Pozdrav!
BSOD 0x00000124 mi se javlja samo kad igram Portal 2 i Saints Row: The Third (obje igre igram preko steam-a), totalno nasumicno nekad u meniju ili nakon 5min igranja, nekad nakon sat vremna...
konfiguracija:
MBO: Asrock P57 Pro3, BIOS ver. 1.90
CPU: Intel i5-2500K CPU
RAM: 2x4GB Kingmax 1600Mhz
Graficka: MSI N560GTX M2D1GD5
HDD: 1.WD1002FAEX, 2.ST3500320AS
Napajanje: M12II-620Bronze
Windows 7 Ultimate 64-bit (6.1, Build 7600)
Pokusao sam ovo, ali nista nije pomoglo:
1. zamjenio sam HDD-ove, tj. stavio sam backup od windowsa na drugi hdd,
2. posudio graficku od prijatelja,
3. probao RAM-e pojedinacno i u razlicitim slot-ovima,
4. posudio RAM-e od prijatelja (moji kod njega rade dobro i na te dvije igre, on ima istu maticnu, procesor, RAM-e, osim graficke i napajanja),
4. posudio napajanje od prijatelja,
5. povecao voltazu procesora,
6. iskljucio speed step u BIOS-u (nije bio BSOD, ali se kompjuter zamrznuo u igri),
7. vratio BIOS na default opcije,
8. ugasio Microsoft security essentials,
9. obrisao driver od USB 3.0, izgasio ga u BIOS-u (citao sam na netu da je bilo problema sa njima),
10. update-ao directx,
11. zvuk stavio sa 5.1 na stereo,
12. preko steam-a verificirao game cache za obje igre,
13. stavio nove driver-e za graficku,
14. stavio nove windowse i samo driver-e za graficku.
Nisam stavljao novi update BIOS-a, jer sam vidio da je bilo problema sa RAM-ima....
Nazalost nisam stigao upload-at dump file (probat cu kasnije), stavio sam screenshot od BSOD viewera, ako netko ima neku korisnu informaciju slobodno javite, unaprijed zahvaljujem!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
0. Ne clockaj ako ne znaš clockat
1. Memtest
2. HD Tune + HDD Sentinel
3. Istestiraj tog SSonica sa multimetrom.
Nisam overklokao nista, zanci sve je na originalnim postavkama, osim kad sam povecavao voltazu prilikom testiranja kako sam ranije naveo (jer sam to nasao na jednom forumu da je pomoglo bas kod ovog BSOD-a 124).
Napajanje sam zamjenio sa prijateljevim, a moje je kod njega, graficka kao i moji rami, kako sam ranije naveo i sve radi dobro kod njega.
1. Memtest
Da ne pišem ponovno - pametnom je jednom dosta.
Nisam overklokao nista, zanci sve je na originalnim postavkama, osim kad sam povecavao voltazu prilikom testiranja kako sam ranije naveo (jer sam to nasao na jednom forumu da je pomoglo bas kod ovog BSOD-a 124).
Napajanje sam zamjenio sa prijateljevim, a moje je kod njega, graficka kao i moji rami, kako sam ranije naveo i sve radi dobro kod njega.
Hal znači da je hardware i mislim da bi bilo dobro pogledati u device manageru za zastavice.Za svaki slučaj da nisi dobro resetirao BIOS ovako se to radi http://www.wikihow.com/Reset-Your-BIOS.Također skini HWMonitor i tu stavi temperature možda se nešto pregrijava.
1. Memtest
Da ne pišem ponovno - pametnom je jednom dosta.
Nema potrebe za vrijedjanjem, a dobro svatko ima svoj pristup.
Uzdravlje domacine!
0x124 = povecajte/smanjite QPI/VTT napon, ili dodajte jos Vcorea :)
0x124 = povecajte/smanjite QPI/VTT napon, ili dodajte jos Vcorea :)
Probat cu jos oko toga, samo sam jednom malo podigao napon pa vratio na default, nije pomoglo.
Citao sam da su znali imati 0x0000124 BSOD vezan za napon. Testirat cu pomalo pa mozda bude nekakav rezultat.
Nije voltaža nego je napon. Ovo baš bode u oči.
Hvala svima koji su bili voljni pomoci i onima koji bas nisu bili voljni pomoci nego samo pametovati....a neki bi se mogli potruditi pa prvo procitati kad netko nesto napise, a onda davati komentare, jer na ovakav nacin nikome ne pomazete.
Uglavnom na kraju sam dosao do rjesenja i ispalo je da je procesor u pitanju...poslao sam ga u trgovinu zajedno sa detaljnim izvjestajem i dobio sam drugi.
Sada je sve ok, srdacan pozdrav!