BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.286.292
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Bok svima, nedavno sam rusio windowse i nisam imao problema sve dod danas kada mi se vec par puta pojavio BlueScreen.
Kada sam se vratio na desktop dobio sam ovaj error 

Problem signature:
Problem Event Name: BlueScreen
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 1050

Additional information about the problem:
BCCode: d1
BCP1: 0000000000000028
BCP2: 0000000000000002
BCP3: 0000000000000000
BCP4: FFFFF8800179FB2D
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

Files that help describe the problem:
C:\Windows\Minidump\053113-18361-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-20202-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:
http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

http://imgur.com/kik782x

Evo ako ce pomoci, da li moram ovo dvoje pobrisat ili ? 
Kada odem u Minidump folder ima 5 filova svi se zovu 053113-18361-01.dmp

CPU : core 2 quad q8200
gpu: gtx 560 ti
ssd :vertex 4 OCZ
ploca : gigabyte EP45-DS3L

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
narc kaže...

Bok svima, nedavno sam rusio windowse i nisam imao problema sve dod danas kada mi se vec par puta pojavio BlueScreen.
Kada sam se vratio na desktop dobio sam ovaj error 

Problem signature:

BCCode: d1
BCP1: 0000000000000028
BCP2: 0000000000000002
BCP4: FFFFF8800179FB2D

C:\Windows\Minidump\053113-18361-01.dmp
C:\Windows\Temp\WER-20202-0.sysdata.xml

http://go.microsoft.com/fwlink/?link...8&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

http://imgur.com/kik782x

Evo ako ce pomoci, da li moram ovo dvoje pobrisat ili ? 
Kada odem u Minidump folder ima 5 filova svi se zovu 053113-18361-01.dmp

CPU : core 2 quad q8200
gpu: gtx 560 ti
ssd :vertex 4 OCZ
ploca : gigabyte EP45-DS3L

Ako imaš i dalje prisutne kakve probleme pohrani te minidumpove na neki upload servis.Ovako ništa.Veoma mi je žao ljudi vi možete stavljati BC parametre koliko želite no skoro svaki OS je druga priča i druge memorijske adrese igraju ulogu zavisno o različitim programima.Čak i kad bi mi mogli adresirati 232 i 264 što možda može neki yogi indijac opet tu dolaze third party programi za koje bi morali bit vidoviti da znamo njihove lokacije kao i Whea adrese.Da bi se riješio problem katkada nije dovoljno niti ona baza pohranjena na računalu već se treba okrenuti Microsoftovim serverima.

Ljudi molim vas al stvarno samo svoje vrijeme tratite,bez minidumpa možemo se po cijeli dan igrati Pokvarenog Telefona.

U overlordovom postu cijeli postupak je veoma vrsno objašnjen i ja mogu samo dodati da za svoj vlastiti post mortem ne treba više od !analyze- v.lmnt,lmvm,lmv,!whea,!errec ima još i znak tilde,!thread,!runaway i cijela armada varijabli koja nije pretjerano potrebna,neke važnije informacijske vertarget,!cpuinfo(i razni modifikatori [$$$] ) !sysinfo i njegovi modifikatori itd.

Na windbginfo ima jako puno naredbi http://www.windbg.info/doc/1-common-cmds.html

ako neku ne nađete onda u win debbugeru napišete .hh.Ako nema ni tamo anda je nedokumentirana i ima šačica ljudi sa stack overflow koji će je znati.

Dmitrij vostokov as debugginga koji drži vlastiti blog

Tess Fernandez MEGA komad koja isto drži msdn ms technet blog.

Advanced windebuging knjiga koja je ubitačno teška barem ako ne razumiješ win internals 1 i 2 no ima i debugging izdanje.

Ima i tut na code project,geeks to go,winseven forums,seven forum(h2so4,Capt. Jack Sparrow) i nedavno sysnative i njihova carrona.org ti ljudi su naprosto bolesno dobri.

Resursa fala bogu dragom bogu ima.

Još i da napomenem !wow64exts.sw,!effmach i genijalne prije par mjeseci otkrivene komande .prefer_dml (0,1) i lmD,istina bog katkad markup ide u oči no zato možeš imati dvije tablice otvorene jedno sa i jednu bez Debugger markup language(Dml)

A true man is not how much liquor he can drink,nor how much asses he can whip,a true man is how he takes care of his family and handles himself in crisis.
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ovako sklopio sam novu konfiguraciju

- Matična ASUS M5A97 R2.0   

- Grafička MSI R7850 2 gb DDR5  

- HDD WD Caviar Balck 500 gb 

- Mem. Kingston 4gb 1600MHz CL9 Black   

- Proc. AMD X6 FX-6100 (AM3+,3300 MHz, L2 cache 3x 2 MB, L3 cache 8 MB,Jezgra Bulldozer

- Napajanje Fortron RA650 Snaga 650 W

i sve je bilo dobro dok nisam instalirao Asus AI suite 2 sa programima i od onda nemogu ni u win uci je mi se kod ucitavanja desava BSOD

ucitam save mode i odem control panel , program and ..... i na uninstal AI suite 2 install /uninsall Wizard stop working

i nemogu nikako napraviti uninstall

molim pomoć

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
picula kaže...

ovako sklopio sam novu konfiguraciju

- Matična ASUS M5A97 R2.0   

- Grafička MSI R7850 2 gb DDR5  

- HDD WD Caviar Balck 500 gb 

- Mem. Kingston 4gb 1600MHz CL9 Black   

- Proc. AMD X6 FX-6100 (AM3+,3300 MHz, L2 cache 3x 2 MB, L3 cache 8 MB,Jezgra Bulldozer

- Napajanje Fortron RA650 Snaga 650 W

i sve je bilo dobro dok nisam instalirao Asus AI suite 2 sa programima i od onda nemogu ni u win uci je mi se kod ucitavanja desava BSOD

ucitam save mode i odem control panel , program and ..... i na uninstal AI suite 2 install /uninsall Wizard stop working

i nemogu nikako napraviti uninstall

molim pomoć

Jesi probao sa Revom?

Minecraft u srcu :) R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

sad cu probati hvala na linku

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

opet ista stvar

pobrisao sam sad sa revo sve filove ali i dalje nije napravio uninstal i dalje je AI suite 2 medu programima za uninstall

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
picula kaže...

opet ista stvar

pobrisao sam sad sa revo sve filove ali i dalje nije napravio uninstal i dalje je AI suite 2 medu programima za uninstall

Jesi probao ući u widnoze?

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

dobro je uspio sam na kraju iz drugog puta sa Revo uninstall i uspio je sve maknuti!!!

hvala puno

{#}

1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Meni se ponekad BSOD javi kad u File Shredderu i Registry Boosteru brišem fajlove. Iako nakon toga sve naizgled bude u redu, zanima me mogu li ta rušenja imati ikakve posljedice na sam operacijski sustav il ne daj bože hardver?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 14:24 (VuK9).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VuK9 kaže...

Meni se ponekad BSOD javi kad u File Shredderu i Registry Boosteru brišem fajlove. Iako nakon toga sve naizgled bude u redu, zanima me mogu li ta rušenja imati ikakve posljedice na sam operacijski sustav il ne daj bože hardver?

Pogledaj sa BluScreenViewerom..

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

kolko vidim taj program pokazuje kad i što je uzrokovalo bsod,ali ja već znam što ga uzrokuje. Mene samo zanima jel to ima ikakvih posljedica? Općenito jel bsod koji je uzrokovan radom programa može napravit nekakvu štetu.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
VuK9 kaže...

kolko vidim taj program pokazuje kad i što je uzrokovalo bsod,ali ja već znam što ga uzrokuje. Mene samo zanima jel to ima ikakvih posljedica? Općenito jel bsod koji je uzrokovan radom programa može napravit nekakvu štetu.

Gledaj, u smislu da ti uništi Widnows ili slično - ne.. Ali što ga je uzrokovalo, ako je hardware, onda je oštećen.. Ako ga je program uzrokovao, nebi trebo imati brige (osim ako nije virus)..

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ok, hvala. Pa da,znam da je program. Ne dogodi se uvijek, valjd kad ga preopteretim i stavim da mi briše 60GB podataka

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ako več znaš,što ne riješiš to?60gb???,pa što ti to brišeš pobogu?Zar nije jednostavnije imati "te" podatke,recimo na drugom hdd,pa format?Ako ih več brišeš,to znači da ti nekim programom"ručno" odabireš registry fileove i sl,i nije čudno da onda imaš bsod svako malo.Ako znaš što ti uzrokuje bsod,pa čemu onda isprobavati to ili imati taj program,driver ili što več,a ne riješiti se toga?Nije bsod sam po sebi toliko "opasan"ali...,ono imaš trn u peti i zašto ga nebi izvadio,jel tako{#}.

Moj PC  
0 1 hvala 0
12 godina
neaktivan
lukabo kaže...

Ako več znaš,što ne riješiš to?60gb???,pa što ti to brišeš pobogu?Zar nije jednostavnije imati "te" podatke,recimo na drugom hdd,pa format?Ako ih več brišeš,to znači da ti nekim programom"ručno" odabireš registry fileove i sl,i nije čudno da onda imaš bsod svako malo.Ako znaš što ti uzrokuje bsod,pa čemu onda isprobavati to ili imati taj program,driver ili što več,a ne riješiti se toga?Nije bsod sam po sebi toliko "opasan"ali...,ono imaš trn u peti i zašto ga nebi izvadio,jel tako{#}.

Ma snimam gameplay sa frapsima i svaki video me izađe 5gb, pa onda to moram konvertirat i kad se tog nakupi lijepo to sve obrišem da mi ne zauzima prostor bezveze. A kako sam negdje čitao da sve to smeće iz recycle bina ostaje na hardu i da s vremenom usporava komp onda sam ga odlučio brisat pomoću tog programa koji bi te datoteke trebao u potpunosti obrisati. Bilo bi puno jednostavnije kad bi imao vanjski hard, al nemam pa sam zapeo sa ovim rješenjem.

Bsod se ne dogodi uvijek, nego uglavnom kad brišem preveliku količinu ili ako npr.želim pogledat film dok se to briše.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.6.2013 16:22 (VuK9).
12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

kupio novi komp:

i5 3350P

TOSHIBA DT01ACA050 500GB

PATRIOT 4GB DDR3 1333MHZ

VTX 7870 2GB BLACK

MSI B75MA-E33

XFX CORE EDITION 450W

minecraft, sve super, bez greške, ali kad dođe do metro LL ili Sleeping dogs, ponekad se igre samo ugase i "MetroLL.exe has stopped working" a ponekad i BSoD i kaže u zadnja dva navrata ovo:

____________________________________________________________________________________________

A problem has been detected and Windows has been shut down to prevent damage

to your computer.

The problem seems to be caused by the following file: atikmdag.sys

If this is the first time you've seen this stop error screen,

restart your computer. If this screen appears again, follow

these steps:

Check to make sure any new hardware or software is properly installed.

If this is a new installation, ask your hardware or software manufacturer

for any Windows updates you might need.

If problems continue, disable or remove any newly installed hardware

or software. Disable BIOS memory options such as caching or shadowing.

If you need to use safe mode to remove or disable components, restart

your computer, press F8 to select Advanced Startup Options, and then

select Safe Mode.

Technical Information:

*** STOP: 0xa0000001 (0x0000000000000005, 0x0000000000000000, 0x0000000000000000, 

0x0000000000000000)

*** atikmdag.sys - Address 0xfffff88004835580 base at 0xfffff88004810000 DateStamp 

0x51ae722f

_____________________________________________________________________________________________
nešto je sa driverom za grafičku, instaliravo sam najnoviji par puta i s cd-a također i preko device maneger-a, nije pomoglo.. do same grafičke nemože biti npr da se pregrijava, jer pratim temperature i ne ide preko 70 nikako ako i tolko.. please help!!
...

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Može biti i do pirate game."Metro" je poznat po tome,a wndwsi se štite.Skini i instll patcheve ili update i vidi ako pomaže.

-ili probaj atigmdag,i kopiraj u C:Windows/system32/drivers

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 18:34 (lukabo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lukabo kaže...

Može biti i do pirate game."Metro" je poznat po tome,a wndwsi se štite.Skini i instll patcheve ili update i vidi ako pomaže.

-ili probaj atigmdag,i kopiraj u C:Windows/system32/drivers

dobro metro, razumijem, ali sleeping dogs nije pirate game, skino sam ga preko steam-a pomocu kupona kojeg sam dobio uz grafu..

ok hvala, probat cu

edit:

napravio sam to, nije mi sad došo bsod u igri ali se opet ugasila, igre mi se gase kao "game.exe has stopped working" nekad tako a nekad bsod samo, u čemu još može biti problem?

...
Poruka je uređivana zadnji put sri 19.6.2013 18:43 (adicar05).
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Kao što sam več i rekao,igru "pospješuju" patchevi,tj. fixevi,jer nitko ne garantira,da če igre raditi na svim konfama isto(grafe,ram,os,proc),ima znači više čindbenika,a uz to i draveri za njih.Ni oni ne garantiraju za fluidno igranje.Tek kad se sve lijepo posloži,znači, uključujuči i patcheve,igra če možda raditi bez greške(znati sve to pratiti{#}).Ovako,izbacivanje ili povremeni bsod su neminovni.Windowsi se štite od večih mogučih oštečenja.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
lukabo kaže...

Kao što sam več i rekao,igru "pospješuju" patchevi,tj. fixevi,jer nitko ne garantira,da če igre raditi na svim konfama isto(grafe,ram,os,proc),ima znači više čindbenika,a uz to i draveri za njih.Ni oni ne garantiraju za fluidno igranje.Tek kad se sve lijepo posloži,znači, uključujuči i patcheve,igra če možda raditi bez greške(znati sve to pratiti{#}).Ovako,izbacivanje ili povremeni bsod su neminovni.Windowsi se štite od večih mogučih oštečenja.

a koje drivere mogu skinut da bi radile igre? najnoviji 13.6 imam, i 13.5 sam probo i s cd-a sam isto instaliravo.. kad igram, 2 puta na dan mi dođe bsod u igri a 5-6 puta samo "Display driver has stopped responding and has recovered." .. uvjeren sam da je do drivera, da je do grafe onda bi mi se cijeli komp gasio i temperature bi ošle daleko gore.. neko please help! 

...
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Eh ovako, trebao bi hitnu pomoć. Nabavio sam PC prije par dana i evo odmah ono čega sam se bojao, problem. Nakon 5-6 sati neprestanog rada, pojavi se BSOD. Prvo kontam da je vjerovatno PSU, koji je 450W i iz starog je PC-a koji je korišten 4 godine. E sad, da li je 450 W dovoljno da napaja grafu GTX650 i i5 3570K? Pretpostavljam da bih odmah trebao nabaviti napajanje novo, pa može li preporuke koje za ovu moju konfiguraciju.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Pozz, evo mene opet {#}

Problem signature:

BCCode: 116

BCP1: FFFFFA80073BC4E0

BCP2: FFFFF88007AEBED0

BCP3: FFFFFFFFC000009A

BCP4: 0000000000000004

C:\Windows\Minidump\062313-18453-01.dmp

C:\Users\Marko\AppData\Local\Temp\WER-51515-0.sysdata.xml

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

Vec sam ranije dosao s problemom, bsod-a, ali jako rijetkog(2x u mjesec dana) i redovnog crashanja bf3(svakih 30min-1h)

Tako da sam krenio testirat pc, poceo s furmarkom i restartiro se nakon 5min, sto bi moglo biti, kako da stavim ovdje minidumb i to???

Temperatura je bila 83, sto je prilicno visoko za ovaj hladnjak koji kartica ima. Dali je u kartici problem?

Hvala.

MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR BATTLELOG: Megatr0n_HR
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 16:55 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Skinu "bsv",log greške nači češ u "C/windows/minidump".Program če ti pokazati uzrok greške.Snimi sliku i stavi je tu. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

evo

prvi prvi
drugi drugi
MOJ YOU TUBE CHANNEL: http://www.youtube.com/user/Megatr0nHR BATTLELOG: Megatr0n_HR
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.6.2013 18:33 (MARKOcVp).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
BSOD - što, zašto i kako

Evo jos jedan, ali dugaciji, taman sam ulazio u bf3 preko battleloga

Problem signature:

BCCode: 124

BCP1: 0000000000000000

BCP2: FFFFFA800788A8F8

BCP4: 0000000000000000

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Ja BSOD cesto dobijem zbog Vipovog USB sticka za internet!

Cim stick nije ustekan,komp moze raditi bez problema 100 godina.

Doduse,nije cesto,jednom tjedno otprilike.Ali zanima me dali da taj stick reklamiram ili?!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
MARKOcVp kaže...

Pozz, evo mene opet {#}

Problem signature:

BCCode: 116

BCP1: FFFFFA80073BC4E0

BCP2: FFFFF88007AEBED0

BCP3: FFFFFFFFC000009A

BCP4: 0000000000000004

Vec sam ranije dosao s problemom, bsod-a, ali jako rijetkog(2x u mjesec dana) i redovnog crashanja bf3(svakih 30min-1h)

Tako da sam krenio testirat pc, poceo s furmarkom i restartiro se nakon 5min, sto bi moglo biti, kako da stavim ovdje minidumb i to???

Temperatura je bila 83, sto je prilicno visoko za ovaj hladnjak koji kartica ima. Dali je u kartici problem?

Hvala.

MARKOcVp kaže...

evo

MARKOcVp kaže...

Evo jos jedan, ali dugaciji, taman sam ulazio u bf3 preko battleloga

Problem signature:

BCCode: 124

BCP1: 0000000000000000

BCP2: FFFFFA800788A8F8

BCP4: 0000000000000000

Nitko nezna?

12 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Imam problema s BSOD-om već godinu dana otkako sam kupio računalo. Rušio sam Windowse, instalirao drivere, slao na servis, ali ništa i dalje mi se pojavljuje.

Uglavnom mi se javlja dok igram malo zahtjevnije igre. ( Npr. igram Battlefield 3 nekih 15-ak minuta i pojavi mi se BSOD, zatim kada mi se upali komp opet krenem igrat igru, onda je igram oko 5 minuta i onda se pojavi BSOD), pojavi se dok sam na internetu,ali rjeđe.

Stvarno ne znam do čega je.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.7.2013 10:53 (Inspector_).

0 1 hvala 0
16 godina
odjavljen
MARKOcVp kaže...

Nitko nezna?

Strpi se malo, nije ovo plaćeni support.

Prema svemu ovome (dx**, nt**), rekao bi driver od grafe. Počisti ga driver sweeperom i instaliraj zadnje stabilne. Ni sfc /scannow nije loša ideja. I memtest.

http://nighthawk-software.blogspot.com/
14 godina
BSOD - što, zašto i kako

Jeli ovaj bsod uzrokovao RAM?

slika bsod-a slika bsod-a
This cat Is cat A cat Good cat Way cat To cat Keep cat An cat Idiot Cat Busy cat For cat 20 cat Seconds cat Sad pročitaj rieči bez cat
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice