zanima me dali je bolje postaviti hlanjak sa backplate-om ili sa onom zakačkom, koje je sigurnije, kvalitetnije i bolje ??
radi se o AM3 ploči, i Zalman Performa hladnjaku
hvala
zanima me dali je bolje postaviti hlanjak sa backplate-om ili sa onom zakačkom, koje je sigurnije, kvalitetnije i bolje ??
hvala
hvala
ucvrstiti sa backplateom je definitivno bolje.
cvrsce,stabilnije i sigurnije
hvala
ucvrstiti sa backplateom je definitivno bolje.
cvrsce,stabilnije i sigurnije
i meni se čini tako, ja sam spinq-a sa zakačkom bio učvrstio, i činilo mi se da nije dobro, mrdo se lijevo desno. Dok sa backplate po videima što sam gledam, nema da mrda :D
Hladnjak od 750g definitivno ucrstiti s backplate-om.............
Pa valjda sa backplate-om.Nisu ga bezveze dali uz hladnjak.
Potpisujem.......
Potpisujem.......
pa neznam, pitam zato. Jer vidio sam da ako kačim performu sa zakačkom je u vodoravnom položaju, a kad s backplateom onda je okomit :D
Potpisujem.......
pa neznam, pitam zato. Jer vidio sam da ako kačim performu sa zakačkom je u vodoravnom položaju, a kad s backplateom onda je okomit :D
Može link videa?
Backplate kod Performe ide i kod AMD i Intel platforme.Ovo u vodoravnom položaju je AMD platforma sigurno jer Performa na nju može samo vodoravno zbog bracketa na matičnoj,dok kod intela može u oba smjera.
Potpisujem.......
Može link videa?
Backplate kod Performe ide i kod AMD i Intel platforme.Ovo u vodoravnom položaju je AMD platforma sigurno jer Performa na nju može samo vodoravno zbog bracketa na matičnoj,dok kod intela može u oba smjera.
evo vidi, sa zakačkom u jednom položaju, backplate u drugom :D
Da ispravim malo svoj prijašnji post.Vodoravna montaža(prva montaža u videu) je kad stavljaš na pločin bracket,i u uputama piše da je taj način samo za socket 754,939 i 940.Za AM3/AM2/AM2+ je montaža sa backplateom i moguća je u oba smjera.Ja sam prije rekao da je to moguće samo na intelu,što je krivo.Ugl monitraj sa backplateom da ne snosi ploča svu težinu.
Da ispravim malo svoj prijašnji post.Vodoravna montaža(prva montaža u videu) je kad stavljaš na pločin bracket,i u uputama piše da je taj način samo za socket 754,939 i 940.Za AM3/AM2/AM2+ je montaža sa backplateom i moguća je u oba smjera.Ja sam prije rekao da je to moguće samo na intelu,što je krivo.Ugl monitraj sa backplateom da ne snosi ploča svu težinu.
ali nekužim kako s backplatom montirati u vodoravni položaj (prvi na videu), kad na AM3 ploči nisu kockasto rupe, nego jedna strana je uža druga šira, tako da mislim da ga je moguče s backplatom samo u okomiti položaj moontirati
ali nekužim kako s backplatom montirati u vodoravni položaj (prvi na videu), kad na AM3 ploči nisu kockasto rupe, nego jedna strana je uža druga šira, tako da mislim da ga je moguče s backplatom samo u okomiti položaj moontirati
Pa kad montiraš sa backplateom onda moraš skinuti onaj original bracket sa mat. ploče,kao što je i naprvio u videu.Ne možeš montirati Performin backplate preko originala sa ploče.Pogledaj part 2 videa ako ti nije jasno.
pa znam da se skida onaj brecket, ali gledaj kako se postave ona 2 limića na vent, nema šasne da se može postaviti vodoravno, mora ić okomito, kad samo tako paše na upe. Pogledaj video opet. Vodoravno ide samo sa zakačkom :D
Da vidim sad.Onda ipak stoji ono što sam prvi put napisao,da na AMDu ide samo vodoravno sa zakačkom,dok na intelu i vodoravno i okomito.Koliko vidim,niti ti se ne isplati stavljati vodoravno jer nemaš vent gore nego napajanje,pa bolje da topli zrak ne ide u napajanje nego u onaj vent za ispuh.
Da vidim sad.Onda ipak stoji ono što sam prvi put napisao,da na AMDu ide samo vodoravno sa zakačkom,dok na intelu i vodoravno i okomito.Koliko vidim,niti ti se ne isplati stavljati vodoravno jer nemaš vent gore nego napajanje,pa bolje da topli zrak ne ide u napajanje nego u onaj vent za ispuh.
p'da, tako sam i mislio staviti, da stavim hladnjak okomaito, jedan da puše u njega, jedan vent da izvlači toplinu iz njega i gura na vent za ispuh. Čini mi se da tako nebi trebao imat nikakva zagrijavanja