Kako dobiti len od unesenog int-a u C-u?

poruka: 19
|
čitano: 5.400
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Pomoć c, int

Bok :)

Evo imam jednostavno pitanje, samo me zanima kako dobiti len od unesenog inta u c-u? :D znači npr, upišem 123456, i on mi kaže da je len 6.. hvala :)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Pomoć c, int
Soap kaže...

Evo imam jednostavno pitanje, samo me zanima kako dobiti len od unesenog inta u c-u? :D znači npr, upišem 123456, i on mi kaže da je len 6.. hvala :)

ako sam shvatio ti očeš da program od unesenih brojeva ispiše najveći?

Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
14 godina
neaktivan
Pomoć c, int

ne, ja trebam, koliko je brojki uneseno, 31210 -> 5

{#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Soap kaže...

Prebrojiš znamenke :D

br=0;

while( x>0 )

{

x/=10;

++br;

}

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan
Pomoć c, int

Koliko ja znam ne postoji funkcija koja vraca takav broj, no mozes djeliti s potencijama broja 10.

int len( int num ) {

int ret = 0;
  for( int pow = 1; num / pow > 0; pow *= 10 ) ret++;
  return ret;
}

14 godina
neaktivan
Možes na vise nacina, preko petlje s tim da brojis koliko puta si broj podjelio sa 10:

int len = 0;
while (broj != 0) {
broj /= 10;
len++;
}

Ili punoooo elegantnije rješenje: len = (int) log(broj) + 1 (s tim da moras ukljuciti "math.h" biblioteku)
16 godina
neaktivan
BolestanUm kaže...
Ili punoooo elegantnije rješenje: len = (int) log(broj) + 1 (s tim da moras ukljuciti "math.h" biblioteku)

Najelegantnije moguće :D Ali neka se igra sa petljom bolje :D

http://manutd-croatia.com/forum/index.php ... forum i udruga navijača Manchester Uniteda...
14 godina
neaktivan
Pomoć c, int

Kako brzo odgovarate !!!

1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pomoć c, int

Hvala svima :)

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Pomoć c, int
Napišite program koji traži upisivanje troznamenkastog broja pa ispisuje njegove znamenke ,a potom, zbroji, odzme...

sve znam osim ovog kako da rzdvojim znamenke u unesenom broju i radim zbrajanje itd?
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...
Napišite program koji traži upisivanje troznamenkastog broja pa ispisuje njegove znamenke ,a potom, zbroji, odzme...

sve znam osim ovog kako da rzdvojim znamenke u unesenom broju i radim zbrajanje itd?

Sve što ti treba su operatori / i % :D

Npr znamenku jedinica izvadiš sa x%10

Znamenku stotica (ako je troznameknast broj) sa x/100.

A desetice sam iskombiniraj.  ( desetica(123) = jedinica(12)  ako ti kaj pomaže)

15 godina
neaktivan
Pomoć c, int
E pa hvala, ja sam to ovako onda napravio; iskemijo ...

J=a%10;
D=(a%100)/10;
S=a/100;
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

To je to. Btw desetice si mogo i D=(x/10)%10  (ovo funkcionira i za brojeve koji su veći od troznamenkastih, ono tvoje ne)

15 godina
neaktivan
Pomoć c, int

Napravite program koji ce od korisnika tražiti unošenje tri cijela broja. Program treba izračunati i ispisati na zaslon drugi korijen apsolutne vrijednosti ( srednjeg po velièini uèitanog broja.) e sad ja sam to riješio no nije mi jasno neke stvari što znače dijelovi koda ondnosno ako mi možeš objasnit pokraj što određeni dio koda radi s unesenim brojevima :D što šta postaje? meni nije jasno samo ovo if min max?

#include <stdio.h>

#include <math.h>

main ()

{

int a, b, c, max, min, mid;

float k;

printf ("Unesi tri broja: ");

scanf ("%d %d %d", &a, &b, &c);

max=a;

if (b>max) max=b;

if (c>max) max=c;

min=a;

if (b<min) min=b;

if (c<min) min=c;

mid=(a+b+c)-(max+min);

k=sqrt (abs (mid));

printf ("%.2f", k);

return 0;

}

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.2.2011 23:16 (Zvjerkan).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Dakle trebamo skuži koji je broj od borjeva a,b,c maximalni.

Pa recimo nek je a naveći (max=a)

Ako je b veći od maximalnog (u ovom trenutku to je a), onda je b maximalni (if (b>max) max=b )

Ako je c veći od maximalnog (ili od a ili od b, ovisno o prethodnom koraku) onda je c maximalan (if (c>max) max=c )

primjer:

a=3, b=2, c=6

max=3;

b<max pa ništa

c>max, pa je max=6.

Isto tako i za minimalnog.

Kako imamo tri broja, jedan će bit maximalan, jedan minimalan i ostat će još jedan. A tog srednjeg se najlakše dobije kako je tu napravljeno. Od a+b+c se oduzme min i max. Ako je npr min=a, a max=c, onda tama ostane b nakon kaj se pokrate.

15 godina
neaktivan
Luuka kaže...

Dakle trebamo skuži koji je broj od borjeva a,b,c maximalni.

Pa recimo nek je a naveći (max=a)

Ako je b veći od maximalnog (u ovom trenutku to je a), onda je b maximalni (if (b>max) max=b )

Ako je c veći od maximalnog (ili od a ili od b, ovisno o prethodnom koraku) onda je c maximalan (if (c>max) max=c )

primjer:

a=3, b=2, c=6

max=3;

b<max pa ništa

c>max, pa je max=6.

Isto tako i za minimalnog.

Kako imamo tri broja, jedan će bit maximalan, jedan minimalan i ostat će još jedan. A tog srednjeg se najlakše dobije kako je tu napravljeno. Od a+b+c se oduzme min i max. Ako je npr min=a, a max=c, onda tama ostane b nakon kaj se pokrate.

Hvala care.... to mi onak nije bilo najjasnije :D

15 godina
neaktivan
Pomoć c, int

Ovako treba mi dio koda ili upute kako, da napravim automatsko zatvaranje programa nakon odabira zatvori?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Pomoć c, int
Zvjerkan kaže...

Ovako treba mi dio koda ili upute kako, da napravim automatsko zatvaranje programa nakon odabira zatvori?

Koja ti je konkretna situacija?

Ako radiš nešto u petlji, pa trebaš završit program kad se upiše "zatvori", onda taj uvjet staviš u do-while petlju. Kad se izađe iz petlje, biti će onaj system(pause) i return i program se zatvara.

15 godina
neaktivan
Re: Pomoć c, int
Luuka kaže...
Zvjerkan kaže...

Koja ti je konkretna situacija?

Ako radiš nešto u petlji, pa trebaš završit program kad se upiše "zatvori", onda taj uvjet staviš u do-while petlju. Kad se izađe iz petlje, biti će onaj system(pause) i return i program se zatvara.

nakraju sam skonto, no ja sam koristio za to goto, e sad ok il ne neznam al radi.. :D

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice