Dakle procesor Amd pheonm II 955 Be, i njegov original hladnjak, sve novo staro 2 dana, nisam zadovoljan koliko je tih vrlo je glasan, otiso sam u bios i naso nesto ja mislim da je pod qouite cooling ili slicno. uglavnom unutra ima od level 1- do level 9, kad je na level 9 ventilator bucan na najjace, ja sam stavio ako se ne varam na 5 ili 6 i znatno se smanjio zvuk ventilatora. Gledano sa SpeedFan-om radna temeratura je 36 stupnjeva, i kad sam smanjio brzinu ventilatora isto je 36, e sad mene zanima dali tjekom veceg opterecenja procesora, kod igranja igrica i slicno postoji bilo kakva opasnost? od pregrijavanja i slicno.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ako nemas puno para, rijesi to ko ja ovakvim necim za samo 85kn
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=270750184770&ssPageName=STRK:MEWNX:IT#ht_3682wt_940
Dobro da to stoji, ali sad trenutno me zanima hoce li bit ikakvih problema jer naravno nitko ni lud ni pametan nebi htio sjebat nesto staro niti 48h.
Nemaš straha od pregrijavanja jel će ti se vent ubrzati pod kontrolom BIOS-a sam, bez obzira na koju si ga ti razinu stavio, kad CPU bude pod punim opterećenjem. Kad nebude potrebe odnosno kad CPU nije stalno pod opterećenjem vent će ti se vrtiti na toj razini na koju si podesio.
Dakle procesor Amd pheonm II 955 Be, i njegov original hladnjak, sve novo staro 2 dana, nisam zadovoljan koliko je tih vrlo je glasan, otiso sam u bios i naso nesto ja mislim da je pod qouite cooling ili slicno. uglavnom unutra ima od level 1- do level 9, kad je na level 9 ventilator bucan na najjace, ja sam stavio ako se ne varam na 5 ili 6 i znatno se smanjio zvuk ventilatora. Gledano sa SpeedFan-om radna temeratura je 36 stupnjeva, i kad sam smanjio brzinu ventilatora isto je 36, e sad mene zanima dali tjekom veceg opterecenja procesora, kod igranja igrica i slicno postoji bilo kakva opasnost? od pregrijavanja i slicno.
Ostavi u Bios na 5 ili 6 da tak je najbolje, kad temperatura CPU-a dođe blizu 50 onda ce se ventilator pocet puno brže vrtit a kad padne temperatura CPU-a ispod 50 opet če usporit ventilator na hladnjaku na brzinu 5 koju si rucno podesil u BIos. Tak je to i napravljeno sve radi automatski, i nema problema u tvom Biosu ta opcija se zove CPU Quiet Fan vjerojatno kad imamo maticne od istog proizvođača pa onda i isti Sistem Bios-a tj AMI i to je to.
Hvala obadvojici (stisnuo sam vam hvala) Naci nemam brige, automatski ce to ic a maticna AsRock 770 extreme 3, dobro nek je ovako tiho jer stvarno bučno bude dojadi onako cijelo vrijeme na najvise :O
Da on će tebi kad ti proc dođe do 50 automatski ubrzat vent, ali ti možeš recimo si stavit u biosu da ti se na 55 C ili bilo koju brzinu ventilator ubrzava.