Vrlo neobični problemi s PC-om.

poruka: 24
|
čitano: 3.274
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Ne znam od kud da počnem. Ali moram od negdje. Dakle, jučer sam premjestio PC (iz sobe u dnevni boravak). Uobičajno odspajanje-spajanje. Svi kablovi gdje su bili prije i sl. I upalio sam PC i sve je radilo, zvuk, slika, igre; dakle, sve za pet. I onda danas, kad sam završio s slušanjem muzike i išao gledati ST na TV-u Smijeh, odjednom sam počeo čuti jedan neobičan zvuk. Mislio sam da će skoro nestati, ali nije. Stoga sam otišao vidjeti što je i primjetio sam da taj zvuk radi subwoofer (inače, radi se o 2.1 zvučnicima Phillips SPA 3300-kupio sam ih prije par tjedana ). Membrana je neprekidno podrhtavala. I kako vibracije nisu prestajale, ugasio sam ih. Zvuk je prestao. Nakon par minuta sam opet upalio zvučnike, i pustio muziku. Glazba se reproducirala samo na dva manja zvučnika. Subwoofer je sada počeo i škljocati. Počeo sam lagano luditi jer nisam mogao vjerovati da je moguće da će mi zvučnici koji su koštali 300kn otkazati tako brzo. Odspojio sam sub i slušao glazbu samo preko običnih zvučnika. Kasnije sam pokušao opet spojiti subwoofer, pa sam iskopčao konektor za zvuk. Nakon što sam ga opet spojio, doživo sam još gore iznenađenje. Ne samo što subwoofer nije radio i što je opet proizvodio iste vibracije, nego su i oni zvučnici koji su normalno prije radili otkazali. Tj. počeli su proizvoditi zvuk sličan rafalnoj paljbi (vjerovali ili ne). Isključio sam sub i pustio samo obične zvučnike. Opet isti zvuk 'paljbe'. Probao sam konektor zvučnika ukopčati na prednju stranu, ali zvuk je ostao isti. Nakon toga sam počeo lagano sumnjati u mogući problem s matičnom pločom, pa sam zvučnike spojio na mob i sasvim su dobro radili! Subwoofer je ostao na svojim vibracijama, tj. s njim nije bilo napretka. Stoga sam zaključio da je subwoofer otišao na 'vječna lovišta', ali me počeo hvatati strah zbog matične ploče. Ali tu nije bio kraj iznenađenjima. Kad sam palio/gasio PC primjetio sam da miš (ne pravi mišSmijeh) nema kontakta. Nedugo zatim se kontakt pojavio. Onda je prestao kontakt s tipkovnicom. Koji se isto opet ubrzo pojavio. Sada tipkovnica i miš rade sasvim normalno. Osim toga pojavio mi se problem i s termometrom koji je ugrađen u kućište. Sve do nedavno temperatura nikad nije prelazila 37 stupnjeva (btw. kućište je bilo zatvoreno). Nakon što su mi se pojavili problemi s zvukom, temperatura je skočila na stalnih 41 stupanj!! A bočnu stranu od kućišta sam čak i skinuo da bi protok zraka bio bolji...Provjerio sam temp ostalih komponenti i ona je kod svih bila u normalnim vrijednostima. Matičnu ploču sam kupio prije tjedan dana (P45DE i do sada je radila ko' urica).  Dakle, da zaključim na kraju. Pojavili su mi se problemi koji na prvi pogled nemaju nikakvu povezanost i stvarno ne znam o čemu se tu radi. Stoga mi trebaju vaši savjeti i mišljenja. Da li da tražim zamjenu zvučnika i subwoofera (mada samo sub ne radi) i da li postoji mogućnost da postoji problem s zvučnom 'komponentom' moje matične ploče? Je li tko imao sličnih problema? Mogu li se riješiti instalacijom novih drivera? A to su samo neka od pitanja...Smijeh Zahvaljujem se svima na pomoći.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

U uputama od zvučnika piše da treba sub maknut od kompa mislim pol metra do 1 metar.

Jesi siguran da nemaš KompKaputFobiju?

Koje su marke zvučnici? (a phillips...)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 21:42 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

KompKaput fobiju?  Iznenađen  Što se tiče udaljenosti od kompa, sub mi je uvijek stajao na kućištu i perfektno je radio...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Vrlo neobični problemi s PC-om.
Riker kaže...

KompKaput fobiju?  Iznenađen  Što se tiče udaljenosti od kompa, sub mi je uvijek stajao na kućištu i perfektno je radio...

Kaput (u sa 2 točkice iznad) znači pokvareno

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
16 godina
protjeran

Stvarno Čudan problem... Jbt da te ja nešt pitam jesi ti možda bacao komp u drugu prostoriju lol??Smijeh

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
16 godina
protjeran

Stvarno Čudan problem... Jbt da te ja nešt pitam jesi ti možda bacao komp u drugu prostoriju lol??Smijeh

EDIT: Isprika na duplom postu,slucajno sam. Molim moderatora da obriše dupli post.

Moj forum: http://www.elite7hackers.byethost16.com/
Poruka je uređivana zadnji put čet 26.11.2009 22:06 (xZero1).
17 godina
neaktivan

Po meni je matična kihnula. I moguće je da su one vibracije spucale sub.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Te vibracije nisu dugo trajale. Subwoofer je izdržao i jače vibracije.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako se sub drma to znaći da on radi. Si siguran da tog podrhtavanja nije bilo i prije, moguće da ti je to el-mag. šum u niskotonskom području koji pojačalo hvata i reproducira.

Moguće da ti je nešto u kompu "poludilo" i proizvodi taj šum, to bi moglo objasniti da ti se odjednom sve počelo događati. Probaj zvučnike odnesti u drugu prostoriju i spoji ih tamo i vidi rade li ok. Ako ne, onda je do pojačala, ako ti ne smeta, pusti, ako smeta, kupuj nove ili vodi na servis.

Ovo da nema kontakata na mišu/tipkovnici se i meni događalo, možda je konektor malo muški konektor malo pre uzak ili ženski pre širok ili tako nešto, a možda ti je pak do matične. Meni bi obično nakon restarta sve bilo ok tako da je moguće da je i softverske prirode.

Ako ti se komp počeo naglo grijati može biti zbog možda povišene vanjske temperature, tog nekog navodnog dijela koji možda proizvodi taj neki šum, pokvareni tranzistori i sl.

A može biti da imaš duha u kući Smijeh

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Vido kaže...

Ako se sub drma to znaći da on radi. Si siguran da tog podrhtavanja nije bilo i prije, moguće da ti je to el-mag. šum u niskotonskom području koji pojačalo hvata i reproducira.

Moguće da ti je nešto u kompu "poludilo" i proizvodi taj šum, to bi moglo objasniti da ti se odjednom sve počelo događati. Probaj zvučnike odnesti u drugu prostoriju i spoji ih tamo i vidi rade li ok. Ako ne, onda je do pojačala, ako ti ne smeta, pusti, ako smeta, kupuj nove ili vodi na servis.

Ovo da nema kontakata na mišu/tipkovnici se i meni događalo, možda je konektor malo muški konektor malo pre uzak ili ženski pre širok ili tako nešto, a možda ti je pak do matične. Meni bi obično nakon restarta sve bilo ok tako da je moguće da je i softverske prirode.

Ako ti se komp počeo naglo grijati može biti zbog možda povišene vanjske temperature, tog nekog navodnog dijela koji možda proizvodi taj neki šum, pokvareni tranzistori i sl.

A može biti da imaš duha u kući Smijeh

Ovo je već pravi pokušaj pomoćiSmijeh. Tog podrhtavanja nije bilo prije. Subwoofer te zvukove počinje proizvoditi i kad je samo uključen u struju. Probao sam ga uključiti i u drugoj prostoriji, u drugu utičnicu...ista stvar. Ići ću ga sutra u TechnoMax promijeniti. Što se tiče temperature kompa, ona se opet vratila na 37, dakle, to je valjda opet normalno. Ali ne znam što da radim s ostalim zvučnicima, oni rade normalno, ali čim se spoje na PC puštaju čudne zvukove. Onda je valjda problem u matičnoj. Ali sve ostale radi ok, proc, grafička, hdd, bios, sve...pa kako samo zvuk?

16 godina
odjavljen

Aj probaj spojit komp na drugu utičnicu i/ili produžni kabel "letvu". Meni izgleda kao da napon "ne valja". Jer sve je bilo ok dok komp nije premješten u drugu prostoriju (samim time i na drugu utičnicu).

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Aj probaj spojit komp na drugu utičnicu i/ili produžni kabel "letvu". Meni izgleda kao da napon "ne valja". Jer sve je bilo ok dok komp nije premješten u drugu prostoriju (samim time i na drugu utičnicu).

Vrlo dobra ideja...Ali onda bi se problem odmah pokazao, zar ne? A ne tek drugi dan...

15 godina
neaktivan

Ne moze biti do napona jer u napajanje ulazi 220 do 250 a izlazna je istosmjerna tj 11-12 volti tako da sumnjam da je do toga,riknulo bi napajanje tj samo osigurac bi iskocio u slucaju previsokog napona a ako je premalo napon nece raditi,tj nece davati tih 11-12 volti.

Nadam se da sam ispravno rekao sve ako nisam nek me neko ispraviCool

When you are halfway up,you are always halfway down

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ma probao sam spojiti komp i u drugu utičnicu ali isto...Stvarno ne znam kako je sve to moguće. Postupno je otkazivalo. Prvo sub, onda zvučnici...I što ću sada? Otići u Links da mi daju novu matičnu?  Može li se to nekako drugačije riješiti jer mi je stvarno tlaka stavljati to sve opet unutra...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo, sada sam pokušao opet spajati zvučnike na komp i sada se apsolutno ništa ne čuje. Dakle, niti glazba niti šum...Sve je otišlo u...Viče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Meni je sum na subu radio jer je rca (chinc) kabel isao preko strujnog pa je valjda izazivao smetnje. Kad sam odmaknuo sve je radilo za 5.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Ma biti ce da je do maticne.

When you are halfway up,you are always halfway down

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

koliko sam puta nesto uzeo u tehnomaxu i zezno se.oprema im ne valja.tehnomax je sranje.dosta sam puta nesto vracao

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
F1-IVO kaže...

Meni je sum na subu radio jer je rca (chinc) kabel isao preko strujnog pa je valjda izazivao smetnje. Kad sam odmaknuo sve je radilo za 5.

Ok, ali se ne bi proizvodio takav zvuk (nalik stalnoj rafaljnoj paljbi)...

17 godina
neaktivan
moRtal_ze kaže...

koliko sam puta nesto uzeo u tehnomaxu i zezno se.oprema im ne valja.tehnomax je sranje.dosta sam puta nesto vracao

To ti kažeš a ja imam monitor koji radi 4god, tastatura i miš isto tako negdje. Proizvođač je onaj ko je kriv za pokvarenu robu a ne prodavač

17 godina

Reklamiraj matičnu, kaži da ti ne radi zvuk i da kad radi onda šumi i lupeta iu tako to.

A si probao spojiti sluške u izlaz od zvučnika ili neke druge zvučnike čisto za provjeru da nije sve u onim zvučnicima.

Reklamiraj i zvučnike.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2009 16:25 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Riker kaže...

Ok, ali se ne bi proizvodio takav zvuk (nalik stalnoj rafaljnoj paljbi)...

E sad sam se neceg sjetio. Kad sam imao wireles ruter (D-Link 684) kad je antena bila blizu zvucnika (suba) od kompjutera culo se to sta ti opisujes. Zvuk je bio kao da kuckas prstom po drvu. Kad sam antenu okrenuo u suprotnom smjeru prestalo je. Vjerojatno je taj signal od wirelessa utjecao na pojacalo unutar suba.

World championships: 7, GP started: 250, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,369
17 godina
neaktivan

Ljudi, hvala svima na pomoći, ali mogu reći da su problemi riješeni! Dakle, o čemu se radi. Nakon što sam provjerio da li su zvučnici ispravni (ovi manji), posavjetovao sam se s kolegama i napravio update 'zvučnih' drivera. I nakon što se PC resetirao, pisalo je da je update bio uspješan i sve je opet radilo! Bez šuma bez ičega. Pokušao sam i s subwooferom ali je on ostao isti. Njega sam odnio u TechnoMax gdje su prodavači kao i uvijek bili ljubazni i shvatili su u čemu je problem te su me uputili u servis. Na žalost, servis radi tek od ponedjeljka, tako da do tada ništa od 'udarnog bassa'Namigiva I, tko bi rekao da mali update čini toliku razliku Smijeh

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
BORN kaže...
moRtal_ze kaže...

To ti kažeš a ja imam monitor koji radi 4god, tastatura i miš isto tako negdje. Proizvođač je onaj ko je kriv za pokvarenu robu a ne prodavač

imam i ja monitor koji sam uzeo u tehnomaxu i radi super.ali zato kad sam uzimao pc davno imao sam odma problema sa maticnom.rijesim maticnu pa sa grafickom.ajde rijesim i to.poslje uzmem jacu graficku vidio da su mi dali polovnu a ne novu.to sam presutio.uzmem ram i on brzo ode.ma poserem se na tehnomax.pa sam bio uzeo ventilator sa diodama i odma crkne jedna dioda i vratim ga.pa jbt neka onda uzimaju od drugog proizvođaca

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice