Ajd malo ovo pojasni.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Pise u memtest manualu:
How many instances of MemTest: If you have a multi-core or multiprocessor machine you can make the memory test more effective by running multiple copies of MemTest at the same time. Start at least as many copies of MemTest as you have cores and then divide the amount of RAM to test between them equally.
Tako da sam na ca pol sata imao dva otvorena memtesta istodobno (zbog dviju jezgri Pentiuma). Jedan je radio jako brzo, drugi jako sporo (u oba sam imao upaljenu postavku da koristi all available RAM; pretpostavljam da to nije idealna konfiguracija). Racunalo je bilo prakticki neupotrebivo za vrijeme paralelnog rada memtestova.
btw, ispod te stavke u manualu pise:
NOTE: If you run MemTest and it only checks a few % of RAM over the period of an hour, this means you told it to allocate more RAM than is available. When this happens, almost all of the testing time is taken reading from the hard disk swap, which is a reasonable hard disk check, but not very useful for checking RAM. Select less RAM to check and try again.
Dok sam nocas upalio memtest (koji je zakljucen BSoDom), tih par minuta sto sam pratio je isao jako sporo, mozda zbog navedenog?
U oba sluacaja niti jedan dodatni program nije bio upaljen.
Pise u memtest manualu:
How many instances of MemTest: If you have a multi-core or multiprocessor machine you can make the memory test more effective by running multiple copies of MemTest at the same time. Start at least as many copies of MemTest as you have cores and then divide the amount of RAM to test between them equally.
Tako da sam na ca pol sata imao dva otvorena memtesta istodobno (zbog dviju jezgri Pentiuma). Jedan je radio jako brzo, drugi jako sporo (u oba sam imao upaljenu postavku da koristi all available RAM; pretpostavljam da to nije idealna konfiguracija). Racunalo je bilo prakticki neupotrebivo za vrijeme paralelnog rada memtestova.
btw, ispod te stavke u manualu pise:
NOTE: If you run MemTest and it only checks a few % of RAM over the period of an hour, this means you told it to allocate more RAM than is available. When this happens, almost all of the testing time is taken reading from the hard disk swap, which is a reasonable hard disk check, but not very useful for checking RAM. Select less RAM to check and try again.
Dok sam nocas upalio memtest (koji je zakljucen BSoDom), tih par minuta sto sam pratio je isao jako sporo, mozda zbog navedenog?
U oba sluacaja niti jedan dodatni program nije bio upaljen.
Ne znam kakav Memtest si ti koristio, ali onaj pravi Memtest se pokreće s bootablinog medija (CD ili USB). Tako da lijepo skini za USB ili ISO za CD, stavi na odgovarajući medij (ovo za USB ima autoinstaller, CD treba zapržiti ISO na prazan CD), resetiraj PC, neka se boota sa medija koji si kreirao i ostavi preko noći da radi.
Dobio sam BSOD i poruku: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Board: MSI H170 GAMING M3
BIOS: C.10
VGA: ZOTAC GeForce GTX 460 1Gb GDDR5
PSU: Corsair HX750W
CPU: Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz
MEM: 2x8GB, DDR4 2133MHz
SOUND CARD: Creative Labs Audigy 4 PCI
HDD/SSD: 400 GB Hitachi HDT725040VLA360 SATA-II 3.0Gb/s
COOLER: Intel
Keyboard: Logitech G15 USB
Mouse: Logitech G5, USB
Dobio sam BSOD i poruku: IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
Board: MSI H170 GAMING M3
BIOS: C.10
VGA: ZOTAC GeForce GTX 460 1Gb GDDR5
PSU: Corsair HX750W
CPU: Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz
MEM: 2x8GB, DDR4 2133MHz
SOUND CARD: Creative Labs Audigy 4 PCI
HDD/SSD: 400 GB Hitachi HDT725040VLA360 SATA-II 3.0Gb/s
COOLER: Intel
Keyboard: Logitech G15 USB
Mouse: Logitech G5, USB
Minidump file molim.
Minidump file molim.
Kako da u Windows 10 dođem do tog minidump file?
Ne bih se složio. Velika većina BSOD-ova je uzrokovana driverima(preko 90%), a ostalo hardverskim problemima ili ovime napisanim.
Velika većina BSODova koji počnu, nenadano, se pojavljivati na kompu su ova kako sam opisao.
Ako se instalira XY driver i dođe do BSOD, ljudi znaju to rješiti jer skontaju u čemu je razlog.
Ovi ostali traže rješenje a naći će ga u mom odgovoru u ovoj temi.
Bez obzira slagao se ti ili ne.
Nisam ja ništa pametniji od ikoga drugoga ali očito da imam informaciju koju nema baš svatko a iskreno...
...sram me bilo da sam ovo saznao tek prošle godine a znam jako puno o hardware-u.
Vrlo vjerovatno više od tebe.
Minidump file molim.
Kako da u Windows 10 dođem do tog minidump file?
Nađi ga u C:/Windows/Minidump
Ne bih se složio. Velika većina BSOD-ova je uzrokovana driverima(preko 90%), a ostalo hardverskim problemima ili ovime napisanim.
Velika većina BSODova koji počnu, nenadano, se pojavljivati na kompu su ova kako sam opisao.
Ako se instalira XY driver i dođe do BSOD, ljudi znaju to rješiti jer skontaju u čemu je razlog.
Ovi ostali traže rješenje a naći će ga u mom odgovoru u ovoj temi.
Bez obzira slagao se ti ili ne.
Nisam ja ništa pametniji od ikoga drugoga ali očito da imam informaciju koju nema baš svatko a iskreno...
...sram me bilo da sam ovo saznao tek prošle godine a znam jako puno o hardware-u.
Vrlo vjerovatno više od tebe.
Ma znam, ali začudio bi se koliko ljudi ne zna prepoznati niti kad je driver krivac. Ja sam isto puno učio da bih znao to sve raspoznati. Samo iznostim svoja iskustva, a moja su takva da je češće kriv softver nego hardver. :)
Kako da otvorim minidump .dmp datoteku?
Kako da otvorim minidump .dmp datoteku?
Odmah u prvom postu teme imaš spomenut BlueScreenView koji otvara .dmp.
Ne sliku nego dmp file.
Pozdrav ekipa, imam jedan problem što se tiče BSOD-a, znači prije 3 dana uzmem ja lijepo novu grafičku(gtx960) i kako sam ima shiat matičnu, odlučim i to i uzmem Gigabyte 970A-DS3P, sve ja to lijepo pospajam i krenem startat pc(imam win7), pokrene Starting Windos i onda odjedno BSOD, ali na na milisekudnu ono, i resetira komp, prvo sam mislio da je matična u banani i odem po drugu, i opet isto sve, znači sve je spojeno kako treba i ne razzumijem zašto ne bi radilo, doduše prije je bila Asrockova matična pa da li je možda do nečeg oko drivera ili? Jer evo probao sam sve živo i nikako pokrenut pc.
Pozdrav ekipa, imam jedan problem što se tiče BSOD-a, znači prije 3 dana uzmem ja lijepo novu grafičku(gtx960) i kako sam ima shiat matičnu, odlučim i to i uzmem Gigabyte 970A-DS3P, sve ja to lijepo pospajam i krenem startat pc(imam win7), pokrene Starting Windos i onda odjedno BSOD, ali na na milisekudnu ono, i resetira komp, prvo sam mislio da je matična u banani i odem po drugu, i opet isto sve, znači sve je spojeno kako treba i ne razzumijem zašto ne bi radilo, doduše prije je bila Asrockova matična pa da li je možda do nečeg oko drivera ili? Jer evo probao sam sve živo i nikako pokrenut pc.
Pokušaj u safe mod. pokušaj na integrisanu grafičku ako je imaš, probaj grafičku na drugi računar
Grafa je sasvim uredu jer je radila na toj smeče matičnoj, čak sam i Batman Ak pokreno, tako da znam da nije grafa, da li bi možda moglo biti do procesora?
.. novu grafičku(gtx960) i kako sam ima shiat matičnu, odlučim i to i uzmem Gigabyte 970A-DS3P, sve ja to lijepo pospajam i krenem startat pc(imam win7), pokrene Starting Windos i onda odjedno BSOD..
-i čudiš se BSODu? Druga MBO? .. svašta. Zapravo, šansa da možeš bootati i upaliti win je cca 5%, samo ako je zamijena dovoljno slična (chipset).. a uvjek ostaje problem samih win tj licenca koja to baš i ne želi.
Pa čudio sam se malo da, ali poslije mi je sinulo ipak da bi morao windowse reinstalirati, tako da ako ne upali opet sam ovdje haha
Znači evo, sad probavam sa cd-a resetirat windowse, uopče mi ne želi pokrenut cd kao bootablni, isto tako ne želi ni usb pokrenut koji je također bootable, napravljen preko Rufusa.
Ne mogu uopće pokrenut postupak, ne prepoznaje mi usb, dvd isto tako. Ploča nije pokvarena, jer sam ju več zamjenio, a imala je iste takve probleme....
Pozdrav
dogadja mi se BSOD od nedavno na laptopu (star dvije godine i nisam dosad imao problema) , odkad sam ga poceo koristiti kao desktop (znaci poklopljen i spojen na monitor).
to je ono sto je drugacije + spajam od tad usb hub s vanjskim napajanjem i externi hdd. preko usb hub je spojen mis + tastatura, focusrite scarlett usb zvucna i eventualno neki usb stick.
BSOD se dogadja samo kad gasim komp (ne svaki put) i onda potraje ekran "shuting windows" i na kraju BSOD: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
Windows 7 Ultimate 64bit
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 2057
Additional information about the problem:
BCCode: 9f
BCP1: 0000000000000003
BCP2: FFFFFA8005829C00
BCP3: FFFFF80000B9A4D8
BCP4: FFFFFA800749B010
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
zip file od BSOD inspectora:
Lijep pozdrav, uradio sam novi sistem u nedjelju, i onda u nadogradio na Windows 10, uradio sam novi sistem zbog plavog ekrana pa po 5 puta u jednom danu se upali, i od jučer počeo je opet je li to Hard Disk stradao mislim da je vrijeme za mijenjanje?
Pozdrav
dogadja mi se BSOD od nedavno na laptopu (star dvije godine i nisam dosad imao problema) , odkad sam ga poceo koristiti kao desktop (znaci poklopljen i spojen na monitor).
to je ono sto je drugacije + spajam od tad usb hub s vanjskim napajanjem i externi hdd. preko usb hub je spojen mis + tastatura, focusrite scarlett usb zvucna i eventualno neki usb stick.
BSOD se dogadja samo kad gasim komp (ne svaki put) i onda potraje ekran "shuting windows" i na kraju BSOD: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE
Windows 7 Ultimate 64bit
Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 2057
Additional information about the problem:
BCCode: 9f
BCP1: 0000000000000003
BCP2: FFFFFA8005829C00
BCP3: FFFFF80000B9A4D8
BCP4: FFFFFA800749B010
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1
zip file od BSOD inspectora:
Focusrite audio USB 2.0 driver radi gluposti. Deinstaliraj ga.
Lijep pozdrav, uradio sam novi sistem u nedjelju, i onda u nadogradio na Windows 10, uradio sam novi sistem zbog plavog ekrana pa po 5 puta u jednom danu se upali, i od jučer počeo je opet je li to Hard Disk stradao mislim da je vrijeme za mijenjanje?
Rekao sam ti u onoj temi što da radiš. Pokreni program i zip uploadaj nekamo, pa zalijepi link.
Focusrite audio USB 2.0 driver radi gluposti. Deinstaliraj ga.
Hvala!
Meni je danas prvi puta sa novim sistemom, googlao sam i dosta njih kaze driveri dosta da ram ne funkcionira, dosta njih je testiralo memtestom i po 30h i nista, ja sam probao windows memory test i sve 5. Baš mi nije jasno dogodio se usred assassin's creeda. "MEMORY_MANAGEMENT". Neznam sta da radim jer svako kaze drugacije maticna,cpu, rami, driveri, bios flash... Radilo je ovih nekoliko tjedana sve 5. Ako je itko imao slican problem moze pomoc
a kaj ja znam, nakon zadnjeg update win 10 i novih nvidia drv radilo par dana evo, jučer i danas 2 puta bsod ....
hal.dll kao neštima ako sam uspio skužiti ali sam zato zatražio tu pomoć, možda netko zna bolje pročitati dmp file pa mi zna reći kaj je ...
lp
a kaj ja znam, nakon zadnjeg update win 10 i novih nvidia drv radilo par dana evo, jučer i danas 2 puta bsod ....
hal.dll kao neštima ako sam uspio skužiti ali sam zato zatražio tu pomoć, možda netko zna bolje pročitati dmp file pa mi zna reći kaj je ...
lp
Znam ja čitat, ovo mi smrdi na HW kvar. Treba testirati stvari. Za početak provjeri sistemske fajle SFC-om. Javi situaciju. Onda provjeri HDD programom HD Tune, karticu Health uslikaj, a Error Scan pusti (pazi da odznačiš Quick). Opet javiš rezultate. Ako ni to ne pomogne ideš na Memtest86+, pa testiraš njime memoriju jednu po jednu pločicu na 8 passova, ali za početak, SFC i SmallFFT test na Prime95. Pazi na temperature, je li CPU OC-an? Ako jest, vrati na stock. Za vrijeme Primea95 ne bi smjelo biti BSOD-a, ako se dogodi, ne pokrećeš ga opet, nego dođeš tu i javiš.
pozz maniac,
hvala kaj si se javio, a gle cijelu noć je radio memtest i našao preko 700 grešaka, testirao sam modul po modul, u roku 20 min već pokazuje minimalno 20+ greški, probao sam i sa starijom verzijom memtesta 4.20 koji još uvijek vrti, no ovaj memtest nema errora, tak da sam lagano zbunjen s tim memtestom. SSD/HDD pregledao, P95 odradio ( temp su nekih 50C +, mislim ovo imam od promjene HW krajem 7. mjeseca i od tad samo problemi. Nosio sam u Telebit na servis i naravno tjedan dana su napravili apsolutno ništa, pa sam uzeo od njih novu memoriju i mogu reći da je sve bilo ok mjesec dana do sinoć, isto tako imam win10 TH2 586.14, nove nvidia driver i sad opet isto. Ja osobno mislim da me mbo hebe onak po propisu al mi je to teško dokazati. Pisao sam o tome na forumu http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/naponi-mbo-gb-z97x-gaming-5/229250.aspx?page=0&jumpto=4755711&sort=asc&view=flat.
Imam i slike koje sam uhvatio prilikom memtesta ali mi je komp još u testu pa kad završi bum ubacio tu.
prije sam imao GSkill 1600 8gb (4gbx2), dao ih kolegi i kod njega rade najnormalnije, sad imam Kingston Fury X 1866 8GB (4gbx2)
evo, kao što sam i rekao stavljam slike od memtesta
oh imam i sliku od diskova i P95
Ako je Memtest86+ našao greške, onda je memorija prdnula. Ili to, ili utori na MB. Ako imaš priliku posudi od nekoga ispravan RAM i vidi hoće li i dalje BSOD-at. Ako hoće, rekao bih da s pločom nešto ne štima.
sad idem kod frenda i nosim mu moju memu da on proba kod sebe, onu memu kaj on ima je moja bivša zbog koje sam i kupio ovu, ali eto kod njega radi kod mene zeza ...
da tog se i ja plašim da je nekaj sa faking mbo, teško dokazivo, ako treba bum pisao i Gigabyte-u i objasnio u čemu je problem pa nek mi oni vele kaj dalje ...
lp
p.s. fala maniac na pomoći
Treba mi mala pomoć, uglavnom složio sam novi komp(pod Mojc PC), svi djelovi novi, kupljeni u Linksu. I evo već drugi put mi se dogodio BSOD- Physical memory dump. Pa ako netko zna malo više o tome?
Svakako prođi memtest86+ jer je moguce da nešto sa ramima ili maticnom nije ok, ostavi preko noci. Ja sam imao prošli petak "Memory_Managment" bsod kao sto sam rekao gore, prošao sam par kracih memtestova od 2 i 3 passa i nije bilo ni jednog erora niti bsoda, čudno.