Pregrijavanje??

poruka: 45
|
čitano: 7.590
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

procesor kad mi dodje do nekih 45-50 stupnjeva(speed fan 4.37)  u igricama,pocme trokirat svakih cca 30 sec i cooler pocme brujat jako.ja sam naravno ocistio cooler i stavio novu pastu al nis.na speed fanu mi je namjesteno da cooler radi na 100% tako da ne vidim  nista cudno.ali mene vise muci jedna druga stvar:naime kad ja citam druge postove o pregrijavanju proc. to se spominju temp. od 70 stupjnjeva i vise a meni je 45 uber???znaci to bi moglo bit:da speed fani,BIOSi,toplomjeri vo-no svi lazu,procesoru temperatura nije 45 nego je 100 stepena,sto tesko da je istina pa je meni pala napamet jedna druga ideja,u biti dosta glupa ideja a to je da mozda procesor kad se zagrije pocme vuc vise struje skupa s coolerom pa onda steka posto mi je napajanje taman(420 neko no name)

Jebiga ko zna na kraju problem moze bit u bilo cemu?mozda je ono sto najmanje mislim npr.maticna,znam da memorija nije posto sam je testiro u mem testu.uglavnom komp mi je slago frend tako da me nebi nis cudilo...stoga molim pomoc bilo kakvu

ASUS m3a78-eh

AMD athlon 64 X2 dual core procesor 6000+

4 gb ddr crosshair

ati radeon 3870 512

hitachi HDD 2*320 gb

napajanje brizno 420

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

e da i ovaj nemam listu komponenata tako da neznam koji mi je cooler

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

Ako neznas koji ti je cpu cooler,vjerojatno si ga dobio sa procesorom u kutiji, pogledaj na googlu koji se cooler dobije sa tim cpu

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

zasto odma pucash na proc,ako je on u normali na 45 stupnjeva to je za taj proc i super,ja ga osobno imam i klokao sam ga i sve radi bez beda 25-28 u idle- do 40 u igrama sa asus coolerom ali i stock je dobar samo nijansu slabiji,stvar je u tome da si rekao da ti pocne stekat kad igras igre,na kojim detaljima igras?kolika ti je temp gpu-a? ne razumijem zasto si odmah napao proc i memoriju,ali ok preporuka je da prvo provjeris grafu kod tog prijatelja na racunalu pa vidi dali ce ona stekat,probaj sa drugim driverima za grafiku....  itd

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+ 3.3GHz; 8gb ram dual chanell 800mhz vga:nvidia gtx260 896ddr3; power:Chieftec power supply 650W, windows vista ultimate x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

sad sam skinuo riva tuner pa cu malo pratit temperature gpu-a,ali prema ATI-overdriveu mi se cini da je temp. stabilna al dobro to cemo jos vidjet...nego znam ja da je temp. procesora i vise nego normalna ali on kad prode nekih 45 stupnjeva cooler pocme jako brujat svakih 30sec i komp.  zastajkivat na jedno 2-3 sec i da zaboravio sam rec cpu-usage skace bolesno tih par sekundi.sto se tice igrica to se desava uglavno u malo zescim igricama recimo novi gta ali ja smanjim detalje i sve pa opet isto

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

pazi...jedno vrijeme mi je cak steko i u football manageru ,ako je i tu do grafe onda nek ide sve u ...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

ati tray tools ne riva tuner

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

ok po ovome moze biti da ti je cooler neispravan ili mozda nije dobro postavljen,svast moze biti,pa ne hladi dobro,a opet sto se tice gta  to  i meni stekat zna i to samo s tom igrom,ali da menadjera hoce zezat,e to je sad vec cudno,ali i dalje stojim da provjeravas komponente jednu po jednu jer proc ti se po tvojim informacijama ne pregrijava,ali se optereti na neke igre,kod gta je to razumljivo,taka je igra,pogotovo neka s torrenta,a kamoli oriđiđi,ali menadjera treba vrtit bez beda,kaku memoriju imas i na koliko,moj kolega ima 3,5 gigi rama ali mora ga drzat na 533 jer kad digne vislje komp se blesira,a sve je ispravno i novo,nedavno kupljeno,pa probaj mozda smanjit memoriju

mb:ga-ma790x-ds4; cpu:amd athlon64x2 6000+ 3.3GHz; 8gb ram dual chanell 800mhz vga:nvidia gtx260 896ddr3; power:Chieftec power supply 650W, windows vista ultimate x64
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

malo sam pretrazivo po netu i neki su ljudi imali gotovo identican problem ....uglavno covjek je doso do zakljucka da mu maticna ne moze isporuciti snagu koja je potrebna za taj procesor(AMD Athlon 64 X2 6000+ 3200MHz 1MBx2 Windsor 90nm F3 125W 2000 F1)ja znam da je moj 6000+, dakle snagu od 125 a sto je rjesio tako da je mjenjao maticnu???

Znaci kada ja to sve malo sumiram ispada ako nam je problem isti a cini se da je ova maticna djelomicni ne podrzava moj procesor???

pa cu se ja malo pozazabavit sa trazenjem knjizice od maticne...al me zato zanima kako bih mogao nac vise infirmacija o svom procesoru posto ja neznam doc dalje od ovodgs: ^AMD Athlon 64 X2 6000+^

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Pregrijavanje??
Kuzma kaže...

malo sam pretrazivo po netu i neki su ljudi imali gotovo identican problem ....uglavno covjek je doso do zakljucka da mu maticna ne moze isporuciti snagu koja je potrebna za taj procesor(AMD Athlon 64 X2 6000+ 3200MHz 1MBx2 Windsor 90nm F3 125W 2000 F1)ja znam da je moj 6000+, dakle snagu od 125 a sto je rjesio tako da je mjenjao maticnu???

Znaci kada ja to sve malo sumiram ispada ako nam je problem isti a cini se da je ova maticna djelomicni ne podrzava moj procesor???

pa cu se ja malo pozazabavit sa trazenjem knjizice od maticne...al me zato zanima kako bih mogao nac vise infirmacija o svom procesoru posto ja neznam doc dalje od ovodgs: ^AMD Athlon 64 X2 6000+^

instaliraj everest i sve ce ti tamo pisati , bash sve ili cpu-z sa malo manje podataka
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

AHA! znaci u tom grmu lezi zeko!
stvar je u tome da stariji procesori (90nm) su i vece snage (125W ja mislim) i maticna ne moze isporuciti tu snagu procesoru!

ZAKLJUČAK: oprez pri kupnji ove maticne! tj. kupiti ju samo ako znate da imate procesor na 65nm tehnologiji...

evo to sam naso na ovom forumu:     http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=113023

tek cu danas provjeriti da li je u mene isti tip procesora posto nisam stigo ovih dana

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

CPU Type: DualCore AMD Athlon 64 X2, 3000 MHz (15 x 200) 6000+

Instruction Set: x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3

Min / Max CPU Multiplier: 4x / 15x

Process Technology: 9Mi, 90 nm, CMOS, Cu, DSL SOI

evo neki od podataka o mom CPU iz everesta

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
cini se da smo rjesili fantomski misterij
specifikacije maticne ploce:ASUS M3A78-EH
AMD Socket AM2+ / AM2 Processors
AMD Phenom™ / Athlon64 FX / Athlon64 X2/Athlon64 / Sempron processors
AMD Cool 'n' Quiet™ Technology
AMD64 architecture enables simultaneous 32-bit and 64-bit computing
AMD Live!™ Ready
*Support CPU up to 95W
    • Windsor (90 nm SOI)---moj tip procesora
      • CPU-Stepping: F2, F3
      • L1-Cache: 64 + 64 KB (Data + Instructions), per core
      • L2-Cache: 256, 512 or 1024 KB fullspeed, per core
      • MMX, Extended 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3, AMD64, Cool'n'Quiet, NX Bit, AMD-V
      • Socket AM2, HyperTransport (1000 MHz, HT1000)
      • VCore: 1.25 V - 1.35 V
      • Power Consumption (TDP):
        • 35 Watt (3800+ EE SFF)
        • 65 Watt (3600+ to 5200+ EE)
        • 89 Watt (3800+ to 6000+)
        • 125 Watt (6000+ to 6400+) -tu je valjda moj
      • First Release: May 23, 2006
      • Clockrate: 2000 MHz - 3200MHz
        • 256 KB L2-Cache:
          • 3600+: 2000 MHz
        • 512 KB L2-Cache: (often mislabeled as Brisbane core)
          • 3800+: 2000 MHz
          • 4200+: 2200 MHz
          • 4600+: 2400 MHz (F2&F3)
          • 5000+: 2600 MHz (F2&F3)
          • 5400+: 2800 MHz (F3)
        • 1024 KB L2-Cache:
          • 4000+: 2000 MHz
          • 4400+: 2200 MHz
          • 4800+: 2400 MHz
          • 5200+: 2600 MHz (F2&F3)
          • 5600+: 2800 MHz (F3)
          • 6000+: 3000 MHz (F3) -hhhhhhhhhhhhhhh
          • 6400+: 3200 MHz (F3)

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Pregrijavanje??

isti problem i ja imam

smao moj proc je athlon64 x2 7750 BE @ 3.2 ... a matična asrock 780gm-le

isto mi tak počelo ko i tebi...a sad mi se smrzava čim mozilu upalim

strava

sutra idem po neki hladnjak za procesor, stavit ću još i na north i southbridge ( PA NEK SE ONDA GRIJE)

RAM memorija u najboljem redu

grafa također...

koju ti imaš grafu?

www.ddoxy.blogspot.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
meni se temperatura penjala ido 75 ali sam ga ja otpuha kompresorom
16 godina
neaktivan

meni se penjala i do 75 pa sam ga ja utpuha kompresorom.isad radi

17 godina
protjeran
marino12345 kaže...

meni se penjala i do 75 pa sam ga ja utpuha kompresorom.isad radi

no spam plz

čitaj

NEMAM PRAŠINE
www.ddoxy.blogspot.com
16 godina
neaktivan

sapphire radeon 3870 512 GDDR 3

16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

poz.dali je moguče da mi se komp. pregrijava radi brzine od 4mbps koju trenutno imam?procesor amd phenom triple core 8450.matična neznam,ali mi je prije bio amd sepron.sory početnik,naime imam temperature cpu 102 c,matična 97c,onda mi se ugasi i kad je u stand by

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pirater kaže...

poz.dali je moguče da mi se komp. pregrijava radi brzine od 4mbps koju trenutno imam?procesor amd phenom triple core 8450.matična neznam,ali mi je prije bio amd sepron.sory početnik,naime imam temperature cpu 102 c,matična 97c,onda mi se ugasi i kad je u stand by

troll... ne obazirite se!

Al stvarno sramota tu izigravas pocetnika i covjeku "tesko" procijenit jel trolas ili stvarno pitas! I tako se nade 100 budala glumeci pocetnike pitajuci pitanja koja ih zapravo ne zanimaju vec im je zelja zavrsiti u hall of shame-u ...na kraju cemo svakog pocetnika koji stvarno ne zna a ima problema smatrati trolom automatski...
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

ja ozbiljno pitam ,ne glumatam,imam problema sa pregrijavanjem a pošto u blizini nemam nikog koji se razumije u komp.potražio sam pomoč na netu ako mi ne želite pomoći ok,ali ja niti neznam za tu halu sramote,još jedanput lijepo vas molim za pomoč

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

dali je moguče da mi se pregrijava od internet brzine,naime dok mi je bila 2mbps nije mi se ugasio nijedanput,a od prije par dana kada su mi povečali na 4 stalno mi se gasi i temperature su užasno velike i procesora i matične

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pirater kaže...

dali je moguče da mi se pregrijava od internet brzine,naime dok mi je bila 2mbps nije mi se ugasio nijedanput,a od prije par dana kada su mi povečali na 4 stalno mi se gasi i temperature su užasno velike i procesora i matične

Imaš virus (AC/DC) u napajanju.! Instaliraj aviru. :)
mladi ljudi na početku čine pogrešku, jer vide gdje je moć, postaju zli, sve za novac, sveti novac, prljavi novac, krvavi novac, oprani novac, zato neka se čudo desi, čudo osvještenja!
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

gigabyte technologyco.ltd.m61pme-s2gigabyte technologyco.ltd.m61pme-s2  evo našao sam podatke o matičnoj još jedanput molim za pomoč

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

virus u napajanju?daj molim te,moguče jedino da je virus u biosu,imam frenda koji jr imao černobil virus i morao je sve mjenjat,ma poludeču neznam zašto se gasi,i kada ga ponovo upalim ventilator radi ko lud,komp. je star 6 mj. a procesor 3mj. inikad problema do sad.da nisam šta zeznul prilikom instalacije windowsa?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
pirater kaže...

Pa nismo mi ovdje "od jucer"! Kako bi ti moglo povecanje brzine uzrokovati problem sa kompom? Ma daaaaj! Phenomova max temperatura je 70 al ajmo reci da je tvoj zilaviji pa dogura do 80 ali na 100+ gori kao sibica! A maticna isto na +90, ma lol! Pa nije to dvotaktni motor pa da ide na +100! Uhvacen si u lazi!

...Zato nemoj praviti jos vecu budalu od mene nego sto sam ispao odgovarajuci ti! Nemoj raditi nove accounte i opet pitati gluposti!

...Znam da je tebi to zanimljivo i vjerojatno ispadas frajer medu osnovnoskolcima ali tako odmazes drugima! Kada nekome stvarno zatreba pomoc svi ce automatski misliti da je trol kao i ti i nitko mu nece pomoci! Ako ti je do toga, odi na index, tamo su ljudi tako dobri da ce te i psovati na takve postove, sigurno ces biti vise cool nego tu medu bugovcima!
16 godina
neaktivan
JA JOŠ JEDANPUT PONAVLJAM NE ZEZAM NIKOG TO MI JE ZADNJE.AKO ČOVJEK NEŠTO NE ZNA TAJ PITA.mene nije sramota postaviti takva pitanja,jer ja doista NEZNAM
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

JA DOISTA NEZNAM!!!!LIJEPO PITAM,NISU SVI PAMETNI KO TI

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

Ma joj na ovom forumu ima svega sjetimo se onog sto je kupovao fotić sa benzinskim motorom itd.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pregrijavanje??

Dosta više bisera kojima ništa nije važno osim da cijeli forum samo njima trci u pomoc i to najbolje odmah.

Kao prvo citanje pravila.

Nema bacanja posta za postom.

A i pisanje velikim slovima (vikanje) baš nije lijepo.

Sve to skupa ===> odmor

ZLOČESTI MOD NR.1
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice