Kako ste počeli s programiranjem?

poruka: 181
|
čitano: 41.821
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
RE: Kako ste počeli
fps_gamer kaže...

pa sa svakim programskim jezikom mozes napraviti svaki program (teoretski)... valjda...

c++ i java su OOP, C nije... visual je sranje...

i tako...

da ali zanima me recimo kako odlučit s kojim je najbolje napravit nekakvu aplikaciju? znam da ovisi o složenosti aplikacije i primjeni, ali vjerojatno svaki programski jezik ima neke prednosti i mane, zato i postoji toliko programskih jezika..jelda?
17 godina
Kako ste počeli

Član u razvoju Smijeh

Počeo s QBasicom, sada isprobavam Virtual Basic

Ja sam potpuno drukčiji od drugih

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

Evo zelio bih poceti malo programirati , ono uciti jednostavnije stvari i nadogradivati znanje kao i svatko . Sada bi me zanimalo sta da pocmem uciti , sto bi mi za daljni rad donijelo najvise prednosti ?

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

nije virutal vec visual... i nemoj to uciti... sranje...

mozes poceti sa C ili C++...

imas sta iskustva u programiranju

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

Ne , totalni sam pocetnik i zelio nih nauciti programirati za svoj gust a kasnije ( puno kasnije ) mozda i zaraditi nesto od toga :D

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

Da li bi mi ista pomoglo znanje qbasica

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

pa... on ti moze pomoci shvatiti logiku programiranja i takvo razmisljanje...

kreni sa C++... gore imas tutoriale od maxcpp-a...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

a di da nadjem za skinuti c++ ,nigdje ne mogu naci link za download a primjetio sa da ima vise verzija (bloodshed ... ) koju da skinem za pocetak i sta ralzliciti nazivi verzija znace

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

c++ ti je programski jezik... bloodshed dev-c++ je compiler... i visual studio 2008 express je compiler...

ja preporucam dev-c++ jer je laksi za pocetnike i... manji (mb)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

a di da nadjem za skinuti c++ ,nigdje ne mogu naci link za download a primjetio sa da ima vise verzija ,da li je dev-c++ dobar ?

Necu zvaku ocu kusur
Poruka je uređivana zadnji put ned 25.5.2008 20:01 (Xorantu).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

da... skini zadnju verziju na bloodshed.com

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.6.2008 11:55 (fps_gamer).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

i da... sta uopce zelis programirati?? web-programe, desktop programe, baze podataka...

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

recimo za pocetak neke desktop programe a kasnije mozda nesto drugo

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
c++, prvo konzolne aplikacije pa windows...
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

ok , hvala puno na savjetima

Necu zvaku ocu kusur

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne, BloodShed Dev C++ je IDE. Koja koristi C++ compiler drugacijeg imena...

17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

Pa prvo me pukla ideja da napravim svoj browser based rpg..

Onda sam malo surfao i odlucio se za php, jezik je bio fantastičan. jednostavan i veoma upotrebljiv. I tako ja napravio Framework za taj rpg, ono osnovne stvari par mapa, 8 smjerova 30 monstera 30 itema, fightovi, inventory itd.. i onda sam mislio kak je bed sto se mora nakon svakog klika stranica ucitavat, i onda sam malo poceo sa JavaScriptom, te nakon tri mjeseca pisanja koda sam otkrio da to sto radim ljudi zovu AJAX.. :( . onda mi to dosadilo pa sam poceo c++ , bio mi kompliciran pa sam skocio na javu, java mi je bila skroz cudna npr iz jednog objekta pozovem repaint() drugog i radi, promijenim kod tako da se taj drugi sam repainta i vise ne radi, onda sam otkrio python, stvarno je odlican za radit prototipe. Sad kombiniram c+ i python :) ajme koliko pisem

PUNK'S NOT DEAD!!! :)

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako ste počeli

Eh, moj prvi programski jezik je bio Visual Basic .NET u 6. razredu

Htio sam raditi web stranice pa sam počeo učiti HTML, pa ASP i VBScript zato jer se moglo koristiti Basic ili slično.

Onda sam skužio da je to sranje, pa sam naučio PHP i JavaScript.

Poslje sam probao C. Isprva sam mislio da je sranje jer je konzolni, ali me ubrzo fascinirao. Jedino u njemu od svega šta sam doonda naučio bilo je malo tipkanja, i jako puno razmišljanja. Onaj osječaj, kada te z** zadatak, problem ili nešto slično, pa ti uđe u kožu i jede mozak sve dok ga ne rješiš :) Počeo sam ozbiljno raditi svaki dan, učiti nove algoritme i rješavati neke probleme. Uskoro sam naučio C++ zbog OOP-a, polimorfizma i templates-a. Onda sam krenuo u 2. srednje gdje sam prisilno naučio Pascal i Logo (jer je jednom riknuo internet pa nisam imao kaj raditi). Od onda do danas usavršavam što znam i tu i tamo počnem učiti neš novog u nadi da će nadmočiti tehnologije koje koristim.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako ste počeli s programiranjem

na sharpovom kalkulatoru tada s jednim kb memorije...

a kad mi dojade koncerni, korporacije, velika imena i male skracenice, deadlinei i rolloutovi...

ja se vratim staroj ljubavi...

http://www.pouet.net/prod.php?which=32210

al bojim se da je i ovdje jako malo onih koji govore moj jezik.

15 godina
neaktivan
Kako ste počeli

PASCAL

http://www.woodgamesfx.com

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kako ste počeli

4. razred osnovne, Logo na Apple IIc računalu sa 9" (zelenim :) ) monokromatskim monitorom.

The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Kako ste počeli

Nekakav BASIC na Amstradu.

Ovo je mašina Ovo je mašina
Programko http://programko.bloger.hr

2 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Programko kaže...

Nekakav BASIC na Amstradu.

nekakav?

to je bio jedan od ponajboljih basic-a na trzishtu u to doba ;)

zelim,hocu,mogu al neam koga
17 godina
protjeran
Kako ste počeli

Možda je bio najbolji, al tada sam bio premlad da bi mi to bilo bitno. Važno je jedino bilo da kad bih prepisao nešto iz neke knjigice i nešto pretisnio (pretpostavljam Enter) monitor bi počeo mjenjati boje. I to je bilo skroz Cool :-). Misliom da su te boje ostavile trajne posljedice na moj mozak :-))

Programko http://programko.bloger.hr
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.11.2009 15:06 (Programko).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Kako ste počeli

Da malo osvježimo topic... Ima dost novih usera, dosta programera pa da čujemo kako ste počeli...

QBasic (8. razred, 1-3. srednje), sada Visual Basic (2008) i MS SQL 2005. Sve to rekreativno, idem u krivu školu (ekonomija) Neodlučan

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Kako ste počeli

QBasic -> VB -> C++ i Delphi (RAD Studio 2010)

Poruka je uređivana zadnji put ned 14.3.2010 0:52 (ScorpioN60).

0 0 hvala 0
17 godina
Kako ste počeli

Moja iskustva sa programskim jezicima. Oduvijek sam bio osoba koja se nije mogla zadržati samo na jednoj stvari. Volim eksperimentirati pa tako i ide ovaj popis:

• Osnovna škola i prvi doticaj sa bilo kakvim programiranjem je bio ORAO i Basic
  • Nakon toga smo prešli na 286/386/486 računala i još Basic
  • U srednjoj smo radili sa Turbo Pascalom i assemblerom, a za kućnu upotrebu sam vježbao VB (5.0 i 6.0).
  • Na faksu sam vidio da od programiranja nebude ništa tako da sam doma sam drbao po .NET (C# i VB.NET), Java (Swing, JSP, JSF, Struts), PHP, plSql
  • Na poslu se moram igrati sa C/C++, Javom, Perl i sh skripte, plSql
'Genius might be the ability to say a profound thing in a simple way' Charles Bukowski

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako ste počeli

krenuo s QBasicom kojeg  i danas znam very well ako se može tako reći, puknuo na C++ nije išlo, C# isto tako, Python znam nešto sad će bolje zbog GameDev škole :), sad primarno radim u C++ gdje prevodim knjigu i pišem tutoriale, uživam u njegu i cilj mi ga je dobro naučiti, zato i idem polako :) . Kad završim s osnovama C++a planiram krenuti na SDL a možda za koju godinu (u srednjoj) na OpenGL (bio bi DirectX ali ću se valjda dok dobijem prijenosnik prebaciti na linux :) sad se nemogu prebaciti jer koristim bežični internet a to nikako nemogu uspostaviti na Linuxu

dangerouscodegames.wordpress.com

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako ste počeli

Osnovna škola-QBasic

Srednja škola--C

Ponekad PHP (za web stanice)

Nista nije sveto sve je bruto i neto, sve je zabava!
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice