Učvrščivanje hlanjaka zakačkom ili backplate

poruka: 15
|
čitano: 2.851
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

zanima me dali je bolje postaviti hlanjak sa backplate-om ili sa onom zakačkom, koje je sigurnije, kvalitetnije i bolje ??

radi se o AM3 ploči, i Zalman Performa hladnjaku

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Učvrščivanje hlanjaka zakačkom ili backplate
manzzetta kaže...

zanima me dali je bolje postaviti hlanjak sa backplate-om ili sa onom zakačkom, koje je sigurnije, kvalitetnije i bolje ??

hvala

ucvrstiti sa backplateom je definitivno bolje.

cvrsce,stabilnije i sigurnije

-=PiS=- CROZOKI
14 godina
neaktivan
crozoki kaže...
manzzetta kaže...

hvala

ucvrstiti sa backplateom je definitivno bolje.

cvrsce,stabilnije i sigurnije

i meni se čini tako, ja sam spinq-a sa zakačkom bio učvrstio, i činilo mi se da nije dobro, mrdo se lijevo desno. Dok sa backplate po videima što sam gledam, nema da mrda :D

17 godina
neaktivan

Hladnjak od 750g definitivno ucrstiti s backplate-om.............

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina

Pa valjda sa backplate-om.Nisu ga bezveze dali uz hladnjak.

GET TO DA CHOPPAAA!!!!!!!!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Potpisujem.......{#}

14 godina
neaktivan
Yellow man kaže...
Regular John 19 kaže...

Potpisujem.......{#}

pa neznam, pitam zato. Jer vidio sam da ako kačim performu sa zakačkom je u vodoravnom položaju, a kad s backplateom onda je okomit :D

15 godina
manzzetta kaže...
Yellow man kaže...
Regular John 19 kaže...

Potpisujem.......{#}

pa neznam, pitam zato. Jer vidio sam da ako kačim performu sa zakačkom je u vodoravnom položaju, a kad s backplateom onda je okomit :D

Može link videa?

Backplate kod Performe ide i kod AMD i Intel platforme.Ovo u vodoravnom položaju je AMD platforma sigurno jer Performa na nju može samo vodoravno zbog bracketa na matičnoj,dok kod intela može u oba smjera. 

14 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...
manzzetta kaže...
Yellow man kaže...
Regular John 19 kaže...

Potpisujem.......{#}

Može link videa?

Backplate kod Performe ide i kod AMD i Intel platforme.Ovo u vodoravnom položaju je AMD platforma sigurno jer Performa na nju može samo vodoravno zbog bracketa na matičnoj,dok kod intela može u oba smjera. 

evo vidi, sa zakačkom u jednom položaju, backplate u drugom :D

15 godina

Da ispravim malo svoj prijašnji post.Vodoravna montaža(prva montaža u videu) je kad stavljaš na pločin bracket,i u uputama piše da je taj način samo za socket 754,939 i 940.Za AM3/AM2/AM2+ je montaža sa backplateom i moguća je u oba smjera.Ja sam prije rekao da je to moguće samo na intelu,što je krivo.Ugl monitraj sa backplateom da ne snosi ploča svu težinu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Da ispravim malo svoj prijašnji post.Vodoravna montaža(prva montaža u videu) je kad stavljaš na pločin bracket,i u uputama piše da je taj način samo za socket 754,939 i 940.Za AM3/AM2/AM2+ je montaža sa backplateom i moguća je u oba smjera.Ja sam prije rekao da je to moguće samo na intelu,što je krivo.Ugl monitraj sa backplateom da ne snosi ploča svu težinu.

ali nekužim kako s backplatom montirati u vodoravni položaj (prvi na videu), kad na AM3 ploči nisu kockasto rupe, nego jedna strana je uža druga šira, tako da mislim da ga je moguče s backplatom samo u okomiti položaj moontirati

15 godina
manzzetta kaže...
Regular John 19 kaže...

ali nekužim kako s backplatom montirati u vodoravni položaj (prvi na videu), kad na AM3 ploči nisu kockasto rupe, nego jedna strana je uža druga šira, tako da mislim da ga je moguče s backplatom samo u okomiti položaj moontirati

Pa kad montiraš sa backplateom onda moraš skinuti onaj original bracket sa mat. ploče,kao što je i naprvio u videu.Ne možeš montirati Performin backplate preko originala sa ploče.Pogledaj part 2 videa ako ti nije jasno.

14 godina
neaktivan

pa znam da se skida onaj brecket, ali gledaj kako se postave ona 2 limića na vent, nema šasne da se može postaviti vodoravno, mora ić okomito, kad samo tako paše na upe. Pogledaj video opet. Vodoravno ide samo sa zakačkom :D

15 godina

Da vidim sad.Onda ipak stoji ono što sam prvi put napisao,da na AMDu ide samo vodoravno sa zakačkom,dok na intelu i vodoravno i okomito.Koliko vidim,niti ti se ne isplati stavljati vodoravno jer nemaš vent gore nego napajanje,pa bolje da topli zrak ne ide u napajanje nego u onaj vent za ispuh.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Regular John 19 kaže...

Da vidim sad.Onda ipak stoji ono što sam prvi put napisao,da na AMDu ide samo vodoravno sa zakačkom,dok na intelu i vodoravno i okomito.Koliko vidim,niti ti se ne isplati stavljati vodoravno jer nemaš vent gore nego napajanje,pa bolje da topli zrak ne ide u napajanje nego u onaj vent za ispuh.

p'da, tako sam i mislio staviti, da stavim hladnjak okomaito, jedan da puše u njega, jedan vent da izvlači toplinu iz njega i gura na vent za ispuh. Čini mi se da tako nebi trebao imat nikakva zagrijavanja

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice