Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 7.285
|
čitano: 1.712.391
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori

Nisam bas iskusan, student sam i kad pogramiran nesto za faks, >75% vrimena potrosin na stackoverflow-u i slicnim stranicama di su svi savjeti/rjesenja na engleski objasnjena. 
Mislia sam da novije generacije nemaju skoro nista problema s engleskim. Mislin, ja ga u skoli nista nisan ucia, sav engleski znam s interneta/igrica i raznoraznih tutorial stranica (mozda dok sam jos gleda TV s koje serije/filma)

sto ljudi sto cudi, viditi cemo sto ostali kazu. Volio bih cuti misljenje nekoga tko ima radnog iskustva ili je na zavrsnoj godini fakulteta

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 20:44 (Lord Domi).
11 godina
neaktivan
Programiranje u C++-u - pitanja i odgovori

dobri ljudi , molio bih Vas pomoc . kako pronaci odredeni broj (nrp 6) u zapisu od npr 50 brojeva pomocu binarne pretrage ? ne znam ima li ovo ikakve veze s ovom temom , ali ako netko zna volio bi da mi pomogne . lp

1 0 hvala 0
11 godina

@Lord Domi

Što se brineš? Dok završiš fakultet naučiti ćeš i engleski. Samo moraš učiti. Kod programiranja je najbitniji samostalni rad, a engleski isto tako učiš dok proučavaš literaturu vezanu za programiranje.

Jedna naša firma imala je dva programera i nekoliko honoranih suradnika, među kojima je bio i jedan ekonomist koji nije programirao, nego se u toj firmi bavio "incidentima", odnosno sa problemima korisnika koji su koristili softver te firme.

Većina testera i programera te firme nije morala znati engleski kao prevoditelji, čak ni taj ekonomist, jer je imao samo pisanu korespodenciju na engleskom, a rjeđe onako verbalno.

Sve stigneš. I biti programer i naučiti engleski kako želiš i trebaš po tvojem nahođenju.

Samo ti je nebo granica, ako se odlučiš truditi i raditi na sebi.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
16 godina
neaktivan
dos2074 kaže...

dobri ljudi , molio bih Vas pomoc . kako pronaci odredeni broj (nrp 6) u zapisu od npr 50 brojeva pomocu binarne pretrage ? ne znam ima li ovo ikakve veze s ovom temom , ali ako netko zna volio bi da mi pomogne . lp

Za binarnu pretragu moras imat sortirano polje. I onda je ideja da stalno djelis polje na 2 djela(zato se i zove binarna), i gledas oni interval u kojem se nalazi tvoj broj.

Sigurno ces na netu nac konkretne implementacije, a C++ verojatno ima ugradjen algoritam u nekoj biblioteci.

15 godina
neaktivan
PzKpfw kaže...

@Lord Domi

Što se brineš? Dok završiš fakultet naučiti ćeš i engleski. Samo moraš učiti. Kod programiranja je najbitniji samostalni rad, a engleski isto tako učiš dok proučavaš literaturu vezanu za programiranje.

Jedna naša firma imala je dva programera i nekoliko honoranih suradnika, među kojima je bio i jedan ekonomist koji nije programirao, nego se u toj firmi bavio "incidentima", odnosno sa problemima korisnika koji su koristili softver te firme.

Većina testera i programera te firme nije morala znati engleski kao prevoditelji, čak ni taj ekonomist, jer je imao samo pisanu korespodenciju na engleskom, a rjeđe onako verbalno.

Sve stigneš. I biti programer i naučiti engleski kako želiš i trebaš po tvojem nahođenju.

Samo ti je nebo granica, ako se odlučiš truditi i raditi na sebi.

prije svega hvala ti na odgovoru, nebi to nazvao brigom vec potrebom za informacijom, ipak sada biram fakultet i radim prekretnicu u zivotu. Programiranje slovi kao jedan od boljih poslova s puno mogucnosti koji uvelike ovisi o tvojoj sposobnosti i radu sto mi je jedan veliki plus kod toga posla, jer ne dobijem fiksnu placu kao kod vecine poslova, pa onda prihvati ili odbij druze. U programiranju ima mjesta za napredak. Znaci to za engleski iskljucivo se odnosi na sam program? 

11 godina

@Lord Domi

Čuj Gospodaru, većina literature ti je na engleskom, al' velim kako učiš programirati, tako i to učiš.

Ovisno o poslu, ti možda nećeš trebati znati engleski kao prevoditelj, al' ako misliš imaći na FER budeš naučio i engleski.

Gle, nemoj se toliko sa gramatikom petljati, nego uči i povećavaj fond riječi, tako ćeš sve bolje i bolje znati engleski, gramatiku skužiš i po logici i tako.

Ako želiš se baviti sa ICT, moraš znati engleski, programirati, rad sa bazama podataka, te znati algoritme koristiti. To bi bilo nekako ugrubo rečeno.

Kada budeš u tome, već ćeš se ispofilirati za neku tehnologiju i jezik.

Ako si početnik prouči ove dvije teme:

Najbolji programski jezik za totalnog početnika

Programski jezik - s kojim početi?

Te su dvije teme prave riznice znanja, te mislim da će ti pobliže odgovoriti na tvoje nedoumice.

Gle, ja nisam programer, al' ima ovdje vrhunskih programera koji će ti još bolje od mene znati objasniti kako stvari stoje.

Sami ih pitaj.

Panzerkampfwagen.Unatoč svemu - Dinamo Zagreb.
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 21:26 (PzKpfw).
11 godina
neaktivan
Neutral kaže...
dos2074 kaže...

Za binarnu pretragu moras imat sortirano polje. I onda je ideja da stalno djelis polje na 2 djela(zato se i zove binarna), i gledas oni interval u kojem se nalazi tvoj broj.

Sigurno ces na netu nac konkretne implementacije, a C++ verojatno ima ugradjen algoritam u nekoj biblioteci.

trazim vec sat vremena . ne mogu naci slican primjer , zato sam i dosao pitati ovdje

14 godina
neaktivan

int BinTraz(int polje[], int vrijednost, int elem, int *k)
{
    int prvi, zadnji, srednji;

prvi = elem - 1;
    zadnji = 0;
    (*k) = 0;

while (zadnji <= prvi)
   {
      (*k)++;
      srednji = (prvi + zadnji) / 2;
      if (polje[srednji] < vrijednost)
         zadnji = srednji + 1;
      else
         if (polje[srednji] > vrijednost)
            prvi = srednji - 1;
         else
            return srednji;
    }
    return -1;
}

11 godina
neaktivan

konkretno sto bi sto bilo u mojem primjeru ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Konkretno potrudi se razumijeti code koji je pokazan i sve će ti biti jasno. Već ti je objašnjeno što je binarno pretraživanje i ako ne razumiješ da za njega trebaš imati sortirano polje kojeg treba predati ovoj funkciji onda si ti daleko od razumijevanja rješenja. Općenito, kada želiš doći do rješenja nekog problema prvo se potrudi naučiti o čemu se uopće radi.

https://en.wikipedia.org/wiki/Binary_search_algorithm

Upravo je ovo jedan od primjera zašto ne valja davati gotova rješenja jer oni koji se nisu potrudili da išta sami napišu ne razumiju niti kada im daš gotovo. Žalim vremena za copy-paste.

Poruka je uređivana zadnji put uto 26.1.2016 22:41 (TracerCPP).
17 godina
dos2074 kaže...

konkretno sto bi sto bilo u mojem primjeru ?

Teško je kad ideš sa reverzibilnim inženjerigom, dakle ti ideš po načelu da iz implementacije algoritma u konkretan kod razumiješ algoritam. Ispravan način je da razumiješ algoritam pa onda implementiraš algoritam u kod.

Na wiki imaš opise algoritama, a Tracer ti je dao link na wiki za opis ovog algoritma.

Ukratko binarna pretraga je način pretrage kod koje počinješ pretragu u cijelom nizu, da bi u svakom sljedećem koraku pretrage smanjivao područje pretrage za pola intervala pretrage prethodnog koraka pretrage. Da li ćeš odabrati lijevu ili desnu stranu intervala prethodnog koraka pretrage ovisi da li je broj kojeg tražiš veći ili manji od broja na sredini intervala prethodnog koraka pretrage. Ako je broj kojeg tražiš manji od broja na sredini prethodnog intervala pretrage, ako smo sortirali brojeve po rastućem redosljedu, znamo da se traženi broj može nalaziti jedino na lijevoj polovini prethodnog intervala pretrage, pa uzimamo lijevu polovinu za sljedeći interval pretrage. Ako je broj veći uzimamo desnu polovinu prethodog intervala pretrage. Postupak ponavljamo dok ne nađemo broj ili dok nam ne nestane intervala za pretragu.

Uz opis algoritma nije loše razmisliti i o složenosti algoritma. Vidimo da se ovdje u svakom sljedećem koraku interval niza za pretragu dijeli sa 2. To u biti znači da ako imamo niz duljine n za pretragu cijelog niza nam je potrebno log n koraka. Dakle, složenost je O(log N).

1 3 4 6 9 10 15 25 30 35

Za ovaj niz ukoliko tražimo broj 6 koraci koje algoritam radi su sljedeći:

1. Počinjemo pretragu u cijelom intervalu niza od indexa [0,9] i element na sredini odnosno na indeksu 4 uspoređujemo sa brojem 6,  dakle 9 > 6

2. Novi interval pretrage je od indexa [0,3] jer pošto je u prethodnom koraku broj manji od broja na sredini prethodnog intervala, pa smo odabrali lijevu stranu prethodnog intervala, sredina novog intervala je na indexu 1, dakle 3 < 6

3. Novi interval pretrage je od indexa [2, 3], pošto smo odabrali desnu stranu prethodnog intervala, a sredina novog intervala je na indexu 2, dakle 4 < 6

4. Novi interval pretrage je od indexa [3, 3], pošto smo odabrali desnu stranu prethodnog intervale, a sredina novog intervala je na indexu 3, dakle 6 = 6

Sad kad znamo kako algoritam radi možemo krenuti na implementaciju algoritma. To je napravio Tracer gore u postu.

A može se uz tu iterativnu, napraviti i rekurzivna inačica.

#include<iostream>

using namespace std;

int binarnaPretraga(int* X, int meta, int minIndex, int maxIndex )
{
   if (minIndex > maxIndex) return -1;
   int midIndex = (minIndex + maxIndex) / 2;
   if (X[midIndex] == meta) return midIndex;
   if (X[midIndex] > meta) return binarnaPretraga(X, meta, minIndex, midIndex - 1);
   else binarnaPretraga(X, meta, midIndex + 1, maxIndex);
}

int main()
{
   int N[10] = { 1,3,4,6,9,10,15,25,30,35 };
   cout << binarnaPretraga(N, 6, 0, 9) << endl;
   return 0;
}

Poruka je uređivana zadnji put čet 28.1.2016 21:36 (Floki).
14 godina
odjavljen

Ove godine se pegla C++... Hvala vam ljudi!

Još da vas pitam. Prije neki tjedan sam pitao kako da izračunam koju rotaciju mora imati objekt A da bi gledao u objekt B(njegova pozicija i rotacija nije bitna). Dali ja za to mogu koristiti sinus(asin) kako bi dobio to?

Tip imam točku A i B(oni su krajevi kateta). Ja trebam izračunati sjecište kateta i izračunati asin od toga.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 16:38 (Dex.pwn).

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Ako želiš iz točke A(X₁, Y₁) naciljati točku B(X₂,Y₂) moraš gledati u smjeru vektora (X₂ - X₁,Y₂ - Y₁). Ovaj vektor možešnormalizirati, a ako te zanima samo kut koristi funkciju atan2.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.2.2016 23:37 (Bobobo-bo Bo-bobo).
14 godina
neaktivan

Problemčić, Krenuo sam učit devc++, našao super knijgu po kojoj radim i zaštekao na uvodu u grafiku, Pratio sam sve u detalj kako pise u knjizi i nece mi compajlat i pokrenut program. izbaci:

[Error] winbgmi:no such file or directory

compilation terminated.

Bio sam guglo i skinuo winbgmi i kopirao ga u library devc++-a al nista opet 

zna neko zasto se to desava?

kod:

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <winbgmi.h>

using namespace std;

int main()
{
int gdriver =9;
int gmode =2;
initgraph (&gdriver, &gmode,"");
setbkcolor(WHITE);
setbkcolor(Black);
cleardevice();
circle(320,240,180);
getch();
closegraph();
return 0;

}

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 14:22 (Zaba88).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Zaba88 kaže...

Problemčić, Krenuo sam učit devc++, našao super knijgu po kojoj radim i zaštekao na uvodu u grafiku, Pratio sam sve u detalj kako pise u knjizi i nece mi compajlat i pokrenut program izbaci:

compilation terminated.

kod:

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <winbgmi.h>

using namespace std;

int main()
{
int gdriver =9;
int gmode =2;
setbkcolor(WHITE);
setbkcolor(Black);
cleardevice();
circle(320,240,180);
getch();
closegraph();
return 0;

}

Mislim da mi je jasno o kojoj se knjizi radi, i cini mi se da nisi obavio nesto sto pise na pocetku poglavlja o grafici. Konkretno trebas neke fileove kopirati sa cd-a od knjige u direktorij od dev-cpp. 

Ako nemas taj cd, onda mislim da ovdje mozes skinuti te fileove: http://winbgim.codecutter.org/V6_0/WinBGIm_Library6_0_Nov2005.zip .

14 godina
neaktivan
captain_soap_McTawish kaže...
Zaba88 kaže...

Problemčić, Krenuo sam učit devc++, našao super knijgu po kojoj radim i zaštekao na uvodu u grafiku, Pratio sam sve u detalj kako pise u knjizi i nece mi compajlat i pokrenut program izbaci:

compilation terminated.

kod:

#include <cstdlib>
#include <iostream>
#include <winbgmi.h>

using namespace std;

int main()
{
int gdriver =9;
int gmode =2;
setbkcolor(WHITE);
setbkcolor(Black);
cleardevice();
circle(320,240,180);
getch();
closegraph();
return 0;

}

Mislim da mi je jasno o kojoj se knjizi radi, i cini mi se da nisi obavio nesto sto pise na pocetku poglavlja o grafici. Konkretno trebas neke fileove kopirati sa cd-a od knjige u direktorij od dev-cpp. 

Ako nemas taj cd, onda mislim da ovdje mozes skinuti te fileove: http://winbgim.codecutter.org/V6_0/WinBGIm_Library6_0_Nov2005.zip .

Radi se o pdf-u pa nemam cd ali skinuo sam fileove, ubacio ih i opet ista stvar, hmm... negdje radim gresku. Nista, idem dalje guglat i mozgat kako sta dalje.

15 godina
Zaba88 kaže...

Radi se o pdf-u pa nemam cd ali skinuo sam fileove, ubacio ih i opet ista stvar, hmm... negdje radim gresku. Nista, idem dalje guglat i mozgat kako sta dalje.

Ako ti se pojavi greska, prvo bih ti savjetovao da procitas poruku o gresci jer iz toga ces najlakse zakljuciti gdje je problem. Tebi pise: winbgmi:no such file or directory sto znaci da ti dev cpp ne moze pronaci winbgmi.h file, i znaci da se ne nalazi na odgovarajucem mjestu. Ili ti ja nisam dao link na odgovarajuce fileove.

Dakle .h fileovi bi trebali ici pod headers, .a pod lib. 

Poruka je uređivana zadnji put pet 5.2.2016 14:54 (captain_soap_McTawish).
9 godina
protjeran

Izvinite ljudi, mogu li pitati nesto oko Pascala? :)
Ako mogu onda mi odgovorite:
Radim zadatak koji kaze da u procedurama kreiram sledece:
Keiranje matrice A,

Stampanje Matrice A,

Kreiranje niza B iz matrice A,

Stampanje niza B,

Odredjivanje vrednosti iznad glavne dijagonale.

Odradio sam prvo, drugo i peto, ali ne znam kako da izvadim niz i njega zasebno stampam?
PS. Imam i problem kod odredjivanja vrednosti iznad gl. dijagonale.

Kada sam napravio proceduru to se zglicalo, a inace bez procedure radilo je dobro, ali inace ne pokazuje nikakve errore :)

program matrice;
const MAX = 15;
type
    matrica = array[1..MAX,1..MAX] of integer;
var
   m,n:integer;
   A:matrica;
procedure ucitaj_mat(m1,n1:integer; var A1:matrica);
var
   i,j:integer;
begin
     writeln('Unesite elemente matrice: ');
     for i:=1 to m1 do
         for j:=1 to n1 do
         begin
              write('A[',i,'],[',j,']');
              readln(A1[i,j]);
         end;
end;
procedure prikazivanje_matr(m1,n1:integer;var A1:matrica);
var
   i,j:integer;
begin
     writeln('Matrica:');
     for i:=1 to m1 do
         begin
              for j:=1 to n1 do
                  write(A1[i,j],' ');
                  writeln();
         end;
end;
procedure racunaj(m1,n1:integer;var A1:matrica);
var
   i,j,p:integer;
begin
     p:= 1 ;
       for i:= 1 to m1 do
         for j:= 1 to n1 do
           if i < j then
                  begin
                       p:= p * A1[i,j];
                       write('Proizvod iznad glavne dijagonale je: ',p);
                  end
              else writeln('Nesto nije u redu!');
end;
begin
write('Unesite broj redova matrice m=');
readln(m);
write('Unesite broj kolona matrice n=');
readln(n);
ucitaj_mat(m,n,A);
prikazivanje_matr(m,n,A);
racunaj(m,n,A);
readln();
end.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

nadam se da mogu ovdje pitati,

kako riješiti na visual studiju 2015 sljedeći problem u c++ "Unable to start program... <folder path> The system cannot find specified path"

hvala

*** nisam ovlašten da dajem potpis ***
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ta greška se tipično javlja kada program sadrži greške u kodu zbog kojih se program ne može compilirati. Stoga se niti EXE datoteka ne može kreirati pa javlja da ju ne može pronaći.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <ctime>
#include <cmath>
using namespace std;

struct struktura{
char naziv[20];
float a,b,u;
};
float Pivot (float A[], int i, int j){
int k = j-i;
int ind = rand()%k +i;
return A[ind];
}

void QSort (float A[], int i, int j){
int I=0, J=j-1;
float P = Pivot (A,i,j);
while (I<J){
while(A[I]<P) I++;
while(A[J]>P) J--;
if(A[I] != A[J]){
float pom = A[I];
A[I] = A[J];
A[J] = pom;
}
else if (I != J) I++;
}
if(i<I-1) QSort (A,i,I-1);
if(j>I+1) QSort (A,I+1,J);
}

void QSort (float A[], int N){
QSort (A,0,N-1);
}
int main(){
int N, I;
srand(time(0));
do{
cout << "Unesite broj pravaca: ";
cin >> N;
}while(N < 1);
// struktura p[N];
struktura* p = new struktura[N];
float *B[N];
float *C = new float [N];
for (int i = 0; i<N; i++){
cout << "Unesite točku A: ";
cin >> p[i].a;
cout << "Unesite točku B: ";
cin >> p[i].b;
cout << "Unesite naziv točke: ";
cin.ignore();
cin.getline(p[i].naziv, 20);
p[i].u=sqrt(pow(p[i].a,2)+pow(p[i].b,2));
C[i]=p[i].u;
cout<<p[i].naziv <<" "<< C[i]<<endl;
}

QSort(C,N);
for (int i=0; i<N; i++)
cout << p[i].naziv << " " << C[i] << endl;
delete[] C;
system ("pause");
return 0;
}

Pozdrav, imam poteskoca sa rjesavanjem sljedeceg zadatka:

Ulaz: Prirodni broj N. Unos treba ponavljate sve dok nije ispravan. N unosa od kojih se svaki sastoji od dva decimalna broja i stringa. Izlaz: Sortirati unose unose uzlazno prema udaljenosti od točke (0,0) i ispisati njihova imena po zadanom sortu. Koristiti quicksort.

QSort mi sortira brojeve, ali ne znam kako implementirati da mi sortira strukturu, a ne samo udaljenosti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Evo, nadam se da nije prekasno. Uzeo sam malo drugačiji quicksort je mi tvoj zbog nekog razloga nije radio uopće a nije mi se dalo otkrivati zašto. Boldao sam ti ključne djelove. Trebalo je proslijediti strukturu u quicksort funkciju i uspoređivati vrijednost udaljenosti "u", isto tako postaviti za pivot neku random udaljenost "u". Ak ti nešto nije jasno slobodno pitaj. Inaće postoji u drugo rješenje al je složenost rješenja veća. Znaći mogao si rješiti na isti način kak si ti i recimo da imaš taj niz "C" u kojem su sortirane udaljenosti unutar fora provjervati da li C[i]=p[i].u i ako je true tada ga ispisati. Sam šta onda ispred for-a moraš imati neku while petlju koja se vrti tako dugo dok se ne ispise N vrijednosti.

#include <iostream>
#include <cstdlib>
#include <ctime>
#include <cmath>
using namespace std;

struct struktura{
char naziv[20];
float a,b,u;
};
void quickSort(struktura arr[], int left, int right) {
int i = left, j = right;
struktura tmp;
float pivot = arr[(left + right) / 2].u;

while (i <= j) {
while (arr[i].u < pivot)
i++;
while (arr[j].u > pivot)
j--;
if (i <= j) {
tmp = arr[i];
arr[i] = arr[j];
arr[j] = tmp;
i++;
j--;
}
};

if (left < j)
quickSort(arr, left, j);
if (i < right)
quickSort(arr, i, right);
}

int main(){
int N, I;
srand(time(0));
do{
cout << "Unesite broj pravaca: ";
cin >> N;
}while(N < 1);
// struktura p[N];
struktura* p = new struktura[N];
float *B[N];
float *C = new float [N];
for (int i = 0; i<N; i++){
cout << "Unesite točku A: ";
cin >> p[i].a;
cout << "Unesite točku B: ";
cin >> p[i].b;
cout << "Unesite naziv točke: ";
cin.ignore();
cin.getline(p[i].naziv, 20);
p[i].u=sqrt(pow(p[i].a,2)+pow(p[i].b,2));
C[i]=p[i].u;
cout<<p[i].naziv <<" "<< C[i]<<endl;
}
quickSort(p,0,N-1);
for (int i=0; i<N; i++)
cout << p[i].naziv << " " << p[i].u << endl;
delete[] C;
system ("pause");
return 0;
}

lol [eu]east: z0mbie
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.2.2016 19:47 (death_zombi).

1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

sad imam drugi problem

sve sam napravio kako treba i javlja se greška

Unable to start program 'C:\Users\USER\Documents\Visual Studio 2015\Projects\....\HelloWorld.exe'.

The system cannot find the file specified.

kako to riješiti

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TracerCPP kaže...

Ta greška se tipično javlja kada program sadrži greške u kodu zbog kojih se program ne može compilirati. Stoga se niti EXE datoteka ne može kreirati pa javlja da ju ne može pronaći.

17 godina
neaktivan

znači greška je ista

hvala

evo u čemu je problem

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.2.2016 11:41 (miller1985).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

#include <iostream>

i na kraju funkcije main možeš napisati return 0.

17 godina
neaktivan

i dalje ne radi

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
miller1985 kaže...

i dalje ne radi

Citaj vrazje greske. Prvo ti je pisalo: "fatal error: cannot open include file: 'iostream.h': no such file or directory". I sto ti to govori? Govori da iostream.h ne postoji, izbrisi to ".h" i ostavi samo "iostream".

Ok, velis da jesi. Sto ti sad veli kao gresku? Kao buduci programer moras se nauciti citati greske koje ti kompajler izbacuje.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
17 godina
neaktivan
1domagoj1 kaže...
miller1985 kaže...

i dalje ne radi

Citaj vrazje greske. Prvo ti je pisalo: "fatal error: cannot open include file: 'iostream.h': no such file or directory". I sto ti to govori? Govori da iostream.h ne postoji, izbrisi to ".h" i ostavi samo "iostream".

Ok, velis da jesi. Sto ti sad veli kao gresku? Kao buduci programer moras se nauciti citati greske koje ti kompajler izbacuje.

ja nisam budući programer nego sam instalirao drugi visual studio pa mi ovaj novi stalno izbacuje neke probleme 

a ništa prelazim na eclipse s kojim sam radio na faksu

14 godina
neaktivan

Tipično za početnike. Uvijek se traži problem u nečemu drugome nego u sebi.

Fino ti piše opis greške i rečeno ti je što trebaš napraviti, no ti očito nisi sposoban izbrisati 2 znaka iz koda koji uzrokuju problem. Mogu misliti što će biti kad tek počneš programirati i susretati se s pravim problemima.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice