Problem sa grafikom u c++

poruka: 12
|
čitano: 4.909
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Znam da ima mnogo slicnih tema, al nisam nigdje nasao iskljucivo ovo sto meni treba... Ako negdje postoji, ispricavam se.

Znaci instalirao sam Dev-C++ (4.9.9.2) sa USBa od profesorice, i nasao sam knjigu na netu(PDF) jako dobru knjigu u kojoj se radi sa istom verzijom koju ja imam... Medjutim u tom PDFu se kaze kako uz knjigu dodje CD, naravno ja to nemam. Instalirao sam c++ i sve je normalno, trebam sada grafiku instalirati. Ovdje kaze da sa CDa trebam kopirati neke fajlove, a ja CD nemam. Pokusavao sam extract ovaj rar sa USBa, ali ne moze, jer je kao setup. 

E sad vas molim da mi neko posalje link tih fajlova include i lib, ili da uploada ako moze..

Hvala unaprijed, pozdrav.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Problem sa grafikom u c++
Huma kaže...

Znam da ima mnogo slicnih tema, al nisam nigdje nasao iskljucivo ovo sto meni treba... Ako negdje postoji, ispricavam se.

Znaci instalirao sam Dev-C++ (4.9.9.2) sa USBa od profesorice, i nasao sam knjigu na netu(PDF) jako dobru knjigu u kojoj se radi sa istom verzijom koju ja imam... Medjutim u tom PDFu se kaze kako uz knjigu dodje CD, naravno ja to nemam. Instalirao sam c++ i sve je normalno, trebam sada grafiku instalirati. Ovdje kaze da sa CDa trebam kopirati neke fajlove, a ja CD nemam. Pokusavao sam extract ovaj rar sa USBa, ali ne moze, jer je kao setup. 

E sad vas molim da mi neko posalje link tih fajlova include i lib, ili da uploada ako moze..

Hvala unaprijed, pozdrav.

Kakva grafika? O cemu tocno pricas?

Neki GUI framework? Qt? GTK+? wxWidgets? Windows Forms?

Ili mozda OpenGL? GLUT?

Kakva knjiga? Ime knjige? Koji su autori?

Otkud da mi znamo kakvi ti fajlovi trebaju, ni vidoviti Milan to ne zna.

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.2.2013 22:47 (1domagoj1).
12 godina
neaktivan

Autor: Jakopec Ratko, ing

ne znam brate, samo pise u toj knjizi kao treba posebno instalirati grafiku sa CDa.. kopirati fajlove iz foldera include i lib i zalijepiti u foldere u :C disk

meni trebaju ti fajlovi, jer ih nemam

17 godina
neaktivan
Huma kaže...

Autor: Jakopec Ratko, ing

ne znam brate, samo pise u toj knjizi kao treba posebno instalirati grafiku sa CDa.. kopirati fajlove iz foldera include i lib i zalijepiti u foldere u :C disk

meni trebaju ti fajlovi, jer ih nemam

A onda ti mogu samo reci ovo sto si ti rekao: "ne znam brate".

The programmer is fighting against the two most destructive forces in the universe: entropy and human stupidity. --Damian Conway
12 godina
neaktivan

A joj, tek sam neki dan instalirao c++ i poceo raditi u njemu i ne znam bas kako to ide i te grafike

ne znam kakve jos podatke trebam dat, gore sam naveo sve sto znam...

ako neko zna, ili moze da nadje ili posalje te fajlove, nek se javi

hvala

16 godina

Sjećam se te knjige, i znam o kojoj se grafici radi. Mislim da se radilo o Borlandovoj BGI grafici za minGW. Sve fileove koji su dolazili sa knjigom možeš skinuti odavde:

http://apcsteacher.com/reference/cpp/winbgim_devcpp4990_20041220.zip

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

to je Pro-Milova knjiga "C++ programiranje za apsolutne početnike", imam CD, javi mi se na PM.

Pozdrav!

12 godina
neaktivan

Da da, to je ta knjiga... Hvala puno svima

na PM sam ti se javio

14 godina
neaktivan
corbitiva kaže...

to je Pro-Milova knjiga "C++ programiranje za apsolutne početnike", imam CD, javi mi se na PM.

Pozdrav!

Što će mu CD? Kolega povrh tebe mu je dao link za skidanje svega potrebnog za praćenje te knjige.

12 godina
neaktivan

Na ovom linku gore fali jedan fajl iz 'include' foldera: graphic... sad ne znam znaci li on ista, pa bi bolje bilo da sa tog CD-a sve uzmem...

Sve u svemu, hvala i jednom i drugom.

15 godina
neaktivan
Huma kaže...

Na ovom linku gore fali jedan fajl iz 'include' foldera: graphic... sad ne znam znaci li on ista, pa bi bolje bilo da sa tog CD-a sve uzmem...

Sve u svemu, hvala i jednom i drugom.

winbgim.h jest graphics.h sa drugim imenom

Evo ti novija verzija, sadrži potrebne headere:

http://winbgim.codecutter.org/V6_0/WinBGIm_Library6_0_Nov2005.zip

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put pon 4.2.2013 23:14 (rustweaver).
12 godina
neaktivan

Riješeno je ovo, poslao mi je corbitiva sa CDa njegovog sve.. Hvala svima

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice