BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.293.379
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Don Kihoty kaže...

Da, poslao sam dva ista, editanje me "zeznulo".

Zar nije iskljuceno da se ne restarta prilikom BSOD-a? Nisam u toku sa najnovijim ramovima ali da li je ram clockan?

Pokusaj instalirati sa jednim keksom a uz put idi ovdje Control Panel\All Control Panel Items\Performance Information and Tools\Advanced Tools > Generate System Health Report

Ova stvarcica zna dosta toga reci o zdravlju PC-a

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Poštovanje, kao i svi imam problem vezan uz BSOD.

Događa mi se kada igram LOTRO te me nakon 5-20 min igranja uleti BSOD sa porukom KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR

Novi je komp ( tjedan i pol dana ) i to mi se počelo pojavljivat nakon što sam ga dobio sa servisa ( već je bio tamo jer je napajanje krepalo ).

slika moje konfiguracije i printscreen sa BlueScreenView. ako treba još šta ubacit za lakše rješavanje problema napomenite.

edit: ubacio sam slike kao linkove

konfiguracija:

http://imageshack.us/photo/my-images/822/dsc00272qm.jpg/

BSview:

http://imageshack.us/photo/my-images/153/screenshot001dx.jpg/

hvala

Tell me,is it slavery when you get what you want?
Poruka je uređivana zadnji put čet 1.9.2011 16:03 (SS_Kali).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
SS_Kali kaže...

ako treba još  šta ubacit za lakše rješavanje problema napomenite.

Treba. Pronadi minidump fajl i stavi ga na neki file sharing service da ga mogu analizirati

16 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Hvala na volji za pomoć, al shvatio sam u čem je bio problem. sve bude jasno kad se pogleda moja konfiguracija :)

Tell me,is it slavery when you get what you want?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
Don Kihoty kaže...

Da, poslao sam dva ista, editanje me "zeznulo".

Zar nije iskljuceno da se ne restarta prilikom BSOD-a? Nisam u toku sa najnovijim ramovima ali da li je ram clockan?

Pokusaj instalirati sa jednim keksom a uz put idi ovdje Control Panel\All Control Panel Items\Performance Information and Tools\Advanced Tools > Generate System Health Report

Ova stvarcica zna dosta toga reci o zdravlju PC-a

Još nisam našao šta je točan problem.

Ajde vidi ovaj dump:

http://www.speedshare.org/download.php?id=D51F857611

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav drugovi, jučer oko pol noći pošaljem kompu u sleep mode, nakon nekog vremena(cca 15min) okrenem se i vidim BSOD.

DRIVER_PWER_STATE_FAILURE  0xF9....

Ak može ko reć koji je uzrok?tnx

Ak neko može minidump pogledat...

EDIT: Prvi put tak nekaj imam, a kolko vidim obično pogađa ekipu koji imaju laptope.

http://www.speedshare.org/download.php?id=4729245D11

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 8:12 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Analizirao sam sa Crash Analyzerom od Microsofta (dio je MS DaRT 2011 R2) i opet kaze da je moguce zbog "memory corruption"

Inace BSOD je   IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL a ovo moze znaciti svasta

Ja ipak sumnjam na RAM. Pokusaj sa elminacijom keksova, ostavi samo jedan disk, jedan keks pa zatim vracaj natrag. Muktrpno je pogotovo kada se desavaju "zona sumraka" BSOD-ovi

Nemozes naci drugi ram? Spustiti RAM na "sporije" vidim da imas 9-9-9... latencije [ili varam se?]

17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Pozdrav drugovi, jučer oko pol noći pošaljem kompu u sleep mode, nakon nekog vremena(cca 15min) okrenem se i vidim BSOD.

Driver koji je prouzrocio to je avfwim.sys i dio je Avire odnosno njenog firewalla. Probaj iskljuciti firewall ili jednostavno se strpi da vidis da li ce se jos jednom pojaviti. Mozes mirno spavati, nije hardware problem

Da li je PC bio u sleepu ili se spremao ici u sleep mode kad se ovo dogodilo?

17 godina
Lazarus Long kaže...
zvonac kaže...

Driver koji je prouzrocio to je avfwim.sys i dio je Avire odnosno njenog firewalla. Probaj iskljuciti firewall ili jednostavno se strpi da vidis da li ce se jos jednom pojaviti. Mozes mirno spavati, nije hardware problem

Da li je PC bio u sleepu ili se spremao ici u sleep mode kad se ovo dogodilo?

Stavil sam ga u sleep, e sad neznam jel se sam nekak digel iz sleep-a pa je dobil BSOD il kaj...

Hmm, čudno, pa nikad problema sa Avirom tj firewall-om, i stalno ga stavljam u sleep, nikad problema, do jučer...

E  hvala puno..Nije da ti ne vjerujem, al, kaj si siguran da je baš avira tj firewall uzrok?

Čitam dump file tj analiziram prek programčića, BSV, i kolko vidim podcrtano je, ntoskrln.exe, to mi je jasno jel je vezano uz sistem. Ne kužim(kaj mu to znaći) ono +df383?

Adress in Stack: ntoskrln.exe+df383, i ovo je uzrok BSOD-a.. Misliš da je taj df383 firewall ili..?

Tnx

Poruka je uređivana zadnji put ned 4.9.2011 13:26 (zvonac).
17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Čitam dump file tj analiziram prek programčića, BSV, i kolko vidim podcrtano je, ntoskrln.exe, to mi je jasno jel je vezano uz sistem. Ne kužim(kaj mu to znaći) ono +df383?

Adress in Stack: ntoskrln.exe+df383, i ovo je uzrok BSOD-a.. Misliš da je taj df383 firewall ili..?

Tnx

Prosto receno, ntoskrnl.exe je samo "nositelj" doticnog drivera a ono je samo memorijska lokacija. Glavni uzrocnik tvog BSOD-a je onaj .sys koji sam naveo. Ne znaci da moras pod hitno "baciti" aviru! Pricekaj/vidi/strpi se jos neko vrijeme pa onda preduzmi nesto. Mozda je bio pad napona ili neki "blesavi" mrezni paket...

Sve u svemu, kada analiziras sam BSOD-ove trazi Non-Microsoft drivere. Vrlo, vrlo rijetko je uzrocnik Microsoftov driver a ako je obicno izdaju zakrpu. U 99% slucajeva kriv je driver koji nije Microsoftov.

17 godina
neaktivan
zvonac kaže...

Tnx

Ja ne mislim nista. Ja sam samo analizirao onaj dump i program (od Microsofta) je rekao da je uzrocnik onaj avfwim.sys (dio Avirinog security paketa)

14 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Meni se bad company 2 rušio u pravilu svakih 10-15 min igranja.

Provjerio sam sve temperature, memorijiu instalirao igru nanovo, ništa nije pomoglo.

Update svih drivera uključujući i za realtek integrirani zvuk što je mogao bit problem ali nije.

Zatim na mojoj gigabyte matičnoj u biosu pod postavke memorije sve stavljem na normal (ionako ništa nisam overclockao)...no ne pomaže ni to.

I tako nakon par dana potrage po svim mogučim forumima nalazim riješenje:

Svi sa Gigabyte matičnim pločama deinstalirati Easytune...Od tada ni jedan BSOD.

Evo nadam se da ću nekome pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Lazarus Long kaže...
zvonac kaže...

Tnx

Ja ne mislim nista. Ja sam samo analizirao onaj dump i program (od Microsofta) je rekao da je uzrocnik onaj avfwim.sys (dio Avirinog security paketa)

Koji program koristiš za čitanje dump file-ova?

17 godina
neaktivan
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav,

Molim vas može li mi netko iskusan pogledati što bi moglo biti uzrok za moj BSOD? Unatrag godinu dana promijenio sam gotovo sve komponente na kompjuteru ali problem je uvijek isti, povremeno restartanej kompjutera usred normalnog rada, idle-a itd... Mijenjano napajanje, memorija, matična, kard diskovi, kablovi, grafička i procesor. Svakakve kombinacije korištene i uvijek BSOD. Korišteni neoriginalni Windowsi 7 64BIT pa onda originalni i opet ista stvar.

http://dl.dropbox.com/u/26676996/091111-10155-01.dmp - najnoviji od prije 15min

http://dl.dropbox.com/u/26676996/091111-14820-01.dmp - jutrošnji

LP

Poruka je uređivana zadnji put ned 11.9.2011 20:28 (toncro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
lollik91 kaže...
Lazarus Long kaže...

[edit]

Ipak je RAM. Imas random BSOD-ove i svi su povezani sa nemogucnoscu da se nesto zapise na disk ili u RAM (a ne moze na disk ako je RAM ostecen ili obrnuto)

mene zanima,ako je do nekompatibilnosti izmedu hardvera,da li ja mogu dobiti zamjenski u ducanu? nesto kao garancija?imao sam stare kingmax ddr3 rame,koji su radili najnormalnije.njih sam prodao i stavio ove i sad su mi problemi preko glave.

evo cisto da updejtam,rijesio sam problem.uspio sam dobit zamjenu za svoje ispravne,ali nekompatibilne rame.sad imam kingston hyperx memoriju i radi kao urica.

hvala

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
15 godina

I mene zadesi kuga BSOD-a ali s jednom razlikom! Naime uradio sam transplantaciju Hard Drive-a iz jednog računala u drugo,prilikom paljenja tog prvog s time hardom pojavi se plavi ekrančić nakon 2 sekunde boot-a XP sustava.Mislio sam da je nešto do računala pa sam taj HD prebacio u drugo računalo bez HD-a.kako su komponente drukčije i kako je vlasnik rekao da format može bez problema krenuo sam installat novi XP. E sad tu kreće problem naime format se izvršio uredno i kad se krenu kopirati windows file-ovi na hard radi sve ok do nekih par missing datoteka stisnem esc na prvoj drugoj trećon na četvrtoj PAF! BSOD i to onaj famozni IRQL_NOT_LESS_OR EQUAL. I nikako nemogu installat win vraćanje u staro kućište daje isti rezultat.Pa ja sad mislim ili je do harda ili je do instalacije? Što vi mislite? Kako riješiti?  Hvala unaprijed!

EDIT: Riješen problem zahvaljujući memtestu 86. Jedna pločica rama otišla u vječna lovišta.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put sri 14.9.2011 15:29 (dj_renny).
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Plizz pomagajte... http://www.filesonic.com/file/2005682424/Mini_dump.rar%C2%A0%20...Molim ...testirao sam memoriju i sve je ok...i izbrisao sam itunes..

blacky

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Plizz pomagajte...  http://www.filesonic.com/file/2005682424/Mini_dump.rar%C2%A0%20...Molim  ...testirao sam memoriju i sve je ok...i izbrisao sam itunes..

Vec sam ti rekao da deinstaliras Daemon Toolse, jel?

Max Headroom
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Kako mogu provjerit dali mi se sustav ruši nakon što sam uninstallirao daemon tools?...

blacky
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.9.2011 20:13 (blackchoco).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blackchoco kaže...

Kako mogu provjerit dali mi se sustav ruši nakon što sam uninstallirao daemon tools?...

Samo cekanjem odnosno radis na PCu kao i do sad

Max Headroom
16 godina
blackchoco kaže...

-ponovo ga instaliraš. 2+2= ?

... (i nadaš se rušenju.)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
Jos uvijek imam svoj problem.Sad koliko sam shvatio,svaki put pri pokretanju kompa HDD se prebaci u AHCI i tada nemogu dignut Windowse.Kad prebacim u IDE Windowsi se dignu,ali nakratko.Neki put bude BSOD,neki put HDD pocne grebat i samo ekran potamni(zacrni se),cak ni restart ne pomaze.A kod BSOD-a,nikako da ono dumping files zavrsi do kraja.Cak sam uspio i reinstalirat Windowse,ali nije pomoglo.
- {CRO}IvanoiLe http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/%7BCRO%7D%20IvanoiLe/
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako
ako imas BSOD ubaci live cd puppy linux i obrisi datoteku sa harda no pazi ako racunalo nema vise od 128 mb rama onda ce kopirati na hard
Dejan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
ivanoile kaže...
Jos uvijek imam svoj problem.Sad koliko sam shvatio,svaki put pri pokretanju kompa HDD se prebaci u AHCI i tada nemogu dignut Windowse.Kad prebacim u IDE Windowsi se dignu,ali nakratko.Neki put bude BSOD,neki put HDD pocne grebat i samo ekran potamni(zacrni se),cak ni restart ne pomaze.A kod BSOD-a,nikako da ono dumping files zavrsi do kraja.Cak sam uspio i reinstalirat Windowse,ali nije pomoglo.

- naivno pitanje, -dali sejvaš postavku? obično F10, save and exit..

Ako BIOS resetira na defaultno, to može biti problem baterije (prazna), provjeriš datum-vrijeme.. ako je to baterija ispravna (vrijeme), tad je problem ploča-MBO, pregrijavanje, napajanje, RAM, VGA, CPU... jer se kod bilo kojeg HW problema učita factory default. Eliminacijom (povadi i odspoji sve, pa postupno dodaj komponente, na kraju HDD i front USB, audio..) rješi uzrok.

17 godina
neaktivan
ivanoile kaže...

Probaj instalirati SATA (AHCI) drivere dok Windowsi rade, znaci dok je disk u IDE modu, pa onda vrati u AHCI. Mislim da ti se ruse zbog driveera.

From presence to silence we flow...
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Ovi BSOD-ovi se svako malo pojavljuju i ne spremaju minidumpove...Zna li netko u cemu je problem?...

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni HVALA!! ★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put sub 24.9.2011 10:49 (Marko :D).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Marko :D kaže...

Ovi BSOD-ovi se svako malo pojavljuju i ne spremaju minidumpove...Zna li netko u cemu je problem?...

Koji antivirus imas? Probao si System Restore?  

Max Headroom
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Koji antivirus imas? Probao si System Restore?  

Imam avast! Free 6.Nisam...

★★★★★ Ako sam ti pomogao stisni HVALA!! ★★★★★
16 godina

- u cijeni Ultimate OSa, ako je 'tvojPC' točno popunjen.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice