Promjena oblika teksta

poruka: 13
|
čitano: 2.477
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Promjena oblika teksta

postoji li program koji će promjeniti oblik teksta pomoću pravila koje mu ja zadam?

npr. nešto što će

C/2007 N3 (Lulin)                      |2000|20090110.6414 | 1.212289 |0.999987 |136.8614 |338.5353 |178.3730 | 6.5 |10.0 | MPC 62581

(ovo se sve nalazi u jednom redu)

pretvoriti u

"C/2007 N3 (Lulin)" "Sol"
{
    Class "comet"
    Mesh "asteroid.cms"
    Texture "asteroid.jpg"
    Radius 3.0
    Albedo 0.1
    EllipticalOrbit
    {
        Period               12935261.8770043
        PericenterDistance    1.212289
        Eccentricity          0.999987
        Inclination          178.3730
        AscendingNode       338.5353
        ArgOfPericenter     136.8614
        MeanAnomaly       0.0
        Epoch           2454842.6414
    }
}

u oba dijela su isti podaci koji su različito raspoređeni. e sad... treba mi program kojem ja zadam pravila pomoću kojih će on uzeti neke podatke i te podatke unijeti na drugo mjesto. npr. da mu ja kažem da podatak iz prvog stupca tablice napiše između navodnika koji se nalaze ispred ''Sol'', da podatak iz četvrtog stupca napiše iza riječi PericenterDistance itd.

znate li možda za nešto takvo?

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.1.2009 3:21 (jurluk).

0 0 hvala 0
16 godina
RE: Promjena oblika teksta
znači ne postoji takvo nešto. ali moglo bi se isprogramirat. jel ima tko kakvih ideja
17 godina
moderator

Napravis si program s varijablama (Naziv, Class, Mesh, Texture...) i kad znas kako po redu idu varijable, tako ih vadis, funkcijama vezanim za stringove. Ocito je da ti znak pipe (|) odjeljuje vrijednost jedne varijable od druge.

Znaci, iz ulaznog stringa moras dobit poziciju prvog pipea, zatim kopiras tekst od pocetka stringa do pozicije pipea-1 u varijablu, pa obrisese taj prvi dio stringa, ukljucujuci prvi znak pipe. I dalje samo vrtis su petlju.

Ili uvezi podatke u Excel i kod uvoza odredi da ti varijable razdjeljuje pipe. Pa onda vidi sto mozes napraviti s tim vrijednostima...

Poruka je uređivana zadnji put ned 25.1.2009 2:44 (mbaksa).
16 godina
hvala. probat ću tako pa ću vidjet kako će ispast
16 godina
Promjena oblika teksta

evo probao sam napravit pomoću excela ali ne ispane dobro. ipak će trebati malo programirati. jel ima tko kakvu ideju? nisam baš veliki programer, tek se učim pa...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
jurluk kaže...

evo probao sam napravit pomoću excela ali ne ispane dobro.

Sto konkretno ne ispadne dobro?
16 godina
Promjena oblika teksta

brojevi ne budu oni koji trebaju biti

probao sam i tako da označim neki tupac pa idem oblikuj ćelije, ali ni jedna od onih kategorija u kartici broj ne odgovara obliku originala

notepad notepad
excel excel

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Probaj prije uvoza regionalne postavke u Windowsima prebaciti na USA ili tako nesto, gdje je decimalna tocka, a ne zarez kao kod nas.

16 godina
Promjena oblika teksta

e ovako. uspio sam dobit one brojeve koji su kao u originalnom fajlu. trebalo je prilikom unosa odabrat svaki stupac posebno i namjestit oblik podatka u stupcu na tekst. i što sad...

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Napravis novi makro koji ce ti ispisati u datoteku, na ekran ili kamo vec, podatke u formatu u kojem ti trebaju. Pogledajmalo ovu stranicu. Zanimljivi bi ti mogli biti dijelovi kod For Each cell In Selection.

16 godina
Promjena oblika teksta

mbaksa, sory što te gnjavim, ali vidim da ti znaš dosta o tome. bi li ti htio samo napravit kod za makronaredbu? jer ja se baš ne kužim previše u programiranje, a vidim da ti to znaš.

ako si voljan i ako imaš vremena dat ću ti upute kako bi to trebalo izgledat kad se exportira, jer ne treba sve prebacit. treba u excelu neka 4 stupca obrisat i još dodat dva u koje bi se upisali rezultati dvije komlicirane matematičke formule. i onda to sve exportirat u jednu txt datoteku pomoću makronaredbe.

ako ti se neda ili nemaš vremena, nema veze. razumijem te. onda ja odustajem od toga.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Zbilja se nemam vremena igrati s tim. Ako nikad nista nisi programirao, onda se ostavi toga. Ako jesi barem nesto, ne bi trebao biti preveliki problem da to napravis - malo prosvrljaj po stranicama o VBA-u u Excelu...

16 godina
Promjena oblika teksta

ok. nema veze. probat ću ja malo sam nešt iskemijat. ipak hvala na dosadašnjoj pomoći. puno si pomogao. tnx

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice