Imam instalirane XP na sata disku od 160 GB ( u BIOSU mi je postavljeno na "native IDE" modu) i sve je ok. Kako mi je disk već premali htio sam dodatno uz postojeći staviti veći koji bi služio za pohranu mojih podataka dakle ne kao sistemskog. O dprijatelja sam kupio WD od 640 GB ali mi ga bios niti u postojećem, niti u AHCI modu ne vidi. Obzirom da sam instalaciju XP radio sa starom verzijom XP-a (sa SP1) pretpostavljam da nemam instalirane sata drivere.Napominjem da sam pokušao podići normalno suatav sa spojenim ovim dodatnim diskom ali da se XP nije podigao već je "stajao" na početnoj stanici, također u BIOSU sam probao "pronaći" disk ali ne pokazuje da ga nema već ostaje prazno polje.
Složio sam si novi instalacijski CD sa XP sa SP3 i slipstremao SATA drivere za moju ploču. Interesira me da li mogu započeti instalaciju XP preko postojeće ali na način da mi samo pročita SATA drivere i potom da prekinem daljnju instalaciju, pošto imam na sistemskom disku instalirano malo miljon app i sve živo mi je podešeno za normalan rad. CIlj bi mi bio dakle samo da XP vidi novii veliki disk, a ne da na njega instaliram Win.
Postojeća konfiguracija mi je :
MBO Gigabyte GA-MA69G-S3H,
Athlon 64x2 dual core 4000+
3GB ram DDR2
Bios mi je flashovan na najnoviji
Hvala na svakoj pomoći