Pozdrav!
Kako se i sam namjeravam uskoro ubaciti u remote contracting imam pokoje pitanje vezano uz to. Odgovori su možda očiti ali eto :)
Znači, u pravilu remote contracting je B2B stil poslovanja koji se odvija tako da se mjesečno izdaje račun 'poslodavcu', ne?
Zanima me kako to ide kod dogovora cijena s obzirom da generalno ispada da je remote contracting samo zamjena za pravo zaposlenje koje se nemože naravno postići jer poslodavac ne posluje unutar zemlje.
Recimo da ste zaista zaposleni kod poslodavca i da vam nudi godišnji bruto od 80k eura; kako se taj dio preslika na ovu situaciju? Ne radi se o plaći kao takvoj niti davanjima koje poslodavac mora u svojoj državi isplaćivati.
Jel onda zapravo složite satnicu po kojoj će se posao naplaćivati a koja je pandam plaći u svom iznosu?
Hvala!
Poprati malo sto porezna radi sad kad se tako ugovori definiraju. Satnica, godisnji, mjesecne isplate itd. Dosta problema sada s tim i pausalnim obrtima. Radje si rjesi ugovor na nacin da dobijes X novaca za projekt, bez satnice, godisnjeg itd.