Gay Friendly radno okruženje? zaključana tema

poruka: 356
|
čitano: 103.255
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Kakva rasprava

Ako želiš gužvu na topicu, samo upetljaj gay populaciju i evo ti mase Nevinašce

M_dipl. kaže...

Sva sreća da postoje ovakvi učeni, inteligentni i nimalo zadrti ljudi na forumu da nas nauče nešto, jer svi mi koji ponešto o ovim stvarima znamo nismo toliko "pametni" da zanemarimo VIŠE OD 50 GODINA nepobitnosti činjenice da homoseksualnost nije ni bolest ni poremećaj već najnormalniji osobni odabir koji datira unatrag 5 tisuća godina, i to nepobitnosti koja se prostire u sve znanstvene grane, pa tako i one najrelevantije za dati problem - antropologiju, biologiju i psihologiju.

Frende, biti gay je odabir koliko je i meni odabir biti hetero. Nema to nikakve veze sa odabirom i iznenađuje me da si napisao ovakvu glupost.

Riječ je jednostavno o genetskom... sklopu (u manjku boljeg opisa, jer nije poremećaj po mome mišljenju) ... ili anomaliji... i tu se nema što birati.

BTW, volio bih čuti odgovor od ekipe koja propagira "liječenje gay populacije"... zanima me - kako biste vi "izliječili" to što ste heteroseksualci (zamislite za trenutak da je većina ljudi gay usmjerena)? Zar stvarno mislite da vas netko može uvjeriti da odjednom prestanete voljeti suprotni spol?

Osobno me jedan veći dio gay populacije dobrano živcira. Ne zato što ih zanima isti spol, nego zbog toga što me previše podsjećaju na crnce iz Amerike i jedan dio židova. Uvijek kontra, uvijek inat iz žrtve i uvijek priča o pravima i muci, a rijetko se razmišlja o učinku takvog djelovanja.

Tako sam ja gotovo redovito svrstavan u homofobe, a sve zbog činjenice što je moje mišljenje kako je homoseksualnost genetski uvjetovana "anomalija"...jednostavno drugačiji "sklop".

Nemam ništa protiv gayeva, nemam problema raditi sa njima i iskreno me ne smeta ako se dva lika "vole" (da ne budem bezobrazan :p) ... vidio sam daleko gadnije stvari od "kolega" heteroseksualaca.

Jednako tako, iako bi me vjerojatno malo zateklo da u RH vidim dva lika kako odgajaju dijete, prevladao bi razum, jer vidio sam stotine hetero parova kojima ne da ne bih dao dijete nego im ne bih dao niti da brinu o najobičnijoj zlatnoj ribici.

Ako sam skrenuo sa teme, ispričavam se...isto tako, ako je tema namijenjena isključivo gay populaciji.

Pozdrav i svima želim manje mržnje od strane hetero frikova, a isto tako i manje živčanjenja te optuživanja sa strane gayeva.

Svijet će biti puno jednostavniji kada ljudi prestanu brinuti tko koga voli i tko koga ... jel'. Malo manje brinite tuđe probleme, a više se bazirajte na svoje.

4 1 hvala 1
17 godina
neaktivan
Gay Friendly radno okruženje?

Naravno, nista protiv sve dok to ne pocne pricat o posvajanju djeteta i svojih storija koja me ne zanimaju previse :D

o sexu s takvima sto manje to bolje .p

Inace mi ne smeta, ali kazem, neke stvari su mi stvarno previse i tu moram reagirat...

Naravno, jedini uvijek da ga se prihvati je da radi svoj posao i da ga zna obavljat...

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gay Friendly radno okruženje ?

Interesantan osvrt, Drago; nadasve zanimljiv, ali moram reći da se (očekivano) ne slažem.

Zašto?

Prije svega zato što si uporedio uporabu "prirodno" u mom tekstu s uporabom "prirodno" kod stvari koje su u sferi društva, biheviorizma, psihologije ili sociologije općenito.

Ja pokušavam znanstvenom metodom svođenja na najmanji zajednički nazivnik definirati gdje završava nagon, a gdje počinje svjesna odluka.

Naravno da istospolni seks i druženje mogu biti svjesna odluka, ali privlačnost je kemijska procedura reakcija određenog organizma na feromone i realno spada u nagonski efekt. Kada ja kao heteroseksualac imam interakciju sa zgodnom golom ženom, ne odlučujem o tome da mi je privlačna, već se to dešava nagonski; neke stvari tu mogu kontrolirati, ali ne i osjećaj privlačnosti.

Pravi homoseksualac nema reakciju prema ženi, već prema muškarcu.

E sad. Sam nagon privlačnosti postoji, nastao je evolucijski upravo zbog reprodukcije - da bismo imali želju seksati se i produljiti vrstu. Iz istog razloga seks nam je užitak jednako kao što nam je okus otrovne biljke neugodan - da nas natjera na još seksa, odnosno upozori i spriječi konzumaciju.

Dakle, ako ćemo uzeti da je priroda nekakva vrsta entiteta koji je "zadužen" za razvoj života na Zemlji, onda se nagoni koji služe reprodukciji smatraju prirodnima, nečime što je korisno razvoju tog života i to na isti način na koji je sasvim "prirodno" da ne osjećamo seksualnu privlačnost prema roditeljima i najbližim rođacima (sestre/braća) - a to ima svoj razlog u genetskim deformacijama koje su vrlo izvjesne kod međusobne reprodukcije rođaka.

"Priroda" je toliko inteligentno funkcionalna da je pitanje "viših sila" i evolucije i njene uloge uvijek negdje tu, uvijek na rubu znanosti. Sve maligne pojave na tijelu koje ometaju bilo kakvu funkcionalnost istog jednostavno su iznimka, kao što je i unutar-obiteljski seks, homoseksualizam i sl. Sasvim logično: što bi se dogodilo da homoseksualnost postane prevladavajuća i ljudske jedinke nemaju više interes u reprodukciji - nestanak vrste.

E sada. Da, bilo je situacija u prošlosti kada su se neke genetske mutacije, poremećaji i sl. događali i dugo su se arheolozi, bioantropolozi, paleoantropolozi i razni biolozi pitali o uzrocima takvih pojava i naglim nestancima vrsta, počevši od dinosaura, raznih vrsta riba, morskih sisavaca, kopnenih, pa do nedavno neobičnih i opasnih pojava u svijetu pčela na području Europe i "rješenjima prirode" i evolucije.

Moguće je da je homoseksualnost latentno rješenje ljudskog pitanja (nazovimo to tom fašističkom aluzijom), metoda koju priroda ima spremnu za slučaj da se pretjerano razmnožimo i dosadimo joj.

Uostalom, rijetke vrste su preživjele dugo na Zemlji. Morski psi, neki kitovi i krokodili/aligatori su jedni od rijetkih. Možda smo mi slijedeća vrsta pred izumiranjem, a o tome zašto smo se počeli sve više seksati istospolno i smanjivati si broj, tek će morati utvrditi neka druga napredna civilizacija proučavajući fosilizirane ostatke dvaju muškaraca ili dviju žena u pozi za seks. (ako si vidio Pompeje, znaš na što aludiram:P).

Duhovitost na stranu, ali svakako se nadam da je homoseksualnost poremećaj koji neće uzeti maha, jer mislim da je šteta s obzriom na potencijal koji ljudska vrsta još uvijek ima, unatoč Thompsonovoj publici.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 19:17 (naxeem).
16 godina
neaktivan

@zoran123456.. kao prvo čestitam ti na hrabrosti..
inače sam deklarativno za slobodni izbor i sva prava koja si naveo,međutim to se ne postiže "preko noći",to je proces..
a i inače su to  osjetljiva pitanja,uz abortus i ine slične..
na tome se lome i uljđenije zemnje od naše..

"više volim pametnog i civiliziranog homoseksualca, nego glupog i primitivnog hetera"..parafraza one prkačinove o hrvatima i srbima..

Moj PC  
4 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kada sam vidio nazv teme morao sam da pročitam, i mogu vidjeti da na forumu ima članova sa raličitim pogledima što se tiče ove teme. Ja opčenio sam prema svemu otvoren, ali prema ovome baš nisam(nažalost), dali ej to zbog okruženja ili uvjerenja, neznam.

Moj je stav je da ih ne odobravam ni prema jednoj osnovi, jer to jednostavno neprirodno. A za prihvačanje toga smo mi ljudi sami krivi jer u posljednjih 50 g. ljudi sve više su prema svemu tolerantni, kao prema ovome tako i prema razvodu varanju partnera...

Ja poštujem, te ljude ali ništa više, a kada čujem da netko hoče posvojiti dijete, diže mi se kosa na glavi. Sječam se jednoga članka u novinama kada je pisalo da je muškarac rodio i to me zainteresiralo(kao u onom filmu o schwacnegeruBelji se), a ono žena se kirurški "preobrazila" u mušakarcaNeodlučan...

Moj stav je najlaške sročiti ovako: "da je to prirodno, bog bi stvorio Adama i Stevu a ne Adama i Evu"

Shvačam da sam ograničen, ali što češBelji se

S budalama se ne isplati svađati.Prvo te spuste na svoj nivo,a onda te dotuku s iskustvom ! ! !
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Gay Friendly radno okruženje?
zoran123456 kaže...
Radim nekoliko godina u informatičkoj branši .... U mojem poslu traži se velika doza kreativnosti, odgovornost za kompletan projekat, komunikativnost u timu i strateško razmišljanje u smislu "što ćemo s konkurencijom", "gdje se vidimo za 5 godina" isl. ..... kuckajući besmislene (?) linije koda u Visual Studiu,.... međutim, znajući da upravo vodim razgovor s osobom kojoj se na jedan način gadiš, i koja te smatra bolesnim i hendikepiranim, koja ima psihički poremećaj i koja ga može zaraziti - ....

1.) Ako je glavni i najvažniji pokazatelj "normalnosti" ...

Inače, lijepo je znati da na ovom forumu ima gay friendly osoba, pozdrav njima Osmijeh a homofobima samo napomena da će i oni jednog dana biti roditelji, i da postoji mogućnost da njihovo dijete bude "tetkica". Neka sami odluče hoće li svoje dijete smatrati psihički poremećenim, manje vrijednim te ga se odreći i uskratiti mu roditeljsku ljubav, ili će ga prihvatiti ... 

S obzirom da si peder, dao bih ruku u vatru da programiraš na Macu! :) - (šalim se, ali ne mogu odoljeti).

Vidiš, ovakav tip šala sasvim je prihvaljiv nekim homoseksualcima koje poznajem, dapače, smiješno im je i dobijem odgovor u stilu "yebat ću te, pa ćeš vidjet tko je peder!". - Bitan je kontekst i namjera izjava.

Kao što sam već rekao, to što si homoseksualac, ne znači da si manje vrijedan društvu ni struci, jer funkcioniranje društva nije zasnovano niti uvjetovano biologijom. Seks jest vrlo bitna stavka, ali može se izostaviti iz poslovne sfere.

Normalnost bih volio izbjeći. Vidim i na ovoj temi heteroseksualce koji nisu normalni. Seks ne garantira zdravlje, ni fizičko, a bogme ni psihičko.

Smatrati nešto poremećajem, ne znači to i mrziti. Ima puno roditelja i bolesne djece, (a kamoli one s poremećajima) koji vole svoju djecu i pružaju im svu ljubav te ih prihvaćaju. To isto društvo treba činiti i s homoseksualcima - ne diskriminirati, ne šikanirati i ne maltretirati.

Sve što sam napisao nije mišljenje BUG d.o.o., nego je isključivo moje mišljenje na koje imam pravo po članku 38. Ustava Republike Hrvatske koji jamči slobodu mišljenja i izražavanja misli.
16 godina
RE: Gay Friendly radno okruženje ?O
Dugi kaže...

Čitao sam malo ovaj topic i vrlo me iznenađuje činjenica da svrstavate homosexualnost u neprirodan poremečaj za koji je kriva majka koja je bila pod stresom u trudnoći.... sexualnost nije genetiučki određena... i ja kao homosexualac i vi kao zadrti strejteri imamo iste gene... mislim zar se nitko od vas ne sječa biologije u srednjoj školi... svatko, ali baš svatko tijekom puberteta otkriva svoju sexualnost, i svatko i da opet ponovim SVI tjekom puberteta osječamo sexualnu privlačnost prema oba spola... i koliko si vi zadrti homofobi utovljavali u glavu da to nije istina, istina je... nije vas nikad privlačio best frend... ili niste zajedno drkali kao klinci.... ono please....

A svi crnci samo jednu pohanu piletinu, ono Smijeh

Ja ne da nisam nikad o bilo kojem frendu razmišljao kao o nekome tko me privlači nego mi nije padalo na pamet bacit drkicu sa nekim od njih. Molim te da ovakva generaliziranja, koja pišu kojekakvi "stručnjaci" ostaviš na stranu.

I eto... ja nisam homofob, ali baš sam uvjeren da je seksualnost genetski uvjetovana. Mene nitko nije usmjeravao koga i što moram voljeti, a pogotovo ne što me treba privlačiti. Vrlo sam brzo shvatio da su žene moj "bol" i to nije bilo kroz nikakva iskustva drkanja uz frendove, niti mudra promišljanja o tomu što trebam odabrati. Tijelo i mozak su rekli svoje na blizinu ženske osobe ;)

E sad... ja sam jedan od likova koji se ne planiraju ženiti (nikad ne reci nikad, ali trenutno mi treba samo koliba u planini i ništa više :). Ne da mi se, nije to za mene, ne trpim veze i štop je najbitnije - ne smatram monogamnost prirodnom i ljude ne smatram monogamnim bićima. Dakle, nisam nikakav zadrti seljober koji vjeruje u razne bogove i nauke raznih struja, a već ovakvim svojim razmišljanjem iskačem iz "normale" ovoga društva.

Ali da ne kenjam previše, želio bih ti napomenuti jednu stvar. Ljudi su iznimno GLUPA bića i za 50 ili 100 godina ćemo se mi danas, iako vam je to možda teško shvatiti, ljudima iz toga doba činiti kao teške primitivčine... jednako tako bit će slučaj i za te ljude, narednih 100 godina iza njih.

Razna istraživanja psihe, a da ne spominjem mozga kao organa, unatoč velikoj popularnosti i milijun tumačenja jesu - NIŠTA. Jedna oveća hrpa smeća.

Psihologija je filozofija bez previše temelja (naravno, postoje grane koje su iznimka) i mijenja se kako vjetar puše. Što je i normalno, jer ljudi su još PREGLUPI da bi shvatili sami sebe.

Eto toliko... o genima i biologiji ne bih, jer evolucija je poprilično jasna, a sama činjenica da kroz evoluciju gay populacija nije nestala meni govori da ipak takve jedinke imaju određenu svrhu u društvu.

Možda neće prenijeti gene i sudjelovati u danjem biloškom razvoju društva...barem ne direktno, ali bilo bi vrlo zanimljivo vidjeti što bi ljudi kenjali da je recimo Tesla bio gay.

Kako bi zadrtim ljudima leglo da je jedna "peder*ina" (naziv najčešće korišten u ovoj banana državi) odgovorna za ovoliki razvoj ljudi?

Poznavajući Hrvate i Balkan, vjerojatno bi čovjeka raščetvorili prije nego bi "obavio svoje" i danas ne bi ovdje tipkali o gayevima nego bi možda tek imali osnovnu aparaturu na izmjeničnu struju Smijeh

Tko zna :)

16 godina
neaktivan

m-dipl kaže:"Gay pride je jedna od najglupljih pi_darija koje postoje, a posebno je glupa ako za cilj ima senzibilizirati javnost jer postiže upravo suprotan učinak. "

mislim da nisi u pravu: ne radi se toliko o senzibilizaciji,koliko u provokaciji,da se skrene pozornost ..
tako se to radi..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
ivan262 kaže...

Shvačam da sam ograničen, ali što češBelji se

Razbiti barijere. Probuditi se kao bolji covjek nego sto si bio jucer. Rince & repeat.

Intoxicate your brain with what I say - if not, you'll lie knee-deep in trouble.
17 godina
zoran123456 kaže...

1.) Ako je glavni i najvažniji pokazatelj "normalnosti" privlačnost ka osobi drugog spola, znači li to da drugi kriteriji i nisu presudni ? Što smatrate koje kriterije bi homoseksualna osoba morala ispunjavati da bude "normalna", a koje kriterije heterseksualna ? I smatrate li da su kriteriji koje ste upravo postavili VAŠI kriteriji, ili ste ih prihvatili kao normu "normalnog", centričnog ponašanja prihvatljivog društvu u kojem se nalazite ?

Normalna osoba bi se mogla definirati kao osoba koja nema neke fizicke ili psihicke nedostatke/poremecaje. Na primjer: Osoba sa Downovim sindromom moze biti straight ali ona nije normalna.

Osoba rodena sa 12 prstiju takodjer nije normalna. Osoba koja ima seksualnu sklonost prema psima takodjer nije normalna. Osoba koja ima seksualne sklonosti prema istom spolu - nije normalna.

To su moji kriteriji ali i uobicajeni kriteriji kod vecine ljudi. Neki izuzmu ovu zadnju abnormalnost, ali neznam zasto. Meni je to "isto".

2.) Smatrate li da je apsolutna želja baš svake osobe imati djecu i obitelj ? Ako je neprirodno imati seksualne odnose s osobom istog spola budući da na taj način nije moguće začeti dijete, koliko je prirodno roditi dijete "iz epruvete" ili putem "treće osobe" ?

Velika vecina zeli djecu. Dijete iz epruvete je stvoreno na neprirodan nacin, ali samo dijete, ako nije rodeno sa 19 prstiju je normalno.

3.) Budući da se većina vas slaže da smo pred zakonom svi jednaki i da svi moramo imati ista prava, znači li to da i (samo hipotetski gledano) homoseksualnim parovima nebi trebalo biti uskraćeno pravo na mogućnost posvajanja djeteta ?

Homoseksualci ne smiju imati pravo na djecu. Tog su se prava odrekli sa svojim "izborom" da budu homoseksualci. Takvo dijete je u startu zakinuto za normalan i stabilan zivot.

Još bih samo rekao nešto vezano za "gay parade" o kojima je bilo riječ. Radi se o "Gay Pride" održavanju, i nije vezano za nikakvu "paradu ljudi ponosnih što su pederi i žele to obznaniti cijelom svijetu" već o jednostavnoj činjenici da se kroz ovakva događanja već godinama ide s namjerom da se građani senzibiliziraju na LGBT populaciju i da iste prestanu biti stigmatizirane u društvu.

Gay Pride je obicno preseravanje i perverzija. To izgleda odvratno i izopaceno. U nekim gay paradama, goli "pederi" hodaju ulicama noseci samo nakurnjak ili tange i zvale se i sline jedni po drugima.

Bas i nije najbolji nacin da ih drustvo prihvati jelda? Takvog pedera bi i ja maznuo u glavu iako sam protiv bilo kakve agresije i nasilja.

Heteroseksualci nemaju takvu potrebu a i nebi im bilo to ni dopusteno kad bi htjeli. Da me ne shvatite krivo, nisu sigurno ni svi homoseksualci takvi, ali ti koji paradiraju stvaraju takvu sliku o SVIM homoseksualcima.

Eto, ne budem više kokodakao.

Inače, lijepo je znati da na ovom forumu ima gay friendly osoba, pozdrav njima Osmijeh a homofobima samo napomena da će i oni jednog dana biti roditelji, i da postoji mogućnost da njihovo dijete bude "tetkica". Neka sami odluče hoće li svoje dijete smatrati psihički poremećenim, manje vrijednim te ga se odreći i uskratiti mu roditeljsku ljubav, ili će ga prihvatiti ... 

Svoje dijete bi smatrao psihickim bolesnikom. Poslao bi ga psihijatru na promatranje, a ako bi mi dijete vec bilo punoljetno i zaposleno, dao bi mu oglasnik da si trazi stan. Pod mojim krovom sigurno nebi mogao dovoditi decke.

Smijesno kako pozdravljas samo selektivnu grupu ljudi. Mislio sam da ste vi za jednakost i da prihvacate svakoga.

Podrav! ;)

- Psiho246
17 godina
neaktivan
RE: Gay Friendly radno okruženje ?O
eevek kaže...

Poznavajući Hrvate i Balkan,

Uvijek mi je zanimljivo kako se mora spominjati taj balkan jer se vjerojatno aludira na zaostalost, primitivizam pa najbolje da tome još dodamo i krvnu osvetu.

Nitko ne kaže misli li na te primitivne hrvate prije devedesetih ili poslije devedesetih.

Vjerojatno su i OVDJE balkanski hrvati na djelu.

A možda da za usporedbu balkanaca svagdje u svijetu potražimo i nešto o švicarskim balkancima, engleskim...

Sada sam u OT, ali isto si je dozvolio i autor teme koji bi ju trebao usmjeravati.

Davorka Ručević - Kasandra... forever :)
17 godina

Koja je najgora kletva na Balkanu?

- Dabogda ti sin doveo zeta.

Nije se usr*o onaj kojem je daleko zahod, nego onaj ko je kasno krenuo.

3 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Samo da dodam na to gore... "Velika vecina zeli djecu. Dijete iz epruvete je stvoreno na neprirodan nacin, ali samo dijete, ako nije rodeno sa 19 prstiju je normalno." - zapravo nije neprirodan način: i dalje se spajaju jajna stanica i spermij. Posve prirodno. Mehanika je manje bitna. - Kod homoseksualaca to nije slučaj jer nema teorije da se razvije potomak.

DrNasty kaže...

U Hrvatskoj bi rekli, čuo sam nedavno: dabogda ti sin bio crnac po boji kože, pravoslavac po vjeri, peder u seksu i Slovenac po karakteru.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 19:49 (naxeem).
17 godina

Svoje političko uvjerenje, niti svoj stav o ovoj temi ovdje jednostavno neću iznositi

ovoj temi jednostavno nije mjesto na informatičkom forumu, ovdje me ne interesira ničije mišljenje o politici, ne interesira me ni tko je koje nacionalnosti, ne interesira me ni tko je vjernik, a tko nije, niti me interesira tko je straight, a tko nije

Smatram da isto tako ova pitanja ne treba pokretati u poduzeću, niti naglašavati ikakvu svoju pripadnost ikakvoj grupi ili skupini, na poslu je jedino relevantno to tko i kako radi, drugim riječima na poslu gledaj ono od čega živiš

0 0 hvala 0
17 godina
DrNasty kaže...

Ahahahah!

Vrijeme je za viceve. :P

Oprostite na offtopicu, ali jednostavno sam morao.

Ionako me sam moderator naveo na to. :P

Inace, nije nista uvredljivo, samo smijesno, ^_^

- Psiho246
16 godina
protjeran

Pederi i pederice su nenormalne (poremecene) osobe i ne mozete reci da su normalne ni pod koji uvjetima!!!!!!!

a.k.a dr. House, ali to je ime bilo zauzeto....
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
neaktivan
zoran123456 kaže...

1.) Ako je glavni i najvažniji pokazatelj "normalnosti" privlačnost ka osobi drugog spola, znači li to da drugi kriteriji i nisu presudni ? Što smatrate koje kriterije bi homoseksualna osoba morala ispunjavati da bude "normalna", a koje kriterije heterseksualna ? I smatrate li da su kriteriji koje ste upravo postavili VAŠI kriteriji, ili ste ih prihvatili kao normu "normalnog", centričnog ponašanja prihvatljivog društvu u kojem se nalazite ?

2.) Smatrate li da je apsolutna želja baš svake osobe imati djecu i obitelj ? Ako je neprirodno imati seksualne odnose s osobom istog spola budući da na taj način nije moguće začeti dijete, koliko je prirodno roditi dijete "iz epruvete" ili putem "treće osobe" ?

3.) Budući da se većina vas slaže da smo pred zakonom svi jednaki i da svi moramo imati ista prava, znači li to da i (samo hipotetski gledano) homoseksualnim parovima nebi trebalo biti uskraćeno pravo na mogućnost posvajanja djeteta ?

1) radi se o sexualnoj normalnosti..homosexualna osoba moze bit normalna po svemu osim po svojoj sexualnosti, po kojoj po svakoj logici nije normalna..ako to postoji, i vise ljudi su homosexualni, pa i zivotinje, to i dalje ne znaci da je 'normalno'

2) svaka osoba ima prirodni nagon da ima djecu..imamo ljude koji ne zele nikako djecu, ali ne radi toga sto su tako rodjeni, nego zato sto im finansije ne dozvoljavaju, isfrustrirane su radi necega, il neki problem u djetinstvu itd..koliko je prirodno roditi dijete iz epruvete ili trece osobe..prvo nije prirodno, ali na neki nacin dodje na isto, ako je u pitanju problem da muz i zena imaju dijete, a od trece osobe je potpuno nenormalno..dijete, kao ljudsko bice, ima svoja prava, a jedno od njih je da zna ko mu je otac, a ko mati..zelis li ti da saznas da ti je otac homosexualac i kresno neku curu samo da dobije dijete, a ti o toj zeni nemas pojma ni ko je ni gdje je..

3)usvajanje djeteta je nesto sto bi trebalo biti omoguceno homosexualnim parovima..djetetu ce svakako bit bolje uz dva oca ili dvije mame nego bez igdje ikoga..ono sto treba bit uskraceno homosexualnim parovima je da radjaju djecu..da preko trece osobe, lezbejka zatrudni, ili peder kresne neku samo da mu rodi dijete..u tom slucaju se prava homosexualne osobe protive pravu djeteta, a to je da ima neki svoj identitet, da ima oca i mater, da zna ko su itd..

sto se tice Gay Pride..znamo svi da postoje pederi, znamo sta rade, i ne zelimo na ulicama vidjeti polugole homice kako se masovno zvalje, hodaju u uskim gacicama i ponasaju ko droljice..senzibiliranje gradjana ide drugacije, te parade su prosto primitivizam..

postoji mogucnost da ce moje dijete biti tetkica, i da li cu ga smatrati psihicki poremecenim ?

da, hocu..

da li cu ga smatrati manje vrijednim, uskratiti mu ljubav itd..NE, nikad..

smatrat cu da ima psihicki poremecaj, da je tako stvoren, da to nije normalno, al sto bih ga manje volio il nesto slicno ??

isto tako ako mi dijete, nedaj Boze, bude hendikepirana osoba, da li cu ga smatrat poremecenom ?

pa hocu, zato sto to jest, ali to ne govori nista o njemu kao ljudskom bicu, i kao takvog cu ga volit jos vise..

kad bih imo gay sina, bilo bi mi zao sto je takav, radi njega..ostalo je sve isto..

17 godina
naxeem kaže...

Interesantan osvrt, Drago; nadasve zanimljiv, ali moram reći da se (očekivano) ne slažem.

Zašto?

Prije svega zato što si uporedio uporabu "prirodno" u mom tekstu s uporabom "prirodno" kod stvari koje su u sferi društva, biheviorizma, psihologije ili sociologije općenito.

Ja pokušavam znanstvenom metodom svođenja na najmanji zajednički nazivnik definirati gdje završava nagon, a gdje počinje svjesna odluka.

Naravno da istospolni seks i druženje mogu biti svjesna odluka, ali privlačnost je kemijska procedura reakcija određenog organizma na feromone i realno spada u nagonski efekt. Kada ja kao heteroseksualac imam interakciju sa zgodnom golom ženom, ne odlučujem o tome da mi je privlačna, već se to dešava nagonski; neke stvari tu mogu kontrolirati, ali ne i osjećaj privlačnosti.

Pravi homoseksualac nema reakciju prema ženi, već prema muškarcu.

Ja nemam problema s tvojom motivacijom za diskusiju i sa stavom koji zauzimaš, već s eksplikacijom odnosno procedurom objašnjavanja.

U stvarima ljudskog društva upravo riječ "prirodno" nema nikakvog značaja. U stvarima prirode - jednako, jer priroda definira što je prirodno (a sve što se pojavi - to jest), a ne čovjek. Možeš reći da je neka biljka zelene boje, da je voda mokra, ali za bilo koju objektivnu pojavu u ljudskom društvu ili van njega, u prirodi, davati atirbut "prirodna" ili "neprirodna" jednostavno nema nikakvog smisla. Da li je crna ruža - "neprirodna"? Da li je homoseksualna čimpanza ili pingivn neprirodan. Kako onda postoji u prirodi? Da li je tip koji se brije svako jutro, odijeva odijelo i stavlja kravatu prirodan, a bradonja koji se ne brije, nosi haljine i živi u samostanskom celibatu "neprirodan"? A obojica izviru iz te iste prirode.

