Cq56-120em problem

poruka: 6
|
čitano: 1.501
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Cq56-120em problem

Specifikacije laptopa : http://bizsupport1.austin.hp.com/bizsupport/TechSupport/Document.jsp?objectID=c02611618&lang=en&cc=us&taskId=101&prodSeriesId=4247498&prodTypeId=321957

Problem : laptop nece da se upali, blinka capslock 1 i onda pauza, svetli f12. Po manualu sam video da to blinkanje znaci da je crkao procesor. Narucim procesor sa ebay-a, zamenim ga, opet isto. Procesor koji je narucen sa ebay-a je polovan, pa postoji mogucnosti da i on ne radi. Bio sam kod prijatelja servisera, on kaze da je 99% maticna riknula da jako retko rikavaju procesori. Sada me zanima, da li je moguce da maticna salje pogresan signal za gresku (blinkanje), odnosno koliko je taj signal pouzdan ? Kod prijatelja servisera smo zamenili ram, tako da je i on eliminisan. Jedino sto moze da je problem, jeste maticna ili procesor.

Poruka je uređivana zadnji put pon 1.10.2012 16:15 (G1L3).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Cq56-120em problem

meni se deislo da se upali i ugasi ugl dostaje problema tih da je maticna ali kao graficki chip da je lem los..ako imas nekog ko moze puhalicom ti sredit onda super tako je meni frend jedan napravio...ako nemas onda stavi maticnu u pecnicu na 250 stupnjeva okruglo 10 minuta sanse su 50:50 ali to ti je posljednji pokusaj prije bacanja u kantu 

evo link

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Cq56-120em problem

ne bih bas da je pecem odmah :). Laptop je jos pod garancijom. Otvarao sam ga bio pre jedno mesec dana, da izduvam ventove. Nakon toga je normalno radio. Nisam hteo da ga nosim u servis, jer ako je procesor otisao, hteo sam da ga zamenim sa boljim, posto je ovaj zivo njesra, a i nije mi se dalo cekati sto dana da mi oni jave sta je problem. Posto i ovaj "novi" ne radi, izgleda da cu morati. Valjda nece skontati da sam ceprkao po njemu :). Sve sarafe sam vratio na svoje mesto, sve je prikaceno kako treba, ne vidi se da je dirano po njemu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Cq56-120em problem
G1L3 kaže...

ne bih bas da je pecem odmah :). Laptop je jos pod garancijom. Otvarao sam ga bio pre jedno mesec dana, da izduvam ventove. Nakon toga je normalno radio. Nisam hteo da ga nosim u servis, jer ako je procesor otisao, hteo sam da ga zamenim sa boljim, posto je ovaj zivo njesra, a i nije mi se dalo cekati sto dana da mi oni jave sta je problem. Posto i ovaj "novi" ne radi, izgleda da cu morati. Valjda nece skontati da sam ceprkao po njemu :). Sve sarafe sam vratio na svoje mesto, sve je prikaceno kako treba, ne vidi se da je dirano po njemu.

sigurno je neka naljepnica bila na sarafima ili nesto kad si ga skido ..probaj al iskreno sumljam da ce ti to uspit 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
15 godina
neaktivan
Re: Cq56-120em problem

Signal nepouzdan.

18 godina
neaktivan
Cq56-120em problem

@damir : ma nije bilo nikakve nalepnice, iznenadio sam se i ja.. odnecu im, pa sta bude :)

@brian : smesno je ako je signal nepouzdan, kakve vajde od njih :).. moracu da testiram taj novi procesor, pa ako on radi, onda je maticna sto posto..

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice