Nikako ne mogu naći posao izdvojena tema

poruka: 997
|
čitano: 688.294
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Nikako ne mogu naći posao

Twitter je zakon. Upravo sam ugovorio sa posao sa jednom renomiranom IT security tvrtkom iz UK-a.

S time da još da jedan projekt čeka da oživi (čim ga iskodiram), a drugi je idejni i ne postoji još u HR.

Prepolovit ću pučanstvo jer ne volim kretene
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Nikako ne mogu naći posao
tnakir kaže...

Ali ja i dalje tvrdim da se moze naci posao ako se hoce.

Nisu baš svih 300.000 (i bogtepitaj koliko neevidentiranih) vucibatine i neradnici. Naravno da ima onih koji traže posao, a mole boga da ga ne nađu, ali ne baš svi. Posla je (pre)malo za sve i neki ga jednostavno neće naći..

Jurra kaže...

...govorio si o socijali, a ona iznosi oko 550, kuna, ali samo ako živiš sam, ..

Samo mala nadopuna; socijalnu pomoć uopće ne možeš dobiti ako posjeduješ išta, auto star 20g., nekretninu ili 5 m2 poljoprivrednog zemljišta. I onda je upitno..

16 godina
neaktivan

{#}...pa kad smo već kod nadopuna, moraš i preživjeti tri mjeseca bez i jedne kune prihoda, sakupiti

tri štambilja na birou, onda izvaditi desetak mogućih potvrda, podnijeti zahtjev u centru za socijalnu

skrb i onda za mjesec i pol dana možeš očekivati tih petsto kuna, toliko o socijalnoj državi...{#}

a u vezi onog novinskog članka još samo ovo:

...nevjerojatno je kako su ta trećerazredna piskarala uvijek spremna napadati nezaposlene kao da su oni krivci
za ovu krizu, a svi zatvaraju oci pred stotinom tisuca tisuca privilegiranih lažnih branitelja,
pred povlaštenim mirovinama, nikome ne smeta što hrvatska ima 126 gradova i cak 429 opcina, daleko više nego
npr njemacka ili engleska...država je samo prošle godine u takve besmislene općine upumpala preko četrdeset
milijuna kuna, gotovo je 3000 zaposlenih u općinskim uredima, uz to 5400 općinskih vijećnika i oko 850 općinskih
načelnika i njihovih zamjenika, nerijetko je slučaj da siromašnije općine najmanje četvrtinu proračuna troše na
birokraciju i političare, odnosno na zbrinjavanje stranačkih sinekura...

neću više, otišao sam u debeli offtopic...{#}{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 19:35 (Jurra).
Moj PC  
8 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Elite N00b kaže...

Twitter je zakon. Upravo sam ugovorio sa posao sa jednom renomiranom IT security tvrtkom iz UK-a.

S time da još da jedan projekt čeka da oživi (čim ga iskodiram), a drugi je idejni i ne postoji još u HR.

Svaka čast ! 

http://www.basketballhoopjam.com
15 godina
neaktivan
Elite N00b kaže...

Aj pomozi meni nać posao. 2 godine iskustva. Od toga godinu dana u Inozemstvu. Automatika, procesna kontrola. I goduni dana u Zagrebu- Helpdesk i sistem administracja.

17 godina

Ovako ja radim u jednoj odlicnoj firmi i sada se jedan pogon zatvara u kojem nazalost radim ja... Jos iskreno neznam da li cu na ulicu ili ce me prebacit u drugi pogon..

Posao se moze naci ali da li to bas mora biti posao koji vi zelite radit? ne jer ako cete tako trazit nikad nista necete naci..

SVima kojima je tesko na buasteli uvijek i rado svako osiguravajuce drustvo prima zastupnike.. Dakle to su ljudi koji u svom gradu mjestu a i nemora biti samo u istom gradu mjestu. traze klijente koji ce ugovoriti neku policu osiguranja, sasvim suprotno od baustele, pa eto računalac imas posao ako hoces radit..

Samo jbga treba se potruditi oko svojih klijenata tj portfelja pogotovo prvu godinu a kasnije radis samo obnove tih polica i puno je lakse nego prve godine..

Placa nije fiksna tj.. dobis koliko ja znam oko 2000kn fiks+ po polici bonus.. moze biti da mjesecno ne ugovris gotovo nista pa dobis placu 2500kn a moze biti da ugovoris dosta toga pa dobis placu 5000+ kn.. sve zavisi da li mozet to ili ne..

Ali cinjenica je da osiguravajuce kuce traze zastupnike u velikom broju..

Tako da racunalc ako hoces radit posao koji nije fizicki tezak imas ga i prestani srat non stop..

Ja ako bas necu nac u roku par dana posoa koji bih htio radit 100% necu sjedit doma i radt cu sta mi se god pruzi nema posla koji moze biti ispod casti u takvim situacijama i amen..

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.12.2010 15:09 (toxic).
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
toxic kaže...

Ovako ja radim u jednoj odlicnoj firmi i sada se jedan pogon zatvara u kojem nazalost radim ja... Jos iskreno neznam da li cu na ulicu ili ce me prebacit u drugi pogon..

Posao se moze naci ali da li to bas mora biti posao koji vi zelite radit? ne jer ako cete tako trazit nikad nista necete naci..

SVima kojima je tesko na buasteli uvijek i rado svako osiguravajuce drustvo prima zastupnike.. Dakle to su ljudi koji u svom gradu mjestu a i nemora biti samo u istom gradu mjestu. traze klijente koji ce ugovoriti neku policu osiguranja, sasvim suprotno od baustele, pa eto računalac imas posao ako hoces radit..

Samo jbga treba se potruditi oko svojih klijenata tj portfelja pogotovo prvu godinu a kasnije radis samo obnove tih polica i puno je lakse nego prve godine..

Placa nije fiksna tj.. dobis koliko ja znam oko 2000kn fiks+ po polici bonus.. moze biti da mjesecno ne ugovris gotovo nista pa dobis placu 2500kn a moze biti da ugovoris dosta toga pa dobis placu 5000+ kn.. sve zavisi da li mozet to ili ne..

Ali cinjenica je da osiguravajuce kuce traze zastupnike u velikom broju..

Tako da racunalc ako hoces radit posao koji nije fizicki tezak imas ga i prestani srat non stop..

Ja ako bas necu nac u roku par dana posoa koji bih htio radit 100% necu sjedit doma i radt cu sta mi se god pruzi nema posla koji moze biti ispod casti u takvim situacijama i amen..

Pajdo ja imam 30 odbijnica u zadnjih godinu dana, 8 razgovora i svi nešt obećaju. Lovu za pokretanje biznisa nemam a u slavoniji pogotovo u mjestu odakle sam baš i nema potrebe nit za programerima a kamoli sistemcima.  Samo akoš malo windowsa instalirati i pomoć kad računovodstveni program zblesa...tak.

Ja stvarno želim raditi ali mi NITKO ne daje priliku. JBTE da nemam nikakvog znanja nit iskustva još bi i razumio ovako ne kužim. Majkemi.

Pozdrav !

16 godina
neaktivan
Danny_HR kaže...

Nevezano za autora, ali eto - toliko o tome da se posao ne može naći.

http://danas.net.hr/novac/page/2010/11/30/0167006.html?pos=n0

mi hrvati

15 godina
računalac kaže...

Ja sam iz okolice Varaždina. Završio sam školu za tehničara za računalstvo prije 2 godine i od tada sam bez posla. Odmah sam se prijavio na HZZ. Nakon mjesec dana imao sam razgovor sa HZZ savjetodavcem o tome da li sam gdje radio, što bi htio raditi itd. Rekao sam da bi želio raditi svoju struku tj. u trgovinama informatičke opreme. Dobio sam bilješke o traženju posla za sljedećih 6 mjeseci. Dva tjedna poslije imao sam grupno informiranje gdje su nam rekli da se svaki mjesec trebamo javljati na HZZ, da ne smijemo raditi na crno, da poslodavci nisu obavezni dati oglas na HZZ, da trebamo biti kod kuće 2 dana u tjednu, tko ima pravo na novčanu naknadu itd. Negdje u ožujku prošle godine zvala me gospođa s HZZ-a i rekla da jedan poslodavac treba radnika za unos podataka u računalo. Međutim, kad sam došao kod poslodavca on mi je rekao da treba imati vozački ispit "B" kategorije, koji nisam položio i da ne treba ništa ispunjavati. Poslije toga sam bio na Sajmu poslova u Varaždinu gdje sam se prijavio za Vindiju. Bio sam tamo na razgovoru, ali mi nitko nije zvao. Negdje u svibnju sam na stranicama HZZ-a našao oglas da poslodavac traži tehničara za računalstvo. Ja sam ga nazvao, rekao mu što znam raditi. On me je pitao da li sam se bavio izradom Web stranica. Rekao sam mu da nisam, a on mi se je zahvalio što sam ga nazvao. Nakon toga sam se prijavio na oglas u Zagrebu. 2 tjedna poslije sam dobio e-mail da se je za jedno radno mjesto javilo 500 ljudi. Tražio sam sve poslove u Vž županiji. Imaju poslovi kao što su konobari, građevinski radnici, čistači itd. Kad mi je već doma postalo dosadno, oglas na dao na Oglasnik nekoliko puta. Nakon skoro godinu dana imao sam ponudu da bi na more išao djecu učiti raditi na računalu, što sam ja odbio. Već 2 mjeseca ne mogu naći nikakav oglas za dobar posao u Vž županiji. Zanima me kolika je mogućnost da se zaposlim u svojoj struci, kakav bi drugi posao mogao raditi za 4000+ kn i u koju firmu u Vž županiji bi mogao poslati molbu.

Ti da hoces ti bi davno sebi nasao posao,,a ne zaliti se po forumima niko tebi nece naci posao na ovom forumu ZAPAMTI TI TO MORAS SAM

nije bitno jel tvoja struka moras biti zadovoljan ikakvim poslom vazno je stavljati pare  u dzep...

zasto prst dole !!!! stavi barem hvala ako sam ti pomogao,,
16 godina
protjeran
Imam par savjeta za tebe:
"Life is not divided into semesters. You don't get summers off and very few employers are interested in helping you find yourself."
Bill Gates

"Life is not fair; get used to it."
Bill Gates

"You will NOT make $40,000 a year right out of high school. You won't be a vice-president with a car phone until you earn both."
Bill Gates

"Flipping burgers is not beneath your dignity. Your grandparents had a different word for burger flipping-they called it opportunity."
Bill Gates

Nadam se da sam pomogao :D
WP

4 0 hvala 0
15 godina

bez veze se može naći posao ali jako teško,evo ja sam ga uspio naći ali samo na pola godine nakon  dosta mjeseci  što sam bio doma ali sam poslao hrpu molbi i ovog gazdu sam pilao dok me nije primio,a valjda će za nekoliko mjeseci stanje biti bolje

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.12.2010 22:37 (blackalbum).
16 godina
protjeran
blackalbum kaže...

bez veze se može naći posao ali jako teško,evo ja sam ga uspio naći ali samo na pola godine nakon  dosta mjeseci  što sam bio doma ali sam poslao hrpu molbi i ovog gazdu sam pilao dok me nije primio,a valjda će za nekoliko mjeseci stanje biti bolje

evo, trudio si se i uspio :)

WP
15 godina
neaktivan
buyer kaže...

Pajdo ja imam 30 odbijnica u zadnjih godinu dana, 8 razgovora i svi nešt obećaju. Lovu za pokretanje biznisa nemam a u slavoniji pogotovo u mjestu odakle sam baš i nema potrebe nit za programerima a kamoli sistemcima.  Samo akoš malo windowsa instalirati i pomoć kad računovodstveni program zblesa...tak.

Ja stvarno želim raditi ali mi NITKO ne daje priliku. JBTE da nemam nikakvog znanja nit iskustva još bi i razumio ovako ne kužim. Majkemi.

Pozdrav !

A tko kaže da moraš sjediti u Slavoniji? Počni slati molbe tamo gdje ima posla. Ako doista imaš iskustva - šalji molbe u druge gradove i seli kad te netko primi.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat. // Sve se hoće kad se može. ;)
15 godina
neaktivan
vlad0 kaže...
buyer kaže...

Pozdrav !

A tko kaže da moraš sjediti u Slavoniji? Počni slati molbe tamo gdje ima posla. Ako doista imaš iskustva - šalji molbe u druge gradove i seli kad te netko primi.

Hvala na savjetu, ali ja ga se godinu dana držim. Sorry ljudi. More neko reći i davati mi savjete kakve god hoće ali posla nema.

Šaljem svuda molbe-svuda. Nisam nigdje napisao da sam samo u slavoniji posao tražio. Išao bi bilo gdje-da mi netko pruž priliku.

Nadam se da će netko ovo vidjeti:

Ing računarstva. 2.g iskustva, godunu dana tehničke podrške, godinu dana iskustva u Autaomatici (procesna kontrola-Level 2.).

Dakle godinu dana imam iskustva u INOZEMSTVU i NITKO me ne ferma.

Svaki savjet je dobrodošao.

Pozdrav.

16 godina
neaktivan
buyer kaže...

Hvala na savjetu, ali ja ga se godinu dana držim. Sorry ljudi. More neko reći i davati mi savjete kakve god hoće ali posla nema.

Šaljem svuda molbe-svuda. Nisam nigdje napisao da sam samo u slavoniji posao tražio. Išao bi bilo gdje-da mi netko pruž priliku.

Ing računarstva. 2.g iskustva, godunu dana tehničke podrške, godinu dana iskustva u Autaomatici (procesna kontrola-Level 2.).

Pozdrav.

Zasto mislis da je iskustvo u inozemstvu ikakav argument?

I tocno i netocno si rekao... posla ima, ali ga nema za ono sto ti trazis.

Krivi stupidni skolski sistem, inflaciju diploma, magistre s IQom od 60 i slicno.... a onda emigriraj. Ako si dobar kao sto mislis da jesi, napravit ces si dobar zivot tik tak.

Iskreno, ako imas radnog iskustva u inozemstvu, uopce ne kuzim sta radis natrag u hr...

I am Jack's soft, narcosynthesized consciousness...
15 godina
odjavljen

Da li je sigurno raditi (živjeti) u Zagrebu?

Da li bi se isplatilo raditi za veću plaću da pošaljem molbu ako ne bi našao nikakav posao?

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 13:55 (računalac).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
U Zagrebu imaš ponudu za veću plaću nego tu gdje si sada?

Da svakako se isplati.
When I get sad I stop being sad and I be awesome instead. True story!
15 godina
odjavljen

Nema baš ništa u Vž županiji, a u ZG se svaki mjesec zna pojaviti nekoliko oglasa za posao u struci.

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.12.2010 13:59 (računalac).
15 godina

Zagreb nije los odabir samo pazi ako ti je recimo oko 4k dosta je tesko al sa 5k se vec da najbolje ti je ako imas manju nades nekog cimera/icu i to je to imas na njuskalo dosta se traze isti!

My Life Is A Very Serious Game...
14 godina
neaktivan

Ljudi možete mi molim vas kako pomoći tražim posao.

Završio sam za zanimanje centralno grijanje i klimatizacija. Tražim bilo kakav posao ako može najbolje kao skladištar ili kao trgovac ali ne opčenito nego za slaganje robe na police itd. na području sisačko moslovače, zagrebačke županije i okolica.

Unaprijed se zahvaljujem !

0 0 hvala 0
16 godina
uvijek se mozete prijavit u vojsku,samo provjerite kad su natjecaji
15 godina
danijel0000 kaže...
uvijek se mozete prijavit u vojsku,samo provjerite kad su natjecaji

ili ginuti za američke interese,ne hvala draže mi je 4-5 000  kn i da sam doma svaki dan

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
14 godina
neaktivan

Vjeruj mi ne želiš raditi u vojsci.Jedan član moje obitelji radi tamo(plača oko 5k kuna).Nema te doma po 2 mjeseca,spavaš po vojarnama u kojima su uvjeti katastrofalni.Sad baš nedavno je bila situacija da su morali vraćat putne troškove(jedan čovjek je morao vratit više od 10k kuna).Ko voli nek izvoli.Jedini načina da se izvućeš iz tog seljakanje svaki tjedan druga vojarna je da doguraš do većeg čina.

EDIT:Dns je skoro nemoguće doći u državnu službu,a kamoli vojsku koja je krcata.

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.12.2010 18:04 (Unworthy_For_Life).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
odjavljen

Našao sam neki posao za plaću od 20 000 kn (programiranje). Da li je to moguće?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

omg ova tema nije zakljucana xDD

xDDD

4 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
računalac kaže...

Našao sam neki posao za plaću od 20 000 kn (programiranje). Da li je to moguće?

Nisam vjernik, ali Bože, modovi zatvorite ovu temu, molim vas.

@računalac, a što TI misliš?Ja mislim da je, dapače, dovoljno je znati zbrajati dva broja u nekom iz c porodice jezika.Ajde može čak sa zadanim varijablama, bez korisničkog unosa.Sudeći po tvojim (kosntruktivnim) i nadasve unikatnim  postovima koji odražavaju tvoje razmišljanje jedini način na koji češ ti zarađivati 20k /monthly je da postaneš plaćenik.Vjeruj mi u RH je takvo tržište dovoljno razvijeno.Povremeno pratim ovu temu, ali načitao sam se od nekih članova takvih besmislica da je jedino što mogu pitati: "Kud to ide?".

15 godina
odjavljen

Meni je problem kad za 3 mjeseca nitko neće raditi kod kuće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 13:43 (računalac).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
računalac kaže...

Meni je problem kad za 3 mjeseca nitko neće raditi kod kuće.

Dakle završio si Srednju školu kao racunalni tehnicar, trebao bi znati raditi sa CNC strojevima ili upravljati pneumatskim ili hidraulicnim elementima kao u pivovari ili sl. Umjesto da nas ovdje zajeb. mogao si nauciti programirat u nekom jeziku ili uciti AutoCAD! Da bi radio moraš biti konkurentan a znanje ti to daje!

Bolje živjeti 100 godina kao bogataš, nego 2 dana kao siromah. | they see me trollin they hatin, moderatin and tryin to catch me postin dirty!
17 godina
neaktivan
buyer kaže...

Pozdrav.

Ako stvarno želiš raditi, onda nemoj gledati samo u informatiku

Kažeš da si iz slavonije, pa onda se primi nečeg što možeš sam i ako uložiš znoj i svoje žuljeve uspjeti češ

Imaš li komad zemlje, bavi se povrtlarstvom (da od toga se može živjeti iako na Tv svi kukaju da je nemoguće)

ili vinarstvom

Nijedan posao nije lak i niko nigdje ništa ne poklanja

No ako kažeš da si dobar informatičar znači da imaš dovoljno temeljno znanje i da se možeš snaći po internetu

stoga iskoristi svoje znanje i uposli mišiće i onda to upogoni u poljoprivredu, spoji znanje sa radom

Budeš li stvarno predan tome uspjeti češ

Budeš li samo kukao na forumu nećeš postići ništa.

Da sad ti dođeš kod mene i kažeš da li imam posao za tebe, odgovor je ne.

No da kažeš, čujte budem vam oprao prozore i pod u uredu, eto ti 50 do 100 kuna (a sve možeš napraviti za 1 sat) i budi siguran da češ onda dobiti taj posao jer si pokazao incijativu i predanost da želiš i znaš raditi.

i to napraviš još nekoliko puta na dan i u 8 sati možeš skupiti i do 800 kuna (ali češ se i naraditi)

Moj brat se bavi poljoprivredom i dnevnica pomočnog radnika je cca 300 kuna na dan i vrlo teško nalazi zaposlenike, jer im se to neda raditi.

Zato znam da posla ima, ali niko neće žuljeve

Eto možda se tebi nekima neće dopasti kaj pišem, ali to je realnost.

Poslodavci ne voli plačljivce, već ljude od akcije, zato pokaži incijativu pa ćeš dobiti i posao.

Poruka je uređivana zadnji put čet 30.12.2010 14:59 (Darky).
15 godina
Zaključio sam iz ove teme jedino da definitivno želim stići do fakulteta.
Acta, non verba.
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice