Nikako ne mogu naći posao izdvojena tema

poruka: 997
|
čitano: 688.297
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
RE: Nikako ne mogu naći posao
Danny_HR kaže...
računalac kaže...

Ja bih isto odbio da mi ponude neki težak fizički posao. Radije ću sjediti doma nego to raditi. Ti poslovi koje nude u mojoj županiji se rade u 3 smjene. Želio bih raditi ili ujutro ili popodne. Bilo bi u redu da imam slobodnu nedjelju.

Sa ovakvim ćeš stavom daleko dogurati, naročito ako jednog dana ne daj bože izgubiš posao a doma ti je klinac gladan.

Ne znam nikoga tko nije mogao naći posao ako je istinski htio raditi. Niti jednu jedinu takvu osobu osobno ne poznajem. Svi nešto rade, bilo to u struci ili van nje. Budimo iskreni trbuh ne pita na kojem si poslu zaradio kruh.

Gotovani bi radili samo čiste, lake poslove. Tako ide samo do određene granice, kad zagusti treba i zasukati rukave. Tko to odbije jednostavno ne želi raditi.

to ti je ono : "neka radi onaj ko je gladan"!

Would you look at me now? Can you tell I'm a man? With these scars on my wrists To prove I'll try again Try to die again, try to live through this night Try to die again.....
17 godina
Danny_HR kaže...
računalac kaže...

Ja bih isto odbio da mi ponude neki težak fizički posao. Radije ću sjediti doma nego to raditi. Ti poslovi koje nude u mojoj županiji se rade u 3 smjene. Želio bih raditi ili ujutro ili popodne. Bilo bi u redu da imam slobodnu nedjelju.

Sa ovakvim ćeš stavom daleko dogurati, naročito ako jednog dana ne daj bože izgubiš posao a doma ti je klinac gladan.

Ne znam nikoga tko nije mogao naći posao ako je istinski htio raditi. Niti jednu jedinu takvu osobu osobno ne poznajem. Svi nešto rade, bilo to u struci ili van nje. Budimo iskreni trbuh ne pita na kojem si poslu zaradio kruh.

Gotovani bi radili samo čiste, lake poslove. Tako ide samo do određene granice, kad zagusti treba i zasukati rukave. Tko to odbije jednostavno ne želi raditi.

Kako ne kuzis... pa on je racunalac. On ce jedan kad zavrsi skolovanje raditi igrice u nekom uredu, dolazit ce na posao u kravati i odijelu, imat ce sluzbeni audi, mobitel, imat ce 20k kn placu.

@Racunalac... pretpostavljam da si mlad decko... i zato ti kazem... kako je krenilo lijepoj nasoj silovanoj, budi sretan ako uopce budes mogao naci posao kad zavrsis skolovanje. Ikakav. Pa cak i nekakav gadni

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 13:26 (tnakir).
15 godina
protjeran
Jurra kaže...
Lex Luthor kaže...

Iskustva jedne djelatnice (poznanice) s zavoda za zapošljavanje Bjelovar; u jednom danu joj je 20-ak ljudi odbilo poslove... Poslovi su bili rad na peradarskoj farmi, a drugi posao čišćenje kafića, u oba slučaja plaća cca 3 soma kuna i sitno... Da fijasko bude veci ponudila je ljudima koji žive u samoj ili neposrednoj blizini tih poslova... Tako da ima poslova samo što ljudi ne žele raditi, čekaju savršeni posao ili primaju 1.8 soma kuna socijale i to im je dovoljno....

...ne sporim da ima ljudi koji ne žele raditi, ali pisati na pamet, gluposti o socijali od 1,8 kuna je stvarno jadno...

Govorio sam naravno napamet, naknada ovisi o godinama rada prije burze, i ostalim čimbenicima... da neki primaju i toliko.. ne moraš odmah vrijeđati...

14 godina
neaktivan
tnakir kaže...
GoodAngel kaže...

Nagradno pitanje za sve prisutne, kolika je plaća u ini, običnom djelatniku na pumpi. Za nagradu ćete dobit, palac gore. {#}

Sada i nije toliko velika. Znam da je bila od 6 - 7k kn.

Ja sam čito negdje, da je 5500kn, pa me zanima jel to istina. Pošto će mi ina, bit novo radno mjesto, trenutno sam nezapošljen već 2 godine. 24 godine, u svakom slučaju poslovi koji se u hrvatskoj mogu nać a da su dobro plaćeni su prava rijetkost. I bojim se, bez prave veze neće puno ljudi imat sreće nać neki normalni poso. Kriza je velika, sve teže se živi, čisto sumnjam da ćemo izać iz recesija, i da će nam europa popravit standard. To su sve priče za malu djecu, ne vjerujem ni našim a pogotovo stranim političarima. Sve u svemu, bolje radit išta nego ništa. Čuo sam da smetlari imaju dobre plaće, oko 5000, al jebiga malo tko to želi radit. Nije da nema posla, nego ljudi neke poslove ne žele radit. Ja isto nemam volje radit neki poso, koji je stvarno fizički dosta zahtjevan i prljav. Jednostavno nisam za to, al ne zato što sam fin, već jednostavno imam problema s križima i spuštenim stopalima, i ne želim radit takav poso koji će mi pogoršat te probleme odnosno zdravlje. U svakom slučaju, teško je nać neki normalan poso, nema veze imaš nemaš fakultet ja nemam al i da imam čisto sumnjam da bi upao negdje bez veze. Tako da, sretno svima koji traže, 2011 izlazimo iz krize, pa da mi vidimo pad nezaposlenosti. Al poznavajući ove naše lažove, mi ćemo izać iz krize, al ćemo imat 15000 više nazaposlenih. Čudni su putevi, Republike HRvatske. {#}

AMD Phenom II x 6 1090T
17 godina
GoodAngel kaže...
tnakir kaže...
GoodAngel kaže...

Nagradno pitanje za sve prisutne, kolika je plaća u ini, običnom djelatniku na pumpi. Za nagradu ćete dobit, palac gore. {#}

Sada i nije toliko velika. Znam da je bila od 6 - 7k kn.

Ja sam čito negdje, da je 5500kn, pa me zanima jel to istina. Pošto će mi ina, bit novo radno mjesto, trenutno sam nezapošljen već 2 godine. 24 godine, u svakom slučaju poslovi koji se u hrvatskoj mogu nać a da su dobro plaćeni su prava rijetkost. I bojim se, bez prave veze neće puno ljudi imat sreće nać neki normalni poso. Kriza je velika, sve teže se živi, čisto sumnjam da ćemo izać iz recesija, i da će nam europa popravit standard. To su sve priče za malu djecu, ne vjerujem ni našim a pogotovo stranim političarima. Sve u svemu, bolje radit išta nego ništa. Čuo sam da smetlari imaju dobre plaće, oko 5000, al jebiga malo tko to želi radit. Nije da nema posla, nego ljudi neke poslove ne žele radit. Ja isto nemam volje radit neki poso, koji je stvarno fizički dosta zahtjevan i prljav. Jednostavno nisam za to, al ne zato što sam fin, već jednostavno imam problema s križima i spuštenim stopalima, i ne želim radit takav poso koji će mi pogoršat te probleme odnosno zdravlje. U svakom slučaju, teško je nać neki normalan poso, nema veze imaš nemaš fakultet ja nemam al i da imam čisto sumnjam da bi upao negdje bez veze. Tako da, sretno svima koji traže, 2011 izlazimo iz krize, pa da mi vidimo pad nezaposlenosti. Al poznavajući ove naše lažove, mi ćemo izać iz krize, al ćemo imat 15000 više nazaposlenih. Čudni su putevi, Republike HRvatske. {#}

Da, sada su im malo pale place... inace Ina je otpustala radnike tako da imas srece sto upadas tamo. Od cure ujac radi u Ine. U svakom slucaju odlican posao. Cuvaj ga ko zmija noge :)

Mi smo na putu da budemo na putu prema izlazu iz krize [GOOGLE TRANSLATOR]: Na putu prema dolje
16 godina
neaktivan
Lex Luthor kaže...
Jurra kaže...
Lex Luthor kaže...

Iskustva jedne djelatnice (poznanice) s zavoda za zapošljavanje Bjelovar; u jednom danu joj je 20-ak ljudi odbilo poslove... Poslovi su bili rad na peradarskoj farmi, a drugi posao čišćenje kafića, u oba slučaja plaća cca 3 soma kuna i sitno... Da fijasko bude veci ponudila je ljudima koji žive u samoj ili neposrednoj blizini tih poslova... Tako da ima poslova samo što ljudi ne žele raditi, čekaju savršeni posao ili primaju 1.8 soma kuna socijale i to im je dovoljno....

...ne sporim da ima ljudi koji ne žele raditi, ali pisati na pamet, gluposti o socijali od 1,8 kuna je stvarno jadno...

Govorio sam naravno napamet, naknada ovisi o godinama rada prije burze, i ostalim čimbenicima... da neki primaju i toliko.. ne moraš odmah vrijeđati...

...govorio si o socijali, a ona iznosi oko 550, kuna, ali samo ako živiš sam, u protivnom moraju te

uzdržavati roditelji, a naknada sa biroa pod uvjetom da si u protekle dve godine radio devet mjeseci,

iznosi 70 posto plaće i traje samo tri mjeseca, ali se prešućuje da se radi o minimalnoj prosječnoj plaći,

ako si kojim sliučajem radio i primao plaću u iznosu pet ili četiri tisuće kuna, tvoja će naknada iznositi samo

2230, 00 kn...velika većina ljudi na birou ne prima nikakve naknade, niti imaju pravo na bilo kakvu socijalnu pomoć...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 14:38 (Jurra).
17 godina
Jurra kaže...

Ja vidim bolesne bakice i djedice kako skupljaju boce po kontejnerima. Isto tako vidim i zdrave mlade ljude kako po kavama kukaju kako nemaju novaca i kako se ne mogu zaposlit. 

15 godina
protjeran

Ok, dobro si to sročio, iako nisam shvatio bit tvoje obrane/napada, rekao sam da ovisi o raznim čimbenicima, a da, za mene je 1.8 socijala, novac za puko preživljavanje.... Baduvej, radim i primam plaću od 3.3 soma kuna (fakultetski obrazovan), solidan novac, ali svakim danom sve manji za nešto ozbiljno napraviti...

16 godina
neaktivan
Nikako ne mogu naći posao

...svi mi to vidimo, ali većina vidi i vijesti sa hrt-a u kojima se govori o "povlasticama" u kojima

uživaju nezaposleni...dabogda i oni tako uživali...{#}

...kaos...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Jurra kaže...

...svi mi to vidimo, ali većina vidi i vijesti sa hrt-a u kojima se govori o "povlasticama" u kojima

uživaju nezaposleni...dabogda i oni tako uživali...{#}

Ali ja i dalje tvrdim da se moze naci posao ako se hoce.

16 godina
neaktivan

...da, većina onih koji imaju posao tako misli...{#}

...kaos...
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 14:06 (Jurra).
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Evo ja cu ti reci kako se mogu pošto mi neki rođaci rade u vk tako...

radiš 12 sati na dan, na crno, za 2000 kn...

I ne... to nije posao... to je robovanje... a tih 2000 kn mu treba jer inače neće imati za platiti struju niti djeci za hranu...

In Control... MNOGE države imaju mafiju. Ali u Hrvatskoj mafija ima državu...
17 godina
EnlightenedPhoenix kaže...
tnakir kaže...

Evo ja cu ti reci kako se mogu pošto mi neki rođaci rade u vk tako...

radiš 12 sati na dan, na crno, za 2000 kn...

I ne... to nije posao... to je robovanje... a tih 2000 kn mu treba jer inače neće imati za platiti struju niti djeci za hranu...

A bilo bi mu bolje da nema ni tih 2000 kn?

17 godina

Naravno da ne bi. Ali to je praktički onda izrabljivanje za malu lovu. Istina da je bolje 2000 nego ništa ali to sigurno nije lagan posao, nemaš vremena za ništa drugo ako radiš 12h svaki dan.

...Borba za mir je kao jebanje za nevinost...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
tnakir kaže...

Znam da nisi glup...

Ali čemu sada ovakve glupe izjave... Da vidim tebe kako bi živio kad bi morao raditi teški fizički posao iako imaš završen fakultet za 2000 kn...

Pero Dinamit kaže...

Naravno da ne bi. Ali to je praktički onda izrabljivanje za malu lovu. Istina da je bolje 2000 nego ništa ali to sigurno nije lagan posao, nemaš vremena za ništa drugo ako radiš 12h svaki dan.

To i kažem... ali očito je nekima nemoguće objasniti...

17 godina
tnakir kaže...

Znam da nisi glup...

Ali čemu sada ovakve glupe izjave... Da vidim tebe kako bi živio kad bi morao raditi teški fizički posao iako imaš završen fakultet za 2000 kn...

Slazem se da je to izrabljivanje. Bez daljenjeg. Al da me doma cekaju gladna djeca i da mi je to jeidni izbor (ili stati kuci) nebih se puno mislio.

17 godina
neaktivan
I da... zbog toga je onda to uredu???

Kažu niti jedan posao nije ispod časti...

E takvi poslovi jesu...
16 godina
neaktivan
I da... zbog toga je onda to uredu???
Kažu niti jedan posao nije ispod časti...
E takvi poslovi jesu...

Enlightened, ocito te nikad nije zapala sudbina da moras raditi sto god (mene jest), i nadam se iskreno da niti nece.

Trenutno sam u poziciji da mogu birati poslove, ali kad ostanes bez posla, imas za platiti stan i troskove jer zivis sam i to u drugom gradu gdje nemas prijatelje i starce da ti uskoce - onda i flippanje burgera, rad u pilani, izbacivac u nocnom klubu gdje ljudi izlaze sa pistoljima, gdje ti je shef bivsi legionar... sve se moze podnijeti...

@tnakir,

ono sto si rekao racunalcu... odlazak na posao u odijelu - ne daj boze :-D Nikad ne bi radio ovo sto radim da moram raditi u odijelu, jesi poludio :-D?

I am Jack's burning thirst for destruction
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 15:25 (Deus ex machina).
17 godina
Deus ex machina kaže...

Enlightened, ocito te nikad nije zapala sudbina da moras raditi sto god (mene jest), i nadam se iskreno da niti nece.

Trenutno sam u poziciji da mogu birati poslove, ali kad ostanes bez posla, imas za platiti stan i troskove jer zivis sam i to u drugom gradu gdje nemas prijatelje i starce da ti uskoce - onda i flippanje burgera nije problem.

@tnakir,

ono sto si rekao racunalcu... odlazak na posao u odijelu - ne daj boze :-D Nikad ne bi radio ovo sto radim da moram raditi u odijelu, jesi poludio :-D?

Drago mi je da se bar netko slaze samnom :)

Btw znas koji je meni dresscode na poslu. Skoro pa mogu i u pidjami doc :) (hmmmm... nije losa ideja)

17 godina
neaktivan
Dragi Deus... ja sam sa svojih 14 morao raditi preko ljeta (metlice, soja) da bi mogli prezivjeti do Božića u kakvoj sam situaciji bio...

Tako da me zapalo dosta toga... nasrecu toga više nema...

I znam da su mi neke stvari koje sam radio bile ispod časti...
17 godina
neaktivan

Cudno koliko si kontradiktoran...

A man without a religion is like a fish without a bicycle
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 15:29 (VirtUoso).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Dragi Deus... ja sam sa svojih 14 morao raditi preko ljeta (metlice, soja) da bi mogli prezivjeti do Božića u kakvoj sam situaciji bio...
Tako da me zapalo dosta toga... nasrecu toga više nema...
I znam da su mi neke stvari koje sam radio bile ispod časti...

A onda smo razliciti ljudi. Mene su ti poslovi naucili da ne postoji posao koji je ispod casti, i zapravo sam postao o tome nesto prije u ovoj temi : http://www.bug.hr/forum/post/radna-iskustva/nikako-ne-mogu-naci-posao/1280063.aspx

Nemoj me krivo shvatit, ne bi bas sav sretan trcao s posla koji imam kopat kanale eto iz zabave, ali da ostanem bez posla a trziste za IT-ovce je prazno... sta mi ostaje?

a) prziti ustedjevinu

b) prodati sve sto imam (a minimalist sam po prirodi)

c) naci drugi bilo kakav posao i traziti ono sto zelim

Po meni, c) je nadaleko najisplativije rijesenje, pogotovu zato jer na svakom poslu upoznas interesantne ljude i ostvaris interesantne kontakte.

Ti bi, kao mlad poduzetnik, to trebao znati i bolje od mene.

17 godina
neaktivan

Znam ja to Deus ne boj se...

zato i jesam pokrenio ovo što jesam uz velike rizike... I naći neki drugi posao je sasvim uredu...

Ali jedini posao koji kod nas u SLAVONIJI možeš naći je onaj koji ti mizerno plaćaju, pola dana provodiš u radu, i još te ne prijave i daju ti plaću nakon 2 - 3 - 4 mjeseca ako i tada...

A ti nemaš izbora nego moraš i dalje raditi...

@Virtuoso nisam... samo me ne poznaš... (kad malo bolje razmislim samo me par ljudi zna)

nikad nisam skrivao da sam do 16te godine živio užasno loše i tek kad su moji roditelji riskirali sve... tek tada smo se nešto malo podigli... I ja sam svojim "projektom" riskirao dosta toga...   Ali sve u svrhu toga da se ne moram patiti kao moji... Ja sebi ne mogu priuštiti da radim na crno za 2000 kn, niti mogu čekati da mi posao padne s neba u njedra...

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 15:55 (EnlightenedPhoenix).
17 godina
Znam ja to Deus ne boj se...

zato i jesam pokrenio ovo što jesam uz velike rizike... I naći neki drugi posao je sasvim uredu...

Ali jedini posao koji kod nas u SLAVONIJI možeš naći je onaj koji ti mizerno plaćaju, pola dana provodiš u radu, i još te ne prijave i daju ti plaću nakon 2 - 3 - 4 mjeseca ako i tada...
 A ti nemaš izbora nego moraš i dalje raditi...

Moj prethodni posao se na kraju (zadnjih par mjeseci) svodio na ovo gore boldano. Dao sam otkaz i nasao novi posao. Bio sam bez posla 1 dan. Srednja skola.

17 godina
neaktivan
Tnakir nitko to ne dvoji...

Ja ti kazem da barem tamo kod mene ne možeš naći drugi posao....

Ciglana Dilj propada, Vibrobeton propada zato jer je država izigrala istog (HŽ), Spačva je propapala davnih dana... ne znam što je još uvijek održava na životu i kako uspjevaju bar minimalac isplatiti...

Sve od posla što imamo mi tamo je sljedece: rad u državnoj i gradskoj upravi (vrtići, bolnice, policija, vojska, gradsko poglavarstvo, sudovi etc), rad u poljoprivredi, vecinom na crno (gdje opet kasne s isplatama jer im određeni otkupljivači ne plaćaju po godinu dana), ili rad u trgovinama BOSO (bar dobijaš plaću uvijek isti dan ako ništa drugo... ali i zato treba polako veza...)

A seliti se... je gotovo nemoguće... čisto jer nemaš novaca niti ćeš imati u dogledno vrijeme da cijelu obitelj preseliš....

Evo ljudi koje ja znam, obitelji, znaš kako oni uspjevaju se održati koliko toliko... tako da jedan roditelj na 6 mjeseci dodje u Zagreb raditi u Ledu na traci... Žive u šupama ovdje jedu što manje i što nezdravije samo da bi mogli više obitelji dolje slati....

I onda kažu da mi dolje nezdravo jedemo i imamo puno srčanih i moždanih...

Imamo... ali ne zbog hrane nego stresa ponajviše....

I smeta mi kad netko kaže da smo lijeni... To nije uopće istina... ako ništa drugo i ja sam sam pokazatelj da to nije tako... Radim i pokušavam ići što više mogu na fax i prolaziti ga... A vjeruj... znam više mladih koji su ovakvi kao ja nego koji su po kafićima i ne kukaju kako ne mogu naći posao...
16 godina
neaktivan

...

...

Razumijem te, ali mislim da nas dvoje pricamo o razlicitim stvarima.

Prije svega, moja bivsa zena radi na HZZ-u tako da znam iz prve ruke koliko je komplicirano kad imas poslodavca za kojeg se zna da iskoristava radnike, ne placa im, ne prijavljuje ih... no vecina zaposlenih u HZZ-u nisu idioti tako da kad se takav poslodavac nadje, jednostavno ne salju ljude k njemu.

Nije crno-bijelo: ima ljudi koji su sretni i koji prihvate svaki posao i onda im nose cvijece i cokolade i sta sve ne, a ima ljudi koji imaju zavrsenu osnovnu skolu ali bi radili u uredu jer znaju Word.

Ono o cemu ja pricam je cinjenica da ako zivis sam, nemas oko sebe prijatelja ili roditelja koji ti mogu pomoci - ako izgubis posao, MORAS raditi bilo sta jer ces inace prvo zavrsiti na ulici, a onda u javnim kuhinjama. Ja bi radije radio bilo sto, nego da zavrsim na ulici...

I jos nesto da dodam, zaboravio sam...

Posao u drzavnoj sluzbi? Hahahhahaha. Bez rodbine da vas uvuce kao vezu, ma zaboravi. To znam iz prve ruke, kad se objavi natjecaj za HZZ, javi se preko 200 ljudi, a osoba zbog koje je natjecaj pravno (tj. teatralno :-D) raspisan vec radi tamo...

Puka sarada :-D

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.11.2010 16:06 (Deus ex machina).
17 godina
neaktivan
Ma DEUS nitko ne dvoji....

MORAŠ RADITI...

Samo ja govorim ovdje da stvarno su neki poslovi (pogotovo ti na crno gdje ti ne plate i po nekoliko mjeseci) ispod časti...
16 godina
neaktivan
Samo ja govorim ovdje da stvarno su neki poslovi (pogotovo ti na crno gdje ti ne plate i po nekoliko mjeseci) ispod časti...

Pa, mogu se ne sloziti, valjda? Nisu ispod casti! Nek me plati u krumpirima i salati i da mi dosta za stan i troskove. Briga me, pa necu radit taj posao do kraja zivota, radit cu ga dok ne ubodem nesto drugo. Bolje krumpiri i salata i krov nad glavom nego nista.

17 godina
neaktivan
A šta fali meni kao pomoćnom bageristi? Ono što ne može bager, to ja lopatom. I to je poso!
My Chi is stronger than yours
17 godina
neaktivan
Problem ti je što ti radiš a ne plaćaju te ničime...

Ja stvarno ne znam kakvi su to ljudi čarobnjaci da uspiju preživjeti... ali uspiju nekako...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice