Dragi forumaši,
vlasnik sam 3 godine starog laptopa HP ProBook 4710s koji mi se nedavno počegao gasiti sam od sebe. Kako mi je prije toga postao neobično glasan, nije bilo teško pretpostaviti u čemu je problem - nečistoće/prašina otežali su ventiliranje komponeniti. Problem sam riješio na način da sam uzeo fen i "upuhao" nešto zraka kroz ventilacijski otvor na laptopu dok je bio ugašen i tako odštopao ventilaciju. Dodao sam program za mjerenje tempretaure procesora i ona sad iznosi od 40-60 stupnjeva ovisno o opterećenju laptopa.
Zanima me postoji li neki pametniji način. Otvaranje i čišćnje unutrašnjosti u slučaju mojeg modela i nije pretjerano jednostavan postupak. Je li pametnije upuhivati zrak (fenom) i protjerati nečistoće u unutrašnjost laptopa ili koristiti kućni usisavač i pokušati povući čim više prašine iz unutrašnjosti laptopa. Može i usisavač uzrokovati oštećenja? Na forumima sam naišao na raznolike prijedloge - obvezno blokiraj ventilator spajalicom, samo upuhivanje/ispuhivanje (suprotno može dovesti do oštećenja......
Molim vas za pomoć!
Hvala!