U čemu je problem?

poruka: 14
|
čitano: 2.090
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
U čemu je problem?
pitanje

OVAKO,Imam problem što se tiče igranja na većoj rezoluciji i postavkama.

Moja konfa je : MBO-Gigabyte GA-MA69VM-S2 sa amd 690 v chipsetom

CPU- Amd athlon 5000+ Black edition clockan na 3.2 Ghz (ima cooler master cooler i pod punim opterećenjem ne prelazi 48 stupnjeva)

GPU-sapphire radeon hd 3870 ultimate edition 512 mb gddr4 (stavio sam na pasivni hladnjak grafičke 2 120 mm hladnjaka gpu-850  mem 2460 pod maksimalnim opterećenjem ne prelazi 64 stupnja)

Napajanje je Fortron Blue storm a monitor 19 inčni lg flatron wide L194WT.

RAM- 4 gb kingmax ddr2 800 Mhz

Ja mislim da je problem u monitoru pošto na svim testovima konfiguracija radi solidno.

Pojavljuju mi se dijagonalne crte dok igram neke novije igre.Prije sam mogao na nativnoj rezoluciji (1440 x 960) postaviti refresh rate na 75 Hz a sad ne mogu više od 60.

Kad probam preko catalysta force refresh rate i stavim na 75 Hz on mi spusti rezoluciju.

Inače koristim win xp pro sp2.

Možda je netko imao slično iskustvo ili zna kako mi pomoći.

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U čemu je problem?
autorov komentar

Eh da zaboravih reći da matična podržava pci-exspress 1.0 sučelje a grafa je 2.0

Koliko to može utjecati na performanse?

Drugs and alcohol are not the only addictions.Gaming is one of them too.My God i am an addict.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U čemu je problem?

Malo je vjerojatno da je do mon. jer bi ti te crte uvijek bile prisutne. Probaj smanjiti frek. memorije na kartici jer ona najcesce uzrokuje takve artefakte.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U čemu je problem?

Najvjerojatnije je u tome problem što je utor za grafičku PCI-e 1.0 što znači da nema dovoljno propusnosti za grafičku koja radi na PCI-e 2.0. Probaj grafičku na nekoj konfiguraciji koja ima PCI-e 2.0.

Hacking isn't just Computers & Exploits. It's a Philosophy
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: U čemu je problem?
vulerious kaže...

Najvjerojatnije je u tome problem što je utor za grafičku PCI-e 1.0 što znači da nema dovoljno propusnosti za grafičku koja radi na PCI-e 2.0. Probaj grafičku na nekoj konfiguraciji koja ima PCI-e 2.0.

ovo nije sigurno zato, mislim da je graf sad dali je mem ili gpu to neznam ali odnesi graf na garanciju(ili spusti oc) pa nek ti daju novu.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx
17 godina
neaktivan

@ vulerious

WTF?! da... bas. Neodlučan

slazem se, vjerojatno je u pitanju overclock. smanji malo... moze bit da je i problem u driverima posto je graficka tek izasla?

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
17 godina
neaktivan
U čemu je problem?

U pravu si benko nije sigurno. Ali možda je ipak do toga.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
r420r kaže...

@ vulerious

WTF?! da... bas. Neodlučan

slazem se, vjerojatno je u pitanju overclock. smanji malo... moze bit da je i problem u driverima posto je graficka tek izasla?

Možeš li mi objasniti zašto ne bi moglo biti do toga?
17 godina
neaktivan

jedina razlika izmedu PCI Express 1.0 i PCI Express 2.0 je u tome sta PCI Express 2.0 ima duplo vecu propusnost... nista vise. a tesko je vjerovat da njegova grafika koristi punu sirinu sabirnice.

[EDIT]

Eh da zaboravih reći da matična podržava pci-exspress 1.0 sučelje a grafa je 2.0

Koliko to može utjecati na performanse?

teorija kaze da bi trebo osjetit nesto bolje preformanse zbog vece propusnosti... za praksu nisam siguran. mene ovo sve podsjeca na AGP vs PCI Express...

***em sve! (mislim ovo je opaka psovka, ne opisivanje mog ljubavnog života)
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.7.2008 0:38 (r420r).
17 godina
U čemu je problem?

A možda je problem u tome što imaš preveliki broj frame-ova, ta konfiguracija ti je overkill za tvoju nativnu rezoluciju. Probaj da ograničiš broj frame-ova tako što ćeš u igrama uključiti v-sync.

0 0 hvala 0
17 godina
U čemu je problem?

Inače hd 3870 se ne isplati OC-at jer ne dobiješ ništa posebno ,tipa 2fps više, tako da si spusti na 777Mhz gpu i RAM za 100-150 efektivno pa provjeri ima li tih crta

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
U čemu je problem?
prihvaćeno rješenje

u catalystu se može staviti pod opcijom WAIT FOR VERTICAL REFRESH na ALWAYS ON i tada ne bude vertikalnih crta, ali se u nekim igrama osjeti pad performansa...........

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
vista vs. xp

nov sam u svijetu komp.pa bih trebao jednu malu pomoć.nedavno sam kupio novi komp.sa instaliranom vistom sve je super radilo neko vrijeme sve igrice su sljakale ko lude dok nisu počeli problemi sa vistom naravno zvao sam neke ljude i potrosio podosta novca za nesto sto se nije napravilo kako treba pa sam preuzeo posao u svoje ruke i nabavio xp.sav razočaran morao sam srusit vistu i instalirati xp.i tada su mi počeli problemi,instalirao sam sve drivere i softvere valjda koliko se ja razumijem,ali kada instaliram npr.suprem comander,sim city 4 itd nemogu cracirati igricu.dok instaliram neku igru iz bugovog cd sve sljaka kako treba.probao sam instalirati neki via hyperionpro 5.16a kaze mi da sistem još uvjek nije modificiran da biste kasnije instalirali ovaj program,sprovedite ponovnu instalaciju.zamoljavam da mi netko pomogne....unapred hvala

golik

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: vista vs. xp
viki kaže...

nov sam u svijetu komp.pa bih trebao jednu malu pomoć.nedavno sam kupio novi komp.sa instaliranom vistom sve je super radilo neko vrijeme sve igrice su sljakale ko lude dok nisu počeli problemi sa vistom naravno zvao sam neke ljude i potrosio podosta novca za nesto sto se nije napravilo kako treba pa sam preuzeo posao u svoje ruke i nabavio xp.sav razočaran morao sam srusit vistu i instalirati xp.i tada su mi počeli problemi,instalirao sam sve drivere i softvere valjda koliko se ja razumijem,ali kada instaliram npr.suprem comander,sim city 4 itd nemogu cracirati igricu.dok instaliram neku igru iz bugovog cd sve sljaka kako treba.probao sam instalirati neki via hyperionpro 5.16a kaze mi da sistem još uvjek nije modificiran da biste kasnije instalirali ovaj program,sprovedite ponovnu instalaciju.zamoljavam da mi netko pomogne....unapred hvala

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice