Quad ili Duo?

poruka: 86
|
čitano: 13.701
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Pošto kupujem ovih dana novi komp. zanima me što je bolje kao dugoročno rješenje.Uzeti q6600 ili  Duo E8400?Ne mislim baš ubrzo mjenjati komp. nakon što ga kupim.Treba mi najviše za igranje igrica,ne bavim se oveclockanjem,tako da mi nije bitno koliko se koji može overclockati. Hvala svima na savjetima!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Quad ili Duo?
ridikul kaže...

Pošto kupujem ovih dana novi komp. zanima me što je bolje kao dugoročno rješenje.Uzeti q6600 ili  Duo E8400?Ne mislim baš ubrzo mjenjati komp. nakon što ga kupim.Treba mi najviše za igranje igrica,ne bavim se oveclockanjem,tako da mi nije bitno koliko se koji može overclockati. Hvala svima na savjetima!

Ako komp nece mijenjati vise od tri godine onda definitivno q6600.
Intel Dual 2 Core E8500, Ati Radeon HD3870 x2, 4 GB Kingmax DDR2 1066 MHz, Gigabyte EP35C-DS3R, Corsair 520w
17 godina
odjavljen
Quad ili Duo?

Bolje ti je rjesenje quad, ako nes dugo mjenjat

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Također glasam za Quad.

#smajli koji koluće očima#
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

za dugoročno korištenje quad u svakom slučaju.....

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
Poruka je uređivana zadnji put pet 15.8.2008 16:58 (Penryn).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Quad definitivnoŠutim

Intel Core 2Duo E8200..2Gb rama..8800gt.. HDD 320Gb 8Mb cache-a..samsung t220..

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

za dugorocno Quad...ALI dok se cetverojezgreni populariziraju i postanu vise-manje neophodni (kao danas dvojezgreni) moze ti biti svejedno jer taj Q6600 nece biti bas nesto

I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Za dugoročnost Q9450, svakako, ako je preskup onda Q9300

Nemojte se zamarati oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...

za dugorocno Quad...ALI dok se cetverojezgreni populariziraju i postanu vise-manje neophodni (kao danas dvojezgreni) moze ti biti svejedno jer taj Q6600 nece biti bas nesto

ova tvrdnja ti ne stoji
ak clockas na 3,1 ghz(ide do tolko samo sa podizanjem fsb-a+ neki cooler za 200 kn(ali i nemora moze i sa stock collerom)
i opt prve dvije jezgre koje se koriste najvise imaju 3,1 ghz kao i e8400
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
AA-d00d kaže...

ova tvrdnja ti ne stoji
ak clockas na 3,1 ghz(ide do tolko samo sa podizanjem fsb-a+ neki cooler za 200 kn(ali i nemora moze i sa stock collerom)
 Takt nema veze s brzinom procesora. Clockanje samo malo poboljšava procesor.
#smajli koji koluće očima#
17 godina

Gle dosta vam je važan FSB, ako hoćete dugoročno nemojte kupovati ispod 1333MHz-a

17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
AA-d00d kaže...

ova tvrdnja ti ne stoji

klokanjem se povisuje temperatura i potrosnja. dok ce doci taj trenutak da ga mora klokati onda ce vec doci procesori koji ce opet biti brzi i na manjem proizvodnom procesu (manje zagrijavanje i potrosnja). prema tome ako uspijes q6600 dogurati do 3.1GHz nece ti bas dugo drzati jer ce ionako biti star vec i jos ce ktome biti pod velikim opterecenjem (ako ces ga drzati tako 24/7)
I once asked God why had he allowed wars to happen, he replied: "I DID IT FOR THE LULZ!"
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Sad je IN quad. Nijedan fensi kompjuteraš & gejmer ne kupuje više dual core, sad je furka na quad core.

Što se tiče odabira quada, uzmi onaj u skladu s novčanim mogućnostima, i najlošiji Q6600 je trenutačno car. No ipak, quad još nije zamjenio dual core pa bi ti preporučio da pričekaš još koji mjesec do Božića kad će biti akcija (kako je uvijek pred Božić) a dotad će cijena quada još pasti i moći ćeš dobiti bolji za (puno) manje para.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Tako možeš govoriti dovjeka. Uvjek ćeš imati neku tehnologiju koja još nije iskorištena, no bit će u budućnosti "pa kupi kasnije bit će ti jeftinije".

Ako netko hoće quad preporučam Q9450

17 godina
neaktivan
i_rambo_plache kaže...

Sad je IN quad. Nijedan fensi kompjuteraš & gejmer ne kupuje više dual core, sad je furka na quad core.

Što se tiče odabira quada, uzmi onaj u skladu s novčanim mogućnostima, i najlošiji Q6600 je trenutačno car. No ipak, quad još nije zamjenio dual core pa bi ti preporučio da pričekaš još koji mjesec do Božića kad će biti akcija (kako je uvijek pred Božić) a dotad će cijena quada još pasti i moći ćeš dobiti bolji za (puno) manje para.

pa problem je u tome da zele biti fensi :P, skoro svi kupuju q6600 koji radi na 2.4GHz pa vele da ce ga klokati na 3GHz, neka radje kupe E8500 i klokaju ga na 4GHz pa ce im se to vise isplatiti nego q6600@3GHz
niti jedna igra ne koristi 4 jezgre, u tome je bit
17 godina
neaktivan
momak kaže...

Tako možeš govoriti dovjeka. Uvjek ćeš imati neku tehnologiju koja još nije iskorištena, no bit će u budućnosti "pa kupi kasnije bit će ti jeftinije".

Ako netko hoće quad preporučam Q9450

Znam da tako mogu govoriti dovjeka, "kupi kasnije jer će bit jeftinije", ali quad još nije toliko proširen kao dual core i uvjeren sam da će se za par mjeseci quad ipak proširiti i da će mu cijena pasti, tako je bilo i s dual coreom, u početku je bio skup, ali je odjednom pojeftinio i totalno zamjenio jednojezgrene procesore. Isto će se dogoditi i s quadom, a mislim da će to biti upravo za Božić, kad su obično akcije i cijene padaju.

Želim samo reći da još malo pričeka jer bi bilo glupo da sad kupi dual core, a za par mjeseci će quad pojeftiniti, i tad će žaliti zašto nije uzeo quad... Čak je i sad ajmo reći jeftin, ali samo najslabiji, jači su za one dubljeg džepa.
Rambo is watching you!
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

lol tako sam i ja uzimao motor

Razmisljam sta mi je bolje:
da skacem kao lud i da ga svaki mjesec vozim na servis-iranje-dvotaktni

ili

da polako tandaram step by step i na servis svaki 3-5 mjeseci-četverotaktni :P

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.

0 0 hvala 0
17 godina
Quad ili Duo?

8400 je nešto bolji što se tiće igara zasad ali to je samo zato što gotovo nijedna igra ne koristi sve četiri jezgre(osim supreme commander valjda). Sad će sve više igara koristit 4 jezgre pa je bolje q6600.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AA-d00d kaže...
angel of fire kaže...
AA-d00d kaže...

ova tvrdnja ti ne stoji

klokanjem se povisuje temperatura i potrosnja. dok ce doci taj trenutak da ga mora klokati onda ce vec doci procesori koji ce opet biti brzi i na manjem proizvodnom procesu (manje zagrijavanje i potrosnja). prema tome ako uspijes q6600 dogurati do 3.1GHz nece ti bas dugo drzati jer ce ionako biti star vec i jos ce ktome biti pod velikim opterecenjem (ako ces ga drzati tako 24/7)
 pa aoko je stvar u kolko ce taj procesor bit nov i kolko ce on gurat danasnje igre
i ak ce bit kak je reko rambo da ce past cijene onda si iduce ljeto uzmes q9300 jer ce onda bit oko 800 kn
uostalom
kakva je razlika između q6600 na 2,4 i q9300 na 2,5ghz
Psssssst Zecovi spavaju 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
17 godina
neaktivan
angel of fire kaže...
uostalom
Velika.
Drugi proizvodni proces(45nm umjesto 64nm)
Druge(više) instrukcija
100mhz više
Manje zagrijavanje

C2D E8400@3.9ghz,MSI P45 NEO3 FE,Mushkin Redline 2x2gb@1000mhz 5-5-5-15 Gigabyte radeon HD 3870
17 godina
neaktivan
LUXX kaže...
angel of fire kaže...
uostalom
Velika.
Druge(više) instrukcija
100mhz više
Manje zagrijavanje

aha.
pa lijepo je znatiSramim se
16 godina
neaktivan
LUXX kaže...
angel of fire kaže...
uostalom
Velika.
Druge(više) instrukcija
100mhz više
Manje zagrijavanje

pa i nije nesto stransno velika ako se bavis clockanjem...

vidi link i mogucnosti clockanja: http://www.cpubenchmark.net/overclocked_cpus.html

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.8.2008 19:05 (Zutokljunac).
17 godina
neaktivan
Quad ili Duo?

Ima i još jedna razlika, a to je da Q6600 ima više L2 cash memorije od Q9300.

E sad za razliku u cijeni između ta dva proca se može kupit pošten hladnjak s kojim se Q6600 može fino podići i tada postaje jači od Q9300.

E sad što se tiće teme.

Ako igraš igrice kupi Duo proc E8400 skupa sa dobrim hladnjakom i nađi mu neki stabilni klok.

Ako se pak baviš obradom videa, fotografija i raznim rendanjem onda kupi Quad Q6600 skupa sa hladnjakom i opet ocaj.

S time da E8400 ima finiji proizvodni proces i manje se zagrijava i bolje se oca tako da razmisli. Ako nećeš ocat za igre ti je bolji izbor Dual.

Kada kupuješ računalo tu ti nema "zaloga za budučnost" i što će dulje trajati. Trenuto je za tebe bolje (barem mislim da je bolje jer pretopstavljam da igraš) da kupiš Dual.

Kada Quad bude bio dovoljno iskorišten taj tvoj quad će biti već star i slab kao i ostatak kompa te će biti za otpis...

Poruka je uređivana zadnji put pon 18.8.2008 22:09 (Maxx).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
ma duo za igre nemas kaj razmisljat, ipak je i 45nm a quad 65nm se grije.........
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
16 godina
protjeran
Quad ili Duo?

Quad za duge staze..

0 0 hvala 0
17 godina
benko kaže...
ma duo za igre nemas kaj razmisljat, ipak je i 45nm a quad 65nm se grije.........

Koliko ja znam Q9450 je 45nm...

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"
16 godina
protjeran
momak kaže...
benko kaže...

LOL!
Pa ima ih i 45nm i 65nm Namigiva
17 godina
neaktivan
q9450 je 45nm njega nema u 65nm dok q6600 je 65nm. grijalica prava.
intel q6600@3.8GHz,500gb hard,4gb ram@840MHz 4-4-4-12 corsair520w,8800gts(g92) oc@9800gtx+
17 godina
Sharp kaže...
momak kaže...
benko kaže...

LOL!
Pa ima ih i 45nm i 65nm Namigiva

Jedini 65mn je Q6600

Bob Rock "ALI NJIH JE DVOJE A MI SMO SAMI"
16 godina
protjeran
Quad ili Duo?

Mislio sam rec da ima Qaudova koji su 45nm ili 65nm

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.8.2008 11:32 (Sharp).

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice