hehe, dobri stari AMD :) Nema većeg gušta od otključanih jezgri :D
http://en.ocworkbench.com/tech/amd-phenom-ii-x4-960t-hidden-cores-can-be-unlocked-turning-it-into-a-phenom-ii-x6/
Mmmmmm jedva čekam!
Bogme jako ljepo kupio sam MBO sad samo trebam pričekati navedene procesore
, ali iskreno meni osobno netreba takva močna zvijer od procesora pa sam mišljenja da je jedan Phenom X4 i više nego dovoljan barem meni
koji 90% komp koristim za igranje i ostale sitne stvari koje čak i X2 procesori zadovoljavaju ali naravno lijepo je vidjeti jače/bolje za malo novčeka ali zato će kojekakvi entuzijasti trljati ruke i bradu glede navedenih.
Nice.
Dobro je imati ploču sa tom podrškom...
Cele, nećeš se baš sa GA pločom 890GX/FX chipsetom proslaviti,
morat ćeš birati ili ASRock, ili BIOStar ili Asus...
MSI, GA, ECS, DFI... Nema otključavanja (poznatog) za sada...
S tim a je BIOStar nedobavljiv, ostaje ili Asus high end FX ploče ili ASRock, ali FX-ica mi se ne sviđa...
The board used is a AMD 890GX+SB850 mainboard.
Vjerovatno ASRock..
Asus Crosshair IV Formula ako bude normalna cijena, ili ostajem na svojoj ploči, X6 bios is in the house :)
Formula 4 je super... Ali računaj bar 2 soma...
Vrhunski izgleda..
Nisam ništa manje ni očekivao
What goes after Phenom II, I buy.
Kada će doći ta čuda u naše trgovine?
Nemam blage, ali evo članak, ASRock je prva, za sada i jedina...
BIO Unlock od BIOStara, koji koristi algoritme ACC-a nije pogodan,
a Asus Unlock mehanika nije isprobana...
UCC je za sada nadmoćan.
AHHAHA to te ja pitam yeah
"...and it is on...;)", Barney Stinson
to nije nista cudno.ja sam to znao od pocetka.ali ja mislim da nece biti prevelika cijena izmedu Zosma quadova i Thuban hexova(barem 200-300 kn) tako da je isplativije kupovati prave hexove bez greski nego otkljucavati 2 dodatne jezgre koje imaju neke greske a prolaze OCCT,moj prijatelj je primjer,ima Semprona 140 i otkljucao ga u dualca,na 32 bitnom sistemu ne zeli raditi a na 64 bitnom prolazi OCCT preko 10 sati.nisu te jezgre bezveze zakljucane.
Ne zaboravi da AMD krpa rupe u tržištu zaključavanjem menje OC-abilnih
jezgri, te prodavanjem tih procesora po nižim cijenama.
Svi procesori iste serije su sa iste ploče rezani, tako da je svima u biti cijena proizvodnje
ista.
Sad, kako se dobiju "skuplji" i "jeftiniji".
Testira se stanje jezgre, dali je stabilno, astabilno ili kvazistabilno
pod određenoj frekvenciji, i stabilnosti jezgri.
Recimo kad zafali 555BE čipova sa neispravnim jezgrama, trpaju se
punokrvni 965BE pod 555BE.
Tako dobiješ savršene čipove.
Sve to ima svoje.
Naravno da nebi bilo da samo "AMD trpa škart" u CPU-e,
podsjećam da Intel radi istu stvar, samo on spali/određe
laserom fizički Cash memoriju, koja se ne može vratiti,
makar je ona 100% ispravna.
sve to stoji ali svejedno nebih riskirao.imam osjecaj da ce to biti slaba sansa za otkljucavanje kao kod Phenoma II X3 710 i X3 750 BE.
X3 750BE za takav proc nisam čuo ili sam nešto propustio..... znam za X3 710/720 i 740 kojeg nikada nisam vidio u našim trgovinama.
Pardon,mislio sam na 720 BE...
Mislim da se planira još jedan x3 7*0 , pa ga unlockamo u x6
x3 710, x3 720, x4 810, x4 920, x4 940 se više neproizvode, a nema ih ni po trgovinama.
Sada će i ostali c2 otići u mirovinu.
Hoce li se moci jezgre otkljucavati i sa ACC-om ili samo UCC-om?
Hoce li se moci jezgre otkljucavati i sa ACC-om ili samo UCC-om?
Pročitaj šta je Don Kihoty napisao:
Nemam blage, ali evo članak, ASRock je prva, za sada i jedina...
http://en.ocworkbench.com/tech/exclusive-asrock-890gx-extreme3-motherboard-is-first-board-to-unlock-phenom-ii-x4-and-turn-it-into-a-x6/all/1/
BIO Unlock od BIOStara, koji koristi algoritme ACC-a nije pogodan,
a Asus Unlock mehanika nije isprobana...
UCC je za sada nadmoćan.
Zasada samo UCC
Zasada samo UCC
valjda nece ovi iz ASRocka biti p*čke i ne rijesiti to i za starije chipsete kao npr 785chipset
Valjda neće ali riješio sam se te MBO
premda je MBO super i nisam imao nikakvih problema, tražila se MBO i proc na forumu i ja poslao slučajno ponudu i jbg. sadašnji kupac odgovorio i dogovorili se brzo i sve ošlo.
cekajte nije mi nikad bilo jasno to otkljucavanje jezgri, ugl kupim phenoma 4 i neku malo bolju plocu koja ima mogucnost otkljucavanja i onda samo u biosu podesim na sve jezgre i to onda radi najnormalnije, koda sam kupio phenom 6??????
cekajte nije mi nikad bilo jasno to otkljucavanje jezgri, ugl kupim phenoma 4 i neku malo bolju plocu koja ima mogucnost otkljucavanja i onda samo u biosu podesim na sve jezgre i to onda radi najnormalnije, koda sam kupio phenom 6??????
ne baš tako, nekim procesorima poput Phenom II X2 555 zaključane su dvije jezgre i on se prodaje kao dvojezgreni procesor... u tom slučaju možeš s pločom koja omogućuje otključavanje otključati te dvije zaključane... isto tako će AMD izdati jedan četverojezgreni procesor kojemu se mpgu otljučati divje zaključane jezgre.. dakle ne vrijedi to kod svih proceosora niti kod svih ploča
aha, a kod onih kod kojih vrijedi radi najnormalnije ??
Pa i ne bas, jer amd zna napraviti falšane x4 procesore kojima ne rade dvije jezre, onda ih zakljuca i prodaje po x2, naravno postojen i oni kojima su jezgre savrseno ispravne i rade...
Pa i ne bas, jer amd zna napraviti falšane x4 procesore kojima ne rade dvije jezre, onda ih zakljuca i prodaje po x2, naravno postojen i oni kojima su jezgre savrseno ispravne i rade...
Pa zaključa i ove stabilne jezgre i nestabilne, samo je problem ako su te 2 jezgre zaključane nestabilne tj.
Odeš u bios uključiš ACC/UCC
F10
yes
i comp reboota no crni ekran ostaje i neće dalje bootat
= nestabilan skroz, najgori mogući slučaj.
drugi slučaj je da uđeš u windowse,ali koliko god ti digao napon on se sruši nakon nekog vremena
treći slučaj je da normalno te 2 jezgre rade,ali trebaju više napona nego inače
četvrti slučaj je da jezgre rade normalno,ali se nedaju clockat kao one 2 stabilne - moj slučaj
peti slučaj je da su zaključali nekog quada/six core-a koji je prošao test da bude recimo x4 955, 965 , x1055T itd., to je najbolji slučaj jer dobivate pravog quada/six-a.
BTW: na starim pločama nema UCC čipa pa dok nesrede ACC ništa od otključavanja, ako ga uopće mogu.
Evo ga 960T na Asus M4A89GTD-PRO/USB3
http://www.xfastest.com/viewthread.php?tid=41281
MSI 890GXM-G65 je prva MSI 890GX ploča s podrškom u biosu za otključavanje Thubana
ahaaa, hvala onda, dakle ipak nije to to ako uzimas quada jer postoji rizik da ne dobijes hexa, oke, tnx
Evo ga 960T na Asus M4A89GTD-PRO/USB3
http://www.xfastest.com/viewthread.php?tid=41281
MSI 890GXM-G65 je prva MSI 890GX ploča s podrškom u biosu za otključavanje Thubana
Gigabyte sa novim beta BIOS-om ima nešto slično...
i MSI, i BIOStar i Gigabyte kopiraju algoritme iz ACC-a u sam BIOS,
jedino je ASRock napravio svoj UCC chip, i time omogućio bilo kojoj ploči da
unlocka CPU (kao što je N68-S3 UCC, dobar budget sa 435x3)