C# - Problemi i rješenja izdvojena tema

poruka: 2.151
|
čitano: 703.373
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: C# - Problemi i rješenja

Desno klikni na projekt, pa Properties, pa se prebaci na Build i promjeni Platform target na x86.

Možeš probat, da odeš u VS folder, pa Common7, pa IDE, pa Remote Debugger. U folderu x64 rename-aj fajl msvsmon.exe u recimo msvsmon_old.exe ili tako nešto. Iz foldera x86 kopiraj msvsmon.exe u x64 folder. Ako se problem ne rješi samo izbriši msvsmon iz x64 i msvsmon_old rename-aj u msvsmon.exe.

Crk'o Marshall!
17 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

EDIT: radilo je, problem je bio na drugom mijestu...

IRebic
Poruka je uređivana zadnji put sri 11.12.2013 12:57 (IRebic).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Napao te dinosaur. Miči taj goto!!

Vidim da nisi nigdje n inicijalizirao. To je prazna varijabla i unutra može biti bilo što. I taj n nigdje ne mijenjaš...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Napao te dinosaur. Miči taj goto!!

Vidim da nisi nigdje n inicijalizirao. To je prazna varijabla i unutra može biti bilo što. I taj n nigdje ne mijenjaš...

primjeti "..." prije i poslje koda, ovo je izdvojeno iz veće cjeline, ovo je dio funkcije u kojoj je n parametar...
Goto ako se i "aktivira" opet ostaje u petlji (ne vidim kako bi to moglo pravit problem) 

IRebic
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Koja je razlika između WPF-a i window form-i?

Jer vidim da se spoj sa bazom podataka moze vršiti preko oba navedena, pa me zanima imaju li oni ikakve razlike u radu s bazom podataka (da li je kod koji se primjenjuje različit između njih npr. baza koja se otvara u WPF ili windows formi).

Prije sam radio sa WPF-om pa bih pokusao sa windows formom, pa me zanima je li Win forma kompliciranija od WPF sto se tiče rada s bazama?

P.S. Nadam se da me razumijete šta me zanima, i da pitanje nije glupo {#} .

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

WPF i WinForms su samo izgled sučelja - WPF koristi directx za rendanje sučelja i XAML za opis izgleda a WinForme se "kače" na GDI tj. windowsi "softverski" rendaju UI. Nema nikakve veze sa samim kodom.

U WPFu možeš napraviti ljepše, modernije, "custom" sučelje dok po WinForms nema puno mrdanja.

Napomenica - WPF se na slabijim konfama vuče ko' krepana mačka.

13 godina
neaktivan
Xyloto kaže...

Koja je razlika između WPF-a i window form-i?

Jer vidim da se spoj sa bazom podataka moze vršiti preko oba navedena, pa me zanima imaju li oni ikakve razlike u radu s bazom podataka (da li je kod koji se primjenjuje različit između njih npr. baza koja se otvara u WPF ili windows formi).

Prije sam radio sa WPF-om pa bih pokusao sa windows formom, pa me zanima je li Win forma kompliciranija od WPF sto se tiče rada s bazama?

P.S. Nadam se da me razumijete šta me zanima, i da pitanje nije glupo {#} .

Kao prvo, spajanje na bazu podataka nema baš veze sa WPF, Windows Forms, to je samo UI, no nebitno.

Znači WPF, se bazira na SoC (Separation of Concers), znači raslojava aplikaciju, imaš UI dio koji ne treba da ima direktnu vezu sa data slojem, znači slojevi moraju da budu nezavisni. Pa se rodio XAML, Data Binding, MVVM i ostale stvari zajedno sa WPF i Silverlight. WPF ne zahtjeva pisanje event handlera za svaku moguću promjenu teksta u textboxu npr. Pa kada radiš WPF moraš se malo upoznati sa patternima i nekim drugim, gore pomenutim, stvarima.

Windows Forme su druga priča, SoC je teško izvodljiv, postoje pokušaji tipa MVP pattern. Kad ti kažem treba mi registracijska forma, Windows Forms programer će reći treba mi: txt box za Ime, Prezime, Email, Lozinka i button za spašavanje. Programer koji koristi MVVM će reći treba mi objekt koji sadrži string Ime, Prezime, Email, Lozinka i komanda koja će to spasiti. Znači MVVM nastoji da UI bude samo - UI, a ne logika.

Po mišljenju mnogih WPF-u se bliži EOL. (inače se više ne razvija)

Pretpostavljam da si WPF koristio kao Windows Forme, drag kontrole, pisanje handlera za neki event i tako. Prema tome nećeš primjetiti neku razliku, jedino je dizajner malo lošiji.

Šta se dešava na nižem levelu ti je objasnio sum iznad.

Crk'o Marshall!
15 godina
neaktivan

Ima li smisla onda učiti WPF ako se blizi kraju (navodno)?

13 godina
neaktivan
NiGHT_RiDER92 kaže...

Ima li smisla onda učiti WPF ako se blizi kraju (navodno)?

Učiti MVVM i XAML itekako ima smisla, jer MS se okreće u potpunosti tome (Windows 8, Windows Phone...).

Volio bih kad bi se Tonči uključio u ovu temu, on je prije pričao o tome.

Crk'o Marshall!
15 godina

WPF i XAML sigurno nije dead, to je glavna MS tehnlogija za izradu Rich client appova.

Da se blizi kraju onda VS 2012 i 2013 ne bi imali UI baziran na njemu (mislim da i novi Office, takodjer) .

Dakle, dok god  ne budemo svi hodali okolo sa tabletima i dok postoje Desktop aplikacije, WPF je ziv.

Mozda je bolje pitanje sto uciti HTML5/JavaScript ili C#/XAML.

Poruka je uređivana zadnji put čet 26.12.2013 10:39 (deva666).
13 godina
neaktivan
royalhero kaže...

Desno klikni na projekt, pa Properties, pa se prebaci na Build i promjeni Platform target na x86.

Možeš probat, da odeš u VS folder, pa Common7, pa IDE, pa Remote Debugger. U folderu x64 rename-aj fajl msvsmon.exe u recimo msvsmon_old.exe ili tako nešto. Iz foldera x86 kopiraj msvsmon.exe u x64 folder. Ako se problem ne rješi samo izbriši msvsmon iz x64 i msvsmon_old rename-aj u msvsmon.exe.

Nakon dužeg pokušavanja VS je proradio. Hvala. 

http://adf.ly/HFD9N
12 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

Kako da podatke iz baze podataka (tablicu) prikazem u rich text box-u, trazio sam po internetu ali nisam nasao nekog rezultata ima sam za obrnuti slučaj?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
Xyloto kaže...

Kako da podatke iz baze podataka (tablicu) prikazem u rich text box-u, trazio sam po internetu ali nisam nasao nekog rezultata ima sam za obrnuti slučaj?

Obrnuti?

Freak Show Inc.
12 godina
neaktivan

Iz Rich text box-a sprema u bazu.

17 godina
odjavljen
Xyloto kaže...

Iz Rich text box-a sprema u bazu.

Koju bazu koristiš i šta koristiš sa pristup bazi?

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Xyloto kaže...

Rich text box prikaziva string, razmišljaj na taj način, moraš se dokopati tog stringa iz baze (ili neke druge vrijednosti pa castovati). Izgleda da ti ne znaš pristupati bazi i vršiti r/w.

Preko ADO.NET - tutorial.

Entity Framework - tutorial.

Crk'o Marshall!
12 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Xyloto kaže...

Rich text box prikaziva string, razmišljaj na taj način, moraš se dokopati tog stringa iz baze (ili neke druge vrijednosti pa castovati). Izgleda da ti ne znaš pristupati bazi i vršiti r/w.

Preko ADO.NET - tutorial.

Entity Framework - tutorial.

Hvala na ovim uputama, uspio sam samo prvi redak ubaciti u RichTextBox, pa sam odustao od ovoga i podatke prikazao preko DataGrid-a.

Neznam kako bih u RichTextBox-u ubacio čitavu tablicu iz baze, iako sam mislio ubacivati tablicu u RichTextBox, ok mi je i ovako preko DataGrid-a.

13 godina
neaktivan
Xyloto kaže...

Hvala na ovim uputama, uspio sam samo prvi redak ubaciti u RichTextBox, pa sam odustao od ovoga i podatke prikazao preko DataGrid-a.

Neznam kako bih u RichTextBox-u ubacio čitavu tablicu iz baze, iako sam mislio ubacivati tablicu u RichTextBox, ok mi je i ovako preko DataGrid-a.

Pa GridView služi za prikaz tablice, tj. više kolona.

Možeš eventualno staviti više RichTextBoxova (po jedan za svaku kolonu u tabeli), ako baš tako želiš.

Crk'o Marshall!
12 godina
neaktivan
royalhero kaže...
Xyloto kaže...

Pa GridView služi za prikaz tablice, tj. više kolona.

Možeš eventualno staviti više RichTextBoxova (po jedan za svaku kolonu u tabeli), ako baš tako želiš.

Da ali mislio sam to na ovakav način napraviti, ali nema veze zadovoljniji sam sad s ovime: 

13 godina
neaktivan

String.Format, pa to nadodavati u RichTextBox, ali ne vidim razlog za to, za takve stvari i postoji Grid.

Crk'o Marshall!
16 godina
odjavljen

foreach (DataRow dr in DataTable.Rows)

{

string data1 = dr[zeljeni_stupac].ToString();

.....

richtxtbox.Text = data1 // naravno, ne ovako, dodavaj kako spada

}

Quick and dirty. Na prevelikom SELECTu bi jako loše prošlo. Smijeh

16 godina
neaktivan
Pozdrav, potreban mi je algoritam ili metoda za kriptiranje stringa, A zatim dekripciju. C# visual studio 12
Po mogućnosti da korisnik može birati ključ za kriptiranje, ali nije nuzno. Hvala
15 godina

Pretpostavljam da ces enkriptirani string spremiti negdje na hard disk, ako da mozes ovako napraviti.

Samo pazi da ti key nije nigdje hard codiran u aplikaciji

void SerializeAndEncrypt( string path, string fileName, object obj, byte[] key, byte[] iv )

{

if (obj == null || key == null || iv == null || string.IsNullOrEmpty(path) || string.IsNullOrEmpty(fileName)) return;

if (!Directory.Exists(path)) Directory.CreateDirectory(path);

DESCryptoServiceProvider des = new DESCryptoServiceProvider();

using (FileStream stream = File.Open(Path.Combine(path, fileName), System.IO.FileMode.OpenOrCreate, System.IO.FileAccess.ReadWrite, System.IO.FileShare.ReadWrite))

{

var cryptoStream = new CryptoStream(stream, des.CreateEncryptor(key, iv), CryptoStreamMode.Write);

BinaryFormatter formatter = new BinaryFormatter();

formatter.Serialize(cryptoStream, obj);

cryptoStream.FlushFinalBlock();

}

}

object DeserializeAndDecrypt(string path, string fileName, byte[] key, byte[] iv)

{

if (string.IsNullOrEmpty(path) || key == null || iv == null || string.IsNullOrEmpty(fileName) || !Directory.Exists(path)) return null;

DESCryptoServiceProvider des = new DESCryptoServiceProvider();

using (FileStream fileStream = File.Open(Path.Combine(path,fileName), FileMode.Open, FileAccess.ReadWrite, FileShare.ReadWrite))

{

var cryptoStream = new CryptoStream(fileStream, des.CreateDecryptor(key, iv), CryptoStreamMode.Read);

BinaryFormatter formatter = new BinaryFormatter();

return formatter.Deserialize(cryptoStream);

}

}

16 godina
neaktivan
Zapravo mi treba samo privremeno tj. u programu.

Korisnik unosi string kojeg naredba kodira, prikazuje se kriptirani string, A druga naredba taj kriptirani string dekriptira, pa se prikazuje dekriptirani string tj. originalni string. Da li je ok objašnjenje?
Prikaz sam sredio, ali potrebno mi je kriptiranje i dekriptiranje.
Key bira korisnik i može ga mijenjati. (Da li je to izvedivo)?

Zahvaljujem na trudu :)
15 godina

Ako je string samo u memoriji, za to imas SecureString

Pogledaj http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.security.securestring(v=vs.110).aspx 

16 godina
neaktivan

Zar SecureString nije objekt? Kako bi to ispisao kao tekst unutar TextBoxa?

Izradio sam testnu verziju.

Korisnik unosi tekst u gornji textBox, klikom na button "kriptiraj" u srednjem textboxu nastaje kriptirani tekst koji se sastoji od niza znakova koji su povećani po ASCII vrijednosti.

Primjer 1.-povećanje za +1 po ASCII-default postavka je +1

Primjer 2.-Povećanje prema izboru korisnika-povećanje=+5 (odabire se klikom na "osobno kriptiranje" checkbox)

Klikom na "enkriptiraj" nastaje dekriptirani tekst (tj. originalni tekst iz gorenjeg tekstBoxa) u donjem textBoxu.

Problem je u tome što je ovo vrlo slab način kriptiranja.

Želio bih nešto bolje tj. "jače". Ima li pomoći? Hvala

primjer 1 primjer 1
primjer 2 primjer 2
Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2014 22:24 (pod009).
15 godina

Pogledaj ovaj primjer, http://msdn.microsoft.com/en-us/library/system.security.cryptography.aes.aspx

Imas na SO primjera s drugim algoritmima

16 godina
odjavljen

XOR enkripcija može poslužiti...

13 godina
neaktivan
C# - Problemi i rješenja

ljudi jel netko moze pomoc noob sam totalni...ucim c i dosao sam do djela di trebam ucitat 5 brojeva koji ce ispisat +eva koliko ima brojeva npr. 5 +++++ pa me zanima jel itko zna kako da se slozi petlja? hvala puno!

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Shaka kaže...

ljudi jel netko moze pomoc noob sam totalni...ucim c i dosao sam do djela di trebam ucitat 5 brojeva koji ce ispisat +eva koliko ima brojeva npr. 5 +++++ pa me zanima jel itko zna kako da se slozi petlja? hvala puno!

Pa pobogu čovječe smisli sa sobom šta hoćeš, pa onda traži pomoć.

Drugo u pogrešnoj si temi, ovo je tema o C#-u, a ne o C-u. Pitaj tu.

Crk'o Marshall!
Poruka je uređivana zadnji put sub 11.1.2014 0:30 (royalhero).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice