Pošto kupujem ovih dana novi komp. zanima me što je bolje kao dugoročno rješenje.Uzeti q6600 ili Duo E8400?Ne mislim baš ubrzo mjenjati komp. nakon što ga kupim.Treba mi najviše za igranje igrica,ne bavim se oveclockanjem,tako da mi nije bitno koliko se koji može overclockati. Hvala svima na savjetima!
Quad ili Duo?
- poruka: 86
- |
- čitano: 13.701
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
Pošto kupujem ovih dana novi komp. zanima me što je bolje kao dugoročno rješenje.Uzeti q6600 ili Duo E8400?Ne mislim baš ubrzo mjenjati komp. nakon što ga kupim.Treba mi najviše za igranje igrica,ne bavim se oveclockanjem,tako da mi nije bitno koliko se koji može overclockati. Hvala svima na savjetima!
Bolje ti je rjesenje quad, ako nes dugo mjenjat
Također glasam za Quad.
za dugoročno korištenje quad u svakom slučaju.....
Quad definitivno
za dugorocno Quad...ALI dok se cetverojezgreni populariziraju i postanu vise-manje neophodni (kao danas dvojezgreni) moze ti biti svejedno jer taj Q6600 nece biti bas nesto
Za dugoročnost Q9450, svakako, ako je preskup onda Q9300
za dugorocno Quad...ALI dok se cetverojezgreni populariziraju i postanu vise-manje neophodni (kao danas dvojezgreni) moze ti biti svejedno jer taj Q6600 nece biti bas nesto
Gle dosta vam je važan FSB, ako hoćete dugoročno nemojte kupovati ispod 1333MHz-a
Sad je IN quad. Nijedan fensi kompjuteraš & gejmer ne kupuje više dual core, sad je furka na quad core.
Što se tiče odabira quada, uzmi onaj u skladu s novčanim mogućnostima, i najlošiji Q6600 je trenutačno car. No ipak, quad još nije zamjenio dual core pa bi ti preporučio da pričekaš još koji mjesec do Božića kad će biti akcija (kako je uvijek pred Božić) a dotad će cijena quada još pasti i moći ćeš dobiti bolji za (puno) manje para.
Tako možeš govoriti dovjeka. Uvjek ćeš imati neku tehnologiju koja još nije iskorištena, no bit će u budućnosti "pa kupi kasnije bit će ti jeftinije".
Ako netko hoće quad preporučam Q9450
Sad je IN quad. Nijedan fensi kompjuteraš & gejmer ne kupuje više dual core, sad je furka na quad core.
Što se tiče odabira quada, uzmi onaj u skladu s novčanim mogućnostima, i najlošiji Q6600 je trenutačno car. No ipak, quad još nije zamjenio dual core pa bi ti preporučio da pričekaš još koji mjesec do Božića kad će biti akcija (kako je uvijek pred Božić) a dotad će cijena quada još pasti i moći ćeš dobiti bolji za (puno) manje para.
Tako možeš govoriti dovjeka. Uvjek ćeš imati neku tehnologiju koja još nije iskorištena, no bit će u budućnosti "pa kupi kasnije bit će ti jeftinije".
Ako netko hoće quad preporučam Q9450
lol tako sam i ja uzimao motor
Razmisljam sta mi je bolje:
da skacem kao lud i da ga svaki mjesec vozim na servis-iranje-dvotaktni
ili
da polako tandaram step by step i na servis svaki 3-5 mjeseci-četverotaktni :P
8400 je nešto bolji što se tiće igara zasad ali to je samo zato što gotovo nijedna igra ne koristi sve četiri jezgre(osim supreme commander valjda). Sad će sve više igara koristit 4 jezgre pa je bolje q6600.

pa i nije nesto stransno velika ako se bavis clockanjem...
vidi link i mogucnosti clockanja: http://www.cpubenchmark.net/overclocked_cpus.html
Ima i još jedna razlika, a to je da Q6600 ima više L2 cash memorije od Q9300.
E sad za razliku u cijeni između ta dva proca se može kupit pošten hladnjak s kojim se Q6600 može fino podići i tada postaje jači od Q9300.
E sad što se tiće teme.
Ako igraš igrice kupi Duo proc E8400 skupa sa dobrim hladnjakom i nađi mu neki stabilni klok.
Ako se pak baviš obradom videa, fotografija i raznim rendanjem onda kupi Quad Q6600 skupa sa hladnjakom i opet ocaj.
S time da E8400 ima finiji proizvodni proces i manje se zagrijava i bolje se oca tako da razmisli. Ako nećeš ocat za igre ti je bolji izbor Dual.
Kada kupuješ računalo tu ti nema "zaloga za budučnost" i što će dulje trajati. Trenuto je za tebe bolje (barem mislim da je bolje jer pretopstavljam da igraš) da kupiš Dual.
Kada Quad bude bio dovoljno iskorišten taj tvoj quad će biti već star i slab kao i ostatak kompa te će biti za otpis...
Quad za duge staze..

Mislio sam rec da ima Qaudova koji su 45nm ili 65nm