Cloning hard diska

poruka: 3
|
čitano: 1.187
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Cloning hard diska

Pozdrav ekipa.

Imao sam stari hard disk od 160 GB sa originalnim Windowsima koji je bio spor za poludit.

Kupio sam novi HDD Seagate od 500GB i na njega sam kopirao Windowse i sve fajlove pomoću HDClone programa ali problem je sljedeći.

Sad mi Windowsi očitavaju da je on isto od 160 GB a ne od 500.

Kako to srediti i vratiti.

Hvala unaprijed svima {#}

iPhone je jedna velika prevara...koja je uspjela !!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Cloning hard diska

HDD clone, klonira samo trenutnu particiju, te će tako biti iste veličine kao i na starom HDDu.

To se lako riješi, tako da u Windowsima otiđeš-desni klik na MyComp, Manage, DiskManagement.

Pokraj postojeće particije odabereš RAW(ili Unallocated),desni klik Format, odabereš Logical Partition. Odabereš ime i veličinu particije, tip particije NTFS. Nakon toga klik na OK. Vidjet ćeš na ekranu da se stvorila particija(Logical partition, zeleni okvir). Sad moraš malo pričekati, cca 15ak minuta(zbog veličine particije), da se particija Formatira, te je nakon toga možeš koristiti. Vidjet ćeš na kojem je postotku trenutno.

Nakon svih ovih radnji imaš dvije particije, jednu sa Windowsima i drugu praznu.

Ako nešto nisi shvatio, na http://pcsupport.about.com/od/windowsxp/ht/format-hard-drive-xp.htm  imaš opis kako se radi.

poz

P.S. Mislim da su svi koraci opisani OK, pa bi molim ak netko ima primjedbe da ih napiše...{#}

17 godina
Cloning hard diska

Možeš i ovako:

Skini i instaliraj Partition Wizard Home alat za particije i jednostavno proširiš trenutnih 150 GB na 500 GB ako želiš samo jednu particiju. Ili od tog slobodnog prostora (Unallocated space) napraviš novu particiju. Podaci će ti ostati nedirnuti u oba slučaja.

Alat je dosta jednostavan za korištenje i grafički ti je sve prikazano za lakše snalaženje.

Možeš mijenjati particije i još puno toga a bez da gubiš sve podatke na njima.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice