BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.293.820
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Veselje s mojim PC-jem na poslu nema kraja... danas 2 komada... ima li dobra duša da pogleda situaciju i kaže koji klinac da više mijenjam... hvala unaprijed...
http://dl.dropbox.com/u/3112711/POSAO/Minidump.rar
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Veselje s mojim PC-jem na poslu nema kraja... danas 2 komada... ima li dobra duša da pogleda situaciju i kaže koji klinac da više mijenjam... hvala unaprijed...
http://dl.dropbox.com/u/3112711/POSAO/Minidump.rar

Analiza minidumpa kaze da je kriv UHCI Miniport driver

Microsoft KB kaze da se ovo ponekad desava kada stavljas ili vadis USB stick, kada koristis USB HUB ili kada imas USB audio karticu

Ako na poslu imas Win XP onda Patch Available for USB Isochronous Data Transfers Issues

The perfect OS, MS-DOS! No patches, no root exploits for almost 30 years.
16 godina
Lazarus Long kaže...

jel bi mogao meni mozda pregledat zasto mi baca bsod? 

sve vise i vise vjerujem da mi je maticna u pitanju.zato sto svaki put kad su mi obadvije plocice ustekane,onda mi baca bsod na pocetku,a kad je jedna onda normalno radi,al nigdje nemogu provjerit tvrdnju bar da isprobam rame kod nekog da vidim oce li i njima bacat.

http://dl.dropbox.com/u/29491981/bsod.zip

Mozda imam Alzheimerovu.......ali barem nemam Alzheimerovu xD
17 godina
neaktivan
lollik91 kaže...
Lazarus Long kaže...

jel bi mogao meni mozda pregledat zasto mi baca bsod?

sve vise i vise vjerujem da mi je maticna u pitanju.zato sto svaki put kad su mi obadvije plocice ustekane,onda mi baca bsod na pocetku,a kad je jedna onda normalno radi,al nigdje nemogu provjerit tvrdnju bar da isprobam rame kod nekog da vidim oce li i njima bacat.

http://dl.dropbox.com/u/29491981/bsod.zip

BAD_POOL_HEADER indicira na:

• Konflikt sa antivirusnim programom
  • Driver
  • NTFS > napravi check disk > My Computer > desni klik - properties > tools > error checking
  • Disk nije u mogucnosti zapisati neki file

Provjeri RAM i DIsk. RAM sa Memtestom 86+ a HDD sa alatom od proizvodaca ili skini Hiren's Boot CD tamo ih imas mnogo. Kazes da ako izvadis jedan keks nemas problema onda, ako test sa Memtestom prode, imas RAM koji se ne voli sa maticnom i(ili) procesorom

[edit]

Ipak je RAM. Imas random BSOD-ove i svi su povezani sa nemogucnoscu da se nesto zapise na disk ili u RAM (a ne moze na disk ako je RAM ostecen ili obrnuto)

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 14:35 (Lazarus Long).
16 godina
Lazarus Long kaže...

BAD_POOL_HEADER indicira na:

• Konflikt sa antivirusnim programom
  • Driver
  • NTFS > napravi check disk > My Computer > desni klik - properties > tools > error checking
  • Disk nije u mogucnosti zapisati neki file

Provjeri RAM i DIsk. RAM sa Memtestom 86+ a HDD sa alatom od proizvodaca ili skini Hiren's Boot CD tamo ih imas mnogo. Kazes da ako izvadis jedan keks nemas problema onda, ako test sa Memtestom prode, imas RAM koji se ne voli sa maticnom i(ili) procesorom

[edit]

Ipak je RAM. Imas random BSOD-ove i svi su povezani sa nemogucnoscu da se nesto zapise na disk ili u RAM (a ne moze na disk ako je RAM ostecen ili obrnuto)

-znaci ako je sa antivirusnim programom,onda ga moram izbrisat i stavit drugi? imam bitdefender full 2011 verziju.

-pretpostavljam da je ovo za driver vezano za grafiku?

-hard sam provjerio sa hd tuneom i proso je

isto tako sam i ram provjeravao i prosao je.provjeravao sam zasebno na svakom slotu,osim na jednom di mi je konstantno zastekivao program i nisam bio u mogucnosti dovrsiti test.

mene zanima,ako je do nekompatibilnosti izmedu hardvera,da li ja mogu dobiti zamjenski u ducanu? nesto kao garancija?imao sam stare kingmax ddr3 rame,koji su radili najnormalnije.njih sam prodao i stavio ove i sad su mi problemi preko glave.

17 godina
neaktivan

Dao si sam odgovor. Ako se problemi pojavili nakon Kingmaxa onda znas sto ti je ciniti

16 godina
lollik91 kaže...
...

mene zanima,ako je do nekompatibilnosti izmedu hardvera,da li ja mogu dobiti zamjenski u ducanu? nesto kao garancija?imao sam stare kingmax ddr3 rame,koji su radili najnormalnije.njih sam prodao i stavio ove i sad su mi problemi preko glave.

- po tome što pišeš, prvi sumnjivac je RAM, ali sumnjam.

Kod nadogradnje-zamjene, imaš problem što kontakti više nisu novi, oksidirani, čitava MBO je svinuta. .. - RAM mora dobro sjesti, pritisni ga (može i gumeni čekić).

Drugi mogući problem je brzina (novije je obično brže) pa možda BIOS preagresivno postavlja RAS-CAS latencije i brzinu. Ručno podesi (spusti i testiraj). Pa do tog da je ploča postala nestabilna ili da je nestabilna samo u dual chanel modu.

Reklamacija u ovom slučaju ovisi o dobroj volji (samilosti) trgovca, jer nema druge osnove. .. i njagore, problem možda ostane. Zato obavezno testiraj, budi siguran da je RAM neispravan prije nego ga ideš mijenjati.

edit: naravno, prvo BIOS vrati na defaultne postavke. OC i otključavanje nije put ka stabilnosti sistema. Vjerojatniji uzrok je upravo to, pogotovo na AMDu jer je memorijski kontroler vrlo osjetljiv. MBO i CPU nisu isti kad su novi ili kad ih se optereti duže vrijeme. (mora doći do pada stabilnosti ili kvara).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 15:09 (ihush).
16 godina
Lazarus Long kaže...

Dao si sam odgovor. Ako se problemi pojavili nakon Kingmaxa onda znas sto ti je ciniti

provjerit cu ja to jos kod frenda,zamijenit cemo se za rame,pa cemo vidjet,ako njemu pocne bacat onda nosim na servis i trazim zamjenske

@ihush

-ram je dobro sjeo,uvijek provjeravam duplo.

-bios je updejtan na najnoviju mogucu verziju.sto se tice brzina,postavio sam ih na deklariranu brzinu i latenciju i opet isto,napominjem da je u to vrijeme sve ostalo bilo stavljeno na default.sad sam to vratio nazad jer razlike nema,bez obzira kakve su postavke.proc nije previse oc-an sad je na 3.0,a stock je 2.9

jedino sto mi se cini puno je voltaza od procesora,a to je 1.440 v a to je default.

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 15:29 (lollik91).
17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Kako da kazem ovo a da ne zvucim banalno ili da ne pametujem!

Kada se pocne pojavljivati BSOD prvo sto radimo je vracanje BIOS-a na tzv. Fail Defaults (Load Fail Defaults, Safe Defaults ili sl.) Mozda je overclock uspio ali to je bilo privremeno i sada se pocinje pojavljivati BSOD

Jedan BSOD ne cini prolece :) Ali nakon nekoliko(?) idemo provjeriti RAM, to je prvo sto cinimo!

Memtest 86+ je sasvim dovoljan pokazatelj da li je ili nije ispravan. Koristenje ovog programa nije raketna fizika. Sa stranica skinemo bootabilni ISO i nacinimo CD ili USB, bootamo i sacekamo da se test zavrsi. Obicno je gotov za 20 do 30 minuta na defaultnim postavkama.

Ako ima gresaka to ce biti oznaceno vrlo jasno...crvenom bojom.

Ako nam se ne da, onda RAM testiramo preko Windowsa [samo Vista i Windows 7)

U start utipkajte Memory i pokrenite Windows Memory Diagnostic

[edit]

Ako i dalje ima problema onda testiramo disk. Prvo redom: Provjera NTFS-a (check disk) i sa alatom od proizvodaca [na Hirens Boot CD-u ih ima hrpa]

Izbjegavati testiranje sa HD Tuneom, ne zato sto je to los program [naprotiv!] vec zato sto je bolje da se disk testira na "hladno" bez podignutih Windowsa

Poruka je uređivana zadnji put pon 22.8.2011 17:11 (Lazarus Long).

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pri instalaciji windowsa mi se pojavi blavi ekran i piše STOP: C0000221 Unknown Hard Error \SystemRoot\System32\ntdll.dll

MOŽE LI MI TO NETKO OBJASNITI KAKO RIJEŠITI PROBLEM???

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
KOZOMAR kaže...

Pri instalaciji windowsa mi se pojavi blavi ekran i piše  STOP:  C0000221  Unknown Hard Error \SystemRoot\System32\ntdll.dll

MOŽE LI MI TO NETKO OBJASNITI KAKO RIJEŠITI PROBLEM???

Kojeg Windowsa?

Inace to nastaje ako si silom ugurao driver unutar instalacije sa nLiteom ili VLiteom. Nabavi originalni instalacijski disk i pokusaj ponovo

15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Molim analizu dump file-a.BSOD se pojavljuje kada je laptop u idle modu.

http://www.mediafire.com/?dypux35orl15mtw

Piracy lives forever!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da li kompjuter ide u sleep zajedno sa eksternim diskom? Ako ide onda podesi da eksterni ne ide u sleep u Device Manageru (odcekiraj opciju Allow Windows to turn off this device...)

Da li imas Wi-Fi mrezu ili je koristis preko USB sticka?

Apdejtaj sve sistemske drivere [ne gragiku] preko Windows Updatea > Desni klik u device manageru i odaberi Update > Update using Windows Update

Ovo se osobito odnosi na drivere za chipset

15 godina
Lazarus Long kaže...

Da li kompjuter ide u sleep zajedno sa eksternim diskom? Ako ide onda podesi da eksterni ne ide u sleep u Device Manageru (odcekiraj opciju Allow Windows to turn off this device...)

Da li imas Wi-Fi mrezu ili je koristis preko USB sticka?

Apdejtaj sve sistemske drivere [ne gragiku] preko Windows Updatea > Desni klik u device manageru i odaberi Update > Update using Windows Update

Ovo se osobito odnosi na drivere za chipset

Nije eksterni ukopčan,nego stick,spajam se preko usb sticka nemam wi-fi,probat ću ovo kako si rekao,pa se javim.

Piracy lives forever!!!
15 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav.

Imam problema sa BSOD-ovima u zadnje vrijeme, recimo jednom tjedno obavezno, pa bi molio pomoc.

Laptop je HP DV7, i7 6gb ddr3, ati 5650, ssd mushkin calisto deluxe + 1tb obicni. Nema pravila kad se pojavi, tokom filma, glazbe, igre ili u idle...

Stavio sam na mediafire par dump datoteka pa ako ima koja dobra dusa da vidi u cemu je stvar.

Hvala

http://www.mediafire.com/?vzgyc48mh9uob

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dalja46 kaže...

Pozdrav.

Imam problema sa BSOD-ovima u zadnje vrijeme, recimo jednom tjedno obavezno, pa bi molio pomoc.

BSOD je zbog iaStor.sys koji je dio Intel Matrix Storage Manager drivera. Apdejtaj driver u Safe Modeu

15 godina
Lazarus Long kaže...
dalja46 kaže...

Pozdrav.

BSOD je zbog iaStor.sys koji je dio Intel Matrix Storage Manager drivera. Apdejtaj driver u Safe Modeu

Hvala, budem probao, pozdrav

15 godina
neaktivan

Black XP 7.0 a mozes li mi reci kako da zamjenim taj driver?

17 godina
neaktivan
KOZOMAR kaže...

Black XP, Pink XP i slicni custom made Windowsi nemaju sto traziti na necije racunalo. Ovo objasnjava tvoje BSOD-ove

Nabavi originalni instalacijski disk ili disk odnosno Windows koji nije alteriran od nekog u smislu dodavanja drivera, programa ili jos losije...odstranjivanja neke komponente u Windowsima.

Ili ukratko, nemoj skidati piratske Windowse tipa "Windows Xp black Edition AllInOne"

15 godina
neaktivan

Covjece nsiam vas pitao ocu li ja staviti ili necu Black XP, nego kako da promijnim taj driver, ako ces pomoci pomozi ako neces ne moras!

Meni je Black XP puno kompaktniji zato jer imam sve programe na njemu itd.

16 godina
Lazarus Long kaže...
..

-šansa da je uzrok soft-driver je 0.4% koji bi rješio update, mora biti kvar kontrolera-chipset, kabla ili diska. U slučaju da je pregrijavanje i sl., CPU, RAM, čitava MBO.. treba testirati i otkriti, jer ako se i zbrljavio driver postojao je neki razlog... i dalje će postojati i raditi jednak problem.

KOZOMAR kaže...

- normalnim (čistim) OSom. Ili se poigraj nliteom. (btw driver ovisi o tvom računalu, konkretnom chipsetu, za starije računalo tj chipset vjerojatno netreba ništa dirati)

KOZOMAR kaže...

Covjece nsiam vas pitao ocu li ja staviti ili necu Black XP, nego kako da promijnim taj driver, ako ces pomoci pomozi ako neces ne moras!

-uz sve programe, obično imaš i sve probleme? Zašto uopće tražiš savjet kad ga ne želiš...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 16:57 (ihush).
17 godina
neaktivan
KOZOMAR kaže...

Covjece ti moras shvatiti da taj satro Windows koji imas prouzrokuje BSOD. Ja se lomim da ti analiziram sugavi dump file a ti se pravis pametan.{#}

Nabavi origigi Windows disk, instaliraj aplikacije i drivere kao sto Bog zapovjeda i mirna backa.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 17:00 (Lazarus Long).
15 godina
neaktivan

a gdje mogu nabaviti taj driver? i jel ti treba konfiguracija moga kompa.?

17 godina
neaktivan
ihush kaže...

-šansa da je uzrok soft-driver je 0.4% koji bi rješio update, mora biti kvar kontrolera-chipset, kabla ili diska. U slučaju da je pregrijavanje i sl., CPU, RAM, čitava MBO.. treba testirati i otkriti, jer ako se i zbrljavio driver postojao je neki razlog... i dalje će postojati i raditi jednak problem.

Ma, on kaze da ima jednom nedeljno a sa Microsoftovim Crash Analyzerom (dio je MS DaRT-a 2011 R2) sam analizirao njegove dumpove i svi kazu da je problem doticni .sys

Inace...ne vredi objasnjavanje sto se prvo mora uraditi kada se popije BSOD. Eno ga post pri vrhu stranice ali svi ga lagano ignoriraju

16 godina
KOZOMAR kaže...

a gdje mogu nabaviti taj driver? i jel ti treba konfiguracija moga kompa.?

- driver se nabavlja u:

a) pekari

b) pošti

c) shopingcentru

d) ...

- što će netko drugi s tvojom konfiguracijom?

- ili Svi odavno već koriste kristalnu kuglu.

Nakon ovih odgovora, evo i malo boljih.

Svaka komponenta ima proizvođača, ovisno o nazivu, modelu, verziji pronađeš na stranicama proizvođača odgovarajući driver za konkretnu verziju OSa (Win-XP-x32?).

Ako ne znaš (napamet) komponente, otvoriš kućište i pročitaš ili koristiš neki util kao everest, cpuID itd.. Problem ako te utilse nemaš a PC ne radi. Tad moraš prvom metodom.

btw Hirens-CD postoji s razlogom. Postoji i Linux LiveCD (za većinu distri) kao i MiniPE... svi su na googleu.

Identičan problem je za nabavku drivera. Ako ti PC ne radi.. Ako možeš, poskidaj DOS drivere za SATA-kontroler. Može i sve ostale drivere (audio, VGA, LAN..)

Za instalaciju OSa potreban ti je (čist-originalan-nemodificiran) install CD i ovisno o chipsetu (možda) su ti potrebni driveri za kontroler.

To se odnosi (samo) na SATA kontroler, sve ostale drivere kasnije dodaješ u OSu, ovaj je potreban prije tj za vrijeme instalacije. To je tzv F6 ili DOS driver, u nLiteu pod txt-mod, ne PnP-win driver.

Postoji velika šansa da ne uspiješ napraviti ispravan CD, ako imaš floppy, radije koristi disketu, nakon boota tipka F6 ...

Čist install CD možeš nLiteom prilagoditi, dodati driver ili SP (slipstream), lakše je ipak skinuti noviji CD (originalan) jer već ima SP3. Driver možeš i dodati ili koristi disketu. Snimanje na (naj)nižoj brzini cca 4-8x.

Na forumu imaš dovoljno tema za install XPa, nLite, slipstream. Potraži (jer ovo je tema BSOD pa sam u offu)

Možeš dati šansu i legalnim OSevima, recimo ubuntu. .. ubuntu.hr skineš željenu verziju (preporuka: ISO-desktop-x386-10.04 torrent), snimiš, bootaš i to je sve (ako radi), korisno u ovakvim slučajevima.

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.8.2011 17:49 (ihush).
15 godina
neaktivan

A mozes li mi reci u kojoj mi se mapi na instalacijskom cd-u nalaze driveri?

16 godina
KOZOMAR kaže...

A mozes li mi reci u kojoj mi se mapi na instalacijskom cd-u nalaze driveri?

-misliš da bi taj podatak bio koristan? -ne. (Sve bitno za instalaciju Xp je u i386 folderu.)

program nLite se brine o rasporedu, on ubaci odabrano na potrebna mjesta.

15 godina
protjeran

Jel može pomoć?

Šaljem minidump:

http://www.speedshare.org/download.php?id=CB13343211

http://www.speedshare.org/download.php?id=CB13343211

Konstantni BSOD, često taliko brz da izgleda kao restart PC-a.

Mislim da je SSD u pitanju, ali stvarno više nemam ideje..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.8.2011 10:28 (Don Kihoty).
17 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Jel može pomoć?

SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED_M (1000007e)

Jesi li provjerio RAM?

BTW

Poslao si dva ista dump-a. Memorije

15 godina
protjeran

Da, poslao sam dva ista, editanje me "zeznulo".

RAM sam istestirao.

Znaš šta mi se dešava? PC se "neobjašnjivo" restarta, bez BSOD-a, ali evo JEDNOM

sam uspio uvhvatiti BSOD pa sam posao.

RAM je 2x 4GB Corsair XMS3 1600MHz CL9-9-9-24 1.65V.

Sve to štima. Ali problem je što mi puca i instalacija OS-a na SSD.

Uspio sam sinoć do 5 ujutra dići W7 ali mi se svejedno restarta.

Zamjenio sam mjesta RAM-u. Dakle tamo gdje je bio keks nr.1 sad sam stavio keks nr.2.

I za sada "radi". Ostavio sam OCCT Linepack da vrti dok sam na poslu.

Ako se vratim doma i vidim da ne vrti, da nije uključim, restartao se.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice