imate pod moj pc moj procesor... ja bi ga mjenjal za nes jace... sta mogu uzet??? al necu mijnjat maticnu
Zamjena procesora
- poruka: 19
- |
- čitano: 3.912
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
imate pod moj pc moj procesor... ja bi ga mjenjal za nes jace... sta mogu uzet??? al necu mijnjat maticnu
Ne pieš koju matičnu imaš a to je najvažnija informacija... :D
hehehe... ok... budem napisal.. sam da najdem...
EDIT: nasel sam papire...MB GIGABYTE K8NSC-939
mora podrzavati ddr 400 rame.. ne ddr 2
po meni se ne isplati mijenjat za nista... to sto ces umjesto athlona 3000+ imat 3400+ ti u ovom ternutku nece nista mijenjat u zivotu...
skupi 1500-2000kn pa ce ti se slozit neka low-budget konfa koja ce biti 4-5 puta jaca od ovog sto imas sa novom maticnom i ramom i hardom i grafom i svim
mijenjat samo proc, koliko god da ispadne jeftinije ti stvarno nista nece promjeni, jos uvijek ce konfa bit prastara i preslaba za bilo sta
to je moje misljenje, sad vi mu savjetujte kako da pojaca konfu za 200-300kn za 5-10%
EDIT: cak i da stavis neki od ovih starijih x2 procesora mislim da ti se ne bi puno s tim pomoglo, sve je to slabo/sporo... a i ne znam gdje bi to kupio, sry, ali realno ja ne bi u to ulago vise nista, proslo svrseno vrijeme, ne bih htio da se uvrijedis
Posjedujem plocu GIGABYTE GA-8VM800M-775 u kojoj se trenutno nalazi procesor Intel Celeron 2.8Ghz/256/FSB533 pa bih zelijo ugraditi neki jaci procesor! Sta bih mi vi preporucili? RAM memorija na ploci je DDR1 koja radi na 400mhz i nepodrzava Dual Core 1.8Ghz vec sam probao!
najjači procesori koji mogu ići na ovu ploču su oni iz serije Pentium4 i Pentium D. Budući da su ti procesori teško dobavljivi i ne pariraju današnjim procesorima, nadogradnja se ne isplati
ok hvala na savjetu! Vec sam odlucijo da kupim sve nove komponente pocevsi od maticne pa nadalje!
uzeo bih novi procesor s tim da mi vi pomognete maticna mi je
ASRock-K8NF6G-VSTA
Socket 754
molim pomoc !
hvala
uzeo bih novi procesor s tim da mi vi pomognete maticna mi je
ASRock-K8NF6G-VSTA
Socket 754
molim pomoc !
hvala
evo popis podržanih procesora radi se o starim i teško dobavljivim procesorima pa je nadogradnja neisplativa
Pozdrav svima!
Dakle i ja bih mijenjao procesor, ali ne znam koji je maximalno podržan od ploče.
Ploča je: Gigabyte K8NF9-Ultra
E sad da li je isplativo ili ne, znam-vjerojatno ne. Pošto su recesijska vremena trenutno nemam za neku mrcinu od kompa kao što je bio ovaj u vrijeme kupovine pa sam prisiljen nadograditi proc i RAM dok se ne dočepam neke love.
Eto toliko za sad i lijep pozdrav!
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/kompjuter-se-ne-ukljuci-nakon-overclockiranja-proc/41190.aspx?page=0&jumpto=654931&sort=asc&view=flat
lik si uzima novi procesor zato sto je stari clockao malo previse pa mu je riknuo XD
http://www.bug.hr/forum/topic/overclocking/kompjuter-se-ne-ukljuci-nakon-overclockiranja-proc/41190.aspx?page=0&jumpto=654931&sort=asc&view=flat
lik si uzima novi procesor zato sto je stari clockao malo previse pa mu je riknuo XD
nije mu riknuo nego se sam komp radi sebe samog ne pali, samo se cleara CMOS ili izvadi baterija na 10-ak sekundi
Pozdrav svima!
Dakle i ja bih mijenjao procesor, ali ne znam koji je maximalno podržan od ploče.
Ploča je: Gigabyte K8NF9-Ultra
E sad da li je isplativo ili ne, znam-vjerojatno ne. Pošto su recesijska vremena trenutno nemam za neku mrcinu od kompa kao što je bio ovaj u vrijeme kupovine pa sam prisiljen nadograditi proc i RAM dok se ne dočepam neke love.
Eto toliko za sad i leijep pozdrav!
morat ćeš i matičnu mijenjati!
Nije li iz mojeg posta očigledno da si trenutno ne mogu priuštiti novu ploču? Dakle tražim najbrži procesor za svoju ploču! Navodno idu i neki Opteron procesori,ali bih htio prije kupovine znati TOČNO koji procesor da kupim.
samo polovnog ćeš moći naći, nigdje više nemaš amd64 x2 4800...
samo polovnog ćeš moći naći, nigdje više nemaš amd64 x2 4800...
Pa polovnog i tražim. Nadam se da netko ima ;-)
a onda pogledaj po njuškalu i plavom oglasniku, naći ćeš nešto sigurno...
I obavezno svrati na PCE forum na podforum prodaja pa pogledaj da se nači takvih stvari jer se redovito mjenjaju komponente, a i sam nešto prodajem pa ako je tko zainteresiran neka se javi na PM.
Neke stvari "pod moj komp" Proc,memoriju i MBO.
I obavezno svrati na PCE forum na podforum prodaja pa pogledaj da se nači takvih stvari jer se redovito mjenjaju komponente, a i sam nešto prodajem pa ako je tko zainteresiran neka se javi na PM.
Neke stvari "pod moj komp" Proc,memoriju i MBO.
prelaziš na nešto jače ili? za koliko rame prodaješ?