Kako napraviti nogometnu igru za PC?

poruka: 25
|
čitano: 7.623
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Napravio bi HNL i neke vanjske klubove itd.

Hrvatska u srcu

0 1 hvala 0
17 godina
RE: Kako napraviti nogometnu igru za PC?
Stana kaže...

Napravio bi HNL i neke vanjske klubove itd.

Pa imaš mali milijun alata. Poglaj druge topice koji se odnose na to kako napraviti bilo koju igru (blender, Maya...)

Inače mislim da ti se to ne isplati sa pravim klubovima, da te ne "jebu" sa nekim licenciranjem, rađe napravi s nekim klubovima koji asociraju na postojeće (kako je u PES-u prije bilo)
AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
17 godina

Zaboravi, prekomplicirano je.

Ako bi stvarno htio, onda kupi par knjiga o DirectXu (pretpostavljam da znaš programirati, ako ne, onda računaj na godinu dana učenja i vježbanja).

Ovo što je Dado nabrojao su alati za 3D modeliranje/animaciju, ali ako namjeravaš raditi toliko složenu igru kao što je simulacija nogometa, nećeš imati vremena baviti se i grafikom.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Kako napravit nogometnu igru? Hmmmmm....

Programiranjem???

Šala... Za konkurentnu nogometnu igru ti kao prvo treba tim od barem 50+ ljudi izvrsnog znanja, zatim 10.000+ € za financiranje projekta, i barem 2 godine posla... Pa eto, i najduži putevi počinju malim koracima... Mislim da se tako kaže...

And the people bowed and prayed To the neon God they made. And the sign flashed out its warning, In the words that it was forming. Simon & Garfunkel - The Sound of Silence
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zar nije lakse neki mod fife ili pesa napraviti (samo tu nema profita, ili ima ako si glupan i zelis zaraditi na modifikaciji igre koja nije tvoja vidi:nba-serbia).

Plus zar ti tu nije premalo tržište, ima 5000 sve skupa na stadionima, koliko bi ti ih igralo to čudo. Možda nešto kao onaj nogomet od 24 sata.

Geekovih svih zemalja, ujedinite se!
17 godina

Kakav tip igre?

Ako je vise menadzerski tip, onda uzmi VB .NET ili tako nesto. Isplati ti se pogledati i Excel, tamo vec imas tablice, pa uz samo malo programiranja mozes svasta napraviti.

Think locally, act globally...
17 godina
SupremeCommander kaže...

Kakav tip igre?

Ako je vise menadzerski tip, onda uzmi VB .NET ili tako nesto. Isplati ti se pogledati i Excel, tamo vec imas tablice, pa uz samo malo programiranja mozes svasta napraviti.

Trebao bi koristiti Excel? WTF??? "Malo" programiranja??????

Daj nemoj komentirati ako ne razumiješ o ćemu se tu radi.
17 godina
itf4n kaže...
SupremeCommander kaže...

Kakav tip igre?

Trebao bi koristiti Excel? WTF??? "Malo" programiranja??????

Daj nemoj komentirati ako ne razumiješ o ćemu se tu radi.
 koliko ja znam u excelu se može ubacivati razne vb macroe, xml i sql tablice i tako... mislim da tu ima malo i programiranja Belji se
a ima i dosta naprednih naredbi koje nisu samo tako jednostavne za napisati...

Poljubac      Smijeh
Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
17 godina

Da, Excel podržava Macroe i svašta, ali je potpuno beskoristan za igre.

0 0 hvala 0
17 godina

istina. ja sam samo rekao da se u excelu može programirati, ništa više.

ali ako misli napraviti igru, neka je radi u vb-u recimo, c++ i sličnim programskim jezicima. naravno da će to biti jednostavna igra ako ju uspije napraviti ali bar će se zainteresirati za programiranje.

recimo moj frend je u c++-u napravio neku jednostavnu igricu, tipa football manager. je da to nikak je izgleda (jer je u dos-u) ali radi i fora je. samo ima dosta programiranja tako da se to ne može samo preko noći napraviti.

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Skini lipo PES ili nesto i na ovo napravit igru zaboravi.

Ljudi su danas jaaaako nadobudni he he he i puni elana... i neznaju di bi sami sa sobom pa im svasta pada napamet...

Evo ovako, napravi najprije kruzic krizic igricu koja je zapravo debilana za napravit... pa onda razmisli sta bi ti trebalo da napravis npr super mario onaj sa nintenda prvog pa onda odustani :)

I'm going woo woo

1 0 hvala 0
17 godina
tnakir kaže...

Skini lipo PES ili nesto i na ovo napravit igru zaboravi.

Ljudi su danas jaaaako nadobudni he he he i puni elana... i neznaju di bi sami sa sobom pa im svasta pada napamet...

Evo ovako, napravi najprije kruzic krizic igricu koja je zapravo debilana za napravit... pa onda razmisli sta bi ti trebalo da napravis npr super mario onaj sa nintenda prvog pa onda odustani :)

istina!
dok nauci c++, direct x, sql,....
pa opet treba i grfiku sloziti... photoshop, 3d max,...
previse za jednog!
17 godina

Ma dajte ljudi, kakav SQL? DirectX? Sta je vama...

Pa managerska igra moze i u konzoli radit, a nije neko pretjerano znanje u VB-u napravit par tablica s prikazima klubova, rezultata, itd. pa ce to puno bolje izgledat.  Ljudi vole radit igre, voljeli su prije 20 godina, vole i sada. Nitko normalan ne misli da ce za 2 mjeseca napravit AAA+ igru tipa Crysis, WoW ili tako nesto. Za par mjeseci ako jako zapnes za to, mozes cuda napravit, daleko vise od krizic-kruzica. Ponavljam, to nece izgledati ni blizu neke razvikane igre kojoj razvoj kosta $10M+, ali moze biti itekako zabavna i imati neke elemente koje nema u tim igrama.

17 godina
protjeran

Mislim da se autor posta dobro zaletio. Podsjeća me na mlađeg buraza koji je jednom rekao 'ja bi na Mjesec'. Naravno, niti jedno od ovoga nije nemoguće, ali je prilično teško... Pravljenje 3D igre zahtjeva jako, jako puno vremena. Netko je napisao da je potrebno godinu dana učenja i ja mu kažem da veze nema o programiranje. Uzmimo C++, potrebne su ti dvije godine dok ne dođeš do nivoa klasa sličnog (puno, ali opet ništa). Također, rad u programima za 3D modeliranje nije onakav kakavim ga neki zamišljaju, PREKOMPLICIRAN JE.

Inače, najgore je raditi mali projekt poput ovoga. Recimo da napraviš igru, isprogramiraš fiziku igrača, lopte, kretnje i ne znam šta sve. Jedino šta još trebaš je mjenjanje lica i dodavanja klubova za cijeli svijet. Samim time ti bi napravio nešto neprofitabilno jer ti niti jedan programer (ako zna nešto) neće raditi ispod 500KN dnevno, a tebi treba nekih 20, dizajneri... Milioni

Inače, manager možeš napraviti i u C++ (direktno), ali bolje je posredstvom baza podataka. To opet povlači masu problema. Inače, davno sam i ja napravio manager za seminar iz Programiranja

ako nešto ne ide uzmi veći čekić
17 godina
neaktivan
fitslash kaže...

Mislim da se autor posta dobro zaletio. Podsjeća me na mlađeg buraza koji je jednom rekao 'ja bi na Mjesec'. Naravno, niti jedno od ovoga nije nemoguće, ali je prilično teško... Pravljenje 3D igre zahtjeva jako, jako puno vremena. Netko je napisao da je potrebno godinu dana učenja i ja mu kažem da veze nema o programiranje. Uzmimo C++, potrebne su ti dvije godine dok ne dođeš do nivoa klasa sličnog (puno, ali opet ništa). Također, rad u programima za 3D modeliranje nije onakav kakavim ga neki zamišljaju, PREKOMPLICIRAN JE.

Inače, najgore je raditi mali projekt poput ovoga. Recimo da napraviš igru, isprogramiraš fiziku igrača, lopte, kretnje i ne znam šta sve. Jedino šta još trebaš je mjenjanje lica i dodavanja klubova za cijeli svijet. Samim time ti bi napravio nešto neprofitabilno jer ti niti jedan programer (ako zna nešto) neće raditi ispod 500KN dnevno, a tebi treba nekih 20, dizajneri... Milioni

Inače, manager možeš napraviti i u C++ (direktno), ali bolje je posredstvom baza podataka. To opet povlači masu problema. Inače, davno sam i ja napravio manager za seminar iz Programiranja

u vezi s ovim i onim što si prije naveo želim reći par riječi...

Znam neke osnove c++, YABASIC BASICA, modeliranja, Dark Basica, VB-a, potpuni AJAX, XML, HTML itd., itd...  Stoga mi ne moraš tu soliti pamet ili tako nešto jer već znam neke stvari o tome. Znam da ima dosta početnika koji ne shvaćaju da se za dobru igricu malo treba potruditi, ali to nisam ja. Negdje sam prije vidio (prije koju godinu) da je u stvari vrlo jednostavno napraviti svoju menadžersku igricu, pa sam stoga ovdje hito pitati je li to istina?
Hrvatska u srcu
17 godina
neaktivan

Zasto pravit kad ima vecd napravljeno

CROPES

BHPES

AMD Phenom 9950 2,6(OC3,0) /Zalman 8700LED/), DFI LanParty DK790FX M2RS, 2X 2GB OCZ, Reaper 1066MHz, Club3D Radeon 4870, Hiper 730W.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Znam neke osnove c++, YABASIC BASICA, modeliranja, Dark Basica, VB-a, potpuni AJAX, XML, HTML itd., itd...  Stoga mi ne moraš tu soliti pamet ili tako nešto jer već znam neke stvari o tome. Znam da ima dosta početnika koji ne shvaćaju da se za dobru igricu malo treba potruditi, ali to nisam ja. Negdje sam prije vidio (prije koju godinu) da je u stvari vrlo jednostavno napraviti svoju menadžersku igricu, pa sam stoga ovdje hito pitati je li to istina?

Nije istina ;)

I btw, osnove C++a i izrada igra ne idu zajedno. Za programiranje igra, samo "kodiranje" ti mora biti u malom prstu, jer ima hrpu drugih stvari na koje moraš misliti. Eh da, nemoj misliti da ćeš "naprednije" stvari u programiranju (ili konkretno C++u) shvatiti za 5 min :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 19:30 (itf4n).

0 0 hvala 0
17 godina
Stana kaže...
  u vezi s ovim i onim što si prije naveo želim reći par riječi...

Ajd malo definiraj sto tocno zelis napraviti pa ces mozda dobiti jasniji odgovor. Sto zelis da tvoja igra sve ima? Nekakvu grafiku? 2D? 3D? Koliko kompleksna hoces da bude? Igru mozes napraviti za 2 sata ili za 20+ godina, tj. nikad, ovisno o tome sto radis, nema tu jednostavnog odgovora...

Nitko te ne tjera da radis igru u C++-u. Mozes je raditi u basicu, Javi, c#, flashu... I obican C je sasvim dovoljan da napravis sasvim dobru igru. Cijela ideja OOP-a je da tebi olaksa programiranje, ali nitko te ne tjera da ga koristis. Npr. Blender je napravljen u C-u, al ne zato da bude brz, nego zato sto programeri nisu znali C++. Smijeh
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.9.2008 20:49 (SupremeCommander).
17 godina

Oni se STVARNO trude covjeku objasnit da se mozda ipak potrudi... I onda ce covjek vidit di je, odustat ce i od ideje, a od projekta necu ni spominjat, i otic ce na kavu sa ekipom!

Samo naprijed... napisite mu jos sta mu treba i kako da napravi :)

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ne treba mi jako dobra grafika, niti mogućnost gledanja utakmice, nište spektakularno... Nešto kao League Handball Manager samo za nogomet.

Hrvatska u srcu

0 0 hvala 0
17 godina

Nisam to igrao, ali po screenshotovima djeluje prilicno jednostavno. Predlazem da zaboravis C++ jer ces najvise vremena potrosit natezanjem s MFC-om, i koristis VB, ili VB.NET, sta vec bolje znas. Buttone i nekakve ostale win controle slozis vrlo brzo, a najvise vremena ce ti otic na samu logiku. Neznam koliko toga ce sve biti (zamjena igraca, kupovina, skilovi, itd...), ali pretpostavljam da ce ti mjesec, dva bit dosta za beta verziju...

17 godina

@SupremeCommander - ofc da nemora, da sam ja na njegovom mjestu vjerojatno bih koristio C#

Istina, sve se može bez OOP-a, ali nema smisla jer je teže, kompliciraniji je i završni kod je nejasniji. Ustvari mislim da je C++ lakši od C.

0 0 hvala 0
17 godina

Ja cu ti bit beta tester kad zavrsis!

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

moze link za program na kojem se pravi nogomet manager?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Re: Kako napraviti nogometnu igru za PC?
Boyka kaže...

moze link za program na kojem se pravi nogomet manager?

Mislis kao igra?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice