Nikako ne mogu naći posao izdvojena tema

poruka: 997
|
čitano: 688.523
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
RE: Nikako ne mogu naći posao

posao se  moze naci....nije bitno kakav,ali se moze naci..

moja prica je ta da poslje srednje skole upiso fax strojarski ovo ono,zajebancija,al vidim da neide to bas tako,reko ode naci nesta da radim ,da se osamostalim kolko tolko...

Prva ideja mi je bila neki birc,posto sam se tu donekle vidio u tom poslu(iako je bilo i raznih drugih poslova),i vec je jedna moja ekipa radila u discu,i jednoga dana sam doso tamo ,pito ih di je poslovodja,i otiso do covjeka rekao mu da ocu radit(ne bas tocno tako,al u tom stilu),i da cu odradit prvu noc besplatno,pa nek onda poslje toga odluci ocu ostat radit ili ne...

od toga dana je proslo 3 godine...i dan danas sam u tom istom discu,sa istom ekipom,treca godina faxa upisana(rjesava se i to polako)

mjesecna zarada mi je takva da sam si nedavno vozacki platio odjednom(zarada od bozicnih praznika i nove godine)...jbga netko ce reci da je to sreca,ali meni je osobno taj posao drag,doosta se naradis(na nogama si od 8 navecer do 7 ujutro,petak/subota) ali se definitivno isplati

dooosta ljudi upoznas u tom poslu,koji ti mogu pomoci na bilo kakve nacine(konkretno upoznao sam svoga profu koji ce mi na 3 godini predavat glavni predmet)

17 godina
Nikako ne mogu naći posao

Evo meni frend ostao bez posla. Jel stoji besposlen doma!? NE!!!

Posadija je 10 kvadrata trave. Sadi, susi i prodaje. Da moze otvorit d.o.o. otvorija bi. Toliko ga dobro ide :)

Idemo kod Petre Sanader na party... nema joj staroga doma!

21 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Posadija je 10 kvadrata trave. Sadi, susi i prodaje. Da moze otvorit d.o.o. otvorija bi. Toliko ga dobro ide :)

samo nek pripazi da mu početni kapital ne ode u dim

kod mene normalno radi.....
17 godina
cekpi kaže...
tnakir kaže...

samo nek pripazi da mu početni kapital ne ode u dim

Pocetni kapital je odavno zavrsio u dimu :)

I sve sto proda ode u dim :)

15 godina
tnakir kaže...

taj bi uskoro mogao nači posao čišćenja wc-a u nekom pržunu

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
neaktivan
The Unforgiven kaže...
Zaključio sam iz ove teme jedino da definitivno želim stići do fakulteta.

Također imam isto mišljenje !

You may say that I'm a dreamer But I'm not the only one I hope someday you'll join us And the world will live as one .......
14 godina
neaktivan
Mislim da se nemoras bojati poslova van struke. Trenutno je teska situacija u zaposljavanju, ljudi su sretni sa bilo kakvim poslom koji je u mogucnosti prehraniti njih i njihove obitelji. Iskreno niti jedno zanimanje nije sramotno, sramotno je izlezavati se i "cekati bolja vremena". Malo ulozi u sebe, dakle nekakvi tecajevi, certifikati, sve je to odlican pocetak...
Moj PC  
7 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Jeli možda radio na dostavi pića {#} ??? Liči mi na jednog tvog {#}

sʌǝ ɾǝ ʞɹǝunןo uɐodɐʞo :( http://clientsfromhell.net/
17 godina
Nix kaže...
tnakir kaže...

Jeli možda radio na dostavi pića {#} ??? Liči mi na jednog tvog {#}

Nije on, al jedan njegov prijatelj je :)

16 godina

Tko ne može sam naći posao, evo bude mu ga Kosor našla. {#}

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

idem ja čuvat ovce.Ova na slici stvarno liči na Jadranku Kosor

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.2.2011 20:15 (alexspalato).

8 0 hvala 3
17 godina
CROifer kaže...
Unworthy_For_Life kaže...

EDIT:Dns je skoro nemoguće doći u državnu službu,a kamoli vojsku koja je krcata.

Da nemoguće je doci u državnu tvrtku jel nisam Bosanec!

Gledaj to iz drugog ugla, problem je vjerojatno u tebi, nisi konkurentan.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Eto ja sam Bosanac i prije ću prihvatiti bilo koji posao nego ti, jedini je uvjet da je plaća redovita i da može podmiriti moje mjesečne troškove (Stan, Hrana, Prijevoz,..). Bosanac je u Hr zato što nema kuda, zato što mu je u Bosni vjerojatno kuća spaljena ili dolazi iz sredine gdje prednost pri zapošljavanju imaju druge nacionalnosti. Bosanac se bori da preživi i nastoji nadoknaditi izgubljeno.

Reći ću ti primjer moga iskustva iz Dalmacije, prije 14 godina sam radio za tvrtku koja je obavljala koperantske poslove za Hrvatske Vode, čistili smo zarasle kanale koji služe za odvod površinskih voda, često i u minski sumnjivom području. Plaće su nam bile i do 5 puta veće od prosjeka koji je u tim sredinama vladao. Dobro mi se urezalo u pamćenje izjava jednog 'nezaposlenog' mještanina u blizini Muća (Dalmatinska zagora), koji je saznavši kolike su plaće, rekao: nebi ti to ovdi radija niti jedan naš.

Prije tri godine sam se opet našao u dalmaciji, radeći građevinske poslove, pa onda u škveru, pa na auto cesti prema pločama, pa na kamenolomu, pa na dostavi pića u sred ljetne sezone, ponekad radeći i 15 sati u jednom danu. Na svim mjestima plaća nije bila ispod 5500kn,a negdje je prelazila i 10k. Prije odlaska u škver raditi pod maskom i otrovnim bojama, odbio sam 3 posla php programera u Splitu i Kaštelima, jer su nudili mizerne plaće. Napominjem da i danas dan te tvrke svako malo vremena traže programere, a web aplikacije koje posjeduju nisu se promijenile od onda.

Dakle dragi moj nije tebi kriv Bosanac što ti ne možeš doći do posla, već tvoj pristup problemu/poslu.  Isto tako znam da se ovdje u Bosni mnogim Bosancima diže kosa na glavi od uspješnih Sandžaklija, prognanih Podrinjaca, kineza itd, koji na nekakav čudan način uspjevaju doći do posla i napredovati u njemu, pa i u državniom tvrtkama. Nitko ne shvaća da su ti ljudi tu iz čiste nužde i koriste svaku moguću šansu da dođu do novca, bilo da se radi o bolje plaćenim poslovima ili kriminalnim radnjama. Da ti odeš negdje u 'tuđinu' isto bi se tako borio za bolje plaćen posao i bolju poziciju na radnom mjestu.

Eto jedan Bosanac suosjeća sa tobom i iz osobnog iskustva ti savjetuje da se makneš iz sredine u kojoj trenutno živiš, odmah ćeš naći posao ;)

Moj PC  
18 0 hvala 5
15 godina
neaktivan

Ja sam za to da se Jadranka mijenja s dosadašnjim pastirima (čobanima) kad je njoj to čisto ok.

Valjda je dosad dovoljno zgrnula, treba uvesti nove ljude. Imam neki osjećaj da bi nas i pastiri prije izvukli iz ovog sra..

Da ne ispadne da sada favoriziram crvene, isti vrag je bili crveni ili plavi ili zeleni... svi oni idu zajedno na kavu.

Namjerno neću pišem imena stranaka.

''I don't believe in a lot of things but I do believe in duct tape.''
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 11:18 (blacko).
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Tko ne želi radit, uvjek će nać neki izgovor

Nisam se popeo na vrh hranidbenog lanca da bi bio vegetarijanac

5 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Zašto se svađati uopće. Takva je situacija kakva je istina, da smo pametni i da pametni vode državu da bi bilo puno bolje, ali nazalost nije tako.

Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu.svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način.

1 0 hvala 0
17 godina

Ljudi...

Jednako se teško dolazi do posla i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini. Dosta nam je je**** znanje i nesretna "Bolonja" zbog koje mnogi poslodavci nisu sigurni kako postupiti pri zapošljavanju prvostupnika.

Javni sektori su nam ionako pretrpani prijeratnim kadrovima koji će se maknuti tek odlaskom u mirovinu, a privatni sektor zapošljava isključivo sposobne (što nužno ne znači i obrazovane) ljude.

Jedan sam od rijetkih sretnika kojima nije bilo teško naći posao. Da se razumijemo, svoje radno mjesto nisam stekao niti diplomom niti političkom podobnošću nego radom. U početku sam volontirao godinu dana samo da bih stekao praksu, što se danas itekako vraća.

...ali sutra, dragi moj Samsone, trofej i slava neće nas zaobići!
Moj PC  
5 0 hvala 0
17 godina
Ivan M. kaže...

Tko ne može sam naći posao, evo bude mu ga Kosor našla. {#}

Ona bolje nek šuti čep u usta i gotovo, jer cim zine izlane neku glupost sad je kasno druzina iz njezine stranke je opelješila Hrvatsku u devedesetim do daske.{#} Teško je složit na novo razbijen prozor od komadica stakla, izgleda da ona to ne zna uopce pa pokušava sad  popravi situacija na vrat na nos ali to je nemoguce kaj drugo.{#}{#}

http://www.reliastream.com/cast/start/niorozco/
15 godina

Ne znam zašto mislite da vlada išta može napraviti (na stranu to kakvo mi je mišljnje o istoj) čak i da je izuzetno sposobna (što definitivno nije). Što to imamo a da vrijedi i da nije u vlasništvu stranaca? Obalu, čiji komadić po komadić svake godine kupuju stranci, i velike zalihe pitke vode. Kad prodamo ili dopustimo stranim kompanijama da iskorištavaju te potencijale, neće biti problem naći posao. Problem će biti preživjeti od plaće koju ćemo dobijati za taj posao.

Uz ove probleme koje vidim u gradu Zagrebu, čekam samo dan kad će nam komunalne usluge početi davati na "ekonomskoj osnovi". Kada e to nadoveže na prethodno, biti će "veselo".

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.2.2011 21:21 (mario.L_hr).

0 0 hvala 0
17 godina
Nix kaže...

Dobro mi se urezalo u pamćenje izjava jednog 'nezaposlenog' mještanina u blizini Muća (Dalmatinska zagora), koji je saznavši kolike su plaće, rekao: nebi ti to ovdi radija niti jedan naš.

1. Sam tvoj primjer govori da onaj tko hoce radit, taj moze nac posao. Pa makar u skveru na limu na 40oC vani odnosno 50+ oC u  tankovima.

15 godina
neaktivan

Nije problem naći bilo kakav posao nego je problem naći posao koji valja,uz kojeg nećeš imati glavobolje i manjak love na računu.

Dobri poslovi su već godinama zauzeti i ako nekoga natjeraju u mirovinu nema šanse da neko uleti sa strane,

tu se upada samo preko debele veze.

Oni koji mogu lizat dupe neka se ubace u stranku koja je na vlasti u njihovom mjestu pa se možda nešto nađe boljega za raditi.

Jesi te informacije izvuka iz PES-a ili ?

1 3 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo ja sam u jednoj velikoj dilemi, pa molim vas dajte prijedloge, mišljenja i savjete.

Imam solidan posao već neke 3 godine. Po cijele sam dane u klimatiziranom prostoru, sve je uredno lijepo i čisto, a kolege normalni i korektni. Radno vrijeme mi odgovara, plaća je redovita, a upravo koristim i stari godišnji. Jedini problem predstavlja to što mi plaća sa svim dodatcima stalno varira oko 500€ i koliko se god ja trudio nikako da izguram kroz mjesec sa više od 20€ čistog novca za "trajbanje" tj. novca koji ne moram prvo potrošiti na papiru. Cijeli mjesec sve troškove moram pomno isplanirati i osjećam se kao robot, a relativno sam mlad i to me veoma smeta. Imam tu sreću da imam i pomoć sa strane u vidu majke koja je puna razumijevanja, ali svi mi živi konstantno nabijaju na nos da si tražim bolje plaćen posao. Po njima ja to mogu, sposoban sam za puno bolje i šteta je da "propadam" na loše plaćenom poslu, iako ne vidim na konto čega bi mogao dobiti bolji posao, pošto nažalost nemam college degree, jer sam za vrijeme školovanja bio mangup i uglavnom sam samouk u svemu što znam...

E sad, dolazim od dijela gdje (eventualno) nastupa problem. Ukoliko i odem na neki drugi posao, velika je vjerojatnost (99%) da ću biti primljen na ugovor (dok trenutni posao radim na neodređeno) i nakon isteka ugovora možda ću par mjeseci biti bez posla (ako mi se ne posreći i na kraju sve ispadne dobro), no to mi je u ovoj situaciji u kojoj se sad nalazim neprihvatljivo, a detalje ne želim pisati, jer se radi o osobnim stvarima. Uglavnom, da skratim malo ovo tldnr izlaganje. Imam posao koji mi odgovara, na lokaciji koja mi odgovara, sa šefom i kolegama koji su ok i redovnom, ali na knap plaćom. Da li da riskiram sve to radi boljeg posla (iako je to skoro nemoguće pronaći) s boljom plaćom (koju većinom nude mali privatnici, kod kojih je opet upitno kad će ta plaća biti isplaćena i koliko će me dugo firma trebati kao zaposlenika).

Rizik ili ne, šta da se radi?

27 Sad nije vrijeme za to
9 Budi sretan što radiš
4 Kad ako ne sad
6 Odi u kriminalce
If creativity is a field, copyright is the fence.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
The Man kaže...

Evo ja sam u jednoj velikoj dilemi, pa molim vas dajte prijedloge, mišljenja i savjete.

Imam solidan posao već neke 3 godine. Po cijele sam dane u klimatiziranom prostoru, sve je uredno lijepo i čisto, a kolege normalni i korektni. Radno vrijeme mi odgovara, plaća je redovita, a upravo koristim i stari godišnji. Jedini problem predstavlja to što mi plaća sa svim dodatcima stalno varira oko 500€ i koliko se god ja trudio nikako da izguram kroz mjesec sa više od 20€ čistog novca za "trajbanje" tj. novca koji ne moram prvo potrošiti na papiru. Cijeli mjesec sve troškove moram pomno isplanirati i osjećam se kao robot, a relativno sam mlad i to me veoma smeta. Imam tu sreću da imam i pomoć sa strane u vidu majke koja je puna razumijevanja, ali svi mi živi konstantno nabijaju na nos da si tražim bolje plaćen posao. Po njima ja to mogu, sposoban sam za puno bolje i šteta je da "propadam" na loše plaćenom poslu, iako ne vidim na konto čega bi mogao dobiti bolji posao, pošto nažalost nemam college degree, jer sam za vrijeme školovanja bio mangup i uglavnom sam samouk u svemu što znam...

E sad, dolazim od dijela gdje (eventualno) nastupa problem. Ukoliko i odem na neki drugi posao, velika je vjerojatnost (99%) da ću biti primljen na ugovor (dok trenutni posao radim na neodređeno) i nakon isteka ugovora možda ću par mjeseci biti bez posla (ako mi se ne posreći i na kraju sve ispadne dobro), no to mi je u ovoj situaciji u kojoj se sad nalazim neprihvatljivo, a detalje ne želim pisati, jer se radi o osobnim stvarima. Uglavnom, da skratim malo ovo tldnr izlaganje. Imam posao koji mi odgovara, na lokaciji koja mi odgovara, sa šefom i kolegama koji su ok i redovnom, ali na knap plaćom. Da li da riskiram sve to radi boljeg posla (iako je to skoro nemoguće pronaći) s boljom plaćom (koju većinom nude mali privatnici, kod kojih je opet upitno kad će ta plaća biti isplaćena i koliko će me dugo firma trebati kao zaposlenika).

Nekakav dodatni posao (fušarenje) ne dolazi u obzir? 

17 godina
neaktivan

Inače bi ti rekao da potražiš nešto bolje, jer su statistike pokazale da brže napreduju oni koji mijenjaju posao svako toliko (dvije-tri godine).

Međutim, sad definitivno nije vrijeme za to. Budi sretan što imaš stabilan posao gdje plaća stiže na vrijeme i što imaš ugovor na neodređeno. Pričekaj neka bolja vremena.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!

4 0 hvala 1
15 godina
Danny_HR kaže...

Inače bi ti rekao da potražiš nešto bolje, jer su statistike pokazale da brže napreduju oni koji mijenjaju posao svako toliko (dvije-tri godine).

Međutim, sad definitivno nije vrijeme za to. Budi sretan što imaš stabilan posao gdje plaća stiže na vrijeme i što imaš ugovor na neodređeno. Pričekaj neka bolja vremena.

Slažem se i ne slažem s tvojim odgovorom. Ugovori bili na određeno ili neodređeno više ne znače ništa. To je nešto što vučemo iz prošlih vremena. ako će te otpustiti onda će te otpustiti imao ili nemao ugovor. Kada je pravo vrijeme za promjenu to nitko sa sigurnošću ne može reći. Najgora stvar, koja ti se može desiti ostajanjem na poslu, je da izgubiš petlju jer sada nije vrijeme za promjenu. Radim već 15 godina i nikada u tih 15 godina nije bilo vrijeme za promjenu posla (barem u mojoj branši). Osobno sam s 4 kolege započeo samostalni posao 1.1.2009. U jeku najžešće recesije smo se uspjeli izboriti za dobar dio tržišnog kolača.

Osnovne stvari kod promjene posla, bilo kod novog poslodavca ili samostalni, su kvaliteta, predanost, poštivanje rokova i komunikativnost. Uz prethodno opisane karakteristike možeš dobiti posao i ako nisi najjeftiniji na tržištu.

Freedom is just another word for nothing left to loose ...
17 godina
neaktivan
mario.L_hr kaže...

Slažem se i ne slažem s tvojim odgovorom. Ugovori bili na određeno ili neodređeno više ne znače ništa. To je nešto što vučemo iz prošlih vremena. ako će te otpustiti onda će te otpustiti imao ili nemao ugovor. Kada je pravo vrijeme za promjenu to nitko sa sigurnošću ne može reći.

Nisam mislio zbog sigurnosti posla. Daju ti otkaz ovak i onak to znam.

Međutim sa ugovorom na neodređeno imaš povoljnije uvjete u bankama ako odlučiš dići kredit ili nešto slično.

Ne uči me, ne govori mi, o svemu znam sve - bez pameti!
16 godina
neaktivan
The Man kaže...

gle ja sam relativno zadovoljan sa svojim poslom al to ne znači da ne gledam kaj se okolo nudi i ukoliko mi se ponude bolji uvijeti (a tu najviše mislim na plaću) naravno da ću otić........s druge strane ne znam čime se baviš al ja idem onom logikom da firma ako uzme sistemca onda ne uzima neku osobu koju će nakon šest mjeseci (kad se skroz uvede u posao) vratit natrag na burzu

16 godina
neaktivan

Večina zaposlenih ljudi kod nas nije zadovoljna svojim poslom. Zapravo ga mrzi. To je razultat one šeme : radi bilo što dok ne naiđeš bolje. Tim sam putem i ja pošao.. i evo već četiri godine. sve se na kraju svodi na preživljavanje. jedini izbor :  ne radi ništa i umri od gladi ili radi bilo što da bi preživio.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Pitajmo Jacu zašto nema posla

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 13:17 (alexspalato).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
alexspalato kaže...

Pitajmo Jacu zašto nema posla

odgovorit će ti da je prošle godine zaposleno preko 147 000 ljudi a da će ove godine zaposlit 150 000 ljudi

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice