BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.278.700
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
odjavljen
Re: BSOD - što, zašto i kako
boomslang kaže...

Neki dan sam kupila novi laptop (Asus X550VB) bez OS-a. Instalirala sam Windows 7 Home Edition (64-bit) te pripadajuće drivere da bi mi se isti taj dan počeo javljati BSOD. Nakon par pokušaja repariranja odlučila sam ih ponovno instalirati i danas se tokom instalacije samih Windowsa pojavio BSOD (2 puta u loop-u) te kasnije tokom instalacije drivera. Samo da napomenem, Windowsi su originalni a driveri su instalirani s dvd-a koji sam dobila uz laptopom.

Poruka koju mi je izbacio je sljedeća:

***STOP: 0x000000B8 (0xFFFFF80002E5BCC0, 0xFFFFFA800911CB60, Ox0000000000000000, 0x0000000000000000)

UPDATE: Windowsi se nakon svakog podizanja ruše (BSOD).

Nikad nisam čuo za Windows 7 "Home Edition" izdanje, možda misliš na Home Premium . Je li ti aktiviran Windows? Ako želiš najnovije drivere jer ti su sa dvd-a možda stari probaj sa  ovim alatom. BSOD inače izazivaju virusi, hardver i driveri.

Bojim se instalirati bilo koji program xD
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
znaci jedan prijatelj mi je u servisu gdje radi
na kompu zamjenio graficku jer je crkla
i novi sistem instalirao
stara graficka mi je bila nvidia geforce 8500 GT
i na njoj mi je sve sljakalo dobro
igrao sam dosta igrica sa njom i sve je radilo
a sad s ovom grafickom mi i san andreas steka
nekad se samo ekran zamrzne i onda mi se desi BSOD
i komp se restarta
pa sad me zanima jeli to moze biti do drivera ili je jednostavno
ova graficka slabija nego moja prijasnja
ako je do drivera moze li mi netko dati link do nekog stabilnog drivera

windows xp sp3 32 bit verzija OS-a
stara graficka je bila 512 MB i nova je isto 512 MB
http://prntscr.com/32taz4

i upravo mi se pojavio BSOD a novi sistem na njega instaliran nema tjedan dana

technical information
STOP:0x000000F4 (0X00000003, 0x899F4150, 0x899F42C4, Ox80605666)

beginning dump of psysical memory

http://prntscr.com/32tdga
http://prntscr.com/32te2r

na komp nisam nikakve drivere za nvidiu instalirao jer neznam koji je stabilan
na nvidia stranici nudi mi puno verzija pa neznam koji odabrati

i nije samo u igrici problem jer san andreas igram na medium
nego problem je sto ono steka i kad ja samo radim u browseru

hvala unaprijed na svakoj pomoci

0 0 hvala 0
14 godina
r4pt0r kaže...

- Otiđi na stranicu, postavi kao na slici.

- Klikni na search, skini i instaliraj drivere.

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 19:38 (Valentin17).
13 godina
neaktivan
r4pt0r kaže...

210 je za nijansu,dvije bolja od 8500gt.Sa odgovarajučim driverima bi igra trebala raditi bez problema.A i bsod nestati,osim ako nije što bilo clockano( ta grafa npr.,pa vračeno na default...),ako če i dalje biti bsod,sa "pravim" driverima,znači da je možda bilo clockanja.Ili češ postati fajl bsod-a,pa da vidimo,možda memorija,proc...Možda i da veliš konfu,i da razmisliš za drugi OS,npr; w7.

-a i kakav je to servis u kojem ti frend radi,kad ti ni drivere ni update nije odradio kako spada,{#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 21.3.2014 21:27 (lukabo).
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

0xa0000001 BSOD
Koji je ovo klinjac! Stvarno mi je više prekipjelo!

Već treći put reinstalacija grafičkih drajvera.{#} I to pomoću ovog: http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1690717/bsod-0xa0000001-error.html

Većinom mi se dogodi kod gledanja youtube-a, izbaci BSOD i u slušalicama zvučna distorzija. Ovo mi se događalo i sa 13.9 Ati drajverima.

A sad puno češće. Jel možda do kakve hardverske akceleracije videa? Jel do DirectCompute-a ili OpenCL-a? Jel trebam u Catalystu isključit sve napredne postavke za video?

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.4.2014 19:59 (Žohar).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
kaw_liga kaže...

Pozdrav..imao sam problema sa Bsod-om prije 3 mjeseca i korisnik softwaremaniac {#} mi je pomogao da to rjesim...,tako sto sam skino Microsoftov hotfix za taj BSOD ''Computer randomly stops responding because of a deadlock situation in Windows Server 2008 R2 or in Windows 7 ''

i sve je stimalo do nekidan kad mi se opet pojavljuje redom:

03.03.2014  IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

07.03.2014  NTFS_FILE_SYSTEM Ntfs.sys

10.032014    BAD_POOL_HEADER

tu sam uploadao dumpove...

http://www.sendspace.com/filegroup/fFCxSYv4CKQQQAP8n0qO1AmNMCgGECgI

Stvarno neznam vise sta da radim a da se rijesim ovog problema zamrzavanja (bsoda)
Prvo sam skino 2 Microsoftova hotfixa(mogu naci i naziv ako treba) i nista,i stavio sam i najnoviji nvidin drajver.
Onda sam napravio SFC /SCANNOW , pa CHKDSK i sve ok. Pa skenirao sa Malwarebytesom i Hitman Prom,Avastom.
Na kraju sam uradio Memtset prvi krug je prosao bez greske nakon skoro 2 sata pretrage a onda u drugom je nasao 2 greske i treci krug je dosao do nekih 60% kad sam prekinio do tad nije nije nikakve greske nasao,pretraga je trajala skoro 4 sata.                                     Sad Ove 2 greske neznam jel to puno ili je prolazno ? Cpu temp je pri memtestu bilo 47-48c ako sta pomaze

zadnjih dana opet redom samo drugacijim nacinom(nekad jos pri bootu winsa,a nekad pri ulasku u mozzilu,itd) samo jutros dva puta...

25.03.2014    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

25.03.2014    PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA

24.03.2014    SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION

23.03.2014    MEMORY_MANAGEMENT

20.03.2014    BAD_POOL_HEADER

14 godina
kaw_liga kaže...

a onda u drugom je nasao 2 gresk

- Sve je jasno, kupuj novi RAM.

11 godina
neaktivan
Valentin17 kaže...
r4pt0r kaže...

- Otiđi na stranicu, postavi kao na slici.

- Klikni na search, skini i instaliraj drivere.

evo

skinuo drivere s nvidia stranice 

probao instalirati taj najnoviji driver
i u toku instalacije izbaci mi ovo

http://prntscr.com/348d0w

sad neznam dali nastaviti ili prekinuti instalaciju

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Slobodno instaliraj.

1 0 hvala 1
14 godina
Valentin17 kaže...
kaw_liga kaže...

a onda u drugom je nasao 2 gresk

- Sve je jasno, kupuj novi RAM.

Pa ako je do ram-a zasto nije nasao greske u prvom krugu nego tek u drugom i to nakon skoro 4 sata testiranja i to samo dvi greske...moze li se jos sta uraditi ?,za pocetak cu malo ocistiti ram utore i plocice..

14 godina
r4pt0r kaže...

sad neznam dali nastaviti ili prekinuti instalaciju

- Dobio si ispravan odgovor od kolege.

kaw_liga kaže...

Pa ako je do ram-a zasto nije nasao greske u prvom krugu nego tek u drugom i to nakon skoro 4 sata testiranja i to samo dvi greske...moze li se jos sta uraditi ?,za pocetak cu malo ocistiti ram utore i plocice..

- To je jako rijetko da ti čak i u drugom krugu nešto nađe, RAM ti je u banani.

- Inače se ti testovi vrte po 12 sati u komadu, pa ti tek nakon npr. 10 sati i malo većeg broja krugova

počinje javljati greške, tvoj RAM je jako brzo počeo izbacivati greške.

- Za probu, posudi negdje drugi RAM (pazi jel imaš DDR, DDR2 ili DDR3),

garant da nećeš imati problema više, danas je RAM barem jeftin,

more tih modula dolazi neispravno iz kutije, ti si imao barem sreću da je tvoj jedno vrijeme radio.

- Ovo što si rekao da budeš probao, možeš, nada umire zadnja.

EDIT:

Možeš na lagano školskom gumicom obrisati one zlatne kontakte na modulima, dobro ispuhati utore,

probat možda stavit keks u drugi utor.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.3.2014 17:32 (Valentin17).
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

U zadnje vrijeme mi se dosta BSOD-ova pojavilo i to 2 sam primjetio da su ovakvog tipa, a ostali su se dogodili preko noci. Graficka ima na sebi accelero, max temperatura joj je 40 stupnjeva, nisam duze vrijeme igrao nista. Jedno vrijeme je bila OC-ana i sad je na stocku preko 2 godine. Zadnji driveri.

Do monitora nije jer evo sad sve radi kako spada. Nebih volio da ode u vjecna lovista :(

Reinstallirao driver i rijesio stvar.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Poruka je uređivana zadnji put sub 29.3.2014 8:38 (Fake_Alert).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Se7en kaže...

Slobodno instaliraj.

evo kliknuo ipak nastavi
zavrsilo instaliranje i restartalo kompjuter
i onda mi izbacilo ovo

http://prntscr.com/34jcm8

e sta sad

14 godina
r4pt0r kaže...
e sta sad

- Novi driveri su za k..., probaj s driverom v314.22.

17 godina
neaktivan
Silwncer kaže...
real01 kaže...
Silwncer kaže...

Jesi li skenirao računalo za viruse ?

Skenirao sam ga sad - i našlo je četiri-pet fajlova 'visoke opanosti' koje je onda Avast 'popravio'. Također sam napravio skeniranje

istim programom prilikom pokretanja računala i našlo je jedan problemčić. Neću se veseliti unaprijed - sad ću počekati dan-dva

pa da vidim jel što to pomoglo.

A jesi probao skenirati sa Malwarebytes i Hitman Pro ?

E, izgleda da je ovo pomoglo - skenirao sam s oba programa koja si mi preproučio i BSOD se više ne javlja.{#}

lukabo kaže...

Temp su definitivno (pre)visoke.Obavezno mijenjaj pastu(ako nikad nisi,neka ti netko to odradi tko zna),jer sigurno je nisi več dugo.Možda i da ubaciš malo bolji cooler(ovaj je stock?),jer sad dolaze malo više temp pa...No prvo dobro očisti ovaj i promijeni pastu,pa vidi onda temp.

Hvala na preporuci. Komp mi je iz 2008. Naravno, nisam nikad ništa prčkao po procesoru niti išta mijenjao. Budem se valjda s tim pozabavio nekad - ako ne prije, onda kad rikne proc - znači, bilo bi bolje sad.{#}

15 godina
neaktivan
Riknula ti grafulja pa javljaju ti se artifakti
ivan.buti@gmail.com
14 godina
Valentin17 kaže...

kaw_liga kaže...

- To je jako rijetko da ti čak i u drugom krugu nešto nađe, RAM ti je u banani.

- Inače se ti testovi vrte po 12 sati u komadu, pa ti tek nakon npr. 10 sati i malo većeg broja krugova

počinje javljati greške, tvoj RAM je jako brzo počeo izbacivati greške.

- Za probu, posudi negdje drugi RAM (pazi jel imaš DDR, DDR2 ili DDR3),

garant da nećeš imati problema više, danas je RAM barem jeftin,

more tih modula dolazi neispravno iz kutije, ti si imao barem sreću da je tvoj jedno vrijeme radio.

- Ovo što si rekao da budeš probao, možeš, nada umire zadnja.

EDIT:

Možeš na lagano školskom gumicom obrisati one zlatne kontakte na modulima, dobro ispuhati utore,

probat možda stavit keks u drugi utor.

Sad mi se bsod redovno pojavljuje kad palim(odmah pri ulazu u winse dok napise welcome :D i izbaci gresku SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED ) ili kad gasim komp,

znaci mislis da je memorija kriva probacu to sto si rekao i testirati plocice da vidim koja pravi problem i onda kupiti drugu sva nesreca u tom bila {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.4.2014 10:29 (kaw_liga).
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav!

Prije nego što mi odlučite pomoći i napisati nešto, zamolio bih Vas da post pročitate do kraja, da ne moram ponavljati neke stvari!

U zadnje vrijeme mi se pojavljuje BSOD svaki put vezan za drugi fajl. Zajedničko svim tim rušenjima je to da sam bio na internetu, koristio flash i komp se nakon 5-10 sekundi resetirao. Nije vezan uz stranicu jer nekad sam u online flash igri, nekad na YT. Izgleda mi kao da se driver za grafiku ruši a inicira ga flash.

Pokušao sam nadograditi drivere za grafiku, ali automatski update ugrađen u driver javlja da nema novijih drivera za moju grafičku karticu a kada pokušam ručno skinuti i instalirati driver, javlja mi grešku da se ne može instalirati. Nedavno sam napravio totalni purge grafičkih drivera i počeo od početka sa novim, svježim (starim) driverima. Na žalost, problem nije nestao.

Zanimljivo je da niti jedan BSOD se nije pojavio dok sam bio u igri (DirectX) već su svi nastali dok sam koristio računalo u Windowsima i to dok sam imao otvoren flash.

Moju konfiguraciju možete vidjeti u opisu "Moj PC" a od software-a vrtim Eset NOD32, Online Armor (firewall) i koristim Firefox. Već sam tražio pomoć u rubrici Windows 7 problemi, ali sam riješio problem tako što sam, uz pomoć Bug foruma i korisnika, zamijenio firewall i pročistio drivere. Windowse sam također pregledao sa MBAM-om koji nije našao ništa, CCleanerom koji je počistio što je mogao, i HDtune-om koji nije našao greške na HDD-u. Isto tako sam memoriju provjerio memtestom koji također nije našao nikakve probleme.

Na istom računalu vrtim i Linux Mint 15 u dual bootu, i u Linuxu nemam tih problema.

U privitku možete naći slike iz BSOD Viewera.

Zadnji crash Zadnji crash
Predzadnji crash Predzadnji crash
3. 3.
2. 2.
1. 1.
Grow old or die trying
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
ne0n

Rdbss-za ovaj bsod pokušaj sa ovim fixom.

Beep- prouči malo ovo,ako si dobar sa engleskim.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 18:05 (lukabo).
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Otkrio sam gdje leži jedan dio problema a to je sukob između Frapsa i Flasha. Nisam to primijećivao do sad ali mi se čini da ova dva programa jednostavno ne mogu raditi istovremeno.

Update follows...

Grow old or die trying
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
ovako,kada upalim laptop i kada dođe do onog di pise windows xp i kao trebalo bi se ucitat ali se pojavi plavi ekran ali ja ne vidim što pise jer to brzo nestane i laptop se restarta i ponovo isto i tako moze do sutra

0 0 hvala 0
14 godina
natasaa kaže...
ovako,kada upalim laptop i kada dođe do onog di pise windows xp i kao trebalo bi se ucitat ali se pojavi plavi ekran ali ja ne vidim što pise jer to brzo nestane i laptop se restarta i ponovo isto i tako moze do sutra

- Skini i instaliraj Blue Screen View, pokreni ga i stavi sliku (print screen) na forum.

- Primjer, slika.

16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Evo moj bsod od jučer pa ako netko može pomoći. {#}

EDIT: vidim da je forum "upropastio" sliku, pa evo link

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.4.2014 16:53 (steve90).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
steve90 kaže...

- Problem s driverima grafičke kartice, obriši te koje imaš i snimi neku drugu verziju

(stariju ili noviju, ovisno koju imaš sad).

- Pokreni CMD kao administrator, upiši sfc /scannow.

15 godina
steve90 kaže...

EDIT: vidim da je forum "upropastio" sliku, pa evo link

Napravi ovo što je kolega predložio i odgovori na iduća pitanja:

Jesi li mijenjao što od HW-a ili SW-a prije negoli se počeo pojavljivati BSOD? Jesi li instalirao kakve drivere? Odradi memtest, ako treba i više puta po par sati. Katkada zna biti problem u memoriji.

16 godina

evo što sam dobio u cmd-u:
"Windows Resource Protection did not find any integrity violations"

A što se tiče HW-a nisam ništa mijenjao..
Nakon što sam to postao nije mi niti jednom izbacio BSOD. U biti češće mi se događalo da mi komp zamrzne, nekad dok igram, nekad dok surfam, uglavnom bez nekog pravila.
Skinut ću si memtest86 pa ću probat to odvrtit i vidjet šta kaže {#} 

16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

@steve90:

Osim što su kolege predložile prije mene, probaj si također pokrpati directX. Dolje imaš link na dx9 koji se još uvijek koristi i u Visti i u sedmici. Bez toga nećeš moći pokrenuti određene igre osim ako nemaš automatski update.

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=8109

Grow old or die trying
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Winsi su original pa mi je i windows update uključen, tako da mislim da s tim ne bi trebalo bit problema ali hvala svejedno {#}

14 godina
BSOD - što, zašto i kako

- DirectX se ne nadograđuje preko WU. {#}

3 0 hvala 3
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ekipa molim vas pomagajte u zadnje vrijeme dobivam plave ekrane i mislio sam da ce reinstalacija windowsa pomoci (Win 7 ) ali ništa i dalje se nastavlja najčešće se događa tokom gledanja videa na YT.. Ili dok surfam netom (Google Chrome) 

Evo slike od dump-ova 

Slika 1 Slika 1
Slika 2 Slika 2
ஜ۩۞۩ஜIn wildness is the preservation of the World!ஜ۩۞۩ஜ ஜ۩۞۩ஜSo seek the Wolf in Thyself!!ஜ۩۞۩ஜ
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice