VB 2008 Express Splash screen

poruka: 7
|
čitano: 2.158
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Kako napraviti da se kod pokretanja aplikacije glavna forma ne prikazuje dok je vidljiv Spash screen?

Imam MDI (multiple-document interface) aplikaciju sa napravljenom Splash screen formom. U Application tabu Application Propertiesa imam definirano da se aplikacija pokreće iz glavne forme, koja je MDIParent.  Moram li koristiti Sub Main podprogram u modulu za pokretanje aplikacije?

Pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
RE: VB 2008 Express Splash screen

Pozdrav

Pa moj savjet bi ti bio da si definiraš da ti je glavna forma za pokretanje Splash Screen. Nakon toga modificiraš splash screen tako da on pokreće glavnu formu. Mislim to je najjednostavnije.

Drugi način je da pokrećeš splash screen iz glavne forme (na form load glavne forme) i onda dotle sakriješ glavnu formu (možeš minimizirat itd....) pa dok splash rješi svoje, digneš natrag glavnu formu. Nedostatak toga načina je da se glavna forma bude vidjela kak se minimizira, itd. Nebi preporučao.

Možeš napraviti i da se pokrene i glavna forma i splash screen, ali splash iznad glavne forme i sa fokusom, a dotle se ne može pristupiti glavnoj formi (Enabled = false) i kad je gotova splash forma onda omogućiti glavnu formu. To je pomeni najbolji način. Sad ako budeš imao baš koji konkretan problem (kod) onda se javi. Nadam se da je pomoglo

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
Poruka je uređivana zadnji put čet 4.12.2008 10:05 (dado2202).
17 godina

Da, to se tako radi, stavis splashscreen kao glavnu formu, nakon sta ti preloada sve sta ima prebacis na "pravu" formu da je glavna i to je to.

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
dado2202 kaže...

Drugi način je da pokrećeš splash screen iz glavne forme (na form load glavne forme) i onda dotle sakriješ glavnu formu (možeš minimizirat itd....) pa dok splash rješi svoje, digneš natrag glavnu formu. Nedostatak toga načina je da se glavna forma bude vidjela kak se minimizira, itd. Nebi preporučao.

Siguran? Koliko znam load event se pali dok još nije prikazana forma, pa se ništa ne bi trebalo vidjeti.
17 godina
itf4n kaže..
 Siguran? Koliko znam load event se pali dok još nije prikazana forma, pa se ništa ne bi trebalo vidjeti.
Ma u pravu si kaj se toga tiče, valjda sam se kravo izrazio. Mislio sam da se bude vidjela dolje u taskbaru kao minimizirana (pa se može staviti u foreground), ali to se da riješiti. Evo ovaj code(C# code, ali to je jedno te isto) radi to dobro:

private void Form1_Load(object sender, System.EventArgs e)
{
    this.WindowState = FormWindowState.Minimized;
    this.ShowInTaskbar = false;
    Form2 forma = new Form2();
    forma.mainForm = this;
    forma.Show();
}

A u drugoj formi onda treba definirati u klasi

public Form mainForm;

i staviti code

private void Form2_Closed(object sender, System.EventArgs e)
{
    mainForm.ShowInTaskbar = true;
    mainForm.WindowState = FormWindowState.Normal;
}

AMD Phenom 9500, GA 790x DS4, RAM : 4 GB , ATI RADEON 4850, 750GB DISK SPACE, LOGITECH x540
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Problem je sto ne mogu izabrati SplashScreen kao startup formu. Ne pojavljuje se u padajucem izborniku za Startup formu.

Dodao sam u projekt SplashScreen kao novi objekt i VB rukuje s splash screen, ja nisam dodao nikakav kod za pojavljivanje splash screena. On se pojavljuje iznad glavne forme u modal nacinu sto znaci da se glavnoj formi ne moze pristupiti dok se ne ugasi Splash Screen, ali meni malo smeta sto splash screen stoji iznad glavne forme oko 2 sekunde.

0 0 hvala 0
17 godina
prihvaćeno rješenje

Napravit formu identičnu splashu pa ćeš ju moći postaviti kao startup.

Inače VB splash forme ne tretira kao forme, i jedini način da ju postaviš kao startup formu je da ideš u Application Settings, Splash Screen combobox.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice