BIOS ne vidi sata disk

poruka: 6
|
čitano: 2.861
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
BIOS ne vidi sata disk

Imam instalirane XP na sata disku od 160 GB ( u BIOSU mi je postavljeno na "native IDE" modu) i sve je ok. Kako mi je disk već premali htio sam dodatno uz postojeći staviti veći koji bi služio za pohranu mojih podataka dakle ne kao sistemskog. O dprijatelja sam kupio WD od 640 GB ali mi ga bios niti u postojećem, niti u AHCI modu ne vidi. Obzirom da sam instalaciju XP radio sa starom verzijom XP-a (sa SP1) pretpostavljam da nemam instalirane sata drivere.Napominjem da sam pokušao podići normalno suatav sa spojenim ovim dodatnim diskom ali da se XP nije podigao već je "stajao" na početnoj stanici, također u BIOSU sam probao "pronaći" disk ali ne pokazuje da ga nema već ostaje prazno polje.

Složio sam si novi instalacijski CD sa XP sa SP3 i slipstremao SATA drivere za moju ploču. Interesira me da li mogu započeti instalaciju XP preko postojeće ali na način da mi samo pročita SATA drivere i potom da prekinem daljnju instalaciju, pošto imam na sistemskom disku instalirano malo miljon app i sve živo mi je podešeno za normalan rad. CIlj bi mi bio dakle samo da XP vidi novii veliki disk, a ne da na njega instaliram Win.

Postojeća konfiguracija mi je :

MBO Gigabyte GA-MA69G-S3H,

Athlon 64x2 dual core 4000+

3GB ram DDR2

Bios mi je flashovan na najnoviji

Hvala na svakoj pomoći

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: BIOS ne vidi sata disk

Riješeno, disk je kriv.

Tema može close.

16 godina
BIOS ne vidi sata disk

da li je ovo normalno jer bios ne vidi diskove,ponekad imam bsod bez obzira jeli botanje sa hdd ili ssd-a,sata controler je postavljeno na ahci prije instalacije os-a

kradem mine iz minskog polja
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BIOS ne vidi sata disk

sad sam postavio na ide sata controler i vidi sve,kad je na ahci ne vidi ništa,jel to tako vama i treba li tako bit

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: BIOS ne vidi sata disk
dery kaže...

sad sam postavio na ide sata controler i vidi sve,kad je na ahci ne vidi ništa,jel to tako vama i treba li tako bit

Prilikom instalacije XP-a moraš instalirati SATA driver sa floppy drive-a tako što ćeš odmah na početku instalacije pritisnuti tipku F6. Naravno, prije toga moraš kreirati taj disk pomoću CD-a matične ploče koju imaš ili skini sa interneta.

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.4.2012 18:03 (phoenix2003).
16 godina
BIOS ne vidi sata disk

win 7 je os

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice