BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.286.514
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
BlackMoon kaže...

U prosjeku svakih sedam dana jednom pri startup-u dobijem BSOD. Nakon auto restarta računalo se normalno diže. BlueScreen View me razočarao, jer nakon njegove "dijagnoze" nisam ništa pametnije. Isto tako googlajući ne mogu pronači ništa suvislo. Može li ko pomoći? Šaljem screenshot što BlueScreenView javlja. Konfiguracija je pod "my PC"...

kernel ti baca gresku moze bit zbog svacega skini memtest+ 86 pa provrti i javi...

btw moze biti i zbog winsa,koliko su stari

Dejan
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Sređeno je to odavno. Bilo je do grafičkog drivera (Nvidia). Zanimljivo da ta tvrtka nikad nije znala napisati driver kako treba...

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo danas mi se prvi puta pojavio BSOD iz meni nepoznatog razloga. Komp je radio 3 dana znaci bez gasenja , u trenutku toga sam igrao Metro last light i bilo je ocitog lagga sad ako neko zna u cem je problem ?

Temperature sve su normalne...

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.9.2013 17:43 (Moslavac.).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Moslavac. kaže...

Evo danas mi se prvi puta pojavio BSOD iz meni nepoznatog razloga. Komp je radio 3 dana znaci bez gasenja , u trenutku toga sam igrao Metro last light i bilo je ocitog lagga sad ako neko zna u cem je problem ?

Koliko su Windowsi stari? Koji je BSoD bio? Skini si Blue Screen Wiever, te pogledaj koji file to uzrokuje. Skini Memtest 86+, odvrti kojih sat-dva, možda nevlaja koja komponenta? Malo se raspiši, jer ovako može biti milijun solucija.

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
14 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
Moslavac. kaže...

Koliko su Windowsi stari? Koji je BSoD bio? Skini si Blue Screen Wiever, te pogledaj koji file to uzrokuje. Skini Memtest 86+, odvrti kojih sat-dva, možda nevlaja koja komponenta? Malo se raspiši, jer ovako može biti milijun solucija.

Windowsi stari manje od pol godine, nisam uspio vidit jel mi se odma restartao, neznam dali moze bit od harda koji mi kucka neprestano , napravio sam hd tune health test i sve je proslo, neznam stavarno a ovo cu probat odvrtit pa javim.

15 godina
neaktivan
Moslavac. kaže...
luxxxfromhell kaže...
Moslavac. kaže...

.....

Čekčekček, kluka ti stalno hard? Jesi sto posto siguran da si odvrtio hd tune sa full scanom, ili samo sa quick? I da, skini s prvo Blue Screen view, pa stavi par screenshotova čisto da pogledam koji je fle uzrokovao BSoD, pa onda ćemo dalje (na memtest itd. ukoliko bude bilo potrebno).

16 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ljudi pomagajte,već se tjednima mučim sa kompom. Sve je radilo super dok nisam kupio dodatni seagateov hdd od 2TB. Odonda bi se windowsi stalno rušili,(bsod) reinstalirao sam windowse ali i dalje isto,nasumce bi se gasilo, i sada se ruši samo u igri,neki puta piše u BSOD da je kriv dxgmms1.sys , a neki puta ntoskrnl.exe (tako mi kaže i blue screen wiewer i on je pokazan u crvenom).Guglao sam i kažu da je možda CPU možda GPU možda hdd možda RAM. Ja sam iskopčao sada taj novi HDD i komp se neće paliti nego prvo piska 3 puta (kratko) pa se zgasi pa se opet upali pa piska 4 puta. Sada sam izvadio 8 od svojih 16 GB i upalio je,ali je sistem poludio,avg neće raditi ,kaže da nemam dozvolu,origin ni jednu igru nemogu pokrenut jer nema synca,internet lud pali i gasi se,a ako vratim ramove i spojim hdd radi al se ruši,molim vas pomozite. Otvorit ću i temu s istim pitanjem za dodatnu pomoć,jer neznam više kamo bi {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
izvone kaže...

Ljudi pomagajte,već se tjednima mučim sa kompom. Sve je radilo super dok nisam kupio dodatni seagateov hdd od 2TB. Odonda bi se windowsi stalno rušili,(bsod) reinstalirao sam windowse ali i dalje isto,nasumce bi se gasilo, i sada se ruši samo u igri,neki puta piše u BSOD da je kriv dxgmms1.sys , a neki puta ntoskrnl.exe (tako mi kaže i blue screen wiewer i on je pokazan u crvenom).Guglao sam i kažu da je možda CPU možda GPU možda hdd možda RAM. Ja sam iskopčao sada taj novi HDD i komp se neće paliti nego prvo piska 3 puta (kratko) pa se zgasi pa se opet upali pa piska 4 puta. Sada sam izvadio 8 od svojih 16 GB i upalio je,ali je sistem poludio,avg neće raditi ,kaže da nemam dozvolu,origin ni jednu igru nemogu pokrenut jer nema synca,internet lud pali i gasi se,a ako vratim ramove i spojim hdd radi al se ruši,molim vas pomozite. Otvorit ću i temu s istim pitanjem za dodatnu pomoć,jer neznam više kamo bi {#}

Prijatelju probaj s njim na servis, jel pitaj boga sta je tu u pitanju ...

16 godina

To mi je zadnje što ću napravit,prvo ću sve probat što je u mojoj moći. Testirat ću ramove cijelu noć pa ću vidit.

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Tko me može pratit u mom jadu?

BSOD CRITICAL_OBJECT_TERMINATION bugcheck f4. Događa se na računalu na kojem je nedavno nadograđena matična (Gigabyte Z87), procesor (i5-4670k) i memorija (2x8 GB DDR3 1600 MHz). Također, stavljen je pored postojećeg klasičnog i novi 250 GB Samsung SSD. Bio sam uvjeren da me ne ide klokiranje ali nakon 15-ak dana patnje sve više sumnjam na nešto drugo. Naime, procesor je vrlo dobar (prvi koji sam dobio već je na 4.2 GHz tražio puno voltaže pa sam reklamirao, i dobio dosta boljeg), bez ikakvih problema radi stabilno na bilo gdje 4.5 ili 4.6 GHz uz VCore 1.28. Problem je što dobivam BSOD nakon prilično dugo vremena pod 100% opterećenjem svih jezgri (temperature su okej, cca 70). Dakle otprilike ovaj scenario: boot na 4.6 GHz VCore 1.28V. Full opterećenje bez prestanka i BSOD nakon 25h rada u tom režimu. Ja podignem malo voltažu. BSOD se sad ranije (?!?) pojavi. Ja još malo podignem voltažu. BSOD se još ranije javi??!!. Smanjim ga na 4.5 GHz. Radi jako dugo i onda opet BSOD nakon 8-24h. Napominjem, stalno je pod 100% opterećenjem sve jezgre. Opet malo dignem voltažu. Opet BSOD još ranije. Itd. Sada sam išao skroz na 4.2 GHz uz vjerojatno nepotrebnih 1.275V VCore, i izdržao je torturu 23h i 45 minuta. I opet ista priča. Napominjem da je i bez kloka, dakle na stock brzini napravio BSOD nakon cca 8h 100% opterećenja. Prime suspects su mi: a) PSU (stari, ali radi; moguće da mu je došao kraj ili nije dovoljan? Help, kako znati, kako provjeriti??); b) RAM (najčešći problem je XMP mod, ali moj to ima zasivljeno u BIOS-u, vjerojatno jer je najjeftiniji RAM koji se mogao naći); c) Win7 x64 koje je frend morao "srediti" (štagod to značilo) da prepoznaju novu matičnu, inače bi morao ići bolni reinstall OS-a a to nisam želio; d) instalacija SSD-a (koji što se tiče normalnog Windows režima radi savršeno, hvala na pitanju). Puno hvala unaprijed, ako treba još informacija molim pitajte.

EDIT: Parametar 1 je na "3", dakle process a ne thread.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.10.2013 2:02 (Juzer II).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Juzer II kaže...
..

Jesi pobrisao KOMPLETNO drivere od stare matične, i instalirao nove? Pod kompletno mislim totalno, ne samo add/remove programs, nego skenirao za ostatcima itd. Zatim, kažeš da kada izvadiš jedan keks rama da ti Windowsi upale, ali ko da imaju mentalnu retardaciju? Jesi probao odvrtiti 2-3 sata sa Memtestom? Ukoliko nisi, probaj. Nadalje, kako se procesor ponaša na stock voltaži i GHz? Možda cooler nije dovoljan pa se pod opterećenjem pregrije? I probaj sa novijim PSU, možda i to pomogne.

12 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
Juzer II kaže...
..

Jesi pobrisao KOMPLETNO drivere od stare matične, i instalirao nove? Pod kompletno mislim totalno, ne samo add/remove programs, nego skenirao za ostatcima itd. Zatim, kažeš da kada izvadiš jedan keks rama da ti Windowsi upale, ali ko da imaju mentalnu retardaciju? Jesi probao odvrtiti 2-3 sata sa Memtestom? Ukoliko nisi, probaj. Nadalje, kako se procesor ponaša na stock voltaži i GHz? Možda cooler nije dovoljan pa se pod opterećenjem pregrije? I probaj sa novijim PSU, možda i to pomogne.

1. što se tiče drajvera stare matične, instalaciju hardveraja i prilagodbu mi je radio prijatelj, vrhunski profesionalac, i za očekivat je da je taj vodio računa o tim detaljima. No ne mogu to znat, a ako bi sveo problem na kraju u tom pravcu, pretpostavljam da je jedina preostala opcija format C, što mi i ne zvuči više toliko tragično, samo da nestane BSOD.

2. "kažeš da kada izvadiš jedan keks rama ..." - nisam ja to rekao, mislim da si pobrkao post nekog drugog, moj RAM je nov, instaliran u matičnu i radi. On ako radi probleme obično ih radi zbog XMP postavki, koliko sam se uspio informirat. Kod mene su zasivljene u BIOS-u pa nemam taj problem. Ali Memtest je uvijek opcija, naravno.

3. Mislim da sam rekao, na stock voltaži i GHz se ponaša jednako kao i klokiran, radi dosta dugo i onda BSOD (cca 8 sati 100% je izdržao, IIRC). Cooler jest entry level (200 kn), ali klok nije ekstreman i temperature su vrlo zadovoljavajućih 66-72, ovisno i GHz, pa sumnjam da je pregrijavanje u pitanju (pratim to non stop, nikad nije išlo preko 80C a Tjmax=100 C, a osim toga sve thermal power opcije sam disejblao).

4. Novi PSU je naravno najzanimljiviji pokušaj, ali i najskuplji, 100 € a nemam pojma da li mi je to uopće problem. To je samo moje nagađanje proizašlo iz činjenice da se, naizgled, BSOD javlja sve brže kako na određenoj brzini podižem voltažu jezgre; ali ako je pogonio Q6600 OC @3GHz sa grafičkom, kako nebi pogonio puno štedljiviji i5-4670k OC @4.2 bez grafičke (pa i na stock-u)? Aida64 kaže da mi je snaga CPU sklopa 120w u prosjeku pod punim opterećenjem na 4.2, to zvuči kao mala šala. Pratio sam satima, ništa nije ni štucnilo, ni voltaže, ni snage, tj. rijetke malešne devijacije od 1-2%, djeluje sustav vrlo stabilno, i tako 24h. I onda odjednom BSOD.

15 godina
neaktivan
Juzer II kaže...
luxxxfromhell kaže...
Juzer II kaže...
..

1.

2.
3.

4.

1. Pa nemora točno tako značiti, no većinom je tako. Format C: da se nisi usudio raditi jer je preglupo, ukoliko se može rješiti drugačije problem, zašo formatirati i gubiti podatke?
2. Vrlo vjerojatno sam zamjenio post i sl. no svejedno probaj odvrtiti, čisto da to isključimo.

3.Nemoraš kupiti novi PSU, posudi od frenda/susjeda/rođaka pa probaj.

12 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
Juzer II kaže...
luxxxfromhell kaže...
Juzer II kaže...
..

1. Pa nemora točno tako značiti, no većinom je tako. Format C: da se nisi usudio raditi jer je preglupo, ukoliko se može rješiti drugačije problem, zašo formatirati i gubiti podatke?
2. Vrlo vjerojatno sam zamjenio post i sl. no svejedno probaj odvrtiti, čisto da to isključimo.

3.Nemoraš kupiti novi PSU, posudi od frenda/susjeda/rođaka pa probaj.

Ok, sve to zvuči razumno, zahvaljujem na pokušaju. Nije da mi nisi pomogao, drajveri matične naglo mi iskaču u prvi plan kao mogući problem. Sve ostalo, s obzirom na simptome, relativno je malo vjerojatno. Nadao sam se da bi ovaj thread mogao me barem uputiti u pravcu gdje da tražim rješenje, pogotovo vidjevši broj postova i uvodni post. Kao, ne gubite nadu, evidentirajte precizno grešku, navedite detalje vašeg sustava, i uz malo truda dijagnoza će bit vrlo precizna. Ovako dobijam dojam da "evidentirajte, navedite, i nakon toga opet neznamo ništa, pa odvidajte sve i zavidajte iznova, itd.". Ili sam se nadao da će netko s obzirom na simptome lako me usmjeriti npr. "to mi zvuči kao ..." itd. Moja logika: budući da stroj izdržava i po 24h uz 100% opterećenje i brzinu 4.6 GHz na 1.28V VCore, ali i ruši se jednako kao i na 4.2 GHz na 1.275V VCore (u oba slučaja i po 24h, pa i više), definitivno nisu overclockerski problemi. Razlika je prevelika, period stabilnosti također prevelik. Također, PSU da je neispravan puno ranije bi dao neku nedovoljnu snagu. RAM je potpuno novi i nema razloga da u njega sumnjam, ali napravit ću Memtest za svaki slučaj. Procesor sam po sebi nije uzrok, jer mi se rušio i onaj prethodni koji sam reklamirao, a taj i na stock postavkama, ali isto nakon dobrog broja sati full opterećenja. Najbliže sam zaključku da Windowsi ipak nisu doživili promjenu chipseta onako kako bi trebalo; ili tako nešto. Najvjerojatnije ću prebacit najvažnije podatke na D i F, i format C, pa iznova fino install drajvera (da li je uputno flashirat i BIOS prethodno?). PS Microsoftove stranice pune su objašnjenja za ovaj tip greške, ali ja taj jezik nažalost ne govorim, iako mi je engleski perfektan.

12 godina
neaktivan

I taman kad napišem ovo gore, vidi vraga, naiđem na sljedeće (moj opis greške potpuno je identičan, a idikacija je da mi je novo instalirani SSD skoro siguran uzrok - molim za komentare ako ih ima, hvala unaprijed).

12 godina
odjavljen
BSOD - što, zašto i kako

imam problem sa windows xp na starom pc-u. Racunar radi pola sata i izbaci mi bsod. Procitao sam da problem uzrokuje ati2dvag sto je zapravo moj driver od graficke. Skenirao sam u safe modu sa malwarebytesom, nasao 3 virusa koja sam uspjesno obrisao.

Restartovao sam pc i dobio sam crni ekran (kursora nema i nemogu se login na windows). Ako ne nadjem rjesenje po******* (prelazim na ubuntu).

COMODO secure :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

imam problem sa windows xp na starom pc-u. Racunar radi pola sata i izbaci mi bsod. Procitao sam da problem uzrokuje ati2dvag sto je zapravo moj driver od graficke. Skenirao sam u safe modu sa malwarebytesom, nasao 3 virusa koja sam uspjesno obrisao.

Restartovao sam pc i dobio sam crni ekran (kursora nema i nemogu se login na windows). Ako ne nadjem rjesenje po******* (prelazim na ubuntu).

Najvjerojatnije je da kada si briso viruse, da ti je obrisao neki sistemski file. Ukoliko imaš puno važnijih podataka na računalu, možeš si skinuti linux distru, zapržiti i bez instaliranja backupirati te formatirati sustav. No ukoliko ti je windows jako potreban, probaj napraviti repair sistema.

12 godina
odjavljen

Pokusavao sam i bez uspjeha. Malwarebytes je nasao 3 zarazena registry kljuca {#}

15 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

Pokusavao sam i bez uspjeha. Malwarebytes je nasao 3 zarazena registry kljuca {#}

Hmmm, dakle probao si sistem repair i nije uspio.... Skini si onda neku live distru, primjerice ubuntu, backupiraj podatke, i onda reinstaliraj OS.

12 godina
protjeran
luxxxfromhell kaže...
Silwncer kaže...

Hm, meni se ipak čini da je problem u hardveru, odnosno da mu se grafička pregrijava, te preporućam čišćenje ventilatora.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1381306_719137971446791_1168142105_n.jpg to se nije desilo meni , ali lik me pitao ako znam da mu kazem sta je , ja mislim da su neki driveri u pitanju,ali nisam siguran , pa vas pitam eto 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Deep kaže...

https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1381306_719137971446791_1168142105_n.jpg to se nije desilo meni , ali lik me pitao ako znam da mu kazem sta je , ja mislim da su neki driveri u pitanju,ali nisam siguran , pa vas pitam eto 

Crashao mu se ntoskrnl.exe . To ti je najglavniji file u Windowsima, te bih mu preporučio neka ovo malo pogleda.

13 godina
neaktivan
luxxxfromhell kaže...
Deep kaže...

Crashao mu se ntoskrnl.exe . To ti je najglavniji file u Windowsima, te bih mu preporučio neka ovo malo pogleda.

malo je to preopširno ,ja i on sa razlicitim bccodovima trazimo u istoj temi rješenje , teško je malo , ali ajd vidjet cemo sta se moze uciniti

12 godina
odjavljen

isprobacu i to. btw meni je u bsodu pisalo ati2dvag da uzrokuje problem

15 godina
neaktivan
Silwncer kaže...

isprobacu i to. btw meni je u bsodu pisalo ati2dvag da uzrokuje problem

Reinstaliraj drivere od grafičke onda.

12 godina
odjavljen

to mi je jedina opcija ostala. btw plus da situacija nude teza ne mogu se login na xp poslije ucitavanja dobijam samo crni ekran.{#}

17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Taj BSOD uzrokovan ntoskrnl.exe je zlo i naopako. Novi PC sam zbog istog nosio 2 mj. po servisima.

Na kraju se ispostavilo da RAM uzrokuje probleme,iako je bio testiran raznim programima.

Serviser mi je napomenuo da je jedan keks "kvrcnuo" i tako zakljucio di je problem.

Komp radi uredno vec 2 tjedna.

Sretno svima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ovako imam problem nakon dužeg rada na laptopu,događa mi se da se ekran "zaledi" na par sekundi i zatim zacrni,ali laptop jos uvijek radi,kad ga ponovno upalim javlja mi da je to problem blue screen.zanima me kako to popraviti i mogu li to uciniti sam,pošto sam racunalni laik ili da odmah nosim na servis

Može pomoc netko,pocelo mi se to stalno dogadat,evo i sto mi je ocitao bluescreenview

http://img854.imageshack.us/img854/2500/74xd.png

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.10.2013 12:45 (dbkdbk).

0 0 hvala 0
15 godina

može pomoć, ne znam što se dešava, nije često ali eto izbaci blue screen, ništa nije klokano ni prćkano, relativno friški winsi, virusa i ostalih nemani nema, thnx:

edit: izbacuje mi valjda sa su ono na slici nekakvi "problemi"

Problem signature
Problem Event Name:    BlueScreen
OS Version:    6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID:    1050

Files that help describe the problem
100613-26566-01.dmp
sysdata.xml
WERInternalMetadata.xml

View a temporary copy of these files
Warning: If a virus or other security threat caused the problem, opening a copy of the files could harm your computer.

Extra information about the problem
BCCode:    1000007e
BCP1:    FFFFFFFFC0000005
BCP2:    FFFFF8000308EA91
BCP3:    FFFFF880009A99D8
BCP4:    FFFFF880009A9230
OS Version:    6_1_7601
Service Pack:    1_0
Product:    256_1

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.10.2013 9:15 (bobsi).
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

bobsi

- Kako znaš da nema virusa?

- proskeniraj s ovime:

- HitmanPro
- SuperAntiSpyware
- Malwarebytes Anti-malware
- AdwCleaner
- CCLeaner

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------ AVATAR: Pametan mačak, naučio ga raditi na računalu. Ha ha.

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice