Automatsko pokretanje Windowsa

poruka: 15
|
čitano: 10.009
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav svima!

Zelio bi vas pitati nesto u vezi pokretanja moga pc-a. E ovako, neki dan mi se nije htio upaliti comp, pa sam morao restartovati bios na default. Ali kada sam restartovao bios, moram svaki put pri paljenju pc-a pritisnuti tipku F8 da bi se na ekranu pojavio prozorcic, na kome moram odabrati hard disk na kome se nalazi instaliran Windows. I poslije toga, windows normalno startuje. Ali prije, kada nisam restartovao bios, windows se normalno palio bez toga da sam morao pritisnuti tipku F8. Moze li mi iko pomoci kako da nastimam da windows startuje automatski, kao sto je i prije bilo. Da ne moram stalno pri paljenju da pritiscem tipku F8? 

Mršti se

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

pa moze te li mi molim vas pomoci. bit cu veoma zahvalan onome ko mi pomogne.Sramim se

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Teško je danas biti glup,prevelika je konkurencija !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Automatsko pokretanje Windowsa

vrijedi za windows xp sp2 windows vistu i windows 7

15 godina
neaktivan

kada upalim pc, moram da stisnem tipku F8, i onda dobijem prozorcic, u kome je nastimano da pri paljenju comp-a se prvo pokrene "floppy" ili kako se vec zove, mislim on je postavljen na prvo mjesto, a na zadnjem je moj hard disk, na koji moram kliknuti da bi se windows pokrenuo (i na njemu je instaliran windows). A nemogu da mijenjam redoslijed, pa da stavim hard disk na prvo mjesto, kako je prije vec bilo???

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

kako ne možeš, uđi u bios i pod advanced setings ili options pronađi opciju gdje piše boot priority ili boot i postavi na hdd, nakon toga sa f10 izađeš i spremiš.

da nisi ti možda imao još koje windowse instalirane na tom pc-ju u dual booto ili što, jer tipška f8 je tipka za odabir safe moda..

15 godina
neaktivan

nisam imao vise vindovsa, a u biosu ne mogu da postavim hard disk na prvo mijesto jer ga uopste nema, samo ima ovaj drugi hard disk, na kome nije vindows....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

...probaj napraviti Clear CMOS-a, na način da izvadiš bateriju iz matične na desetak sekundi ili premještanjem

jumpera iz prvog i drugog pina u drugi i treči ili obratno i nakon nekog vremena vrati natrag...

...kaos...
Moj PC  
1 0 hvala 2
16 godina
odjavljen
MowERn kaže...

nisam imao vise vindovsa, a u biosu ne mogu da postavim hard disk na prvo mijesto jer ga uopste nema, samo ima ovaj drugi hard disk, na kome nije vindows....

Velik broj BIOS-a ima u opcijama boota samo hard disk (ili piše hard disk ili ime prvog diska), a pod hard disk priority biraš koji će biti prvi.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan

ako nema opciju slucajno(u sto sumnjam ) probaj update biosa ali nemoj to niposto sam radit ako ne razumijes kako se to radi jer mozes unisitit maticnu

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
MowERn kaže...

nemoguće da nema opciju namještanja boot device. a da slikaš bios s mobitelom i fotoaparatom i da postaš slike ovdje?

ali ako si nešo čačkao po biosu ranije, definitivno bi trebao napraviti clear cmos..

15 godina
neaktivan
EDIT: napisao glupost jer nisam pročitao post kako spada...moje isprike
Kao što je rekao robisierra92, uploadaj slike biosa ako je moguće 
Odvikao se DotA-e, napokon! ......malo morgen
Poruka je uređivana zadnji put sub 10.7.2010 11:40 (Spakos).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

kada upalim racunar trazi mi da pritisnem tipku f1 i onda pokrece windows,zna li i ko kako to skloniti da bude automatsko pokretanje windowsa...bicu mu puno zahvalan ....LP svima

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

možda ti je baterijica na mbo počela zezati...

pogledaj pomoću nekog programa koji joj je napon{#}

npr. hwmonitor , link za skidanje

sve se mijenja, samo mi je google konstanta...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Automatsko pokretanje Windowsa
IIIUFCIII kaže...

kada upalim racunar trazi mi da pritisnem tipku f1 i onda pokrece windows,zna li i ko kako to skloniti da bude automatsko pokretanje windowsa...bicu mu puno zahvalan ....LP svima

Prvo pitanje nisi naveo dali je riječ o laptop ili stolna računala?

Ako je triječ stolna računala tad s matične ploče vjerovatno se ispraznila baterija jer po običaju vrača postavke od kojih postaje DEUFALNO.

POtrebno je zamjeniti bateriju tipa CR2032 i isto ima i na laptopu.

Nenad, sam svoj majstor za sve vrste računala. :)
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice