Zahvaljujem na odgovoru!
Najbolje od svega sto je komercijalna verzija, a ne neka free ili crackana no maknuti cu ga.
Hvala jos jednom!
Zahvaljujem na odgovoru!
Najbolje od svega sto je komercijalna verzija, a ne neka free ili crackana no maknuti cu ga.
Hvala jos jednom!
Zahvaljujem na odgovoru!
Hvala jos jednom!
GU i Tuneup su vrlo čest uzrok BSOD-a. Barem koliko sam ja imao dodira s njima i Acronis isto.
Događa se kada je mobilni internet uključen ali se ne surfa. Usb stick je Web'n'Walk a program za spajanje "GlobeTrotter Connect" Stick je spojen kablom duzine cca 3 m.
Događa se kada je mobilni internet uključen ali se ne surfa. Usb stick je Web'n'Walk a program za spajanje "GlobeTrotter Connect" Stick je spojen kablom duzine cca 3 m.
Nadogradi drivere koji su označeni crvenim. Trebalo bi pomoći.
Napravio sam update svih označenih drivera. Primjeto sam da se internet ubrzao. Vidjet ćemo da li će se pojavljivati BDOS tijekom sljedećih dana. Zahvaljujem kolega na uloženom trudu i vremenu.
Napravio sam update svih označenih drivera. Primjeto sam da se internet ubrzao. Vidjet ćemo da li će se pojavljivati BDOS tijekom sljedećih dana. Zahvaljujem kolega na uloženom trudu i vremenu.
Ako bude što, javi i tu i na PM. Riješit ćemo, nije problem.
prijatelju mi ovo izbacuje,znate li možda do čega je ?
Provjerite disk HD Tuneom i odradite skeniranje System File Checkerom. To ovako na prvu, ali teško mi je govoriti o bilo čemu dok nemam dump file. Obično se nalazi u C: Windows/Minidump.
Moze pomoc u zadnje vrijeme mi se cesto pojavljuje bsod, u 90% slucajeva se desi kad sam u browseru chrome, ili kad idem ugasit pc.
Evo i dmp file :
Moze pomoc u zadnje vrijeme mi se cesto pojavljuje bsod, u 90% slucajeva se desi kad sam u browseru chrome, ili kad idem ugasit pc.
Evo i dmp file :
Link ne valja.
Upravo mi je napravio BDOS. Koliko vidim po event viewer sada javlja greške i za driver za grafičku a prije update ih nije prijavljivao.
dump file&event viewer. Brisao sam drivere pomoću ovog programa. Tijekom instalacije nije javio greške.
Zahvaljujem na odgovoru!
Hvala jos jednom!
GU i Tuneup su vrlo čest uzrok BSOD-a. Barem koliko sam ja imao dodira s njima i Acronis isto.
-da. Čak sam soft nije problematičan, više user ili yogurt verzije. Preporuka, bolje bez takvih alata ako se ne zna konkretan razlog...
Upravo mi je napravio BDOS. Koliko vidim po event viewer sada javlja greške i za driver za grafičku a prije update ih nije prijavljivao.
dump file&event viewer. Brisao sam drivere pomoću ovog programa. Tijekom instalacije nije javio greške.
Probaj s ovim jer i dalje mi pokazuje da je usbhub.sys krivac:
For the port, first, uninstall and reinstall the USB ports drivers.
And, Disable USB Selective Suspense too.
USB Selective Suspend - Turn On or Off
For the devices, first, detach all the USB devices other than the keyboard and mouse.
Then, Update the drivers for them all, including the keyboard and mouse, if any third party drivers are installed for them.
Pokušaj staviti neku drugu verziju drivera za grafičku karticu. Vidim da si na AMD-u, imaju dosta problema s driverima. Neki ljudi kažu da im najbolje radi na 14.4 verziji.
Pojavila se jučer poruka A problem has been detected....
kod startup and recovery prikazuje mi poruku - Windows annot send administrative alerts unless the Alerter service is running.
kad sam izvadila wireless stick TP Link TL-WN727N, plavi ekran se više ne prikazuje nego se komp samo restarta, i tako u krug.
Radi se o windows xp.
Što da napravim?
Pojavila se jučer poruka A problem has been detected....
kod startup and recovery prikazuje mi poruku - Windows annot send administrative alerts unless the Alerter service is running.
kad sam izvadila wireless stick TP Link TL-WN727N, plavi ekran se više ne prikazuje nego se komp samo restarta, i tako u krug.
Radi se o windows xp.
Što da napravim?
Postavi dump file negdje i pošalji mi link. On se nalazi u Windows/ Minidump direktoriju.
Evo i kod mene se pojavio BSOD,ali samo prlikom igranja igrica :
Crash dump analysis
Crash dump directory: C:\Windows\Minidump
Crash dumps are enabled on your computer.
On Mon 12/15/2014 12:18:40 AM GMT your computer crashed
crash dump file: C:\Windows\Minidump\121514-42953-01.dmp
This was probably caused by the following module: dxgkrnl.sys (dxgkrnl+0x9C157)
Bugcheck code: 0x116 (0xFFFFFFFF85E99008, 0xFFFFFFFF9CEC040C, 0x0, 0x2)
Error: VIDEO_TDR_ERROR
file path: C:\Windows\system32\drivers\dxgkrnl.sys
product: Microsoft® Windows® Operating System
company: Microsoft Corporation
description: DirectX Graphics Kernel
Bug check description: This indicates that an attempt to reset the display driver and recover from a timeout failed.
The crash took place in a standard Microsoft module. Your system configuration may be incorrect. Possibly this problem is caused by another driver on your system that cannot be identified at this time.
Pozdrav.
Stric je nabavio Asus EEE PC 1005PE. Ja sam mu instalirao windows 7 64-bit i sve je ok osim sto mu ne mogu instalirati drivere za graficku. Radi se i Intel Graphics Media Accelerator 3150 grafici koja je medu ostalima namijenjena i za procesore iz Atom N400 serije procesora (njegov netbook ima Atom N450 procesor).
Stvar je u tome sto se zapravo uredno instalira i onda kada se pojavi Welcome poruka nakon dizanja sustava ili nakon sto vec ude u sustav i vidi se desktop i start traka, pojavi se BSOD. Probavao sam nekoliko verzija tog drivera i uvijek je isto.
Probao sam i sa 32-bitnim sustavom, potpuno je ista stvar. Ovo je dump file.
Glupo je raditi bez drivera jer niti rezoluciju ne mogu nikako promijeniti (windows drzi na 800x600, a netbook podrzava 1024x600). Je li ikako moguce zakljuciti je li ovo do drivera ili hardverski problem? Jer ako je hardverski, onda bi vjerojatno trebalo maticnu mijenjati, a to je potpuno neisplativo.
Inace, radi sasvim uredno sto se tice ostalih stvari. Malo sam googlao, nasao sam na vise tema sa ovim istim problemom, ali nitko nije dao konkretan odgovor. Hvala unaprijed.
EDIT: Svasta sam pokusavao, htio sam nadodati da je BIOS updatean vec na zadnji. Takoder, ovo sam nasao na nekoliko stranica koji imaju problem kao i kod mene:
"This was caused by the generic monitor.sys that Windows loads for your monitor, and it appears to be related to the brightness calculation causing a divide by zero fault."
FOLLOWUP_IP:
monitor!BrightnessTargetToPercentage+32
8bfbf64a f7f1 div eax,ecx
SYMBOL_STACK_INDEX: 1
SYMBOL_NAME: monitor!BrightnessTargetToPercentage+32
FOLLOWUP_NAME: MachineOwner
MODULE_NAME: monitor
IMAGE_NAME: monitor.sys
DEBUG_FLR_IMAGE_TIMESTAMP: 4a5bc286
FAILURE_BUCKET_ID: 0x7f_0_monitor!BrightnessTargetToPercentage+32
BUCKET_ID: 0x7f_0_monitor!BrightnessTargetToPercentage+32
tema nije za bsod
instaliraj 32bit OS sigurno ima driver. I provjeri da nije kvar...
Kako nije? BSOD - što, zašto i kako. Meni treba odgovor kako ovo popraviti
I vec sam napisao da sam instalirao 32-bitni sustav i opet probao razlicite drivere: direktno zadnji za tu graficku sa Intelove stranice, onda preko windows updatea i takoder sa Asusove sluzbene stranice. I svaki puta je BSOD.
Ako ovaj monitor.sys uzrokuje probleme, je li moguce deinstalirati ga ili nabaviti neku drugu verziju?
Digni kakav live linux i vidi kako tamo radi...
Kako nije? ..
-jer je (prvi) opis samo driver, kasnije dodaješ i bsod+32bit..
-proizvođači vežu takve uređaje npr uz starter verziju, pa pronalaženje 'boljih' drivera može biti problem (npr nema 64bitnih).
pošto se u prvom dijelu ne navodi moguć kvar, ostaje logički zaključiti da s driverom može radit. Ako je kvar tad od promjene OSa nema koristi, tj BSOD služi otklanjanju soft problema, hard nema pomoći.
btw, digneš bilo koji live OS (predložen linuix), ali problem s VGA ne mora biti vidljiv, tj dok se koristi generički driver može raditi (kao što navodiš), dok tek instalacijom pravog drivera dolazi do problema, takvo ponašanje govori da je dio VGA crko. (u XPu je postojala opcija dx-akceleracije, tj u koracima isključivanje hw-akceleracije do nivoa gašenja pointera i tad je VGA radila kao 'obična'... bez funkcija, to danas zbog npr AEROa nije moguće).
Application errors:
==================
Error: (12/17/2014 00:30:36 AM) (Source: SideBySide) (User: )
Description: Activation context generation failed for "assemblyIdentity1".Error in manifest or policy file "assemblyIdentity2" on line assemblyIdentity3.
The value "MAJOR_VERSION.MINOR_VERSION.BUILD_NUMBER_MAJOR.BUILD_NUMBER_MINOR" of attribute "version" in element "assemblyIdentity" is invalid.
Error: (12/16/2014 09:07:29 AM) (Source: SideBySide) (User: )
Description: Activation context generation failed for "assemblyIdentity1".Error in manifest or policy file "assemblyIdentity2" on line assemblyIdentity3.
The value "MAJOR_VERSION.MINOR_VERSION.BUILD_NUMBER_MAJOR.BUILD_NUMBER_MINOR" of attribute "version" in element "assemblyIdentity" is invalid.
Error: (12/14/2014 00:30:36 AM) (Source: SideBySide) (User: )
Application errors:
==================
Error: (12/17/2014 00:30:36 AM) (Source: SideBySide) (User: )
Error: (12/16/2014 09:07:29 AM) (Source: SideBySide) (User: )
Error: (12/14/2014 00:30:36 AM) (Source: SideBySide) (User: )
Stavi dump file na neki filesharing servis i postavi link ovdje.
Pozdrav evo zadnjih ~mjesec dana konstantno bluescreenam, crasham na startupu itd.
Zadnjih tjedan dana to je toliko cesto da nemogu vise ni koristiti kompjuter tako da bi mi pomoc bila dobrodosla.
Probao sam vise manje sve sto sam naso na netu vezano uz errore i kako sam ostao bez opcija danas sam instalirao windows 7 (do tad je bio 8.1) i formatirao hard disk jer mi se cinilo da jedino u windowsu moze bit problem. Ocito nije jer su bluescreeni i dalje prisutni.
Sto se tice onog sta sam probao, evo sad sam probao system file checker i sve je u redu( isto tako je bilo i na win 8), memtest u slucaju errora na RAM-u (opet nije pronađena greska), Koristio sam komp na samo jednoj plocici rama naizmjenice i nista neobicno, CrystaldiskInfo koji kaze da je sve u redu sa hardom, stress testo graficku sa furmarkom (temperatura se digla do nekih 78 stupnjeva i tad nije crashalo), runno sam speccy dok sam bio u cs:go i temperatura svih komponenti je bila sasvim normalna (60 stupnjeva CPU par minuta prije blue screena), WhoCrashed program koji mi nije otkrio nista konkretno vezano za errore, i ocito instaliranje windowsa 7 koji nije bas pomogao, updejtanje drivera za graficku,... i jos desetine drugih stvari koje se nemogu sjetit.
Tako da trenutno imam sam minimum od softwarea instaliranog na kompu (steam,skype, driveri za graficku, i ovih par programa za troubleshootanje(whocrashed,speccy...))
Nista na kompu nije overclockano i specifikacije su :
Intel core i5-3570k 3.4GHz
Sapphire Hd 7870
Asrock z77 extreme4-m
XFX core Edition 80+ 550W PSU
DDR3 8GB (2x4GB) Corsair, 1600Hz
Prije formatiranja diska spremio sam stare minidumpe sa windowsa 8.1
https://www.dropbox.com/s/bvqqexsv1mis73t/oldWin8minidump.rar?dl=0
i ovo su najnoviji od prije kojih sat vremena sa windowsa 7
https://www.dropbox.com/s/6p5fdsb8g1lcjqc/newWin7minidump.rar?dl=0
Cesto nakon bluescreena kompjuter se crasha na startupu nekad ga nemogu ni po pol sata upalit. Neznam ako sam sto zaboravio pa samo pitajte ako treba nesto.
Bilo kakva pomoc bi bila dobrodosla. Hvala
...memtest u slucaju errora na RAM-u (opet nije pronađena greska)...
A u koliko prolaza je testirano?
Pogledah ove Win7 dumpove i uzrok su "win32k.sys" i "ntoskrnl.exe".
S obzirom na ono što si napisao i ono što sam guglao po ovim sumnjivcima ja bih osobno sumnjao u memoriju.
...memtest u slucaju errora na RAM-u (opet nije pronađena greska)...
A u koliko prolaza je testirano?
Pogledah ove Win7 dumpove i uzrok su "win32k.sys" i "ntoskrnl.exe".
S obzirom na ono što si napisao i ono što sam guglao po ovim sumnjivcima ja bih osobno sumnjao u memoriju.
2 puta ja proso. Mogu opet veceras stavit malo duze i vidit sta bude.
Kolega je u pravu, u jednom od minidumpova je vidljiva greška Memory Managemet. Molim pustiti Memtest86+ (8 passova) i javiti rezultate, pa ćemo vidjeti dalje.
Kolega je u pravu, u jednom od minidumpova je vidljiva greška Memory Managemet. Molim pustiti Memtest86+ (8 passova) i javiti rezultate, pa ćemo vidjeti dalje.
Memorija je i bila moja prva pretpostavka al kako memtest nije bio našao ništa mislio sam da mora biti u redu. Sad ću pustit memtest cjelu noć i javit kako prođe.
Ovaj put ni 10 minuta nije proslo i stotine errora http://imgur.com/o9xsjgd
Nisam siguran sto dalje al za sad dam izvadio 1 plocicu rama dok memtestam drugu.
Nadam se da smijem ovo nastavit pod ovom temom jer je i dalje vezano uz bsod.
Kao sto se vidi u prvih 6-7 min memtesta poceli su dolaziti errori.
Nakon toga sam probao zasebno memtestat obe plocice rama ne mjenjajuci slot na koji su prikljucene i oba puta nije bilo errora (prosao sam jedan pass s svakom plocicom).
Sada sam vratio oba rama na svoje originalno mjesto u kojem je prije prikazivalo stotine errora i evo nakon sat i 40min i dalje nema errora.
Tesko mi je zakljucit zasto su rezultati ovog svega tako nasumični i sto je krivac pa ako itko ima kakvu ideju bila bi dobrodosla.
Edit: 10 min nakon pisanja originalne poruke ipak je doslo do 20 errora. Nadam se da to znaci da je krivac svemu ram (ili je jos moguce da maticna zakazuje) kojeg saljem natrag u adm i nadam se da ce ga zamjenit.
Kako god hvala willu i softwaremaniacu sto su me uvjerili da ponovno testiram ram kojeg sam vec bio eliminirao iz problema.
Jos jedan kratki update prije nego sto je jos zavrsio ovaj krug memtesta iskocilo je jos 900 novih errora (ovo je 2. krug od kad ponovno testiram 2 plocice koji traje daleko duze od svih ostalih)