Radi se o voljnim postupcima koji su ili svi prirodni, ili svi neprirodni, pa i "najprirodniji" među nama je i najneprirodniji.

Ti svoj vrijednosni sud, baziran na moralnim i etičkim uvjerenjima predstavljaš kao logičku prosudbu.

Funkcionalno nije istoznačno prirodnome kako ti pokušavaš predstaviti. Prirodno je sve što se javlja u prirodi, pa i površno gledana "disfunkcionalnost". Ti si "funkcionalnost" i "logičnost" naveo kao aksiome, a nisi objasnio zašto je homoseksualnost u ljudi (i drugih životinja) disfunkcionalna izuzev što ne proizvodi potomstvo. 

Srećom, ljudi nisu oranice koje treba izorati i zasijati da bi imale smisla. Da je tako, svi bismo kad nam djeca stasaju, mogli tražiti da nas se eutanazira, a oni neplodni, pederi, lezbe i seksualno nezainteresirani ili nemoćni i prije.

Sa stanovišta funkcionalnosti u ljudskom društvu, a raspravljamo o pitanju homoseksualnosti u društvu, dobro socijaliziran homoseksualac, kao i heteroseksualac bez potomstva se čine bitno "funkcionalnijima" od heteroseksualnog sociopata s hrpom djece zato jer to i jesu. Sociopati ipak postoje. Zašto? Koji je smisao?

Što ako smisla - nema? Koji je smisao mokraćovoda koji ide kroz prostatu, kod muškaraca? Nema ga, posljedica je evolucije koja se ne vodi "krajnjim ciljem" već se radi o procesu gdje je "good enough" kvalifikacija da se ide dalje.

U svom razmatranju zauzimaš, među ostalim,  implicitno antropocentrično stanovište da u svemu postoji jedan "krajnji smisao", a za to nisi dao nikakav dokaz. 

Što se zadnje rečenice tiče: "Duhovitost na stranu, ali svakako se nadam da homoseksualnost nije normalna i da je poremećaj koji neće uzeti maha, jer mislim da je šteta s obzriom na potencijal koji ljudska vrsta još uvijek ima, unatoč Thompsonovoj publici." ne znam što bih ti rekao i da li je ona zapravo zajebancija ili si ti ozbiljno mislio.

Homoseksualnost u životinjskom svijetu (u koji spadamo i mi) je po svoj prilici oduvijek prisutna. Računa se da je među ljudskom vrstom u prosjeku 10-tak posto onih s homoseksualnim sklonostima. Ne postoji nikakav dokaz da se taj broj povećava ili smanjuje kroz vijekove, iako postoje društva i periodi u kojima je društveno prihvaćanje veće, manje ili ga nema. Dakle, taj "poremećaj" je "uzeo maha" koliko ga oduvijek ima i mislim da se ne trebaš bojati da ćeš iznenada popederiti.

Također, govoriti o tome kao "poremećaju" je isto kao govoriti o zelenoj boji očiju kao "poremećaju", jer je zelenookih apsolutno najmanje na svijetu, pa su "poremećeni", u odnosu na smeđe i plave oči kojih je 90% u svjetskoj populaciji.

This space for rent!
17 godina

Ajmo se malo zafrkavati,

evo još jednog vica:

Ostao tip bez posla i zove odvjetnika telefonom.

Nakon što mu je objasnio o čemu se radi odvjetnik ga pita:
Gospodine, jeste li crnac?

Ne, nisam.

Jeste li Židov?

Nisam.- odgovara tip ponovno

A, jeste li gay?

Nisam. - ponovno tip odgovori

Hmm,pošto po glasu čujem da niste ni žensko, žao mi je gospodine, ne mogu vam nikako pomoći - reče mu odvjetnik i spusti slušalicu

p.s. e u ovom i jest bit da se naglašava pripadnost nekoj skupini i čine parade, zahtjev za stjecanjem privilegija na osnovu pripadnosti

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Uuuu čini se da je ova tema okupljalište moderatora Poljubac, ja inače mrzim sve sexualce, to su niža bića sa odurnim mislima, skaču jedni po drugima, debilno se ponašaju, proizvode čudne zvukove i sline na sve strane ... pa ti radi pored te stoke...fujjj

... ovoliki je bija, majke mi...
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Floki kaže...

Ajmo se malo zafrkavati,

evo još jednog vica:

Ostao tip bez posla i zove odvjetnika telefonom.

Nakon što mu je objasnio o čemu se radi odvjetnik ga pita:
Gospodine, jeste li crnac?

Ne, nisam.

Jeste li Židov?

Nisam.- odgovara tip ponovno

A, jeste li gay?

Nisam. - ponovno tip odgovori

Hmm,pošto po glasu čujem da niste ni žensko, žao mi je gospodine, ne mogu vam nikako pomoći - reče mu odvjetnik i spusti slušalicu

p.s. e u ovom i jest bit da se naglašava pripadnost nekoj skupini i čine parade, zahtjev za stjecanjem privilegija na osnovu pripadnosti

ima ona zest epizoda southpark, nesto hate crime, ako je neko gledo :D

cartman pogodio onog crnca kamenom, i u zatvor radi rasizma xD

off topic, znam..al mislim da vecina ljudi koji ne vole homosexualce, nije zato sto su takvi kakvi jesu, nego radi toga sto prave toliku frku oko toga..kaze ne smije pricat s gazdom jer zna da se gazdi gadi ono sto on voli u krevetu..stvarno nema smisla..znaci ja koji volim death metal i sto mi je zest vidjet spot od cannibal corpse treba me bit strah stat pred svog zalizanog sefa koji obozava sabana il izvornu sevdah muziku, i kojem se gadi ovo moje i najradije bi nas sve pobio..zaboli me za njim, da izvines..a i zaboli njega za mnom, ko da ja sad trebam svima nabijat na glavu ja volim perverzne spotove, prihvatite me kao takvog..nisu homosexualci ni u kakvoj losijoj poziciji nego bilo ko drugi koji ima neke 'drugacije' sklonosti, nego to samo koriste..

i da se vratimo skroz topicu..zasto bi ured trebao bit gay friendly ??

il friendly prema bilo cemu drugacijem, il sta..ne brani ti niko da budes sta hoces, kad odes na poso radi svoj poso i tacka..stvari koje se drugima ne svidjaju zadrzi za sebe, il jos bolje, u svakom slucaju zadrzi za sebe, i gotovo..na poso ides da radis, i ako to sto si gay ne utice na to kako radis onda nemas sta kukat o tome..

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Uuuu čini se da je ova tema okupljalište moderatora Poljubac, ja inače mrzim sve sexualce, to su niža bića sa odurnim mislima, skaču jedni po drugima, debilno se ponašaju, proizvode čudne zvukove i sline na sve strane ... pa ti radi pored te stoke...fujjj

Povrh toga, nisu niti zadovoljni kolegama sexualcima koji misle malo drugačije. :D

The candle flame gutters. Its little pool of light trembles. Darkness gathers. The demons begin to stir.
17 godina
M_dipl. kaže...
seneka kaže...

m-dipl kaže:"Gay pride je jedna od najglupljih pi_darija koje postoje, a posebno je glupa ako za cilj ima senzibilizirati javnost jer postiže upravo suprotan učinak. "

mislim da nisi u pravu: ne radi se toliko o senzibilizaciji,koliko u provokaciji,da se skrene pozornost ..
tako se to radi..

Onda je još besmislenije. Onda se zapravo radi o provokaciji i skretanju pozornosti koje za krajnji cilj ima nekakav oblik društvene jednakosti, a sastavni je dio svakog oblika jednakosti (ako govorimo o društvenoj sferi) upravo ne-skretanje pozornosti, tj. želja da se ljudi promatraju isto neovisno o svim tim različitostima, tim više je to promašena stvar, bar po mom sudu.

takve parade nemaju za cilj stvaranje jednakosti, nego dobijanje privilegija na osnovu pripadnosti

želi se stvoriti klima u društvu da npr. ti kao manager u poduzeću koje mora otpuštati dobro razmisliš prije nego otpustiš nekog tko se može obratiti kakvoj udruzi, ili gay ili ženskoj ili bilo kojoj od takvih

žele te dovesti u situaciju da se bojiš da ti netko ne prišije etiketu tipa homofob, muški šovinist ili nacionalist

na kraju otpuštaš tipa koji nema svoju udrugu koja ga brani, pa može biti i najbolji na poslu, ali ti se bojiš etikete

za to je već smišljen i pojam koji se često upotrebljava u javnosti, a zove se "pozitivna diskriminacija"

pa tko je u biti ugrožen

to je već pitanje

5 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne smatram se homofobom i smatram da je seksualna orijentacija privatna stvar svakog pojedinca, ali tko god kaze da je normalno(prirodno) da 2 osobe istog spola budu u vezi i imaju seksualne odnose, ili nije normalan ili laze sam sebe...

Ništa nije tako neefektivno kao efikasno izvođenje aktivnosti koje nisu potrebne.

1 3 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam ja prirodno upotrijebio kao oznaku za ono što dolazi iz prirode, već jednoznačnicu i aksiom onoga što priroda treba. Ako definiramo prirodno kao "ono što dolazi iz prirode", onda je sve prirodno, pa čak i anorganski produkt ljudskog rada, jer dolazi kao resurs iz Zemlje. Što je onda uopće neprirodno?

Ja sam kao polazišnu točku uzeo nešto što je sve, samo ne antropocentrično, već radije biocentrično s obzirom da sam u postavljanju teze krenuo od osnovnih potreba razvoja bioloških sustava i zapravo svih živih sustava.

Stanovište da postoji krajnji smisao smatram aksiomom, jer ga dokazuje evolucija: krajnji cilj, ako marginaliziramo svijest ljudi, mora biti krajnji cilj svakog živog organizma, od čovjeka do amebe i obrnuto, a to je reprodukcija.

Nije to moje uvjerenje, već znanstvena činjenica. Naravno, ako ću sada reći da života nema bez reprodukcije, napast ćeš me abiogenezom i teorijama koje su nekom ozbiljnijem slučaju za Krešimira Miška u večerašnjem terminu. Stoga ću se suzdržati od te izjave, iako je slobodno možemo uzeti kao činjenicu ako ograničimo kontekst barem na ono što je dokazano i što poznajemo, a nisu puste teorije.

U slučaju da utvrdimo da se vodimo najosnovnijom značajkom svakog živog bića (dakle nikako antropocentrična tvrdnja) možemo sa sigurnošću reći da je to razmnožavanje, bez kojeg života jednostavno nema. Aseksualno ili seksualno, razmnožavanje je temelj.

Iz toga logički možemo zaključiti da je nemogućnost razmnožavanja apsolutna nefunkcionalnost jedinke u najbitnijem segmentu za preživljavanje.

Ako ćemo prirodu, odnosno živi svijet, svesti na minimum bitnoga, onda je i jedinka nesposobna za razmnožavanje apsolutno beskorisna (osim kao hrana) ostatku populacije, a posve beskorisna vrsti i njenom preživljavanju.

Da, smatram da je preživljavanje kritičan i najbitniji element svog života na Zemlji, jer realno, osnovni nagon svake vrste je upravo preživljavanje, a promatranjem ne-svjesnog ostatka živog svijeta, već smo nebrojeno puta dokazali da se sve što se dešava oko nas svodi na borbu za preživljavanje svih vrsta.

To što su ljudi toliko napredni da imaju posve jednu novi dimenziju življenja, ne znači da nemaju ono biološku i osnovnu dimenziju koju dijele sa svim živim u okolini. To što životinje i ljudi sebi mogu priuštiti homoseksualnost u 10% populacije, ne znači da rast takve populacije nebi bio štetan. Dapače, sigurno je da mi prestankom seksanja ljudska vrsta izumrla ukoliko se priroda (evolucija) nebi pobrinula za neku drugu vrstu produljenja vrste. Nagla apstinencija dovela bi nas do sudbine dinosaura.

Ne znam jesi li pročitao sve moje postove, pogotovo prvi traktat, ali tamo možeš primijetiti i da sam vrlo jasno naglasio da homoseksualce, unatoč biološkoj beskorisnosti (osim kao humusa nakon smrti) smatram jednakopravnim i jednako važnim pripadnicima društva i to upravo zbog toga što ljudska bića imaju nebrojeno mnogo više kvaliteta od puke reprodukcije. Da, doprinosom društvu u cjelini doprinose i vrsti, ali posve indirektno.

Dobar programer, poput autora teme, može biti itekako koristan ljudskoj vrsti indirektno pomažući u tehnološkom razvoju cijelog društva, pa tako i onih reproduktivno sposobnih jedinki. Također sam vrlo jasno naglasio da je homoseksualnost nebitan faktor za poslovnu funkcionalnost pojedinca, što i jest centralna tema.

Citirana rečenica jest malo cinična, što sam dao i naslutiti načinom na koji sam to napisao.

Zelene oči mogle bi biti poremećaj samo ako ta boja nešto remeti, a s obzirom da ne remeti vid jedinke, ne vidim niti jedan razlog da se naziva poremećajem. Osim ako remeti neku drugu funkcionalnost organizma? - Homoseksualizam direktno remeti reproduktivnu funkcionalnost promatrane jedinke, što se kosi s jednom od okosnica života - razmnožavanjem. Dijelom definicije živog bića.

Ponavljam, da se nebi zaboravilo, to ne znači da su homoseksualci društveno beskorisni ili općenito loši pripadnici ljudske vrste, već isključivo biološki.

Nekako stalno imam osjećaj da ignoriraš polovicu mojeg komentara koja se odnosi na društvenu kvalitetu i naslov teme i marginaliziraš je u odnosu na moj komentar o jednom bitnom, ali manjem segmentu odrednice ljudskog bića i homoseksualizma gledanog kroz prizmu obične biologije.

17 godina

Dovoljno je samo pogledati holywood-ske filmove koji se snimaju u zadnjih 20 godina

skoro uvijek je negativac bijeli hetero muškarac, on je zlostavljač, on je nasilnik, on je "fob" svake vrste

uz neke iznimke, svi ostali su po defaultu dobri, i žene i manjine (američke) i gay-evi

e samo, bijeli hetero muškarac treba dokazati da je dobar, ostale skupine su po defaultu dobre

dakle, ako pripadaš u tu skupinu bijeli hetero muškarac, čuvaj se etikete

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

sve je to u redu, ali onaj gay pride kad marširaju zagrebom i kao da govore: "gle me, ja sam gay!!!!" to nije u redu, onda i rade razliku, ja sam gay, a ti nisi, različiti smo, ljudima je onda teže prihvatit, ali hej to je samo moje razmišljanje.

2 0 hvala 0
17 godina
Floki kaže...

Dovoljno je samo pogledati holywood-ske filmove koji se snimaju u zadnjih 20 godina

skoro uvijek je negativac bijeli hetero muškarac, on je zlostavljač, on je nasilnik, on je "fob" svake vrste

uz neke iznimke, svi ostali su po defaultu dobri, i žene i manjine (američke) i gay-evi

e samo, bijeli hetero muškarac treba dokazati da je dobar, ostale skupine su po defaultu dobre

Tu se ne bih slozio sa tobom.

Obicno je u Americkim filmovima Rus negativac.

Crnci i ne prolaze bas najbolje, jos uvijek ima masa filmova di se prikazuje samo jedan crni glumac tek tolko zbog statistike.

I taj jedan obicno umre nasilnom smrcu i obicno utjelovljuje neke ruzne stereotipe.

- Psiho246
17 godina
Mikovic_xD kaže...

sve je to u redu, ali onaj gay pride kad marširaju zagrebom i kao da govore: "gle me, ja sam gay!!!!" to nije u redu, onda i rade razliku, ja sam gay, a ti nisi, različiti smo, ljudima je onda teže prihvatit, ali hej to je samo moje razmišljanje.

pa takvi što rade te pride-ove i hoće razliku, jer im razlika daje privilegije

ako nema razlike, nema ni privlegije

17 godina
Psiho246 kaže...
Floki kaže...

Tu se ne bih slozio sa tobom.

Obicno je u Americkim filmovima Rus negativac.

Crnci i ne prolaze bas najbolje, jos uvijek ima masa filmova di se prikazuje samo jedan crni glumac tek tolko zbog statistike.

I taj jedan obicno umre nasilnom smrcu i obicno utjelovljuje neke ruzne stereotipe.

ne stari, pogledaj pažljivije nove filmove, one od 90.-tih naovamo

jedan jedini stereotip postoji, negativac je bijeli hetero muškarac,

a i Rus se uiklapa u tu shemu

slučajno?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.1.2010 22:05 (Floki).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice