Problem sa novom MBO Gigabyte 970A-UD3P

poruka: 5
|
čitano: 1.537
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
neaktivan
offline
Problem sa novom MBO

Pozdrav,

Riječ je o Gigabyte GA-970A-UD3P ploči.

 

Problem je u zvuku, imam 2 zvučnika (Svaki po 120W) koji su preko risivera spojeni na PC. Priključak je sa jedne strane na činč (koji ide u risiver), a sa druge strane kabela je 3,5mm jack.

Kada taj 3,5mm jack ubodem sa prednje strane kućišta, zvuk radi normalno. Međutim, kada isti jack ubodem sa zadnje strane (direkt u ploču) nema nikakvog zvuka.

Kada u VIA HD Audio Deck prebacim sa Front speaker na Back speaker, i opet odradim isto samo obrnuto, čim selektujem Front Speaker i pritisnem OK dođe zvuk na 1 sekundu i opet ništa ne radi. (Evo slike na što se to odnosi http://prntscr.com/549m3c)

Probao sam staviti stariju verziju drivera za audio, i radilo je sve kako treba sve dok se PC ne ugasi ili restartuje, i nakon toga problem je opet isti.

 

Kontaktirao sam Gigabyte support, oni su mi rekli da flashujem novi BIOS, kao što sam i uradio (Sada je F2g). To nije ništa promijenilo.

Nije do risivera jer on radi normalno kako treba, nije ni do OS-a jer sam reinstalirao PC sa Win8 x64 Professional na Win7 x32 Ultimate da vidim da li je problem bio OS, ali očigledno nije.

Probao sam staviti i najobičnije zvučnike koji su na 3,5mm prilljučak, ali opet je bila ista situacija gdje nisu ni oni radili.

 

Da li još neko ima istih problema ili ih je imao, više od mjesec dana pokušavam napraviti to da radi, ali ništa ne pomaže... :(

 

 

 
0 0 hvala 0
14 godina
moderator
offline
Re: Problem sa novom MBO

Rekao bih da je problem u front panelu ili taj panel nije dobro spojen na ploču.

 

Probaj ga odštekati s matične pa vidi da li radi.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
11 godina
neaktivan
offline
Re: Problem sa novom MBO

Baš kada stavim preko front panela onda radi, ali problem je u zadnjem dijelu tj. kada ubodem jack direktno u ploču (Ovdje: http://prntscr.com/549tgn)

Ne znam zašto se to dešava, stvarno ne znam što da radim više, jer do sada ništa nije omogućilo normalan rad osim te starije verzije drivera. 

Međutim kao što rekoh, čim restartujem ili ugasim PC nakon stavljanja starih drivera, više ne rade kako spada već opet nema nikakvog zvuka.

Poruka je uređivana zadnji put sub 8.11.2014 16:23 (NikolaMNE).
14 godina
moderator
offline
Re: Problem sa novom MBO

Ponovit ću:

Odspoji front panel pa probaj.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
11 godina
neaktivan
offline
Re: Problem sa novom MBO

A dok sam ukapirao... hahaha :D Odspojio sam front panel i sad sve radi kako treba... Eto, ne bih se nikad sjetio to probati...

Pored svog zezanja oko drivera, flashovanja BIOS-a i svega toga... Problem riješen u manje od 2min...

 

Hvala lijepa i velik pozdrav !! :)

 

 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice