2GB RAM-a rezerviro kompjuter

poruka: 8
|
čitano: 2.631
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Ovako kao što naslov kaže. u kompu imam ugrađeno 4GB rama a od toga samo 1.96GB je usable. Gledam u resource monitoru i vidim da dobar komad od 2gb rama je rezerviro kompjuter. Aj da je još rezervirano 525mb rama bilo bi u redu ali 2GB? Pa pitanje glasi dal li ja tu rezerviranu memoriju mogu preokrenuti u usable space?

ako vas zanima imam windows 8 ultimate 32-bit. Al svejedno ta verzija mora podržavati max. 4GB rama.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 0:37 (bbb1995).

0 0 hvala 0
12 godina

Moraš imati X64 verziju OSa ako želiš iskoristiti 4 GB RAMa.

0 1 hvala 0
14 godina
Re: 2GB RAM-a rezerviro kompjuter
Syke kaže...

S 32BIT Windowsima može imati 3.25-3.5gb rama da koristi! A to što mu uzima 2gb rama za sebe to je druga stvar,trebalo bi pogledati ako kojim slučajem matična ima integriranu grafičku pa da nije tamo sve završilo.

evilmage007@gmail.com skype evilmage007
13 godina
protjeran
bbb1995 kaže...

Ovako kao što naslov kaže. u kompu imam ugrađeno 4GB rama a od toga samo 1.96GB je usable. Gledam u resource monitoru i vidim da dobar komad od 2gb rama je rezerviro kompjuter. Aj da je još rezervirano 525mb rama bilo bi u redu ali 2GB? Pa pitanje glasi dal li ja tu rezerviranu memoriju mogu preokrenuti u usable space?

Odi na start -> run -> msconfig, na advanced tabu potraži opciju maximum memory, ako je kvačica na njoj makni je. (@Fosna Forum hr.)

Ja bih još dodao da ideš na Boot, pa onda uđeš u Advanced memory.

Svakako instaliraj 64 bitne Windowse pa nećeš imati tih problema.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.10.2013 18:02 (Budokai).
16 godina
Syke kaže...

Potpisujem!

Kad instaliras 64bit sustav imat ćeš 3.2gb usable memory . Pa stoga znaš šta ti je činiti {#} 

Remember that guy that gave up? Neither does anybody else!
16 godina
bbb1995 kaže...

ako vas zanima imam windows 8 ultimate 32-bit. Al svejedno ta verzija mora podržavati max. 4GB rama.

-nije važan OS nego hardware-chipset, kao i integrirana VGA.

kruskar kaže...
Syke kaže...

S 32BIT Windowsima može imati 3.25-3.5gb rama da koristi! A to što mu uzima 2gb rama za sebe to je druga stvar,trebalo bi pogledati ako kojim slučajem matična ima integriranu grafičku pa da nije tamo sve završilo.

-ovisi, može bit i manje dostupnog RAMa (na notebooku u pravilu zbog integriranog hardwarea-chipseta.., raspon od 2.7-3.2 dok se za desktop MBO kreće 3.2-3.5.. 

Vrlo vjerojatno VGA uzima 1GB. Treba ograničiti korištenja na npr 128-512MB ako postoje opcije u BIOSu ili driveru.

Ponekad samo treba provjeriti msconfig, normal (ukloniti ograničenje ako postoji). Ako je RAM dodan naknadno.. (npr s 2 dodano 2..) i reset BIOSa prije svega.

chipset mora podržavati više od 4GB da bi bilo koji OS mogao iskoristiti (i manje od 4GB upravo ovaj sys.reserved dio). Normalno se podrazumijeva barem 8GB mora biti podržano, tad remaping radi ostalo. Sam OS 32-ili-64 je sporedan, ali logičnije je ići na 64 ako nema nekog razloga (možda).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
13 godina

Nema  veze  OS  da  li  je  32  ili  64  bitni,  upravo  mi  prijatelj  govori  o  istom  problemu!

Stavio je 64bitne winse i opet ista pašta!

Ima 2 x 2gba ddr3!

Moj PC  
0 1 hvala 0
13 godina
protjeran
VidoM kaže...

Nema  veze  OS  da  li  je  32  ili  64  bitni,  upravo  mi  prijatelj  govori  o  istom  problemu!

Stavio je 64bitne winse i opet ista pašta!

Ima 2 x 2gba ddr3!

Bilo bi pametnije da tom tvom prijatelju netko drugi stavi, nove windowse 64bit, jer vidim kad si sam stavlja da mu baš ne ide.

http://www.youtube.com/watch?v=YlUKcNNmywk
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice