Artefakti kad je komp/monitor hladan?

poruka: 6
|
čitano: 2.092
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Daklem kada upalim komp na windows desktopu mi se izobličuje slika tj. kao da se 2-3 vodoravna reda piksela pomaknu u desno na manje od sekunde i odmah vrate na početno mjesto, to se događa koliko sam uspio primjetiti samo nekih 15-20min nakon sto upalim komp i onda poslje toga sve radi normalno. također ni u jednoj igri nisam primjetio artefakte. Monitor koji koristim je neki 19'' fujitsu siemens koji vec ima 6 godina ako ne i više pa sumnjam da je možda u njemu problem. Odvrtio sam 1h OCCT gpu testa i nije pronašao ni jedan error. Da li je moguće da je u monitoru problem, ili mozda u driverima? nevjerujem da je grafička jer je kupljena u 7. mjesecu i do sada je sve radilo kako treba...

EDIT: zaboravih reći da je komp pod moj PC

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.12.2012 18:44 (tin_95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ako si OC procesor vrati ga na stock, isto tako graficku, neznam zasto ali mi nesto govori da napajanje nije bas dovoljno. Ta graficka jede puno W. Svakako ti testiraj taj monitor mozda je on stvarno problem...

Never let a computer know you're in a hurry.

0 0 hvala 0
18 godina
neaktivan
Re: Artefakti kad je komp/monitor hladan?

Mislin da je monitor u pitanju, a ionako bi ga triba minjat jer imaš prejaku konfu za nekakav 19" monitor (vjerovatno 1440x900 reza je u pitanju), mislin da je napajanje OK za tu konfu (ima taj XFX dosta rezerve).

I see offline people !
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 13:12 (Groza).
14 godina

bas sam mislio mjenjat monitor kad su se pojavili artefakti...

inace oc-ao sam procesor i unlockao ga u x6, grafu nisam ni dirao clockove. mislite da je možda do procesora?

EDIT: procesor ovako radi vec vise od pola godine pa mislim da nije on u pitanju, kad stignem spojiti cu komp na 32'' tv pa vam javim kako bude

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.12.2012 14:24 (tin_95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Artefakti kad je komp/monitor hladan?

Vrati takt na stock i javi

Never let a computer know you're in a hurry.
14 godina

evo vratio sam takt na stock i zaključao sam natrag jezgre, i dalje se isto događa. Također sam i spojio komp na hdtv preko hdmi kabela te nisam uspio vidjeti artefakte ali je to možda zbog velike rezolucije i slike. Danas mi dolazi jedan drugi komp za reinstalaciju windowsa pa cu s njim još provjeriti monitor pa javim...

EDIT: evo spojio sam taj drugi komp na monitor i normalno sve savršeno radi -.-, znači nije problem u monitoru nego u kompu...

što mislite da li postoji mogućnost da mi links uvaži garanciju bez obzira na to sto sam mjenjao cooler na grafičkoj?

Poruka je uređivana zadnji put pet 14.12.2012 14:42 (tin_95).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice