Cudan i pomalo glup problem

poruka: 9
|
čitano: 1.973
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Ne znam ni kak poceti, al jucer...nakon deinstalacije nekih programa koje vise ne trebam....pojavio mi se cudan problemcic...

Ne mogu otvoriti/uci u Local disc...jednostavno neam pojma cim sam to uzrokovao...

Dvoklikom se nista ne dogaga....a desnim klikom, izredaju mi se opcije "auto-run, open, search, explore...."...kao da mi Local disc ocitava kao CD/DVD citac...

Pa ako kojim slicajem nisam prvi da imam takav glup problem...molim pomoc.....neisplati mi se os reinstaliravati...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ispravljao sam nedavno takav problem kod jednog susjeda. Ne znam dali je kod tebe isti slučaj, ali kod njega je uzrok bio virus (ne sjećam se koji). Probaj detaljno skenirati sa nekim av-om pa javi rezultate.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je takve probleme stvorio virus autorun.inf.Skini besplatni Avast trial i skeniraj sa boot.time opcijom.Meni je to rjesilo probleme.

Michael Schumacher World championships:7,Grand prix wins:91,Pole positions:68 http://www.velika-nagrada.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Cudan i pomalo glup problem

skeniral sam s spybotom...naslo mi neka smeca....uredno obrisao,hm....al imam nod32 av, upravo radim scan, pa cu vidjeti rezultate....nebi bas removao nod samo radi instalacije avasta trial.....ali ak nod ne pomogne...onda cu morati....tnx na ponudjenim rijesenjima

16 godina
neaktivan

Dali si probao start>run>c: ?

17 godina

probaj start->run->cmd

c:\> attrib -r -s -h autorun.inf
c:\> del autorun.inf

ili

start->run->rgedit

HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\Shell

onda u desnom djelu dvoklik i upisi "none" (bez navodnika)

Intel C2D E8400 3.0 @ 3.4/Asus P5W/CLUB 3D AtiRadeon HD 4850 512MB/4GB Kingston DDR2 Dual Channel 800 Mhz/HDD WD 500 GB for Windows XP, SP3 + 500 GB for Ubuntu 8.10/Fortron BlueStorm 500W We are born naked, wet, and hungry. Then things get worse.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Meni je takve probleme stvorio virus autorun.inf.Skini besplatni Avast trial i skeniraj sa boot.time opcijom.Meni je to rjesilo probleme.

ja formatiram potpuno nov USB 16GB i prebacim 5 slika na njega... komp tek instaliran i slike sa digitalca
on stvori autorun.inf i kad ga izbrisem nemogu na USB pristupit osim preko (X:) x=particija USBa

jel taj autorun.inf virus ili je to neki podatak koji prebacuje sistem prilikom copiranja podataka?
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
17 godina

imas taj virus i nod ga obrise tj obrise samo autorun.inf  i onda ti se to desi... vjerovatno si podesio nod da ti automatski brise viruse zato to ni ne primjetis...ali nod ocigledno ne moze obrisati taj dio virusa koji ga generise iznova i iznova... pokusaj sa avirom...

hmmm...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hm, kasnim...ispricavam se...

da virus neki bio...ugl cini se da je "mutirao" na neki nacin...pri svakom dizanju sistema...mjenjao mi velicine tray ikona..rezolucije.....i probleme sa misom...nisam mogao oznacit tj. odabrat mapu po mapu..ili fajl kako hocete...vec samo jedim klikom bilogdje na desktop....oznacile bi mi se sve datoteke...prakticki dvoklikom...otvorio bih...hm.kojih 25 ikona u isto vrijeme koje su mi na desktopu...

to me onak lagano razivciralo...pa sam re- widowse...vjerujem da bi mi i vasi savjeti pomogli da sam se malo potrudio...zahvaljujem zato...

al u takvim okolnostima je bilo doista tesko rijesit tj. doci do problema iako znas gdje je..

lockajte

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice