali kada npr ponovo snimim na drugom racunaru slike i muziku,cim uklj na svoj sve mi izbrise a i dalje ostane zauzeta memorija,,,ukratko ni jedan folder ne prikaze osim te ikone...

admir

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

Zna li iko rijesiti moj problem jer mi je hitno potrebna pomoc,,,hvala svima unaprijed

admir

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Čudan problem sa usb-om

Imam cudan problem sa USB-om sta god da ukljucim(mis,tastaturu,kameru) samo zasvetli i ne prijavljuje ga uospte... Menjao sam i sistem,ali sve je bilo uzalud... Jel moze neko da mi pomogne u vezi ovog mog problema?

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice