Cooler Master kvaliteta

poruka: 15
|
čitano: 2.469
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
18 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

Na slikama koje vidite ocito je da je nastala pukotina na ventilatoru. Samo, zanima me zasto je nastala

Sto vi mislite?

Ovaj vent je hladio oko 4 mjeseca i danas kada sam cistio PC od prasine zapazio sam masne mrlje po obodu ventilatora odnosno okruglog kucista od ventilatora. Kada sam malo bolje pogledao sokirao sam se. Prvo sam mislio da curi tecnost iz bakarnih cijevi ali one su u redu.   Da ne spominjem da PC nije overclokiran ili na bilo koji nacin maltretiran :)

Pisao sam Cooler Master pa da vidim sto ce se desiti

Koji sam baksuz.......

Primjetite na trecoj slici pukotinu koja je nastala na perci. Jelda je ovo njihova greska a?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put ned 6.5.2012 23:26 (Lazarus Long).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

Ja bih rekao da je to čisto tvornička greška. Na jednom malom mjestu je bio pretanak sloj plastike koji se zbog vrtnje ventilatora proširio do pukotine.

Ovo CM-u nikako ne pristaje tako da probaj što više izvuč iz njih, neko high end kućište barem :) ili reci da ćeš objavit u bugu da im nevaljaju ventovi :)

Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

Ja imam CM hladnjak i ventilator i radi savršeno, eto ti baš nisi imao sreće.

Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan
Re: Cooler Master kvaliteta
Praetorian1 kaže...

Ja imam CM hladnjak i ventilator i radi savršeno, eto ti baš nisi imao sreće.

Hmm...

Da je skup, nije. Da sam imao trzavice sto se tice zamjene   ..imao sam. Trazio sam gdje sam to zaturio Intelov stock cooler i jedva sam ga pronasao. Zatim vidio sam da mi se termalna pasta osusila pa sam stavljao neku Foxconovu pastu tek toliko da se snadem.

Tuzicu ih za dusevne boli (:

16 godina
protjeran

FoxConn -> good stuff.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
Cooler Master kvaliteta

Napiši obavezno odgovor od CM-a kad ga dobiješ

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

Mislim da ovo nije karakteristično za CM!

Da li je ovaj vent novi tj. imaš li još uvijek garanciju?

Svi ljudi imaju svoju cijenu, samo postoje oni koji nemaju vrijednost!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

To je isključivo njihova tvornička greška.Lipo uzmeš te slike, račun, garanciju i pošalješ CM-u direktno,ako ti ovi naši ne žele zamjeniti.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
godo kaže...

Mislim da ovo nije karakteristično za CM!

Da li je ovaj vent novi tj. imaš li još uvijek garanciju?

Koristen je samo 4 mjeseca. Ima 3 godisnju garanciju

14 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

Cooler Master nikad nije bio sinonim za kvalitet. U zivotu mi je kroz ruke proslo mali milijun njihovih proizvoda i moja ocjena od 1-5 je 3 tj. srednja zalost. 

0 3 hvala 0
17 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Cooler Master nikad nije bio sinonim za kvalitet. U zivotu mi je kroz ruke proslo mali milijun njihovih proizvoda i moja ocjena od 1-5 je 3 tj. srednja zalost. 

Stvar osobnog mišljen ja,ja sam imao i imam masu njihovih proizvoda i nikad me  nisu razočarali.Oni nikad ni nisu htjeli biti najbolji i najskuplji.Jednostavno su uvijek bili jako kvalitetni u srednjem segmentu.

Sory za {#}

So say We All
18 godina
neaktivan
BlueMax kaže...

Ostali "sinonimi" za kvalitet su min. 100% skuplji od Cooler Mastera uz upitnu ucinkovitost. Ja ne overclockiram moj PC, ovaj je hladio E5700 sasvim solidno 30 stupnjeva u idle i 50 na maksimalnim optercivanjima (ConvertXtoDVD)

I kupio sam ga zato sto je tih. Opako tih, uostalom ona pukotina nije prouzrocila povecanje buke. Zar sam trebao kupiti Nocta hladnjak od 60 EUR?

Vent se jos vrti (tiho!) i da ga nisam cistio od prasine vjerojatno ne bih ga vidio u skoro vrijeme. Eh sad...da li ce se ona pukotina i dalje siriti ili ne to nitko ne zna. Ocito je da je naljepnica sprecila daljne sirenje pukotine (btw. ovo je poznat trik za sprecavanje sirenja pukotina na staklima automobila)

Cilj posta mi je bio diskusija sto se tice uzrocnika one teske havarije {#} 

Salu na stranu, cilj posta nije bio da se ocrni Cooler Master (greske se desavaju svima, cak i vecim i skupljim proizvodacima)

17 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

Kao što je kolega prije navo ,vjerovatno je plastika na tom djelu bila tanja pa je zbog vibracija došlo do toga.Pukotina će se definitivno proširiti i trebao bi to što prije zamjeniti.

So say We All
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Cooler Master kvaliteta

Najvjerojatnije si naletio na takav defektan proizvod ! Ja imam 4 CM venta + V8 hladnjak i to kojih 2.5 god. i svi su u odlicnom stanju ! A posto je tvoj pod garancijom nemas se zasto brinuti !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Cooler Master kvaliteta

I ja imam par CM ventilatora po kučištu i rade ko satovi švicarski.

Ak ti je istekla garanicja, kupi samo ventilator novi, mislim da ćeš ga moć stavit na hladnjak. Ja na svoj hladnjak (CM hyper 212+) mogu stavit bilo koji ventilator jer ga samo moram zakvačit za cooler i to je to. Mislim da je tak i kod tebe.

EDIT: vidim da imaš garanciju, onda ga odnesi na servis i dobićeš drugi. Jedni ak budu šta zezali da si ti turo nešto po ventilatoru dok je radio pa ti je zato puko.

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.5.2012 12:43 (Praetorian1).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice