Bad sektori
- poruka: 17
- |
- čitano: 12.088
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
probaj defragmentirat disk sa tune-upom ili smart defrag : http://download.cnet.com/Smart-Defrag/3000-2094_4-10759533.html
hvala pokušat ču ;)
Ako imaš bad sektore preporučio bih ti HDD Regenerator,jedan od najboljih programa za rješavanje bad sektora...
Nosi na reklamaciju.
Kod bad sektora nema pomoći (dugotrajne)...
Pitanje je dal uopće ima reklamaciju ako nema onda mu je jedino rješenje ukloniti bad sektore...
Probo sam Hdd regenerator i jučer je odvrtio 8 sati i odjednom je zašteko na 240 sektoru
a garancija na laptop izašla prije dva mjeseca :/
Probaj još uraditi format diska (ne onaj quick). Sistem bi trebao obilježiti bad sektore da se oni ubuduće ne koriste. Ako i to ne pomogne zamijena diska ti ne gine.
Ako imaš bad sektore preporučio bih ti HDD Regenerator,jedan od najboljih programa za rješavanje bad sektora...
Kao prvo pozdrav svima, drugo da pohvalim HDD regenerator koji sam dosta puta koristio i do sad mi je pomogao u rijesavanju bed sektora. No moj problem je sto sad na HDD-u WD 160 GB nasao je 9 bed sektora ali samo je regeneriro 2, ostale nije. Vjerovatno zato jer su previse osteceni. U pitanju su 7 bed sektora koji mi toliko koce HDD pri prebacivanju podataka s particije na particiju da je to za poluditi. Moje pitanje je da li postoji kakav alat da izolira bed sektore koji su osteceni da ih HDD regenerator ne moze popraviti. Molim neakvo rjesenje koje je vec testirano.
unaprijed VELIKA hvala....
-da, alat se zove format, tj svako formatiranje ažurira listu bad sektora. Regenerator treba izbjegavati. Smisao izvlačenja par bitova nasuprot gubitku podatka ili problema u radu na GB-TB HDDovima je smiješna.
HDD s bad srktorima treba zamijeniti, u slučaju da ga se ipak mora koristiti bolje je dodati 5x ispravnih sektora pa da radi nego ih 'popravljati'.
Jedino popravak koji ima smisla, je kod logičke (soft) greške, kod stvarnog oštećenja nema pomoći (srećom CRC je tu).
-da, alat se zove format, tj svako formatiranje ažurira listu bad sektora. Regenerator treba izbjegavati. Smisao izvlačenja par bitova nasuprot gubitku podatka ili problema u radu na GB-TB HDDovima je smiješna.
HDD s bad srktorima treba zamijeniti, u slučaju da ga se ipak mora koristiti bolje je dodati 5x ispravnih sektora pa da radi nego ih 'popravljati'.
Jedino popravak koji ima smisla, je kod logičke (soft) greške, kod stvarnog oštećenja nema pomoći (srećom CRC je tu).
Uuuu to znaci da sam pusiona.... imam dosta podataka na tom HDD-u, nazalost .... Nego nisi mi rekao di mogu naci taj opaki alat "format". Znas sto drug, ovo si mi pisance dobro skitio, kao da si me vec gledao u facu dok sam ovo citao. ..... .... naravno malo sale na moj racun jer je ocigledno da sam u banani. Vjeruj drug, mjeskam se ali gorko. Upravo si me natjero da placem i da sastavljam JE i BE do besvjesti... Znam Znam to mi nece pomoci vec da se bacim na posao. Tebi hvala za informaciju za koju sam znao i drzao je po strani, no taj "FORMAT" mi se kradom smjeskao i govorio. ..."trebacu ja tebi kad tad jer sam ti zadnja opcija" JAO ne mogu da vjerujem....
btw malo daj taj laptop ispusi jer ti disk radi na 52 stupnja sta i nije bas dobro..jest da je prijenosnik al neki max temp bi bia 45 stupnjeva...
Uuuu to znaci da sam pusiona.... imam dosta podataka na tom HDD-u, nazalost .... Nego nisi mi rekao di mogu naci taj opaki alat "format". Znas sto drug, ovo si mi pisance dobro skitio, kao da si me vec gledao u facu dok sam ovo citao. ..... .... naravno malo sale na moj racun jer je ocigledno da sam u banani. Vjeruj drug, mjeskam se ali gorko. Upravo si me natjero da placem i da sastavljam JE i BE do besvjesti... Znam Znam to mi nece pomoci vec da se bacim na posao. Tebi hvala za informaciju za koju sam znao i drzao je po strani, no taj "FORMAT" mi se kradom smjeskao i govorio. ..."trebacu ja tebi kad tad jer sam ti zadnja opcija" JAO ne mogu da vjerujem....
Ne postoji alat format,format je opcija kad stisneš desni klik na neki Local Disk...kad to stisneš sve ti se automatski obriše sa te particije.Evo:
Pitanje je dal uopće ima reklamaciju ako nema onda mu je jedino rješenje ukloniti bad sektore...
Da, ali kako ukloniti bed sektore a da neradim formatiranje HDD-a .... iskreno se nadam da postoji neki alat ..... ovog puta mi nije pomogao HDD regenerator .... postoi alat da ne radim format.....
Ne postoji alat format,format je opcija kad stisneš desni klik na neki Local Disk...kad to stisneš sve ti se automatski obriše sa te particije.Evo:
E drug pa znam ja dobro sto znaci formatiranje i na koji se nacin to radi, no ja pitam da li postoji neakav alat sto bi zibjegao formatiranje HDD-a i koji bi izolirao bed sektore, one bed sektore koje nije HDD regenerator popravio... Sorry drug, ali nisi dobro shvatio salu na moj racun....
nisi razumio/la, regenerator pokušava od označenog (oštećenog) bad sectora spasiti bar neki dio, postoji iz vremena od kad su se diskovi mjerili u MB, današnji diskovi (tvoj 160GB) gubitak od par KB do par MB ni ne primjete.
Sve što je potrebno je scandisk i sreća (da je greška takva koju scan može progurati i proglasiti taj sector neispravnim), podatak koji se nalazi na tom bloku, može biti spašen ili izgubljen... ali je samo pitanje vremena kad če biti sve izgubljeno. ... hipotetski, i na novom disku se može desiti ista stvar tako da nije nesipravan disk najgora stvar. kao što i neispravan sat pokazuje točno vrijeme (dva puta dnevno).
E drug pa znam ja dobro sto znaci formatiranje i na koji se nacin to radi, no ja pitam da li postoji neakav alat sto bi zibjegao formatiranje HDD-a i koji bi izolirao bed sektore, one bed sektore koje nije HDD regenerator popravio... Sorry drug, ali nisi dobro shvatio salu na moj racun....
Pročitaj OVO. Tutorijal je pisan za kolege admine i bez puno ulaženja u detalje (jer je pretpostavka da se neke elementarne stvari ipak znaju), pa ako zapneš na nekom koraku i ne bude ti jasno predlažem da pitanje postaviš u ovoj temi (a ne tamo).
P.S.
I naravno, sve što radiš radiš na vlastitu odgovornost.