BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.201.714
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

jesu svi su up date ! Zadnji catalyst koristim tj crimson relive 16.12.2 ! Odradio sam ovu foru sa youtuba za sad nema da crashuje sistem videcemo nadalje. Javljam ti sta i kako prijatelju. Pozz svako dobro i hvala jos  jednom na trudu i volji.

bobyshka
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ljudi danas palim komp i bsod restartujem komp i radi normalno 

ne znam so cega je brzo mi pobjegne bsod evo stavio sam sliku ako neko zna do cega je 

Poruka je uređivana zadnji put pon 13.2.2017 18:40 (deadrising).

0 0 hvala 1
14 godina
Re: BSOD - što, zašto i kako
deadrising kaže...

ljudi danas palim komp i bsod restartujem komp i radi normalno 

ne znam so cega je brzo mi pobjegne bsod evo stavio sam sliku ako neko zna do cega je 

Driveri od grafičke, OC grafičke ili sama grafička. Kakve su temperature? Probaj s drugom verzijom drivera.

8 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

temparature su 26c -48 c u igricam model graficke amd 7850 fabricki oc 

0 0 hvala 0
14 godina
deadrising kaže...

temparature su 26c -48 c u igricam model graficke amd 7850 fabricki oc 

Stavi druge drivere.

8 godina
neaktivan

ok stavicu 

14 godina
neaktivan

Evo ga nakon dva tjedna opet :) Datoteka

14 godina
striko217 kaže...

Evo ga nakon dva tjedna opet :) Datoteka

Intelov grafički driver je odgovoran za crash. Stavi noviju/drugu verziju.

14 godina
neaktivan

to je ovo igdkmd64.sys? U međuvremenu je još jedan bio

14 godina
striko217 kaže...

to je ovo igdkmd64.sys? U međuvremenu je još jedan bio

Da.

14 godina
neaktivan

Snimio sam novi driver kroz Device manager, Hvala na pomoći!!! 

14 godina
striko217 kaže...

Snimio sam novi driver kroz Device manager, Hvala na pomoći!!! 

Ako i dalje bude zezalo, javbi se, pa ćemo ići u daljnju potragu. Imam jako loša iskustva s tim Intelovim govnetom i BSOD-ima.

7 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav, imam sledeci, bar za mene cudan problem. Kompjuter (praistorija - 512 mb ddr, mx 4000 nvidia, pentium 4 2.6 ghz, 80 gb wd hdd) - prvobitno nije htio sistem da se pokrene (xp u pitanju naravno) vrti ono i kada treba da se piokaze "welcome" rastartuje se i reko ajde nanovo cu ga svakako nemam podataka na njemu i pocnem i sada naravno sve ok i formatira ga i pocne da kopira nove fajlove i tu uvijek problem sa nekim fajlom i sada tu vec, isprobavam novi citac, novi disk od windowsa (za koje znam da su ispravni) i nece ili se to desi isto ili "BSOD setupdd.sys" ili neki "BSOD USB.."  nisam zapisao. Ajde reko drugi ram ubacit za koji znam da je ispravan, ali opet nece, novu grafiku, probao cak i na integriranoj, opet nece, iscistio ag da nije do prasine (moze biti svasta) i opet nece, isti problem, zamjenio hdd i kablove (mada sam ovaj u HBCD provjerio u hdd tune samo jedan bad sector), ali ajde i to i opet isti problem. I ajde napravih se pametan te ubacit jedan od tih diskova u drugi komp, digoh sistem na njemu bez ikakvih drajvera vamo ga vratim kaze nije dostupan OS...Dalje napominjem da sam izbacio sve vanjeske uredjaje ostavio samo mis, tastatura (Koji su PS2), VGA i napojni kabal (citao sam i da to nekada zna praviti problem). E sada da li je neko pametan, jer ja nisam. Da li moze biti do maticne ? 

IT is my world...

0 0 hvala 0
14 godina
Neba98 kaže...

Pozdrav, imam sledeci, bar za mene cudan problem. Kompjuter (praistorija - 512 mb ddr, mx 4000 nvidia, pentium 4 2.6 ghz, 80 gb wd hdd) - prvobitno nije htio sistem da se pokrene (xp u pitanju naravno) vrti ono i kada treba da se piokaze "welcome" rastartuje se i reko ajde nanovo cu ga svakako nemam podataka na njemu i pocnem i sada naravno sve ok i formatira ga i pocne da kopira nove fajlove i tu uvijek problem sa nekim fajlom i sada tu vec, isprobavam novi citac, novi disk od windowsa (za koje znam da su ispravni) i nece ili se to desi isto ili "BSOD setupdd.sys" ili neki "BSOD USB.."  nisam zapisao. Ajde reko drugi ram ubacit za koji znam da je ispravan, ali opet nece, novu grafiku, probao cak i na integriranoj, opet nece, iscistio ag da nije do prasine (moze biti svasta) i opet nece, isti problem, zamjenio hdd i kablove (mada sam ovaj u HBCD provjerio u hdd tune samo jedan bad sector), ali ajde i to i opet isti problem. I ajde napravih se pametan te ubacit jedan od tih diskova u drugi komp, digoh sistem na njemu bez ikakvih drajvera vamo ga vratim kaze nije dostupan OS...Dalje napominjem da sam izbacio sve vanjeske uredjaje ostavio samo mis, tastatura (Koji su PS2), VGA i napojni kabal (citao sam i da to nekada zna praviti problem). E sada da li je neko pametan, jer ja nisam. Da li moze biti do maticne ? 

Ajde probaj na taj stroj dignut Win98/2000, da vidimo hoće li proći, XP je znao zezat.

7 godina
neaktivan

E tu imam problem jer nemam iskustva sa tim, ja sam mladja garda (18 god), vec kada sam ja stasao malo nije bilo ni pojma o ta dva windowsa, da li se rade preko disketa ili kako li ne znam. Da li jedan od njih ima slicnu instalaciju kao xp ? Msm kao ovi "noviji" windwosi (ne kazem da treba biti indeticno nego da ne trebaju diskete jer gdje to sada da nadjem)...Usput, da li imate slucajno jos neki prijedlog sem ovoga? Hvala. :)

IT is my world...
14 godina
Neba98 kaže...

E tu imam problem jer nemam iskustva sa tim, ja sam mladja garda (18 god), vec kada sam ja stasao malo nije bilo ni pojma o ta dva windowsa, da li se rade preko disketa ili kako li ne znam. Da li jedan od njih ima slicnu instalaciju kao xp ? Msm kao ovi "noviji" windwosi (ne kazem da treba biti indeticno nego da ne trebaju diskete jer gdje to sada da nadjem)...Usput, da li imate slucajno jos neki prijedlog sem ovoga? Hvala. :)

Ma je slično je, ali ako je XP radio, ne vidim zašto ne bi i dalje. Koju ploču imaš?

11 godina

....oznaku MBO ? .... neznamo da li je HDD PATA ili SATA jer bi za XP trebali drajveri....

7 godina
neaktivan

A pa ATA  je u pitanju znaci stari kabal, a sto se tice maticne to je maticna iz fujitsu siemens n600 kompjutera, prebacena iz razloga jer je tamo otislo napajanje, za cudo je radilo to sve, i to gotovo 2 godine bez problema... Sta sam primjetio jos, pored procesora su dva kondezatora "nabubrila" ili "natekla". E sada znamm da to moze da pravi problem, ali bas ovakve priorde ? 

IT is my world...
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Na starijem laptopu Compaq 6720s mi se pojavljuje BSOD nakon što se pokušam spojiti na wi-fi.

Kad idem update drivera kroz manage, javi da je najbolji instaliran a na netu teško nalazim za win 10 driver.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
striko217 kaže...

Na starijem laptopu Compaq 6720s mi se pojavljuje BSOD nakon što se pokušam spojiti na wi-fi.

Kad idem update drivera kroz manage, javi da je najbolji instaliran a na netu teško nalazim za win 10 driver.

Daj mi minidump fajlove.

14 godina
neaktivan

Riješen problem reinstalacijom win-a.

Hvala

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav drugari ! Imam jednu molbu jedno pitanje : Recite mi na windows 7/64 bit koji fajl kad se obrise u sistem32 rusi se sistem ... Pri tom podrazumeva se da PC radi stabilno a da pri sledecem restartu ne podize sistem ... Bio bih vam jako zahvalan imam problema s jednom osobom na neki nacin neka to bude osveta... Samo trazim da mi se pomogne oko toga nista vise ... Dakle koji fajl treba da obrisem da bi se srusio sistem pri sledecem restartu ? 

Unapred hvala drugari ... Svako dobro

bobyshka
Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav! Nedavno sam dobio racunar i nakon sto sam instalirao win 7 i instalirao drivere pojavio se BSOD (dump file : http://www.megafileupload.com/2McL8/033117-28423-01.dmp_-_Shortcut.lnk) Nadam se da neko zna kako mogu rijesiti ovaj problem :D

0 0 hvala 0
14 godina
Sc0rpi0 kaže...

Pozdrav! Nedavno sam dobio racunar i nakon sto sam instalirao win 7 i instalirao drivere pojavio se BSOD (dump file : http://www.megafileupload.com/2McL8/033117-28423-01.dmp_-_Shortcut.lnk) Nadam se da neko zna kako mogu rijesiti ovaj problem :D

To nije dump fajl nego shortcut kao što i piše.

7 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

bok

kupio sam novi laptop i nakon instalacije nekoliko puta dnevno mi se pojavi Blue screen

laptop je acer aspire f5-573g-3656, 6gb ram, i3-6100U (2,3 Ghz), Nvidia geforce 940mx, windows 10 64bit

prvo mi se pojavilo

stop code: DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL,

what failed: WDf01000.sys

nakon toga sam ponovno instalirao drajvere za nvidiu ali mi sad izbaci

what failed: intelppm.sys

molim pomoć

hvala

0 0 hvala 0
14 godina
drasko11 kaže...

bok

kupio sam novi laptop i nakon instalacije nekoliko puta dnevno mi se pojavi Blue screen

laptop je acer aspire f5-573g-3656, 6gb ram, i3-6100U (2,3 Ghz), Nvidia geforce 940mx, windows 10 64bit

prvo mi se pojavilo

molim pomoć

hvala

Daj mi dump fajlu iz Minidump foldera.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.4.2017 11:58 (softwaremaniac).
7 godina
neaktivan
softwaremaniac kaže...
drasko11 kaže...

bok

prvo mi se pojavilo

molim pomoć

hvala

Daj mi dump fajlu iz Minidump foldera.

izvoli

http://www.megafileupload.com/1qjpu/minidump.rar

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Deinstaliraj Avast specijalnim alatom iz Safe Modea. Ne bi bilo na odmet uz to testirati memoriju Memtestom86+, jer je dump pokazao memory corruption. Testiraj jedan po jedan keks RAM-a. 8 passova po sticku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,

evo moj dump nadam se da mi netko moze pomoc :)

koliko sam skuzio problem je u memory coruption

http://prntscr.com/etwbeu

0 0 hvala 0
14 godina
LakiCoece kaže...

Pozdrav,

evo moj dump nadam se da mi netko moze pomoc :)

koliko sam skuzio problem je u memory coruption

http://prntscr.com/etwbeu

Testiraj memoriju Memtestom86+.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice