[Razmjena] Gtx 1070ti

poruka: 37
|
čitano: 3.449
|
moderatori: XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: [Razmjena] Gtx 1070ti
Rhodin kaže...

živo me zanima po kojim cijenama će doć slijedeća generacija. Hoćemo li stvarno grafe uzimati na leasing kao aute? Čeka li nas još jedna 3080 Ti po 2k € ovaj put?

Pa nitko te ne tjera da kupuješ nešto što ne želiš ili nemaš novaca, isti kako nitko nije tjerao Intel ekipu da kupuju jedan te isti procesor pet puta,

pa onda u tome tonu nećemo niti kupovati takve grafičke kartice, još za sada imamo vlastiti odabir.

A kako ti pišeš ispada da se svi igraju na 4k 144 Hz ili više, isto kao i do sada kupovat ćemo kartice koje si možemo priuštiti i koje odgovaraju

našim potrebama, polovno je isto jako dobro ako je cijena dobra.

Konkurencija dolazi, ako srede ova sranja sa driverima, možda i bude bilo nešto od svega, Intel isto bude nešto napravio, valjda.

Za sva pitanja i pomoć, obratiti se preko privatne poruke. :D
17 godina
[Razmjena] Gtx 1070ti

Ne planiram ju uzet, nije uopće stvar u tome... Kolegi spamamo temu, ali da odgovorim:

moje kartice uglavnom su bile više-srednje kategorije. Ima sam GTX 280 gdje sam prvi put kupio "zvjer" koja je bila top u tom trenu. Bila je ispod 3k kuna. Zatim slijedeća je bila GTX 470 jer je bila ispod 3k, dok je 480 naprosto bila preskupa Zatim skok na GTX 970 gdje su počeli sa "ti" varijantom tj. 980 Ti i otuda sve kreće nizvodno jer već slijedeća generacija je skupa, 1080 Ti oko 1k€ kao top model, a sad je već "normalno" da 2080 košta oko 1000€, dok 2080Ti oko 1800-2k€ kad je došla.

Problem je što se trend ne zaustavlja, a uz ovu krizu i limitiranu dostupnost hardvera cijene samo idu gore... i kupuju se sve što bude na tržištu.

Da se razumijemo, 1080 Ti je ternutno zvjer, te za 3k nije loša kupnja u odnosu na konkurenciju u 2000 seriji i sirove performanse. Problem je DX12 i Vulkan i RTX koji od sada na dalje dolazi. RTX 2000 ima preslabi hardver za ray tracing, tek serija 3000 će tu dat svoje. paralelno konkurencija radi na istom i konačno su ujednačili jezik i žargon i standard i odmakli se od proprietary gluposti - nVidia malo pod prisilom jer su konzole na AMD-u, a intel i AMD oboje imaju u interesu da sve bude open standard, pa sumnjam da će se puno developera odlučivati na daljnji razvoj u smjeru proprietary tehnologijs vezano a RTX.

U svakom slučaju poanta je da tko želi imati RTX, a svi će htjet za godinu dvije, prisiljeni su uzet "dovoljno jaku" 3000 karticu, ili alternativu iz crvenog (a možda i plavog ili "n" tima) koja podržava isto i dovoljno je močna.

Moje pitanje je, ako je to tako i želimo ostat na istom nivou "sirovih" performansi, uz zadovoljavajući RTX, u nadolazečim serijama, DX12/vulcan APIu gdje nam serija 1000 nije više toliko močna, koliko će nas to koštat?

Hoće li bit 3070 oko 3k kuna, 3080 oko 3.5-3.9, a Ti oko 4500-5k ili slijedi još jedna serija gdje je 3070 bliže 5k , 3080 bliže 8k , a 3080 Ti bliže 14k kao što je bilo sa RTX 2000 serijom na releaseu?

Jer realno, ako je čitat o performansama, 3070 mi je minimalni logički upgrade, a trebao bih osobno ciljat na 3080 da ga 2zaista osjetim".

Sumnjam da će AMD izdat RDNA2 5900XT karticu koja podržava RTX i močna je poput 3080/ti i dat ju u pola cijene u tom slučaju.

14 godina
[Razmjena] Gtx 1070ti

Biti ce interesantno sa ovom koronom ali cijene sigurno nece ici dolje.

16 godina
Re: [Razmjena] Gtx 1070ti
Jos je 3k kao jeftino za novu x70 sad - GTX970 Phantom sam platio 2,450kn par tjedana nakon sto je izasla...
Koka, dskoteka, Marlboro, Suzuki
7 godina
[Razmjena] Gtx 1070ti

poprilicno sam siguran da cijene mogu samo ici gore

17 godina
[Razmjena] Gtx 1070ti
''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
17 godina
[Razmjena] Gtx 1070ti

Ako izdaju nove grafičke kome će ih prodavati? U 9mj. ide svjetska kriza zbog korone. Već do danas mnogo ljudi je izgubilo posao. Pala je kupovna moć. Meni nema smisla da izdaju novu seriju u 9mj., a još manje povećanje cijena. Prije da će cijene ostati iste ili se malo korigirat ovisno o stanju i vremenu robe u skladištu. 

''Glupan koji inzistira na svojoj gluposti postati ce mudar'' - William Blake
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice