Čišćenje laptopa od prašine

poruka: 4
|
čitano: 2.834
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Dragi forumaši,

vlasnik sam 3 godine starog laptopa HP ProBook 4710s koji mi se nedavno počegao gasiti sam od sebe. Kako mi je prije toga postao neobično glasan, nije bilo teško pretpostaviti u čemu je problem - nečistoće/prašina otežali su ventiliranje komponeniti. Problem sam riješio na način da sam uzeo fen i "upuhao" nešto zraka kroz ventilacijski otvor na laptopu dok je bio ugašen i tako odštopao ventilaciju. Dodao sam program za mjerenje tempretaure procesora i ona sad iznosi od 40-60 stupnjeva ovisno o opterećenju laptopa. 

Zanima me postoji li neki pametniji način. Otvaranje i čišćnje unutrašnjosti u slučaju mojeg modela i nije pretjerano jednostavan postupak. Je li pametnije upuhivati zrak (fenom) i protjerati nečistoće u unutrašnjost laptopa ili koristiti kućni usisavač i pokušati povući čim više prašine iz unutrašnjosti laptopa. Može i usisavač uzrokovati oštećenja? Na forumima sam naišao na raznolike prijedloge - obvezno blokiraj ventilator spajalicom, samo upuhivanje/ispuhivanje (suprotno može dovesti do oštećenja......

Molim vas za pomoć!

Hvala!

0 0 hvala 0
12 godina

moja preporuka je da ga das nekom servisu na ciscenje... u vecini servisa kosta 200-250kn ukljucujuci i promjenu termalne paste...

jer puhanjem venta nikad neces dobro ocistiti laptop

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.2.2014 15:57 (nix111).

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Čišćenje laptopa od prašine
malldawi kaže...
Je li pametnije upuhivati zrak (fenom) i protjerati nečistoće u unutrašnjost laptopa ili koristiti kućni usisavač i pokušati povući čim više prašine iz unutrašnjosti laptopa.

I jedno i drugo je besmisleno i u većini slučajeva beskorisno.

Potrebno ga je rastaviti i očistiti kako treba. Uz to trebalo bi zamijeniti i pastu.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
12 godina
neaktivan

Kao i što su drugi savjetovali, jedino pravo riješenje je da se otvori, očisti i zamijeni pasta. Cijena ti je oko 200kn +/-.

Nemoj si dozvoliti da ti se pregrije pa da moraš raditi reball grafičke, to će te tek koštati.

Ako neznaš sam, laptop pod ruku i u servis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice