Temperatura Procesora

poruka: 10
|
čitano: 1.615
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
Temperatura Procesora

EVO OVAKO PRVO LIJEP POZDRAV SVIMA

E sad imam procesor amd fx4130 i on ima stock hladnjak e sad dok igram igrice na TEMP1 I CPU se pojavi plamen kao sto cete moci pogledati na slici e sad dok igram igrice racunar se cuje sad jer to do procesora nzm e sad u pitanju je temp treba li sta menjati i dali treba promeniti STOCK cooler?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Temperatura Procesora

Po ovim vručinama nije niš čudno da su ti tak visoke temperature,  za FX-ove je poznato da se dosta griju tako da neki aftermarket cooler je dobrodošao!

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Temperatura Procesora

ok vidjecu za aftermarket on je oko 15 eura?

0 0 hvala 0
16 godina
Temperatura Procesora

tempereture su ti super ako si na stocku i jos su ove vrucine...ako ti nije hica i ako nemas para nije ti pod mus, ako su ti to temperature pod load-u to je dobro....sve do 60 supnjeva ma cak i malo iznda su super....kada dodes do 70 ili 75 e onda razmisli o drugom cooler-u.

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Temperatura Procesora

samo provjeri temp s HWiNFO programom one je puno pouzdaniji nego taj

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Temperatura Procesora

MoGY ti si menjao cooler i sad ti nezuji i dobra ti je temp.?

0 0 hvala 0
16 godina
Temperatura Procesora

ja sam minja odma....kupio sam ga kada sam cijeli komp kupio....samo kazem da su tvoje temperature dovoljno dobre...na se nemoras uopce brigati....iskreno s nekim obicnim aftermarket coolerom ces smanjiti za 3-4 stupnja a to po meni nista neznaci....ako ides na jaci (npr h100) e onda ces dobro smanjiti ali mislim da ti nije potrebno......meni je u sobi zna i biti do 30 tupnjeva pa mi je temp oko 56 u loadu....

FC Barcelona
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Temperatura Procesora

Da ne otvaram novu temu. Imam problem sa procesorom u laptopu dell 5720. Radi se o i53210m sa TDP od 35W ali temperature u Idle u zabrinjavajuce.

U idel procesor je na 50 stupnjeva a u full load-u ponekad i do 75. Nije mi jasno ako procesor ima tako nizak TDP zašto su temperature tako velike.

Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 20:55 (zeroname).

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Temperatura Procesora
zeroname kaže...

Da ne otvaram novu temu. Imam problem sa procesorom u laptopu dell 5720. Radi se o i53210m sa TDP od 35W ali temperature u Idle u zabrinjavajuce.

U idel procesor je na 50 stupnjeva a u full load-u ponekad i do 75. Nije mi jasno ako procesor ima tako nizak TDP zašto su temperature tako velike.

-zato jer TDP nije temperatura (povezano...). Počni razlikovati oznaku W i C, ovo je jak CPU, ako radi mora se grijati, celeron bi npr bio hladniji (jer ima trećinu tranzistora koji troše-griju ali i daju 'snagu').

-jer je sve zbijeno, grije npr VGA (+ dio CPUa intel-integrirka) na par cm od CPUa.. jedan hladnjak. Čišćenje možda pomogne (ali ako je mlađi od godine to nebi trebalo imati veze). Dodatno podesi npr BIOS opciju, fan always on .. kad je na struji.

-jer je proizvođač loše dimenzionirao/dizajnirao hlađenje (radeči neku srednju opciju za slabe-srednje-jake konfiguracije).

-sama temp nije zabrinjavajuća, mada bi mogla biti cca 10-20C niža.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.9.2014 21:52 (ihush).
16 godina
neaktivan
Re: Temperatura Procesora
ihush kaže...
zeroname kaže...

-zato jer TDP nije temperatura (povezano...). Počni razlikovati oznaku W i C, ovo je jak CPU, ako radi mora se grijati, celeron bi npr bio hladniji (jer ima trećinu tranzistora koji troše-griju ali i daju 'snagu').

-jer je sve zbijeno, grije npr VGA (+ dio CPUa intel-integrirka) na par cm od CPUa.. jedan hladnjak. Čišćenje možda pomogne (ali ako je mlađi od godine to nebi trebalo imati veze). Dodatno podesi npr BIOS opciju, fan always on .. kad je na struji.

-jer je proizvođač loše dimenzionirao/dizajnirao hlađenje (radeči neku srednju opciju za slabe-srednje-jake konfiguracije).

-sama temp nije zabrinjavajuća, mada bi mogla biti cca 10-20C niža.

Znam što je TDP i što su watti. Zato i kažem ako je manji rad odnosno manje wata onda bi i temperatura trebala biti manja. Bios je najnoviji. Rikno mi je vec jedan HDD zbog pregrijavanja izgleda da ce sad i drugi. Ocitno neka greška u dizajnu.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice