Problem s ODBC

poruka: 2
|
čitano: 1.250
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Problem s ODBC
pitanje

Dobio sam za vježbu zadatak da u Delphi ( Borland Developer Studio 2006 ) napravim aplikaciju za upravljanje MySQL bazom. Napravio sam sučelje i uspostavio vezu s bazom ali ne znam kako upravljati podacima. Proguglao sam ali nisam pronašao ništa konkretno. Bi li netko mogao napisati nekoliko redova koda npr. da se u textbox upiše stupac Grad iz reda imena Id ( auto number 1,2,3,4..... ) 3. Iz koda bi onda mogao saznati sve što mi treba a obzirom da sam u priličnoj trci s vremenom ne stignem više pretraživati internet. Hvala!

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Problem s ODBC
Slacker kaže...

Dobio sam za vježbu zadatak da u Delphi ( Borland Developer Studio 2006 ) napravim aplikaciju za upravljanje MySQL bazom. Napravio sam sučelje i uspostavio vezu s bazom ali ne znam kako upravljati podacima. Proguglao sam ali nisam pronašao ništa konkretno. Bi li netko mogao napisati nekoliko redova koda npr. da se u textbox upiše stupac Grad iz reda imena Id ( auto number 1,2,3,4..... ) 3. Iz koda bi onda mogao saznati sve što mi treba a obzirom da sam u priličnoj trci s vremenom ne stignem više pretraživati internet. Hvala!

Nisi napisao koje komponente koristiš. Uglavnom, možeš sve rješiti preko ADO komponenti. Npr. na formu staviš TADOTable i napraviš konekciju prema ODBC-u, ili ako ti je lakše s SQL-om raditi onda koristiš TADOQuery.

Uglavnom, U bilo kojoj od ove dvije komponente definiraš connection string (udl ili direktni) i kasnije preko TDataSource-a sve te podatke pokažeš u DBTextEdit-u ili DBGridu ili već kako... a tamo je sve data aware i sve promjene se automatski spremaju u bazi čim ih editiraš u komponentama. S druge strane, ako želiš programski editirati zapise to je već druga stvar, pa javi ako ti bude trebao primjer.

Pozdrav
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice