Ati Radeon 9600 problem s rezolucijom

poruka: 4
|
čitano: 2.314
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

Evo već par dana pokušavam riješiti problem s rezolucijom ali ne ide, pa mislim da je vrijeme da se obratim stručnjacima za pomoć :P

Imam grafičku karticu Ati Radeon 9600 (256MB) i tek kupljeni monitor Philips 192EL2SB. Monitor je 18,5'', a prema specifikacijama kartice (specifikacije) morala bi podnijeti puno veće WS monitore od ovog.

Nakon uključivanja monitora naravno instalirala sam drivere, pa čak i SmartControl koji je došao uz monitor i sistem mi je automatski aktivirao preporučenu rezoluciju od 1360 x 768. E onda su počeli problemi.

Pri podizanju Windowsa monitor mi je prikazao samo upozorenje da ne može prikazati sliku nego da trebam rezoluciju namjestiti na 1366x768@60 Hertz, i tako sve dok se Win ne bi podigli - onda je slika normalna. Međutim, ni slika nije toliko normalna koliko bi trebala biti na ovakvom monitoru, prilično se vide pikseli. Uz to, u postavkama displaya odjednom nisam mogla ući u napredne postavke nego bi Windowsi "pokušali naći rješenje za (nepoznat) problem" i jednostavno se resetirali - naravno, bez uključivanja naprednih postavki. Osim toga, slika je bila prilično mutna - kao da gledam monitor nakon što sam par min trljala oči XD, neizoštrena.

Nakon ovoga, malo sam gledala po internetu, skinila najnovije drivere za grafičku, skinila čak i DriverSweeper (prijedlog s ovog foruma), sve to sredila, i rezultat je sljedeći: jedino dobro što sam dobila ovim je to da mogu ući u napredne postavke displaya. Apsolutno ništa drugo nije se popravilo. Nakon još malo traženja ispostavilo se da mi slika može biti jedino oštrija ako namistim rate na 75 Hertza, što ne bi trebalo biti kod LCD i LED monitora?! Ako se ne varam :P

Nisam stručnjak, očito hehe, ali što god znam i što sam mogla naći na internetu probala sam, pa ako itko nešto više zna o ovakvim problemima molila bih pomoć!

0 0 hvala 0
16 godina

A da pogledaš supported resolutions, kolko ja vidim 1366x768 ne piše nigdje :)

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Ati Radeon 9600 problem s rezolucijom

A vidila sam da nema, ali max rezolucija je 2048 x 1536 / 100.0 H, a NIJE navedena ni rezolucija od 1360 x 768 - koju sad prikazuje, pa bi možda, prema tome, bilo moguće namistit i 1366?

16 godina
Re: Ati Radeon 9600 problem s rezolucijom

Rezoluciju nemožeš proizvoljno odredit, npr. moja grafa ima istu max rezoluzciju, i podržava sve 4:3 reze, osim 1600x1200, i to je to, ne tu rezu nemogu stavit, pokušaj sa nekom novijom grafičkom, koja je iz doba 16:9/16:10 tj. dapodržava te rezolucije.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice